Benjamin Tahirović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DamirT
Kontakt:

Re: Benjamin Tahirović

Post Postao/la DamirT » 09 jun 2024, 22:37

RajvoSA03 je napisao/la:
09 jun 2024, 22:33
DamirT je napisao/la:
09 jun 2024, 22:14
Na kraju Svedjani ispadose pametni sto ga uvalise nama. Ako ovako nastavi, Volendam ce mu biti premija.
Molim te mi reci, sta smatras da on treba raditi u ekipi i koja bi trebala bit njegova uloga? Pitanje i za tebe i za forumasa sa posta iznad
Ako igra vec u Ajaxu, ucio kod Mourinha, pa valjda ocekujem makar malo vise od dodavanja prvog do sebe i u smislu "samo da nije kod mene". Ne znam sta ga dizete ovoliko, lik u ovo utakmica jedino protiv Islanda odigrao dobru utakmicu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 09 jun 2024, 22:39

Madal je napisao/la:
09 jun 2024, 22:37
RajvoSA03 je napisao/la:
09 jun 2024, 22:36
Madal je napisao/la:
09 jun 2024, 22:34
Uloga mu treba biti da ne bude slinava ojebina svaku utakmicu
Dakle po tebi je i Busquets koji je igrao na istom nivou energetski i radijusom kretanja, ojebina?
E ovo je vrh, odigro Benjo ko Busquets! :urnebes:
Fakat sam mislio s tobom imati diskusiju na normalnom nivou ali izgleda da si i ti limitiran na seljacke prepirke i spinovanje
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 09 jun 2024, 22:44

DamirT je napisao/la:
09 jun 2024, 22:37
RajvoSA03 je napisao/la:
09 jun 2024, 22:33
DamirT je napisao/la:
09 jun 2024, 22:14
Na kraju Svedjani ispadose pametni sto ga uvalise nama. Ako ovako nastavi, Volendam ce mu biti premija.
Molim te mi reci, sta smatras da on treba raditi u ekipi i koja bi trebala bit njegova uloga? Pitanje i za tebe i za forumasa sa posta iznad
Ako igra vec u Ajaxu, ucio kod Mourinha, pa valjda ocekujem makar malo vise od dodavanja prvog do sebe i u smislu "samo da nije kod mene". Ne znam sta ga dizete ovoliko, lik u ovo utakmica jedino protiv Islanda odigrao dobru utakmicu.
Kome da uputi loptu, bekovima koji su stacionirani na aut liniji ili veznjacima koji se ne otkrivaju (osim Gigovica koji trci za trojicu)? Kako ne razumijete da je tip igraca koji se spusta po loptu i pokrece napad? Pa i da preuzme ulogu jos jednog stopera samo s loptom. To radi u Ajaxu i salje lopte iz dubine ili igracima koji traze sirinu, ili igracima koji ce je zagraditi pa prenijeti dalje (Brobbey). Kod nas takve saigrace za sad, nema i pomirite se s tim. I ja bih najvise volio igraca koji ce je povuci, podvaliti, napraviti fintu ali mi tog igraca nemamo, jer ponovo, Tahirovic nije taj tip igraca.

Da se razumijemo, ima on dosta falinki u igri. Od igre u duelu, pa i tog energetskog nivoa koji i mene dosta iritira, ali ni blizu nije ojebine od igraca kakvim ga se predstavlja.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 jun 2024, 22:48

Ukratko, ojebina. Ali mozda nekad i nauci.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 jun 2024, 22:57

De ba Madal poceo si fakat smarati kopirajuci par onih debila koje svi na forumu ismijavaju. Ne treba ti to. Ili treba?
Covjek vam lijepo pokusa objasniti, vi demnatujete kreveljenjem.

Malo je prodisao ulaskom Huseinbasica koji je dolazio tu po loptu i odigrao neke pasove sa njim, tako ne i Tahirovic u par navrata presao i na protivnicku polovinu te dalje sirio loptu.
Ali je i mene razocarao sa previse alibi pasova. Malo je i do saigraca i taktike, ali i do njega samog.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 jun 2024, 23:08

Beduin je napisao/la:
09 jun 2024, 22:57
De ba Madal poceo si fakat smarati kopirajuci par onih debila koje svi na forumu ismijavaju. Ne treba ti to. Ili treba?

Malo je prodisao ulaskom Huseinbasica koji je dolazio tu po loptu i odigrao neke pasove sa njim, tako ne i Tahirovic u par navrata presao i na protivnicku polovinu te dalje sirio loptu.
Ali je i mene razocarao sa previse alibi pasova. Malo je i do saigraca i taktike, ali i do njega samog.
Sta ozbiljno napisati frajeru koji njegov stil igre uporedjuje sa Busquetsom?!?!
Evo nek je sve tacno sto je napisao, iz toga proizilazi da Tahirovic ne treba ni biti u prvih 11 jer zna samo jednu stvar za koju nema trenutno saigrace. Pa kad budemo imali takve igrace probamo ga opet.
-Beogradski sindikat

