NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Steelman
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Steelman » 04 jun 2024, 08:16

Dobro jutro Čelikovci!

U komunikaciji s nekim ljudima iz kluba za ovu akciju iznijet cu odredjena manja saznanja. Klub pokusava obezbijediti sredstva i izvesti neku kombinaciju kako bi maksimalno ubrzao proces deblokade. Necu detaljisati taj proces, jer nisam bas detaljno u toku i ne bih volio da izletim nesto sto ne bih trebao ili cak i uopste smio, jer taj proces je ionako osjetljiv. Klub ce vjerujem izaci javno sa svim informacijama kada dodje za to vrijeme. Ova sredstva koja mi kao navijaci i simpatizeri trenutno skupljamo posluzit ce im kao pomoc i odredjeni dodatak u tim namjerama, jer oni imaju svoj zadatak koji moraju ispuniti. I koliko sam shvatio, ovih 12.500 KM sto smo trenutno skupili je itekako fina cifra i u tom slucaju u sklopu ove akcije mi bismo ispunili cilj ako skupimo 15.000 KM!

Prema tome, jako smo blizu i jos 2.500 KM bi bilo dovoljno. Naravno, sto vise skupimo to i njima vise olaksava, pa ako skupimo vise, to je sigurno bolje. Medjutim, naglasavam da bi bilo znacajno da ovih 15.000 KM bude minimalna cifra koju smo obezbijedili.

Inace, ranije sam obecao da cu uplatiti i 100 KM za akciju Forumaša za 12. igrač za ovu godinu i 100 KM za obnovu plocica na Čeličnom zidu. To cu danas uciniti i svakako odmah i potvrdim iako obnova navedenih akcija na forumu nije pocela.
Pozivam @redbull da preuzme taj dio ako je u mogucnosti i u slucaju da zeli posto je besprijekorno iskoordinirao prosle godine i svakako sve ostale forumase ako mislite da je sad vjerovatno najbolje vrijeme da obnovimo ove programe. Ako skupimo sredstva za 12. igrač i Čelični zid i mozda pola milje preko, klub ce dobiti od nas tu cifru od 15k u trenucima kad im mnogo znaci.

Bilo bi odlicno da izvedemo sve ovo do 10.06. uz eventualno koji dan kasnjenja i da dotad sredstva budu uplacena, jer taj rok je klubu optimalan. I svakako u slucaju da ima jos zainteresovanih da se pridruze akciji "Hiljadarka za Čelik" bilo bi odlicno. Kad bismo od te akcije skupili 15k, a da dodamo jos kao neki bonus ovo od 12. igrača i Čeličnog zida mislim da bismo mogli biti itekako zadovoljni.

Najiskrenije, znam da imamo potencijal skupiti i tih 100k kad probudimo uspavanu svijest i ljubav kod svih Čelikovaca i kad se vise potrudimo, te kad ukljucimo sve resurse kojim raspolazemo. Davanje za zdrav klub mora biti nas ponos. I respekt svakom ko na taj nacin razmislja i djeluje. Cilj nam je da stvorimo zajednicu koja dize svoj klub na te visine koje svi zelimo da dokuci, jer sanjamo i zelimo sretno Bilino. Neka nasa djela za klub budu mjerilo tog dometa za klub i neka sve bude po zaslugama, ali da mi ucinimo sve u svojim mogucnostima i damo taj svoj maksimum. Vjerujem da u tom slucaju onda necemo zaliti kakva god da bude buducnost!

Bar licno, uvijek kad nesto predlazem gledam te mogucnosti u sklopu naseg potencijala, a koje mozda nekom ne izgledaju realno onako na prvu, ali itekako mogu biti sto je uostalom i dosta toga dokazano i kroz svu ovu borbu za zdrav klub. Bitno je imati neku viziju, a zatim vjerovati u to sto se radi uz najbitnije faktore volje i odlucnosti. Klub kroz sav ovaj proces bez obzira koliko tesko bilo pokazuje da je sve moguce, ali nista ne dolazi samo od sebe bez djelovanja. Ipak, evo i da ne dosegnemo ovaj put tu pricu od 100k onda neka to bude kao neko poredjenje da smo zeljeli da pobijedimo prvaka Lige prvaka, jednog velikog Reala, ali nismo bas dotle dosli. Medjutim, na tom putu pobijedili smo jednog Bayera iz Leverkuzena i mozemo biti itekako zadovoljni. Kao paralela, to neka bude za nas ovih 15k + i nadam se evo da ce biti jos novih ucesnika i ove akcije, ali i ovih ranijih akcija.

Volio bih da se ovdje svi forumasi aktiviraju u ovih par dana jos vise i svakako koliko vam mogucnosti dopustaju. Hajde da kroz svu ovu spontanost dovrsimo nas dio onako od srca kako sva ova izuzetno teska, ali veoma lijepa prica oko ozdravljenja kluba i zasluzuje! Neka i svi u klubu znaju da nisu ostavljeni na cjedilu od svoje zajednice kad se desavaju presudni momenti da klub otvori vrata u neko ljepse vrijeme nego da im svi zajedno budemo vjetar u ledja i velika motivacija da jos jace nastave raditi u interesu kluba!

Nek je Čelik uvijek na prvom mjestu!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 04 jun 2024, 09:29

Ako ce se pokrenuti obe akcije odmah, od mene stoja po akciji.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 04 jun 2024, 12:16

Mozda nije hiljadarka, ali ekipa iz Donje Gračanice i ostali se prikljucuju akciji i donirat ce 200 KM. Inace, ovo i jest pokazatelj da se treba pogurati u skladu s mogucnostima, ali bitno je kad postoji zelja da se to ucini. Djela su ono sto pravi razliku. Respekt momcima.

