Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

numanumaye22
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la numanumaye22 » 08 jun 2024, 11:59

Kakva dijagnoza bokte, zato i onakve vijesti iz Tuzle i okolice, sve crna hronika. Treba bit oprezan s ovakvim ljudima.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 08 jun 2024, 12:05

Pa braca idi i pogini ko ti brani. Tvoj život tvoja stvar. Možeš birati Pale, Lukavica, Sokolac i Foča isto nisu daleko

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 08 jun 2024, 13:05

FoSte95 je napisao/la:
08 jun 2024, 12:05
Pa braca idi i pogini ko ti brani. Tvoj život tvoja stvar. Možeš birati Pale, Lukavica, Sokolac i Foča isto nisu daleko
Prvo kao Caco rahmetli potamaniti domace izdajnike.FGR PAKASE
Onda dalje.Ja da ginem a vi da lubenice jedete po carsiji :urnebes:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 08 jun 2024, 15:03

Među državama koje su, nakon ruske invazije na Ukrajinu, shvatile da je vrag odnio šalu i počele da se brže i bolje naoružavaju posebno mjesto ima Narodna Republika Poljska, koja je na putu da postane najveća vojna sila u Europi. Jedni misle da je do toga doveo stalni strah od Moskve, da ponovo ne bude pod ruskom čizmom, dok drugi smatraju da se time samo ispunjavaju zahtjevi NATO-a o jačanju istočnog europskog krila, ali fakat je da se želi utvrditi 400 kilometara poljske granice s Rusijom i Bjelorusijom, kao element odvraćanja. Poljska ima vojsku od 170.000 ljudi i njene ambicije samo rastu, a naoružava se kao da će se rat iz susjedne Ukrajine sutra preliti na njen teritorij. Planirano je da će ova zemlja do 2026. godine imati najjaču kopnenu vojsku u Europi, jedna od najvažnijih komponenti bit će raketna artiljerija, što se uklapa u plan da će se investirati više od dvije milijarde eura za jačanje obrane, a umjesto 2 izdvajati 4 posto iz bruto domaćeg proizvoda za vojsku, što je najviše u NATO-u, jer toliki postotak ne izdvajaju ni Sjedinjene Američke Države.

Poljska proizvodi borbena vozila pješadije Borsuk i oklopne transportere Rosomak, a prema jednoj računici, ako kupe planirane tenkove od SAD-a i tenkove koje su naručili od Južne Koreje, plus moderniziranje onoga što posjeduju, Poljaci će imati više tenkova nego Francuska, Njemačka, Italija i Velika Britanija zajedno.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 08 jun 2024, 16:58

numanumaye22 je napisao/la:
08 jun 2024, 11:59
Kakva dijagnoza bokte, zato i onakve vijesti iz Tuzle i okolice, sve crna hronika. Treba bit oprezan s ovakvim ljudima.
Baš čudan tip dijagnoze, da mu se fakat šehidi pronašao bi način da ode tamo. Eventualno može i ovdje roknuti kojeg ćafira, Allahu je i to milo. Mislim da se ovdje ne radi o kozojebnoj osobi, već neki lakši oblik šizofrenije koji prijeti da kasnije postane koban...
it's football day

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 08 jun 2024, 17:22

kraljttbvb je napisao/la:
08 jun 2024, 15:03
Među državama koje su, nakon ruske invazije na Ukrajinu, shvatile da je vrag odnio šalu i počele da se brže i bolje naoružavaju posebno mjesto ima Narodna Republika Poljska, koja je na putu da postane najveća vojna sila u Europi. Jedni misle da je do toga doveo stalni strah od Moskve, da ponovo ne bude pod ruskom čizmom, dok drugi smatraju da se time samo ispunjavaju zahtjevi NATO-a o jačanju istočnog europskog krila, ali fakat je da se želi utvrditi 400 kilometara poljske granice s Rusijom i Bjelorusijom, kao element odvraćanja. Poljska ima vojsku od 170.000 ljudi i njene ambicije samo rastu, a naoružava se kao da će se rat iz susjedne Ukrajine sutra preliti na njen teritorij. Planirano je da će ova zemlja do 2026. godine imati najjaču kopnenu vojsku u Europi, jedna od najvažnijih komponenti bit će raketna artiljerija, što se uklapa u plan da će se investirati više od dvije milijarde eura za jačanje obrane, a umjesto 2 izdvajati 4 posto iz bruto domaćeg proizvoda za vojsku, što je najviše u NATO-u, jer toliki postotak ne izdvajaju ni Sjedinjene Američke Države.