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 09 jun 2024, 23:15

Po meni previse mlak u duel igri pogotovo kad treba ici na noz. I ponekad nonsalantno dodaje loptu prvom do sebe..
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 09 jun 2024, 23:19

Madal je napisao/la:
09 jun 2024, 23:08
Beduin je napisao/la:

Sta ozbiljno napisati frajeru koji njegov stil igre uporedjuje sa Busquetsom?!?!
Evo nek je sve tacno sto je napisao, iz toga proizilazi da Tahirovic ne treba ni biti u prvih 11 jer zna samo jednu stvar za koju nema trenutno saigrace. Pa kad budemo imali takve igrace probamo ga opet.
Trebas imati malo fudbalske pozadine da bi shvatio sta sam napisao i ne posmatrati fudbal kao navijac. Ne vjerujem da neko takav moze razumjeti profil igraca ali i postavku igre pod kojom taj igrac igra. Necu ti vise replicirat, sportski pozdrav

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 jun 2024, 23:20

Sportski pozdrav, igra Benjo ko Makelele
-Beogradski sindikat

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 09 jun 2024, 23:26

RajvoSA03 je napisao/la:
09 jun 2024, 23:19
Madal je napisao/la:
Beduin je napisao/la:

Trebas imati malo fudbalske pozadine da bi shvatio sta sam napisao i ne posmatrati fudbal kao navijac. Ne vjerujem da neko takav moze razumjeti profil igraca ali i postavku igre pod kojom taj igrac igra. Necu ti vise replicirat, sportski pozdrav
Igrač koji igra na poziciji koju igra ovaj jablan mora biti jači u duelu i brže se oslobađati lopte. U suprotnom, on je opasnost po svoj gol, što i jeste trenutno. Eto ti fudbalska pozadina a ti ga idi nastavi šiljiti na Serhia Buskeca. :lolno:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 jun 2024, 23:28

Madal je napisao/la:
Beduin je napisao/la:

Kada je usao Huseinbasic i vracao se po loptu odmah je i Tahirovic se vise kretao i pokrivao terena, odatle i par finih duplih pasova i proigravanja. Jednostavno da si imao krila ili wong back-ove koji su u fazi napada ili kontrama se izvlacili na stranu odmah bi i Tahirovic imao vise opcija kome dati loptu, pvako previse alibi pasova sto je o mene nerviralo. Takodjer je uvijek bio daleko od protivnika, a on kao DM bi trebao daleko vise ucestvovati u opatrukciji igre, ali je ocito da treba raditi na tome.
Ja sam ga npr. gledao u dosta utakmica ove sezone u Ajaxu, skoro pa svaku utakmicu je imao barem jednu duboku loptu na napadaca/krilo, ali i bio u blizini protivnickog sesnaesterca pa sutirao ili gurao loptu u prostor.
Ovdje to trenutno nije bilo moguce jer nisi imao bekove koji bi se otkrivali niti si imao napadace koji bi imali vise prostora da su wing bekovi povlacili protivnike za sobom kad vec nemas krila da to rade.

To je na selektoru da prepozna i ukomponuje kako treba. Huseinbasic mi se vise svidio za daleko manje vremena, npr.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 09 jun 2024, 23:32

Judd je napisao/la:
09 jun 2024, 23:26
RajvoSA03 je napisao/la:
Madal je napisao/la:

Igrač koji igra na poziciji koju igra ovaj jablan mora biti jači u duelu i brže se oslobađati lopte. U suprotnom, on je opasnost po svoj gol, što i jeste trenutno. Eto ti fudbalska pozadina a ti ga idi nastavi šiljiti na Serhia Buskeca. :lolno:
Nemam potrebu da siljim na bilo koga, tvoja majka svaku noc odradi dosta dobar posao

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 09 jun 2024, 23:33

RajvoSA03 je napisao/la:
09 jun 2024, 23:32
Judd je napisao/la:
09 jun 2024, 23:26
RajvoSA03 je napisao/la:

Nemam potrebu da siljim na bilo koga, tvoja majka svaku noc odradi dosta dobar posao
Krezavi nepismeni debilko alert :urnebes:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 jun 2024, 23:34

Beduin je napisao/la:
09 jun 2024, 23:28
Kada je usao Huseinbasic i vracao se po loptu odmah je i Tahirovic se vise kretao i pokrivao terena, odatle i par finih duplih pasova i proigravanja. Jednostavno da si imao krila ili wong back-ove koji su u fazi napada ili kontrama se izvlacili na stranu odmah bi i Tahirovic imao vise opcija kome dati loptu, pvako previse alibi pasova sto je o mene nerviralo. Takodjer je uvijek bio daleko od protivnika, a on kao DM bi trebao daleko vise ucestvovati u opatrukciji igre, ali je ocito da treba raditi na tome.
Ja sam ga npr. gledao u dosta utakmica ove sezone u Ajaxu, skoro pa svaku utakmicu je imao barem jednu duboku loptu na napadaca/krilo, ali i bio u blizini protivnickog sesnaesterca pa sutirao ili gurao loptu u prostor.
Ovdje to trenutno nije bilo moguce jer nisi imao bekove koji bi se otkrivali niti si imao napadace koji bi imali vise prostora da su wing bekovi povlacili protivnike za sobom kad vec nemas krila da to rade.

