Engleska-BiH/Italija-BiH (3. Juni/9. Juni)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DamirT
Kontakt:

Re: Engleska-BiH/Italija-BiH (3. Juni/9. Juni)

Post Postao/la DamirT » 09 jun 2024, 16:08

JonSnow je napisao/la:
09 jun 2024, 16:02
S obzirom na količinu ulaganja, infrastrukturu, izlazne transfere, omladinske škole i uspjehe, TL je najjadnija od "velikih" europskih liga. Sama činjenica da se može, mirne duše, staviti u ravan s Cvajtom, govori o tome koja je to propast od lige.
:thumbup:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 09 jun 2024, 16:08

Treba nama prosjek IQ-a skočit za desetak poena, i to na svim poljima djelovanja. Prvo to, pa onda sve ostalo.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 09 jun 2024, 16:18

Mnogo ozbiljnije zemlje od naših - Slovačka i Madjarska. Nije ni čudo što je njemačka druga liga kvalitet. Kolega nabrojao si dva igrača od 500+ igrača koliko ih ima prijavljenih u drugoj ligi i samo puka sreća da je Stuttgart bio u drugoj bundesligi te je spasila dodatnih pola sata traženja po internetu.

Hajmo se mi prvo dogovoriti šta je kvalitet jer vidim da mi sa tim imamo problema. Ako je kvalitet da samo postojiš onda ga mi imamo jer postojimo kao što postoje i Madjarska i Slovačka. Da budeš prvak? Da igraš eliminacione runde? Ili bar da računaš sa tim da ćeš igrati europska i svjetska prvenstva u smisli da je neučešće iznenadjenje.

To može biti neka mjera kvaliteta a ne samo postojanje reprezentacije. Kvalitet mora biti rijedak i da traje inače nije kvalitet. Mi postojimo i nigdje se nismo plasirali dakle mi smo kvalitetni. Nismo, k'o što nisu ni Slovaci ni Madjari ne brojeći ovaj eksperiment sa 32 države na Euru.

Ako je fora da se samo postoji najisplativije nam je da kad igramo u Bosni pozovemo samo domaće igrače. Ako igramo u Njemačkoj možemo iz Njemačke, a ako igramo negdje gdje nema puno naših igrača možemo i običnu raju, pa na kraju krajeva nek igra i ambasador. Uštedićemo para ako ništa.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 09 jun 2024, 16:35

Italija će sigurno biti nabrijana protiv nas, a i da igra protiv bilo koga drugog, jer im treba samopuzdanje pred početak i naravno što boji rezultat. Tako da očekujem još težu utakmicu po nas.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 09 jun 2024, 16:37

Sarajevo i Zrinjski bi sigurno bili visoko plasirani u Cvajti.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 09 jun 2024, 16:46

Kvalitet je relativan pojam, ovisi od puno faktora. Prije svega od veličine zemlje, ekonomskog razvoja, ali u velikoj mjeri i od tradicije i sportskog gena.
Za ex Yu države se može reći da su tradicionalno kvalitetne u sportu, imaju kontinuitet od SFRJ. Hrvatska je superkvaltetna u odnosu na objektivan potencijal. Slovenija je također kvalitetna, imaju 4-5 velikih takmičenja.
Za Srbiju se smatra da podbacuje, ali to je zato što raspolaže velikim brojem kvalitetnih igrača i uvijek se očekuje više. Ako Srbiju poredimo sa državama otprilike iste veličine, ispostaviće se da su i oni prilično kvalitetni.
Mi objektivno podbacujemo, prije svega jer je domaća liga ispod svakog nivoa, a onda i radi ogromne korupcije i javšluka.
Korupcija u Srbiji je skoro podjednaka, ali oni imaju daleko jaču ligu i igrački kadar.

E sad konkretno šta bi bio klvalitet/uspjeh u našem slučaju.
Po mom mišljenju, ako se uzme broj stanovnika, tradicija i kvalitetan sportski gen, s druge strane lošu ekonomiju i korupciju, mi smo trebali igrati recimo svako 3. veliko takmičenje u prosjeku. Morali smo recimo barem dvaput igrati CL i 5-6 puta EL.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 09 jun 2024, 16:57

I meni je krivo što je tako (jer sam ubijeđen da nisu talentovaniji), ali jeste - Slovačka i Mađarska su u fudbalskom smislu mnogo ozbiljnije zemlje od nas. Negdje do 2015. smo konstantno smanjivali tu razliku i bili smo na odličnom putu i da ih prestignemo, ali smo u zadnjem desetljeću sve uništili i vratili taj odnos snaga na sami početak (možda i napravili veću razliku nego što je ikad bila). Ovo pišem iz ugla repke, ne klubova.

