FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

ledar
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la ledar » 03 jun 2024, 12:20

Mislim da Simonsa možete zaboravit, nema tih para za koje bi ga Psg pustio, to je ko kad bi neko od vas tražio da im izručite Musialu. A Wirtz iduće sezone skoro sigurno ostaje u Kusenu, tako da ova dvojica izlaze iz kombinacija (potonji barem za iduću sezonu). Vjerojatno će Eberl i Freund pronaći mlade talente koji se još nisu dokazali na velikoj sceni pa neće puno koštati, samo je pitanje koliki će bit "conversion rate" tih perspektivnih u vrhunske igrače.

Također je pitanje koliko bi navijači stvarno mogli istrpit lošije rezultate zbog sazrijevanja tih mladih talenata, jer jedno je deklarativno a drugo kad bi se takvi rezultati stvarno zaredali. Kad bi uvezali pešest utakmica bez pobjede bilo bi "gasi mješalicu motaj kablove", "svi trebaju počinit kolektivno samoubojstvo" itd. Osim toga Kane i Sane nemaju vremena čekat sazrijevanje kadra, nisu oni došli kod vas završit karijeru čekajući Godota.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 03 jun 2024, 21:49

Dok real dovodi igraca, jednog od najboljeg na svijetu, za dzabe mi razmišljamono tamo nekom Froljlihu ili kako već :urnebes: . Pokucat na vrata Pereza i probat dovest Rodryga koji se sad nece naigrati,kao nekad kad smo doveli Robbena. Ako mislimo pri smrdit realu treba nam puno novih vrhunskih igraca

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 jun 2024, 22:48

Necemo prsmrdit niti klub zeli da ide tom politikom. Klub zeli prije svega utrefit trenera koji ce filozofijom igre unaprijedit klub, sto je meni i logicno razmisljanje jer bajern ipak igra u ligi koja "ne dozvoljava" da imas tim od milijardu i plata 300 mil, i koji ce uz ligu sampiona imati dvije, tri jake tekme godisnje. Bajern dok ne bude imao barselonu i atletiko kao konkutente nikad nece ni biti nesto iznad ovog sto jeste, ne da nece svjesno, vec ne moze niti je razumno razmisljati o tome.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 05 jun 2024, 14:51

Kad Arsenal izgubi od Bayerna, floskula kaže da je Bundesliga preslaba i to odgovara Bayernu.
Kad Bayern izgubi od Reala, floskula kaže je da je Bundesliga preslaba i to ne odgovara Bayernu.

Sredina je vjerovatno negdje između.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 05 jun 2024, 19:01

Kakvo je javno mnjenje o potencijalnim pregovorima sa Tahom?
Uprkos svim kolosalnim pogreskama, jos uvek mislim da je Upa bolji igrac od Taha kojeg nisam cestito gledao, ali sumnjam da je toliko dobar da bude starter.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 05 jun 2024, 21:02

Upa može proći (možda) u 3 iza, kad su četvorica od kojih bekovi odlaze naprijed i ne vraćaju se on je rupa bez dna.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 06 jun 2024, 02:02

farinelli123 je napisao/la:
05 jun 2024, 19:01
Kakvo je javno mnjenje o potencijalnim pregovorima sa Tahom?
Uprkos svim kolosalnim pogreskama, jos uvek mislim da je Upa bolji igrac od Taha kojeg nisam cestito gledao, ali sumnjam da je toliko dobar da bude starter.
Da budemo iskreni: Upa je napravio neke neoprostive greske, one koje se ne zaboravljaju...kao recimo onu kad su mu uzeli protiv MC i kada je Halland centriarao a Bernardo Silva glavom zabio :lolno: :lolno: Eto, koji luzer moras biti da ti Halland centrira a Silva zabije glavom...Jednom u million situacija...Van tih nekih gresaka pocetnika Upa je veoma dobar igrac, spasio je "poslednjim uklizavanjem" dosta golova, na lopti je jak, starter u Francuskog reprezentaciji sto nije maciji kasalj (ispred Salibe, Pawarda, Hernandeza...i drugih). Dusu dao za City, bio bi najbolji odbrambeni igrac. Tah mu nije ravan i tacka. Kad smo vec kod igraca moje misljenje je da je u Bayernu najveci problem Sane bar sa pozicije navijace. Previse nonsalancije, kurcenja bez pokrica...meni licno jedna od majomrazenijih igraca koji je ikada igrao za Bayern. Dadne gol, nesto pljucne..glumi neku facu kamenu ja se ovamo slomi skacem, slavim, on ni mukajet, idi u PM nabijem te na k. Jedan Miller ore koljenima zemlju kada na nevaznoj utakmici zabije 506 gol, jedan Kane skace, slavi...Koman plovi vazduhom, Gnabri kuha...Kimichu se zile napnu kao da ce puci..a on....pljucne, MRS!!! Onda cijena...naravno da ce i Gorecka i Koman i Gnabri traziti vise od ove mumije, kreature. Nejveci promasaj Hasana S. kancer u ekipi Bayerna, ocima ne mogu da ga vidim.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 jun 2024, 12:32