To je na selektoru da prepozna i ukomponuje kako treba. Huseinbasic mi se vise svidio za daleko manje vremena, npr.
Tahirovic igra poziciju gdje igraci tek poslije sazriju samo sto se bojim da je njegova slinavost odraz karaktera a ne neiskustva ali vidjeti cemo, pred nama je. Ima on priliku da bude sasvim solidan igrac ali trenutno je jad bijeda i ocaj u reprezentaciji i najvise i komentarisem na ovoj temi jer se oko 90% navijaca stvorio neki hajp oko njega kao novog Busquetsa. I psovalo se Savi cijela loza sto ga ostavi na tribinima a covjek samo prepoznao koliko ne zna i kako i sto zna ne moze nam pomoci. Mada sam i sam bio protiv toga jer mi je logicnije da ga ostavi na klupu i ne pogleda kao opciju jer je mlad, ali eto.

Istina je da je izgledao bolje uz Huseinbasica ali nije izgovor za ocajnu partiju prije njegovog ulaska. Mozda ako u reprezentaciji nema isti sistem kao u klubu treba sam probati makar nesto drugo, reci sam sebi pa jbt samo vracam stoperima ili prvom do sebe de da makar ja koji evo igram u tom Ajaxu nesto pokusam.
-Beogradski sindikat

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 09 jun 2024, 23:41

Ja garantujem zivotom svojim da ako mu partnere u sredini stavi gigovica, huseinbasica i basica da cete tahirovica u nebesa dizat. Covjek stvarno nema duel igru to smo se uvjerili ali vise je to problem cinjenice da je spor i neeksplozivan pa cesto zna ispast na vagu protiv nekog okretnijeg igraca al da je siguran u passingu i da zna dat dobar pas to je u ajaxu vise puta ove sezone pokazao. Kod nas je to u ovom trenutku nemoguce jer smo neuigrani igraci se ne znaju nemaju svi zajedno nastupa koji su danas igrali za reprezentaciju kao npr 1 Dzeko tako da cemo nadam se s vremenom dosta bolje izgledat

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 jun 2024, 23:43

fanatik19 je napisao/la:
09 jun 2024, 23:41
Ja garantujem zivotom svojim da ako mu partnere u sredini stavi gigovica, huseinbasica i basica da cete tahirovica u nebesa dizat. Covjek stvarno nema duel igru to smo se uvjerili ali vise je to problem cinjenice da je spor i neeksplozivan pa cesto zna ispast na vagu protiv nekog okretnijeg igraca al da je siguran u passingu i da zna dat dobar pas to je u ajaxu vise puta ove sezone pokazao. Kod nas je to u ovom trenutku nemoguce jer smo neuigrani igraci se ne znaju nemaju svi zajedno nastupa koji su danas igrali za reprezentaciju kao npr 1 Dzeko tako da cemo nadam se s vremenom dosta bolje izgledat
Eto ga super, njih trojicu ispred i jos da stavimo nekog iza njega s obzirom da igra DM a zna ispast na vagu pa da ga pokrije. Onda to mozemo i ti i ja igrati.
-Beogradski sindikat

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 09 jun 2024, 23:48

Madal je napisao/la:
09 jun 2024, 23:43
fanatik19 je napisao/la:
09 jun 2024, 23:41
Eto ga super, njih trojicu ispred i jos da stavimo nekog iza njega s obzirom da igra DM a zna ispast na vagu pa da ga pokrije. Onda to mozemo i ti i ja igrati.
Tahirovic ne igra DM covjek je klasican box to box igrac bez obzira sto se spusta po loptu i Huseinbasic to isto radi u Kolnu al ljudi imaju uhodan sistem za razliku od nas. Jel shvatas ti da on kao DM kod nas nikad nece ni zabit ni asistirat i trcat ce ko Muha bez glave a tamo obojica uredno zabijaju i asistiraju. Javi se ovdje nakon 10 tekma zajedno pa cemo vidjet

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 09 jun 2024, 23:52

Nema on brzinu i pokretljivost za box to boxa, nema šanse da to igra. On može ili da se razvija kao Nemanja Matić, ili da se od njega pravi dubinski play. Treće opcije nema, a s obzirom na konstituciju, logičnije bi bilo da se razvija zadnji vezni kao Matić.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 jun 2024, 23:54

Cuj box to box, a momak trom do bola... A da se ne prica o pokretljivosti.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 10 jun 2024, 00:02

DamirT je napisao/la:
09 jun 2024, 23:54
Cuj box to box, a momak trom do bola... A da se ne prica o pokretljivosti.
To je moje misljenje, ne moras se slagat al on kod nas gdje nemamo uhodan sistem igre ne moze igrat DM i tacka. Radije bih Basica koji je u zrinjskom igrao AM stavio tu da igra jer to u Rusiji igra i odlicno se izverzirao kao igrac i za razliku od Benje nije slina u duelu sto je jako bitno za tu poziciju a uz to je puno snalazljiviji na malom prostoru i brzi

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], zastitaIdentiteta i 51 gost.