FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
38%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
35
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
8%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 236

Maroon1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Maroon1946 » 08 jun 2024, 07:33

Vanja8 je napisao/la:
07 jun 2024, 23:53
H8Z7 je napisao/la:
07 jun 2024, 23:43
Vanja8 je napisao/la:
07 jun 2024, 23:26

Previse plitko razmisljate...
Coric je izuzetno radan i temeljit trener koji ce sigurno sa zoharima napraviti dobar rezultat...

Ko ih je sve vodio, Denis im dodje kao Kllop licno i nemojte se nadati nekoj njihovoj crnoj seriji koja ce ga pojesti.

Pitacu vas za pola godine da li ste bili u pravu...
No , mi ne trebamo da gledamo druge, nama su americki kampovi ipak prioritet
Nisam rekao da je lijen ili površan, samo kažem ako je istina što se priča o njemu da nema hrabrosti da se suprotstavi igračima, da nije glasa podigao. Teško sa takvim stavom da može u sarajevskim klubovima raditi.

Dobro sad pustit njih mene brine ko će biti još u SŠ. E majko mogu misliti imena. :facepalm:
Ma jasta, nama treba Islam Makhacev za trenera, to je formula uspijeha...
Spinuj spinuj samo spinuj... 98 trenera tih kao Coric smo imali pa poslije svakog rasulo ostalo. Feđa je za Corica Carlo Ancelotti licno pa dodje kod nas i ne moze meda. Kakav Coric jbt msm nemam nista protiv njega ali plafon je tu cetvrto mjesto sa njim. Mi smo 9 trenera imali od odlaska Husa, i moderni i zastarjeli i Slovenci i Hrvati sve zivo probali nece pa nece. I sad da dovedemo ovog lika isto ce biti. Husref ili Baka ako zelimo sljedecu sezonu biti u prici za titulu i siguran sam da necemo 25 bodova biti iza prvog. Prvo da dođeš kod nas moraš biti mazohista jer imaš borbu protiv Mirvica,Ayle,saveza,manekena u svlacionici koji jedva cekaju bojkot,mahale,navijaca nakon prvog loseg rezultata cast izuzecima. Za ovu poziciju treba neki stari lisac koji zna kako se izboriti sa svim spletkama.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 08 jun 2024, 07:36

2024. Husref i dalje u kombinacijama, pa jel to moguće?
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 08 jun 2024, 07:55

Istinasamo123 je napisao/la:
07 jun 2024, 23:45
Sta kaze brat maloprije vidite anketu nas 80 budale 😂
A udje durmitorski zeljovac i bot plava ekipa i glasa...
Citam i ne vjerujem fkt, valjda misle da ne mogu ostali registrovani forumasi glasati i na nasoj anketi :D
A sve i da glasaju samo nasi forumasi nije to stav svih navijaca naseg kluba.
Sama cinjenica da nam navijaci ostalih klubova prizeljkuju ostanak Rozmana na klupi dovoljno govori.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 08 jun 2024, 07:56

Ko god da bude trener, taj tip mora dubinski detaljno dostavi plan MIRVICU I SD o svakom igracu individualno i jednu vecu opsirnu analizu kompletnog tima..

Ilijev, po mom misljenju golman dobar na prekidima los na sutevima sa distance. Istekao mu ugovor, popricat koliko bi novca trazio za produzenje ugovora, vjerujem da za novac koji mu dajemo trenutno a posebno novac koji bi trazio za produzenje DA MOZEMO NAC BOLJEG GOLMANA.

Kad smo vec kod golmana TRENER GOLMANA U SS ROZMANA NIJE NISTA POKAZAO I NADAM SE DA CE NOVI TREBER ODNOSNO SD DOVEST TIPA PRVO KOJI ZNA PREPOZNAT KVALITET GOLMANA A POSKE TOGA DA ZNA SANJIM RADIT DA BUDE JOS BOLJI ( trener golmana borca je po meni dosad pokazao se VEOMA DOBRO)

Rogic nazalost nije za FK SARAJEVO al u skucaju da dovedemo novog golmana koji ce bit na mjestu ilijeva ostavit ga do zime pa onda raskid radi manjeg gubtka novcani srestava

NAJBITNIJA POZICIJA STOPER TU NOVI STARI TRENER MORA IMAT BAR 7 A OPCIJA da bi odabrali jednog jer ta pozicija ce bit krucijaona

Sa tipovima kao matanovic durakovic mehmedovic krdzalic kapetanovic treba vidjet detaljno mozemol ikakvu korist izvuc (mogul pomoc) i na koji nacin i ko moze ostaje ko nemoze posudba raskid