Sane je smotan u završnici i često ne pomaže dovoljno u defanzivi, ali kad igra angažirano on i Musiala su vam najpotentniji igrači u kadru. Što se tiče proslave golova to je stvar osobnog ukusa, bilo je dosta napadača koji skoro pa da i nisu proslavljali svoje golove - Balotelli, Shearer, Anelka, Santos, de Bruyne... U bivšoj yu ligi mislim da Bjeković nije slavio i znao čak tjerati suigrače koji su mu išli čestitati :salut:

Što se tiče stopera mislim da ni Tah ni Mekani nisu format za vas.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 06 jun 2024, 13:22

Je li moguće da se sjećaš Bjekovića?

Sane je Neymar, ili Ney kako kažu forumski navijači Barse, za sirotinju. Nema konkretnosti koju su recimo imali Roben ili Savićević. To kad uzme loptu to vidi samo go, i tačka.

O svemu se može diskutovat', al' dok ne dodje neki WC veznjak imaćemo prošlu sezonu, ko god bude sjedio na klupi ili igrao na krilu.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 jun 2024, 14:06

Ma kako se ne bi sjećao one legendarne generacije Vukotić - Bjeković - Zavišić, Vasović im je bio trener, kasnije je preuzeo Kaloperović.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 06 jun 2024, 14:16

Zato što su igrali prije skoro pola vijeka, eto tako. :D , baš ta generacija sa pokojnim Mocom.

Amidža mi je bio teški Partizanovac pa znam ih skoro sve od početka sedamdesetih do agresije, a naravno da se ja ne sjećam tih vremena, nažalost.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 jun 2024, 14:31

Ilija Zavišić je bio odličan dribler, mislim da je igrao na desnom krilu. Kasnije je igrao za Braunschweig kojeg je jedno vrijeme vodio i naš Rile.

Ali, O/T: čini se da ste blizu potpisivanja mladog Grude.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 06 jun 2024, 15:20

Centre forward je napisao/la:
06 jun 2024, 13:22
O svemu se može diskutovat', al' dok ne dodje neki WC veznjak imaćemo prošlu sezonu, ko god bude sjedio na klupi ili igrao na krilu.
Pa isto mozes reci i za zdravo krilo. Ne WC, nego zdravo krilo. WC krila je malo i ne mozemo dovesti nijedno.

Uostalom, necemo mi dovoditi nikakve WC igrace. Praksa ce biti dovoditi ove mlade talente pa koji ispliva.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 06 jun 2024, 15:31

ledar je napisao/la:
06 jun 2024, 14:06
Ma kako se ne bi sjećao one legendarne generacije Vukotić - Bjeković - Zavišić, Vasović im je bio trener, kasnije je preuzeo Kaloperović.

Ko im ono bijase trener kad su "ukrali" ono prvenstvo Hajduku jer je sudija Maksimovic produzio utakmicu u Ljubaljni sve dok bas taj Bjekovic nije dao gol? Zavisic, pa posle Djelmas, dribleri koje je slobo koji lijevi bek mogao zaustaviti...

