Mala digresija.. Bio je on autoritet kad je tek došao apsolutno svima, pa i Džeki i Spahiću.. Hotel je bio ograđen i čuvan kod prvih okupljanja.. Da ne kažem kako se Papeta pitalo, može li stari ili buraz ući na kafu..Lucas je napisao/la: ↑05 jun 2024, 14:02Šta misliš jel Džeki bio autoritet, jel mu smio pisnuti dok je bio selektor.Džeko je kod Papeta dovodio maltene kompletnu familiju i one ublehe od jarana u hotele, na pripreme, radio šta je htio, to sam lično vidio, a šta se radilo u Brazilu 2014 i ko je sve tamo bio i boravio po hotelima, bolje je da ne pišem.U Čikagu, prije utakmice sa Meksikom 2012, Džekini roditelji se vozali u autobusu sa igračima i stručnim štabom, a Džekin stari mu redovno hodao terenom tokom treninga, a 2014 u Inzbruku mu upao u svlačionicu nakon utakmice sa Egiptom i očitao mu bukvicu.Imaš također na YouTube Papetovu izjavu sa pressa, prije utakmice sa Slovačkom u Zenici 2013. (uoči koje je Džeko bio u Istanbulu nekoliko dana), kada Pape govori novinaru da će Džeko igrati makar došao uoči same utakmice.Jel to autoritet ili strah ? Također, neki novinari su mi rekli, da je Džeko uslovio Papeta prije Brazila, da nece dole putovati, ako Ibričić ne bude na spisku.Pape je bio autoritet Vršajeviću i Avdukiću, Džeki i Spahiću nije sigurno.bvsic je napisao/la: ↑05 jun 2024, 13:28Treba nam neko s mudima, a ima ih sad koliko ce to znaciti igracima koji imaju velike plate a sviraju krcu vecina, plata ista izgubio pobijedio. Zato samo odbijat za krcobolju a premije davati za igranje. To je nacin da proigrajuTrofejiSuTu je napisao/la: ↑05 jun 2024, 13:23Nisam siguran sta sve dobijamo s Papetom,osim lozione od 7-77 godina,sto je naravno super stvar,ali…
Kad se bolje pogleda ne mozemo nesto posebno ni izgubiti u odnosu na trenutno stanje.
Pape je specifican i lik koji je tvrdog karaktera. Svjestan je on sebe i svog imena.
Ono na cemu mu cestitam je sto ima muda,pa i kad nesto fuli (ala Nigerija) ne moze mu niko osporiti nacin na koji je dosao do tog momenta i te tekme.
Ako prelomi,a izgleda da bi ipak mogao i na kraju krajeva trebao jer to je i njegov klub,ne sumnjam da cemo gledati elegantan i dopadljiv fudbal.
Vremenom, poslije dobrih igara Pape je računao na profesionalizam igrača... Tu se i zaj**'o..
Na stranu što mislim da je najbolji selektor kojeg smo imali, mislim da Sarajevu treba neki mlađi trener koji će praviti sistem od prve ekipe, nadgledati i pratiti i rad Akademije..