Sa Renanom sd njegovim menagerom mirvicem sjest vidjet hocemol ga prodat (hocel ga ko) hocel produzit ugovor ili ce cekat kraj ugovora, ako je cekaza trener mora reagovat i doves bas dobrog spica, mozda vratit Vivarosa

Takodje trener mora dat cisto jasan plan sta i kako sa posudjenim igracima i takodje trener mora znat da nemoze dovest vise od 2 igraca plus golman plus stoper ( istekli ugovori anicicu i ilijevu

NESMIJEMO DOZVOLIT DA NAM DOLAZI TRENER NOVI KOJI NEMA POJMA KOJE BOJE SU NAM DRESOVI NITI TRENER KOJI NIJE profesionalan od glave do pete

Klafurnic je primjer trenera

Niposto trener koji se ulizuje publici sd ili vlasniku vec trener koji je suguran u svoj posao da ga zna radit da zna sa svakim igracem popricat i koji ce svakom igracu prvo znanjem svog posla dokazat koje staje a u isto vrijeme pokazat da mora bit kako on hoce zeli i da igrac koji bude zabusavo znase gdje ce zavrsit

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 08 jun 2024, 08:29

Koliko ne znamo gdje gonimo za bolje i nismo.
Bjezi ba…
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 08 jun 2024, 09:21

siroliver69 je napisao/la:
07 jun 2024, 23:28
E cuj neki se ovdje raduju Husrefu...Pravo prokletstvo se nadvilo nad Klubom. Husrefu Musemicu!? Strašno. Sta se dešava sa nama? Gdje je Torabi da reaguje?
Nadvio se Ismir Mirvić sa svojim kuravelama.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 08 jun 2024, 09:23

Kud nisam treba, da se uvalim u klub ko Potura
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 08 jun 2024, 09:33

badboy je napisao/la:
08 jun 2024, 05:46
Mirvic sigurno zna sta zeli, sta i kako radi. To sto raja misli da ne zna kud udara je proizvod laznih ocekivanja koje raja ima od njega i kluba uopste. Mirvic ocito ima svoje ciljeve i racunicu. Sta se sve tu sve radi i ispod zita valja po kisobranom kluba i osim fudbal samo on i ekipica oko njega zna.
A svima kojima su puna usta 4. mjesta, najveceg budzeta i tog epskog neuspjeha, da vas pitam.
Ako je budzet nikad veci, i ekipa po imenima nikad jaca, kakva je razlika izmedju osvojenog 4/3/2 mjesta? Mislim ako nismo prvi, koja je razlika? U ovom kontextu samo prvo mjesto je uspjeh. Za prvo mjesto, valjda svi znamo da nije bilo sanse (niko osim Borca nije mogao bit prvi ove godine). Jedini jasan cilj koji je klub javno iznio je izboriti izlazak u Evropu! Taj cilj je ostvaren. U cemu je problem? Treba tjerat trenera, ok i…….po kom parametru je Rozman unazadio Klub u odnosu na predhodnike (uzmi zadnjih 5 koji su usput receno isto otjerani) ili pokazao da zna manje od njih, pa ga treba otjerat? Covjek od kad je bukvalno predstavljen na pressu zbog tjeranja Mirze i kompletne situacije oko svega toga radi pod nevjerovatnim pritiskom i kontinuiranom kampanjom gdje mu se gleda i trazi svaki i najmanji pogresan mig da se nesto kritikuje i tjera. Miniran je bio na svim mogucim poljima ne bi li ga primorali da sam digne sidro. Ne kazem ja da je on najbolji na svijetu, al covjek svoj posao radi dovoljno dobro, daleko profesionalnije od svojih predhodnika, i kao takav zasluzuje da i dalje obavlja svoju duznost ako to uopste jos zeli. Kontinuitet je ono sto klubu navise treba a sto nikad nismo ostvarili.
Sto se tice Mirvica ,tu se slazemo. Sto se tice Rozmana,tu sigurno ne. Ni ,sto se tice Borca,da je prvenstvo trajalo jos par kola i da se nije zrinjski iskiksao u prvom dijelu,zrinjski bi lagano bio prvak. Mi smo isto mozda mogli biti da nije bilo Rozmana.
Nasi investitori skromno ulazu u prvi tim ali ipak su obezbijedili treneru najbolji napad lige.
Viveros,Penaranda,Ziljkic,Renan daleko najjaci napad po imenima i daleko najskuplji napad lige. Ucinak -nula. Zasto ? Krivica trenera.
Viverosa otjerao,sa Ziljkicem se posvadjao,Penita nije znao uklopiti. ( Nece tebi niko dovesti najskupljeg igraca lige da se ti s njim igras osnovnoskolske discipline,nego da poderete ligu ), Renan neiskoristen,odsjecen bez krila i dobrog veznog.beskoristan.
Kontinuitet nije drzati pod ugovorom dokazano nesposobnog trenera,koji se apsolutno nije uklopio. Ili ako ne zna drzati pritisak,to je dovoljno za otkaz. Pritisak se mora moci izdrzati,to je osnova svakog uspjesnog posla,ne samo fudbala.
Kontinuitet je stvoriti tim. Dati mladim ( i ostalim igracima ali prvenstveno mladim ) igracima dobre,visegodisnje ugovore. Zadrzati ih nekoliko sezona,uigrati,steci automatizam igre,izgraditi tim.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 08 jun 2024, 09:36