Kolega, držao sam se trenutnog DFB kadra jer mi je bilo mrsko roviti po netu. Samo Pascal Groß je bio dovoljan da dokažem poentu.. jer je sa nekih 25-26 prvi put igrao van cvajte, a danas sa 30+ je reprezentativac - i to jedne Njemačke. Füllkrug i Undav su tu čisto onako, da pojačaju utisak. Ako ti nije mrsko, googlaj, vidjećeš da ih u prošlosti ima još sličnih koliko hoćeš.. u različitim repkama, ne samo u Njemačkoj.

U našem konkretnom slučaju, kvalitet definišem kao kolko-tolko redovno učešće na Evropskim prvenstvima. Volio bih da mogu pričati o finalima i titulama (jer je to objektivan kvalitet), ali to nije i neće biti realno za vrijeme naših života. Stoga se orijentišem prema ekipama koje realno trebamo uzimati za primjer i ravnati se prema njima, kao Slovačka ili Mađarska.

Obje repke su se kvalifikovale za predstojeći Euro.. kao i za onaj prošli. Možemo se mi tješiti da je to zbog povećanog broja učesnika ili čega već, ali u konačnici.. oni su na turniru, mi nismo. Oni fakat jesu kvalitetniji od nas, i po meni nije u redu osporavati njihov rezultat.

Da budem jasniji: Pogrešno je reći "mi postojimo kao što oni postoje". Nije to istina. Mi smo ti koji samo postojimo. Oni, mimo toga, i igraju velika takmičenja - daleko je to od samo postoje kao i mi.

Ako oni takvi računaju na igrače iz cvajte, glupost je da se mi pravimo pametni i po ko zna koji put precijenjujemo sebe i svoje mogućnosti.
The saddest thing in life is wasted talent.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 09 jun 2024, 17:05

Bez države i zakona o sportu i neprestanim unutrašnjim previranjem i tendencijama određenih struktura da se ista država što više uruši na svim poljima i mentaliteta koji imamo, razni talovi i interesi, rezultati repke sigurno da oslikavaju sve to. Mnoge države nemaju problema sa kojima se mi susrećemo kao država. A genetiku objesi mačku o rep.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 09 jun 2024, 17:15

Mogli je napisao/la:
09 jun 2024, 16:37
Borili bi se za opstanak u austrijskoj cvajti...i to možda.

Edit:Zrinjski bi možda držao sredinu tabele.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 09 jun 2024, 17:25

scholsey je napisao/la:
09 jun 2024, 16:57
I meni je krivo što je tako (jer sam ubijeđen da nisu talentovaniji), ali jeste - Slovačka i Mađarska su u fudbalskom smislu mnogo ozbiljnije zemlje od nas. Negdje do 2015. smo konstantno smanjivali tu razliku i bili smo na odličnom putu i da ih prestignemo, ali smo u zadnjem desetljeću sve uništili i vratili taj odnos snaga na sami početak (možda i napravili veću razliku nego što je ikad bila). Ovo pišem iz ugla repke, ne klubova.

Kolega, držao sam se trenutnog DFB kadra jer mi je bilo mrsko roviti po netu. Samo Pascal Groß je bio dovoljan da dokažem poentu.. jer je sa nekih 25-26 prvi put igrao van cvajte, a danas sa 30+ je reprezentativac - i to jedne Njemačke. Füllkrug i Undav su tu čisto onako, da pojačaju utisak. Ako ti nije mrsko, googlaj, vidjećeš da ih u prošlosti ima još sličnih koliko hoćeš.. u različitim repkama, ne samo u Njemačkoj.

U našem konkretnom slučaju, kvalitet definišem kao kolko-tolko redovno učešće na Evropskim prvenstvima. Volio bih da mogu pričati o finalima i titulama (jer je to objektivan kvalitet), ali to nije i neće biti realno za vrijeme naših života. Stoga se orijentišem prema ekipama koje realno trebamo uzimati za primjer i ravnati se prema njima, kao Slovačka ili Mađarska.

Obje repke su se kvalifikovale za predstojeći Euro.. kao i za onaj prošli. Možemo se mi tješiti da je to zbog povećanog broja učesnika ili čega već, ali u konačnici.. oni su na turniru, mi nismo. Oni fakat jesu kvalitetniji od nas, i po meni nije u redu osporavati njihov rezultat.

