Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Nije ovo toliko loše, ma koliko mi bili nezadovoljni, ovo je sasvim realan prikaz onoga čime raspolažemo.
Svi znamo koliko Barbarez ne zna, ali ono što me nerviralo u ove dvije utakmice je to da apsolutno ne prati igru. Večeras su Italijani pali u posljednjih 15-20 min, ali mi to nismo ni pokušali iskoristiti. Predali su nam mnogo lopti u svojoj trećini, a mi smo sve to protraćili i uglavnom vraćali loptu nazad.
Dosta je nelogičnosti, igrači koji su dobili naknadne pozive su dobili mjesto u prvih 11, to je onako baš čudno.
Sve u svemu, biće ovo patnja apsolutno svaki meč, od prvog do posljednjeg minuta. Ofanzivno ne postojimo, ne možemo zadržati loptu duže od 2-3 dodavanja. Napadač nam je igrač manje, totalno izolovan.
Videćemo kako ćemo izgledati protiv slabijih selekcija, mada ova Italija nije neka top ekipa, itekako se moglo igrati protiv njih.
Svi znamo koliko Barbarez ne zna, ali ono što me nerviralo u ove dvije utakmice je to da apsolutno ne prati igru. Večeras su Italijani pali u posljednjih 15-20 min, ali mi to nismo ni pokušali iskoristiti. Predali su nam mnogo lopti u svojoj trećini, a mi smo sve to protraćili i uglavnom vraćali loptu nazad.
Dosta je nelogičnosti, igrači koji su dobili naknadne pozive su dobili mjesto u prvih 11, to je onako baš čudno.
Sve u svemu, biće ovo patnja apsolutno svaki meč, od prvog do posljednjeg minuta. Ofanzivno ne postojimo, ne možemo zadržati loptu duže od 2-3 dodavanja. Napadač nam je igrač manje, totalno izolovan.
Videćemo kako ćemo izgledati protiv slabijih selekcija, mada ova Italija nije neka top ekipa, itekako se moglo igrati protiv njih.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
Rodjenimostar
- Kontakt:
Bravo drug na korektnom komentaru. Slažem se isto da je morao dati šansu Hadžikiću. Isto kao što je i Bilbija u prijašnjim utakmicama morao imati minutažu.Nekorektan odnos prema igračima iz naše lige.tutankamon1905 je napisao/la: ↑09 jun 2024, 22:36Jel to samo Hadizikic nece dobit ni minute u ove dvije besmislene prijateljske utakmice. E moj Barba
In Barba we Trust!
4 godine su potpisane.
4 godine su potpisane.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
Papac Papac,
- Beduin
- Kontakt:
I mene je razocarao veceras zbog nepostojanja plana B, da pokusas promijeniti dormaciju tokom utakmice i napadnes kad vidis da mozes.
Nije fer prema Demirovicu da ga onako usamljenog zavalis u vrh napada da ganja protivnika, a vidis da u fazi napada meda ne moze laznut. Morao je kasnije ubaciti Tabakovica umjesto Hajradinovica.
Jedina pozitivna stvar je onoliki pressing gdje ce i najbolji pogrijesiti i otvoriti ti priliku za gol. Protiv slabijeg protivnika sa onoliko trke i zelje uz Dedica i Kolasinca umjesto Bicakcica i Mujalica te eventualno Dzeku umjesto Hajradinovica itekako se ima nekih sansi.
Nije fer prema Demirovicu da ga onako usamljenog zavalis u vrh napada da ganja protivnika, a vidis da u fazi napada meda ne moze laznut. Morao je kasnije ubaciti Tabakovica umjesto Hajradinovica.
Jedina pozitivna stvar je onoliki pressing gdje ce i najbolji pogrijesiti i otvoriti ti priliku za gol. Protiv slabijeg protivnika sa onoliko trke i zelje uz Dedica i Kolasinca umjesto Bicakcica i Mujalica te eventualno Dzeku umjesto Hajradinovica itekako se ima nekih sansi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Zabrinjava tvrdoglavost.
To je već postalo hronično, to zavaljivanje igrača.
Mujakića je isto tako zavalio. Umjesto da pozove igrača kojem je to prirodna pozicija, on eksperimentiše.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ovo moze izaci i na super stvar ako ne bude slijep kraj ociju.
Vasili i Piric sasvim solidni golmani, odbrana fino funkcionira i imamo cak i sirinu osim zamjene za lijevu stranu kada su svi tu i to pod hitno moramo naci. Mujakic to nije i ne treba biti ni u kombinacijama za stopera s klupe jer imamo boljih.
Vezni red apsolutno ne funkcionise i tu mora nesto raditi, mijenjati, rotirati sve moguce formacije i igrace dok ne uspijemo uvezati par normalnih pasova.