Mi smo **** luzeri da vam ja kazem.
Kao Partizan i Hajduk isto,sve se nesta sa istim ljudima i trenerima vrtimo u krug dan ga vise je bo..,..
Nesta se nafuramo pa nas ljudi prizemlje vidimo da smo **** i to je to.Bas mi ovaj luzerski mentalitet ide na zivce,zar se nismo vise makli od Husrefa,od Hadzibegica itd tid vise,...Ajde da je Pape,al Husref ce se otjerati do zime opet.
I on je pravi mazohista,voli da ga se tjera itd itd
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Kmenkake
Kontakt:

Post Postao/la Kmenkake » 08 jun 2024, 09:38

Surreal je napisao/la:
08 jun 2024, 09:23
Kud nisam treba, da se uvalim u klub ko Potura
Poturi se 😁

Kmenkake
Kontakt:

Post Postao/la Kmenkake » 08 jun 2024, 09:42

FK Sarajevo sa investitorima :

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 08 jun 2024, 09:44

Jedan je sef.
Crknite hejteri !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 08 jun 2024, 09:46

mma_hz je napisao/la:
08 jun 2024, 09:36
Kao Partizan i Hajduk isto,sve se nesta sa istim ljudima i trenerima vrtimo u krug dan ga vise je bo..,..
Nesta se nafuramo pa nas ljudi prizemlje vidimo da smo **** i to je to.Bas mi ovaj luzerski mentalitet ide na zivce,zar se nismo vise makli od Husrefa,od Hadzibegica itd tid vise,...Ajde da je Pape,al Husref ce se otjerati do zime opet.
Husref sasvim sigurno nece biti otjeran za pola godine, niti je ikad bio tako kratko.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 08 jun 2024, 09:47

Ali ako je sve već dogovoreno, svi znaju sve - Zašto nije zvanično?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 08 jun 2024, 09:48

soe je napisao/la:
08 jun 2024, 09:46
mma_hz je napisao/la:
Husref sasvim sigurno nece biti otjeran za pola godine, niti je ikad bio tako kratko.
Ma brate on nije nikakav napredak pobogu ste.Sta je vama ljudi,nemojte mi stvarati nikakve kultove licnosti.

Husref je nas to stoji ali pobogu ste vise samo se vrtimo u krug tbj.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 08 jun 2024, 09:49

H8Z7 je napisao/la:
07 jun 2024, 22:28
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
07 jun 2024, 22:25
Surreal je napisao/la:
07 jun 2024, 22:20
Neironično, klub koji je bio nadomak ispadanja je doveo i boljeg trenera i SD-a od nas :tokralju:
E moj ti, ko još mora dovoditi odvojeno SD.
Mi smo doveli čovjeka koji je sve u jednom. Trener, SD, mentor, trener golmana, kondicioni trener( Jelešković mu sigurno neće biti dio SŠ ).
In Husref we trust :bih:
Kazo iz bitangi i princeza kad je gledao film sa Kumerleom za jedan od filmova koji su gledali rekao je da je teški trash jer jedan lik glumi glavnu ulogu, scenarista, producent i još nešto. Nešto me ovo podsjeća na, ma nema veze. :think:
#SamoKažem
Mene ovo trazenje trenera i odugovlacenje podsjeca na scenu kad je Gazda zvao crnce za FK Bedem, svi ga odyebali, pa na kraju maskiraju Robija. Tako i nama, zovi Papeta, zovi Zekica, daj na kraju Husrefa u #newera bojama :urnebes:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 08 jun 2024, 09:53

Vi stvarno povjerovali da kešoljub dolazi :rol:

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 08 jun 2024, 10:11

soe je napisao/la:
08 jun 2024, 09:46
mma_hz je napisao/la:
E vidis, on je JEDINI trener poslije rata koji nije dobijao otkaze nakon jedne sezone, u vise navrata. I kae ima titule. Ima jer ima kontinuitet, vrijeme, to treba Guardioli jbt. Evo primjer - Cala je imao beton sezonu 16/17, borba za titulu do zadnjeg kola, izgubljeno finale kupa na penale, dobio derbi, i to onaj gdje bi nas komsije ponizile slaveci titulu u nasoj avliji. Ispao od Zarije, izgubio od Zrinjskog prvo kolo naredne sezone - cijeli stadion zagrmio "Cala odlazi".

Husref u sezoni 17/18 ispao u prvoj rundi kupa, zavrsio treci sa isto bodova kao i cetvrti, izgubio dva derbija. Naredne sezone prvo kolo izgubio, primio osmicu u Evropi, kiksao s GOSKom kuci. Niko ni A nije rekao (stadion), poslije svake tekme ispracen sa "on voli Saraj'vo..". Sta ti to govori?

Cinjenica je da smo saburli ISKLJUCIVO prema Husrefu. On samo na prezime i slavnu historiju dobije prostor koji drugi treneri ne dobiju, i odmah dolaze rezultati. Moraju, i u Evropi je osnova za sve barem dvije sezone, samo se s Bayernom i PSGom moze onako lagano napast titula u prvoj sezoni, al mi nismo ni Bayern ni PSG.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 08 jun 2024, 10:24

Nama nisu problem ni husref ni cala ni tozmsn nibkunto ni panto, nama su problem ljudi u klubu, koji veze sa zivotom nemaju, nemaju zelje za usmjehom rezultatima, iskorakom kurcem palcem, pa im svejedno, samo nikoliko hiljada nas zivimo sa istim žarom prema ovom klubu i stadionu, nikom vise nista sveto nije, takvo je vrijeme doslo, behljebovici influseri kurave i ostalo jer ne mogu i ne znaju hljeba za sebe zaraditi, pa se uhljubili u klub i nista ne rade, mi niti direktora niti ikog imamo, niti ljudi izvan sportiskih okvira da bi mogao nesto urafiti po tom pitanju, dzaba ismiru pare tanu kad on vodi klub iz kolumbije iz pm i ne ide to tako, nemas direktora gazdu koji ce udariti sakom od sto i reci ovako ovako idt.. da smo mi kakav klub i ljudi u njemu nebi trofeje cekali 28 godina i 80 godina **** iskorak u najslabije takmicenje u svijetu... To je cinjenica i nasa surova **** realnost, da nam se je sport ugasio u gradu i u drzavi kolektivno... Sve dok ljudi ne stanu iza tebe ti se nemas cemu nadati .. tako i ovo sa trenerima, ko ce normalan doci ovdje, gdje jos **** navionalni kljuc vlada.... Smijesno. Bio husref kunto panto nista niscim realno .. sve dok se pomirimo da je tako lakse ce biti prihvatiti ...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 08 jun 2024, 10:38

Dok god nas je u prosjeku 2.500-3.000 protiv Goska, Posusja, Sloge i slicnih, nista se ne trebamo pitati.
Nek radi Mirvic sta hoce i kad hoce.

Fluminense vratio Thiaga Silvu sa 39 godina, 55.000 navijaca ga docekalo.
Kod nas kad se neko vrati, kakvu god karijeru napravio, jebu mu se majke kaže nije imao gdje drugo.
Pa tako i Husrefu.
Sarajevo osvojilo 7 titula u 75 godina, covjek ucestvovao u 3 (igrac/trener), ne valja. Treba nam vizija.

Pa i Real Madrid vrati Ancelottija, igra formaciju i taktiku koju je igrao 2006. s Milanom i opet pronadje igracima mjesto u sistemu i razori sve.
Kad su ganjali vizionare poput Lopetegija i slicnih nisu se mogli sastaviti.

Tako da ova razvojna i poluamaterska liga i nije za boljeg evropskog strucnjaka.
Kad infrastruktura i organizacija bude na nivou, kad se budu oravili izlaznih transferi minimalno 3-5 miliona, moze se ocekivati trener sa standardima i vizijama.
Probali smo sve i svasta i nista osim Husrefa nije islo.
Cak i Vinko je sve izdominirao na njegovoj ekipi i postulatima, tako da ZVONE ZVONA SAMPIONSKA!
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: riki46 i 37 gostiju.