Inace, phillies slobodno ti doniraj to klubu, pa i slucajno da ne bude sad akcija sto svakako zavisi od ostalih forumasa, ta sredstva bi bila iskoristena iskljucivo u tu namjenu tako da tu nema fule.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 04 jun 2024, 13:33

Dobra ideja od steelmana, ako nista bar pokusati obnoviti akciju 12ti igrac ili koliko je ko u mogucnosti zajedno se prikljuciti akciji hiljadarka. Mi kao forum mozda svako sa manjim iznosima da ucestvuje i eto hiljadarke.

Ono sto bi napomenuo da ja ovaj put necu moci koordinirati jer veceras idem na put, tako da sam stvarno sprijecen.

Znam da smo skoro svi iscrpljeni i istroseni, ali uvjeren sam da je ovo posljednja akcija ovog tipa i da ce klub poslije odblokiranog racuna prodisati. Na prekretnici smo, hocemo li uci u sljedecu sezonu sa odblokiranim racunom ili ne. Svi znate sta to sve nosi.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 04 jun 2024, 13:44

Onda, kao sto Steelman rece, nek svako ko moze vandredno pomoci, nek ode u klub ili nek donira putem karti. Akcija 12. igrac onda ostaje za kraj godine, a Celicni zid kad vec ide.
Ja cu u ovih dan dva izmiriti obavezu u klubu.

Naprijed Če!!!

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 04 jun 2024, 14:41

I ekipa Jolly boys se prikljucuje akciji sa 300 KM.

Trenutno 13k od ove akcije. Sto vise klubu ode u ovom naletu, to bolje.

I mimo toga eto javi phillies kad taj svoj dio odradis za ove druge akcije, a i ja budem u toku dana.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 04 jun 2024, 15:08

Zaniolo je napisao/la:
04 jun 2024, 13:52
Gdje su uplatnice? Zasto varate posten narod?
Ovo je zbog raje sa foruma koja se pita ko nije imo hiljadarkh nego samo pola milje :wave:
slika
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 04 jun 2024, 15:39

zamorano je napisao/la:
03 jun 2024, 20:21
Pa ja sam dao ideju za akciju nije valjda da trebam i učestvovat :urnebes: Dosta što sam ideolog zajedno s tobom :mrgreen: Bude uplata najvjerovatnije u srijedu popodne na devizni račun 520 eurica😉
Druze znali smo mozda nekad ranije i onako razmijeniti koju ruznu opasku, ali ovaj put ti ide samo veliki respekt!

Inace, moja uplata od 200 KM (2x100) za akcije Forumaša za 12. igrač i Čelični zid je legla klubu, pa eto to je nesto sto ne ide u tih 13k nego u ove akcije Forumaša, pa najbitnije da su i ta sredstva za klub operativna, jer to je svrha.
Zadnja izmjena: Steelman, dana/u 04 jun 2024, 16:37, ukupno mijenjano 1 put.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 04 jun 2024, 15:50

Ne hranite trola bezze, samo na ignore listu.

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 04 jun 2024, 18:03

Zivjela ignore i ne citirajte vjecnu septicku jamu foruma.

smajlovic99
Kontakt:

Post Postao/la smajlovic99 » 04 jun 2024, 21:06

Juniori najvjerovatnije pocinju doigravanja za premier ligu tokom sljedece sedmice. Mislim da bi bilo lijepo da se organizujemo da ih podrzimo ako nista ako se koja utakmica bude igrala u Zenici. Volio bih da i klub malo pogura sa obavjestenjima o tim utakmicama kako bi raja koja malo slabije prati omladince znala termine utakmica. Momci su pobijedili svaku ligasku utakmicu koju su odigrali ove sezone bez ijednog remija ili poraza. Oni su odradili svoj dio bilo bi super da i mi odradimo svoj pa da ih podrzimo u ovim najbitnijim utakmicama koje predstoje. Svima je jasno koliki bi napredak bio za omladinski pogon da imamo juniore u najjacem rangu takmicenja.

Bandit88
Kontakt:

Post Postao/la Bandit88 » 04 jun 2024, 21:49

Da li bi juniori mogli igrati na Bilinom, pa ulaz naplaćivati 1-2 KM

Bandit88
Kontakt:

Post Postao/la Bandit88 » 05 jun 2024, 09:06

RIP Haris Burina

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 05 jun 2024, 09:17

A sto me sasjece :( :( :( :( :(

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 05 jun 2024, 09:38

Zenica će pamtiti vjecno tvoje ime, ime Harisa Burine.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 05 jun 2024, 09:55

Ljudina, i ponosni Zeničanin i Čelikovac.
Fali nam ovakvih ljudi.
Rahmet mu duši i počivao u miru.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 05 jun 2024, 10:16

Kad se sjetim da je pokusao progurati ideju da svaki kvart ima svoj dan za druzenje na dalmatinski fol. Cuti ga ponovo i na ovim klipovima budi sentiment. Čovjek, raja, glumac, Čelikovac.

Rahmet mu duši.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

smajlovic99
Kontakt:

Post Postao/la smajlovic99 » 05 jun 2024, 11:49

Bandit88 je napisao/la:
04 jun 2024, 21:49
Da li bi juniori mogli igrati na Bilinom, pa ulaz naplaćivati 1-2 KM
Ja bih iskreno bas volio da se to desi. Mislim da je to sve do kluba. Ne vidim razlog da neko to sprijeci buduci da ce prvotimci tada vec zavrsiti sezonu i biti na pauzi.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 05 jun 2024, 12:10

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 05 jun 2024, 12:50

Steelman je napisao/la:
04 jun 2024, 14:41

I mimo toga eto javi phillies kad taj svoj dio odradis za ove druge akcije.
Rijeseno. Treba li priznanica na uvid :rol: :rol: :rol: :rol:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.