Za napad mi je zao sto Tabakovic nije dobio priliku ali mozda i grijesite da Demirovic ne moze sam u ovakvim utakmicama, jer realno poenta jednog napadaca je da pojacas vezni red, kontrolu, posjed, sto veceras nismo i onda to pada u vodu. Ne mislim da bi se nesto promijenilo da je Tabakovic bio tandem u napadu veceras. Opet ne bi niko znao prenijeti lopte do njih. Dobili bi koji zracni duel vise doduse.
Dakle meni neki sud Barbareza pocinje od narednog okupljanja jer ako nije uvidio par ocitih gresaka i nedostataka i ne bude radio nista da se to ispravi onda **** ga Barba.
Vasili i Piric sasvim solidni golmani, odbrana fino funkcionira i imamo cak i sirinu osim zamjene za lijevu stranu kada su svi tu i to pod hitno moramo naci. Mujakic to nije i ne treba biti ni u kombinacijama za stopera s klupe jer imamo boljih.
Vezni red apsolutno ne funkcionise i tu mora nesto raditi, mijenjati, rotirati sve moguce formacije i igrace dok ne uspijemo uvezati par normalnih pasova.
Za napad mi je zao sto Tabakovic nije dobio priliku ali mozda i grijesite da Demirovic ne moze sam u ovakvim utakmicama, jer realno poenta jednog napadaca je da pojacas vezni red, kontrolu, posjed, sto veceras nismo i onda to pada u vodu. Ne mislim da bi se nesto promijenilo da je Tabakovic bio tandem u napadu veceras. Opet ne bi niko znao prenijeti lopte do njih. Dobili bi koji zracni duel vise doduse.
Dakle meni neki sud Barbareza pocinje od narednog okupljanja jer ako nije uvidio par ocitih gresaka i nedostataka i ne bude radio nista da se to ispravi onda **** ga Barba.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Ovih 5-4-1 se ne bi trebalo nikad igrati, ovo je stvarno jadno, da je najboljih 11 svih vremena kontra tebe.
- JohnCleese
- Kontakt:
Takticki pojeo protivnika na njegovom terenu.
Pri tome valja napomenuti da je protivnik branilac europskog naslova kojem je ovo generalna pred euro, a nama teret prijateljskog meca u junskom roku.
Ostaje da se vidi da li ce Spalletti nesto nauciti od Sergeja?!
Pri tome valja napomenuti da je protivnik branilac europskog naslova kojem je ovo generalna pred euro, a nama teret prijateljskog meca u junskom roku.
Ostaje da se vidi da li ce Spalletti nesto nauciti od Sergeja?!
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Ja ne znam odakle nama pravo na neki ponos da mi toboze ne smijemo igrati defanzivnu formaciju protiv jacih ekipa, da je to kao neka sramota. Podsjecam, mi smo ekipa koja je u posljednjem ciklusu imala 3 (slovima tri) pobjede i to dva puta Lihtenštajn i jednom Island 
Nazalost los dvomec i pocetak mandata najvise zbog povreda i izostanaka bekova koji su kljuc novog sistema. Dedic i Gazibegovic tj.wing.bekovi ce biti glavne napadacke opcije uz dodarnog stopera Kola i Anel koji ce siriti prema naprijed i slati lopte u prostor.Sredina terena ce sluziti da trkacki pokriju ostatak terena izmedju dvije linije i tu zaboraviti na kreativnost.
Zadatak je osigurati po jos dva beka,odstraniti Turke i spustiti Demirovica nize na poziciju Hajradinovica ukoliko Dzeko bude igrao,jer ne moze sam gore nazalost...
Zadatak je osigurati po jos dva beka,odstraniti Turke i spustiti Demirovica nize na poziciju Hajradinovica ukoliko Dzeko bude igrao,jer ne moze sam gore nazalost...
I protiv Luxemburga se izblamirali ko zadnji levati...Blackwargreymon je napisao/la: ↑09 jun 2024, 23:21Ja ne znam odakle nama pravo na neki ponos da mi toboze ne smijemo igrati defanzivnu formaciju protiv jacih ekipa, da je to kao neka sramota. Podsjecam, mi smo ekipa koja je u posljednjem ciklusu imala 3 (slovima tri) pobjede i to dva puta Lihtenštajn i jednom Island![]()
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
....................................... Vasilj ......................................
..... Ahmedhodzic......Katic........Hadzikadunic..................
Dedic .............................................................. Kolasinac
..........................Basic - Tahirovic? - Gigovic..........................
...................... Tabakovic .......................... Demirovic
Meni je Kolasinac u Arsenalu odigrao ubjedljivo najbolje partije kada je bio na ovoj poziciji vingbeka. Trka, snaga, borbenost, dobar kad mu se lopta pruzi u for gdje i snaga zna doci do izrazaja, nije los u tim ofanzivnim kombinacijama sa sredinjacima. Bolje njega drzati na toj poziciji (koju trenutno ne igra), nego forsirati igru s 3 stopera u kojoj je on jedan od njih, a u napadu si potpuno operisan od svega. Ovako vjerujem da bi on itekako ima sta dati u napadima, a za odbranu bi imao dobru 'poledjinu' u vidu ove trojice.