Da budem jasniji: Pogrešno je reći "mi postojimo kao što oni postoje". Nije to istina. Mi smo ti koji samo postojimo. Oni, mimo toga, i igraju velika takmičenja - daleko je to od samo postoje kao i mi.

Ako oni takvi računaju na igrače iz cvajte, glupost je da se mi pravimo pametni i po ko zna koji put precijenjujemo sebe i svoje mogućnosti.
Ili para, ili uređenost države i sistema.
Bez jednog, ili bez drugog, nema uspjeha.

Mora biti para(jlija) u domaćem prvenstvu, kad već nema normalnog uređenja i zdravog mentaliteta.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 09 jun 2024, 17:49

slika
Ovi novinari ne znaju ni koliko igra igraca na terenu

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 jun 2024, 17:50

zgembo89 je napisao/la:
09 jun 2024, 17:49
slika
Ovi novinari ne znaju ni koliko igra igraca na terenu
Stavili su 11 igraca. Rasiri preko ekrana, imaju jos Katic i Tahirovic :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 09 jun 2024, 18:11

JonSnow je napisao/la:
09 jun 2024, 17:25
Ili para, ili uređenost države i sistema.
Bez jednog, ili bez drugog, nema uspjeha.

Mora biti para(jlija) u domaćem prvenstvu, kad već nema normalnog uređenja i zdravog mentaliteta.
Ma jasno. U suštini se mora poklopiti mali milion stvari. Kakogod, trenutno smo mi daleko od pozicije da se nešto qrčimo i ko biva omalovažavamo igrače/protivnike/takmičenja.
The saddest thing in life is wasted talent.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 jun 2024, 18:18

Mogli je napisao/la:
Ko i ti ovdje na forumu?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 09 jun 2024, 18:22

Problem nase lige su nekvalitetni sportski radnici i nestrpljenje klubova i navijaca. Dobrim skautingom se mogu pronaci dobri igraci sirom svijeta za malo novca koji bi podigli nivo citave lige. Jedan Dzeko je isao igrati u Cesku za 400 eura, kao da u BiH nije bilo kluba koji to moze platiti. Danas klubovi u BiH placaju i do 10 hiljada eura mjesecno bez problema igracima sumnjivog kvaliteta. Pa bar je Sarajevo u 5 godina izmijenilo bar 50-60 igraca. Plati im dolazak, plati im raskid...Da li je problem dati nekom vrhunskom treneru iz inostranstva 5-6 hiljada eura da radi s djecom po evropskim standardima ? U gradu Sarajevu imas sve uslove da privuces djecu i strucnjake iz citavog svijeta. Napravis internat unutar akademije i selektiras djecu iz citave BiH i sire.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 09 jun 2024, 18:25

Mogli je napisao/la:
Hertha i Schalke su jedva se održali na sredini tabele u cvajti.

Sarajevo, Zrinjski.. pitanje je bil' izborili opstanak.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 09 jun 2024, 18:30

mercurial je napisao/la:
09 jun 2024, 18:22
Problem nase lige su nekvalitetni sportski radnici i nestrpljenje klubova i navijaca. Dobrim skautingom se mogu pronaci dobri igraci sirom svijeta za malo novca koji bi podigli nivo citave lige. Jedan Dzeko je isao igrati u Cesku za 400 eura, kao da u BiH nije bilo kluba koji to moze platiti. Danas klubovi u BiH placaju i do 10 hiljada eura mjesecno bez problema igracima sumnjivog kvaliteta. Pa bar je Sarajevo u 5 godina izmijenilo bar 50-60 igraca. Plati im dolazak, plati im raskid...
To je Tacno pogotovo Sarajevo je trosilo basnoslovne sume novca na polovnjake iz Srbije Hrvatske ili Viveiros Penaranda i posle ih otpisu nakon pola sezone umjesto da guraju mlade iz omladinskog pogona to je ove godine najvise Borac uradio Sa Marceticem Vukovicem i takvih primjera je masa i u Zelji Velezu Tuzla City Emilio Nsue itd

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 09 jun 2024, 18:32

Možda bi bili visko plasirani u austrijskoj cvajti, ali nema šanse da bi izborili promociju u prvu ligu.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 09 jun 2024, 19:01

Ima li gdje sastava?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 09 jun 2024, 19:05

Mogli je napisao/la:
zrinjski je politicki projekat,koji moze postojati samo u BiH.
A Sarajevo nije visoko plasirano,ni u nasoj ligi :mrgreen:
Btw ,podrska za Fratelli d'Italia :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.