Poljska proizvodi borbena vozila pješadije Borsuk i oklopne transportere Rosomak, a prema jednoj računici, ako kupe planirane tenkove od SAD-a i tenkove koje su naručili od Južne Koreje, plus moderniziranje onoga što posjeduju, Poljaci će imati više tenkova nego Francuska, Njemačka, Italija i Velika Britanija zajedno.
Moraju, znaju i oni sta padne pod rusku cizmu, tu trava ne raste vise. Jadni i opustoseni prostori gdje su rusi vladali, uvijek kroz historiju. Primjer najsvjeziji je Istocna Njemacka, koliko kaska u svemu za ostatkom drzave.

Zamislite samo gdje bi Ceska republika danas bila da ih rus nije yebo godinama.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 08 jun 2024, 20:04

Hahah opet ima ovih što bi ginuli za SDA lunch paket i kišobran. :tokralju:
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 08 jun 2024, 20:25

mma_hz je napisao/la:
08 jun 2024, 09:43
ASD je napisao/la:
08 jun 2024, 09:37
mma_hz je napisao/la:
08 jun 2024, 09:30
Srbi uveliko rade na razdruzivanju,naoruzavanju itd itd dok FGR bosnje pricaju kako ce nas zapad zastititi i kako nema nista od svega.
Bolje poginuti s puskom u ruci kao Hamas sto radi,nego da te jedan projekil ravni sa zemljom.Bar jednog **** roknut.
Pa što ne pogineš kada ti se tako gine?
**** li ti djecu u cajni kolutic,svrsim ti djeci u krajnike.Iskopam ti nanu mrtvu i popisam jjoj se po kostima.

Nemoj samo da mi se ljutis ljubi te Facko..nemoj mi biti rigorozan.
Jagomir ti nije daleko. Ozbiljan poremecaj i malogradjanstina.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 08 jun 2024, 20:29

VivaLaStella je napisao/la:
08 jun 2024, 20:04
Za koga se borila 107. viteška motorizovana brigada iz Gradačca? Za SDA ili za narod/porodicu tj. da ne završi kao na video-u ispod? Nekad je bolje šutiti nego lupati gluposti po forumu :shh:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 08 jun 2024, 20:42

Ameri doslovno odobrili i podrzali akciju koja je ratni zlocin po definciji.
Izraelci se prerusili kao humanitarna pomoc, ubili preko 200 Palestinaca i spasili 4 taoca.
Cijeli zapad im cestita
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 08 jun 2024, 20:46

:puke:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 08 jun 2024, 20:52

:puke:

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 08 jun 2024, 21:22

thulkazal je napisao/la:
08 jun 2024, 20:29
Za koga se borila 107. viteška motorizovana brigada iz Gradačca? Za SDA ili za narod/porodicu tj. da ne završi kao na video-u ispod? Nekad je bolje šutiti nego lupati gluposti po forumu :shh:
Ne idi tamo živ bio. Vidjeli su svi poslije za šta su se borili. Trebao si pred smrt, pokojnog Ivu pitati za šta se borio. Dozvolili su da heroj umre kao klošar

L'art pour l'art.