Ostatak manje-vise sve kako i treba biti.
..........................Basic - Tahirovic? - Gigovic..........................
Meni je Kolasinac u Arsenalu odigrao ubjedljivo najbolje partije kada je bio na ovoj poziciji vingbeka. Trka, snaga, borbenost, dobar kad mu se lopta pruzi u for gdje i snaga zna doci do izrazaja, nije los u tim ofanzivnim kombinacijama sa sredinjacima. Bolje njega drzati na toj poziciji (koju trenutno ne igra), nego forsirati igru s 3 stopera u kojoj je on jedan od njih, a u napadu si potpuno operisan od svega. Ovako vjerujem da bi on itekako ima sta dati u napadima, a za odbranu bi imao dobru 'poledjinu' u vidu ove trojice.
Ne seri molim te. Niko ne trazi da raskantamo Italiju, nego da radi logične stvari.Blackwargreymon je napisao/la: ↑09 jun 2024, 23:21Ja ne znam odakle nama pravo na neki ponos da mi toboze ne smijemo igrati defanzivnu formaciju protiv jacih ekipa, da je to kao neka sramota. Podsjecam, mi smo ekipa koja je u posljednjem ciklusu imala 3 (slovima tri) pobjede i to dva puta Lihtenštajn i jednom Island![]()
Zasto Ahmedhodzic u napad pored Tabakovića?
Zasto Demirovic sam u napad kada su i treneri koji sa njim rade svaki dan vidjeli da ne moze igrati sam u napadu?
Zasto na dugo lopte igranje kada znas da Demirović nije dobar u tome?
Zašto Bičakčić ako pričaš o ekipi za narednih 10 godina?
Zašto Saricu naknadni poziv, pa onda u obje u prvih 11 pored Huseinbasica?
I tako dalje...
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Pokusati naci neka krila za buducnost (kvalifikacije za SP), jer ne ide da igramo formaciju gdje su wingbackovi kljuc, a mi imamo samk dva dobra u opticaju... Promjeniti formaciju, kada budemo igrali protiv slabijih reprezentacija, pokusati vratiti krila. Za sad jedino Amerikanci djeluju perspektivno, na tim pozicijama. Bajraktarevic se spominje, trebao bi i Kikanovic, jer je na suprotinom krilu.
Eh **** ga sad, Jusuf nas najbolji igrac u ove dvije tekme i ti ga na klupu?Federer17 je napisao/la: ↑09 jun 2024, 23:25....................................... Vasilj ......................................
Nije Kola vise tako mlad da igra winbeka!
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Tesko da ce Hadzikadunic igrati u prvih 11 dok je Barbareza. Ocito ga ovaj ne "mirise".
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
1. Mozda je Tabakovic bio povrijedjen? Finis utakmice, ganjas go, saljes naprijed stopera koji se moze snaci ofanzivno i koji moze spustiti loptu dobitkom zracnog duela.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑09 jun 2024, 23:25Ne seri molim te. Niko ne trazi da raskantamo Italiju, nego da radi logične stvari.Blackwargreymon je napisao/la: ↑09 jun 2024, 23:21Ja ne znam odakle nama pravo na neki ponos da mi toboze ne smijemo igrati defanzivnu formaciju protiv jacih ekipa, da je to kao neka sramota. Podsjecam, mi smo ekipa koja je u posljednjem ciklusu imala 3 (slovima tri) pobjede i to dva puta Lihtenštajn i jednom Island![]()
Zasto Ahmedhodzic u napad pored Tabakovića?
Zasto Demirovic sam u napad kada su i treneri koji sa njim rade svaki dan vidjeli da ne moze igrati sam u napadu?
Zasto na dugo lopte igranje kada znas da Demirović nije dobar u tome?
Zašto Bičakčić ako pričaš o ekipi za narednih 10 godina?
Zašto Saricu naknadni poziv, pa onda u obje u prvih 11 pored Huseinbasica?
I tako dalje...
2. Nije plan bio igranje na duge lopte. One su se desvalae usljed presinga Italijana i kada nismo imali druge opcije. Mi smo i do sada igrali samo sa jednim napadacem gdje je Demirovic ulijetao s lijevog krila ala Hajradinovic veceras. Nista novo, samo eto sad je Demirovic tu umjesto viseg igraca. Ali ako je ono pod 1. istina onda bas i nismo imali opcija zar ne?
3. Zbog iskustva koje je nekada neprocjenljivo u nacionalnim selekcijama.
4. Zato sto glumi Krunica za kojeg je Barbarez reko da ce mu biti kljucni igrac u vezi.
I sta jos dalje?
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
Papac Papac,
Papac Papac,
Papac Papac,