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 06 jun 2024, 15:41

ledar je napisao/la:
06 jun 2024, 12:32
Sane je smotan u završnici i često ne pomaže dovoljno u defanzivi, ali kad igra angažirano on i Musiala su vam najpotentniji igrači u kadru. Što se tiče proslave golova to je stvar osobnog ukusa, bilo je dosta napadača koji skoro pa da i nisu proslavljali svoje golove - Balotelli, Shearer, Anelka, Santos, de Bruyne... U bivšoj yu ligi mislim da Bjeković nije slavio i znao čak tjerati suigrače koji su mu išli čestitati :salut:

Što se tiče stopera mislim da ni Tah ni Mekani nisu format za vas.
Meni je jedan od bitnih segmenata proslava gola, jer se osjecam kao neka vrsta budale kad ja kao navijac skocim a strijelac pljucne . To mi je neka vrsta zajednistva kad tim zajedno slavi..to pokazujue da mu je stalo do timskog uspjeha i kad smo vec kod Partizana, jedan je pokojni Mance po tom pitanju. Inace Sane je i van toga "polovara", cesto se zaleti pravo u igraca, a onda stane, nesto vija unaokolo...kad mu samo malo prejaku das loptu u for on nesto mlatara, odmahuju, uzdise...(da je vise Sadio Manea ruka mu se pozlatila). Za tolike pare odigrao je par dobrih i mozda jednu odlicnu utakmicu od kada je u Bayernu. Coman mi million puta drazi igrac, da o malom Telu ne govorim, cak i onaj Sarogaza ono par minuta sto je odigrao je grizao, istina bez nekog konkretnog ucinka, ali nije ni imao konkretno vrijeme.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 06 jun 2024, 16:35

@Dilah

Bio je to legenda Toma Kaloperović.

Inače, pljuckanje nije u redu, ali ne volim nikako kad se grle, ljube, maltene i žvale, ili kad jedan leži na travi a svi naskaču na njega pa onda jedni na druge, sve mi to miriše na pe.derluk.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 06 jun 2024, 17:10

ledar je napisao/la:
06 jun 2024, 16:35
@Dilah

Bio je to legenda Toma Kaloperović.

Inače, pljuckanje nije u redu, ali ne volim nikako kad se grle, ljube, maltene i žvale, ili kad jedan leži na travi a svi naskaču na njega pa onda jedni na druge, sve mi to miriše na pe.derluk.
Hehe, ima ponekad i pretjerivanja ali ako si igrao nekada znaš kako emocije mogu da ponesu, da tek kasnije skontaš da si naskako na nekoga (hvala Bogu ja sam igrao u odbrani pa su rjetko naskakivali na mene 😜) Sve u svemu Sane mi nikako ne paśe i volio bi da ga prodaju ovo ljeto.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 jun 2024, 18:14

Dokad misle razvući sapunicu oko Daviesa staviti rok 24h hoćeš/nećeš pijaca.Ovako tapkamo u mjestu ne možeš nikog dovesti dok ovi presipaju iz šupljeg u prazno.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 06 jun 2024, 18:21

Saurman je napisao/la:
06 jun 2024, 18:14
Dokad misle razvući sapunicu oko Daviesa staviti rok 24h hoćeš/nećeš pijaca.Ovako tapkamo u mjestu ne možeš nikog dovesti dok ovi presipaju iz šupljeg u prazno.
Ne mozes stavljati rokove kad nema nesto zainteresovanih za njega. Ne da niko 30mil, a on ako ostane do kraja dobija fin signing bonus od nekoga.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 06 jun 2024, 21:54

harden je napisao/la:
06 jun 2024, 18:21
Saurman je napisao/la:
06 jun 2024, 18:14
Ne mozes stavljati rokove kad nema nesto zainteresovanih za njega. Ne da niko 30mil, a on ako ostane do kraja dobija fin signing bonus od nekoga.
Nije to rijetka pojava. Pogotovo kod paša mrkalja, naročito oni koji isplivaju iz ničeg i trenutna slava im pomuti razum.

Nije da ne možemo bez njega, ali opet ona brzina, mladost...
Jeste gorući problem i treba to rješavati na vrijeme. Još više iz razloga što na sljedećoj fudbalskoj smotri neće biti u fokusu.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: eaglebvb09 i 4 gosta.