Rudarenje
Kontakt:

Post Postao/la Rudarenje » 08 jun 2024, 21:39

08 jun 2024, 21:22
thulkazal je napisao/la:
08 jun 2024, 20:29
Ne idi tamo živ bio. Vidjeli su svi poslije za šta su se borili. Trebao si pred smrt, pokojnog Ivu pitati za šta se borio. Dozvolili su da heroj umre kao klošar
Znači zapravo SDA je kriva što su srpske paravnojne snage i JNA krenule u zaposjedanje teritorija Bosne i Hercegovine, protjerujući, ubijajući, silujući... :bow: :bow:

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 08 jun 2024, 21:48

Ma kriv je svaki balija koji je uzeo pusku a nije legao mirno ko kurban da mu se glava odsjece.Najbolje balije FGR komunjarama su oni kao na snimcima skorpijona u Srebrenici.Mamu li vam vasu.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 08 jun 2024, 23:17

08 jun 2024, 21:22
Da upravo to, poslije rata svi borci su vidjeli šta bi ih čekalo da se nisu borili - klanje i silovanje kao u Bijeljini, Foči, Višegradu, Zvorniku i Prijedoru 1992. godina. To bi ih čekalo a mnogi nisu vjerovali da se upravo to dešavalo. 'Hvala' Savezu komunista BiH čitaj SDP-u za razoružavanje Bošnjaka Podrinja 1990/91. godine i SDA 'mudracu' za izreku 'za rat je potrebno dvoje'.

Na stranu čitava politička pozadina oko Ivana ali nisam ja imao šta njega pitati... Imam ja u porodici osobu koja je provela dobar dio rata na gradačačkom front u okviru 212/222 brigade. Pet puta lakše ranjavan, od države dobio ništa ali i ne treba mu jer hvala Bogu nije ostao invalid.

Boli me dupe za SDA ili SDP ili neku treću političku opciju. Svako od ti stranačkih 'patriota' koji su na drzavnim jaslama poturaju na svoj mlin. Ono što se ja pitam, pod koji ti mlin poturaš? SDP? Obično komunjare svaljuju sve na SDA a realno ni oni nisu nešto daleko od 'zelenih'... Još gledaj tog rezonovanja 'ko se zeli boriti za SDA' :urnebes:

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 08 jun 2024, 23:29

Eto vidiš koje je to rezonovanje. Ako nisi ovaj, onda jesi onaj.. :rol: I to je upravo ono o čemu pričam. Ja nisam ni jedna tih vaših korumpiranih opcija, jedina mi je opcija da živim i preživljavam i to tako i planiram.

Vi idite eto ratujte i ne zaboravite da mi pišete sa linije.. Sjetit ćete me se sutra kad budete imali 300 maraka primanja, zlatni ljiljan u dzepu i ptsp

A to mi smo napadnuti i samo smo se branili je low level bošnjo priča, poštedi me te SDA mantre allaha ti dragog

L'art pour l'art.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 08 jun 2024, 23:35

Barem ukloni taj potpis pošto nazivaš sve te ljude idiotima koji su se borili za SDA/SDP.

Glupa tiktok generacija...

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 08 jun 2024, 23:42

Srbija svoje zločince tretira ko heroje, a mi svoje heroje kao klošare. Pametnom dosta.

L'art pour l'art.

Rudarenje
Kontakt:

Post Postao/la Rudarenje » 08 jun 2024, 23:46

08 jun 2024, 23:29
Eto vidiš koje je to rezonovanje. Ako nisi ovaj, onda jesi onaj.. :rol: I to je upravo ono o čemu pričam. Ja nisam ni jedna tih vaših korumpiranih opcija, jedina mi je opcija da živim i preživljavam i to tako i planiram.

Vi idite eto ratujte i ne zaboravite da mi pišete sa linije.. Sjetit ćete me se sutra kad budete imali 300 maraka primanja, zlatni ljiljan u dzepu i ptsp

A to mi smo napadnuti i samo smo se branili je low level bošnjo priča, poštedi me te SDA mantre allaha ti dragog
:tokralju: :tokralju:
je... boga i sda, mi zaslužujemo da nas opet pokolju...

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.