Albanija nema jaci roster nego mi, naprotiv mi smo jaci. Svi koji tvrde drugacije nemaju pojma o fudbalu ili prosto ne pratebodi123 je napisao/la: ↑04 jun 2024, 11:38Nemamo mi kvaliteta, i to je sve, simple as that.
Prije 10-15 godina si imao 10 igrača koji su bili manje više nosioci svojih ekipa po Bundesligi i Italiji, sad imamo jedva jednog takvog.
Treći šešir otprilike to nam je kvalitet, i da molimo boga za neku sreću u žrijebu pa da se ode na Euro, to je realnost i tako će bit idućih 20 godina, a ovu zlatnu generaciju daj bože da dočekamo za naših života više ikad. Na SP jasno više nikad otić nećemo.
Ova djeca su ok, bore se, nek igraju, al ne treba tu očekivat neka čuda.
Pitamo se kako Albanija ode na EP a onda im pogledaš roster, pola igrača u Italiji igra, imaju nekoliko vrhunskih ofanzivaca dok mi osim Demirovića nemamo lika koji može napravit ikakvu razliku, iskreirati nešto i sl.
Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Po meni Albanci imaju oko prilike istu kvalitetu rostera, pogotov u sirini je dosta kvaliteta na jednom solidnom nivou.
To fali Bih, ima par igraca kvalitetnih i to je to, recimo Dedic, Ahemdhodzic, Kolasinac, Krunic, i Demirovic.
Ostali vec mnogo otpadaju. Tu ima jos Gazibegovica i Basica, ali njima ce biti vrhunac karijere rezervna rola u klubovima poput Mainza ili Leccea.
Ostali igraju u nizim ligima, ili nemaju neku rolu u klubu. Nije slucaj da se Albanci kvalificiraju po drugi put za EP u 8 Godina.
Imaju dobrog trenera i organizirani su. A tu je razlika u kvaliteti ocajna.
To fali Bih, ima par igraca kvalitetnih i to je to, recimo Dedic, Ahemdhodzic, Kolasinac, Krunic, i Demirovic.
Ostali vec mnogo otpadaju. Tu ima jos Gazibegovica i Basica, ali njima ce biti vrhunac karijere rezervna rola u klubovima poput Mainza ili Leccea.
Ostali igraju u nizim ligima, ili nemaju neku rolu u klubu. Nije slucaj da se Albanci kvalificiraju po drugi put za EP u 8 Godina.
Svi manje više trče i zalažu se, reklo bi se ginu, ali nama treba neki igrač koji zaista pravi razliku. Takvog nemamo. Bio je Džeko, Pjanić je imao svojih blistavih trenutaka i lucidnih pasova. Sada nemamo nikoga takvog. Problem je naprijed igra i golovi. Ne vidim nikoga na koga se čovjek može osloniti u tom segmentu čak i kad su zicer situacije. Ali šta je tu, nemamo bolje. To nam je realnost. Treba dati podršku ovim mladima, bez obzira na sve.DamirT je napisao/la: ↑04 jun 2024, 11:48Pretpostavljam da je mislio na trku i zalaganje. Ako si gledao protiv Ukrajine, strasan je bio. Na svakom dijelu terena, dok sa druge strane se Dzeko nije cuo nijednom. Imam osjecaj da ce procepiti, samo da jedan gol postigne za BiH. Zato trebamo igrati sa dvojicom naprijed. On sam u napadu nece nikad nista ponuditi jer nije takav tip napadaca.dzemil je napisao/la: ↑04 jun 2024, 11:42To je to manje više, osim ovo za Demirovića koji ne zna dati go za repku i od kojeg nema hljeba takođe. Demirović i pravljenje razlike?bodi123 je napisao/la: ↑04 jun 2024, 11:38Nemamo mi kvaliteta, i to je sve, simple as that.
Prije 10-15 godina si imao 10 igrača koji su bili manje više nosioci svojih ekipa po Bundesligi i Italiji, sad imamo jedva jednog takvog.
Treći šešir otprilike to nam je kvalitet, i da molimo boga za neku sreću u žrijebu pa da se ode na Euro, to je realnost i tako će bit idućih 20 godina, a ovu zlatnu generaciju daj bože da dočekamo za naših života više ikad. Na SP jasno više nikad otić nećemo.
Ova djeca su ok, bore se, nek igraju, al ne treba tu očekivat neka čuda.
Pitamo se kako Albanija ode na EP a onda im pogledaš roster, pola igrača u Italiji igra, imaju nekoliko vrhunskih ofanzivaca dok mi osim Demirovića nemamo lika koji može napravit ikakvu razliku, iskreirati nešto i sl.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Jest, samo su Albanci gradili ekipu prije tri-četiri godine, ubacili mlade igrače, formirali kostur ekipe i sad samo dopunjaju ekipu, a mi to počinjemo tek sada.
-
19vendetta87
- Kontakt:
Komplet zadnja linija i vezni red Albanije igra u Seria A, pa ti sad skontaj koliko su jaki.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Albanci danas imaju ekipu poput naše 2014. tj historijsku generaciju jako kvalitetnu sa igračima u ligama 5. Njihov peh je što većina kvalitetnih Albanaca igra za druge države, ali su zato strpljivo radili i ovo prvenstvo je plod rada, nikakve sreće i spleta okolnosti.Pogledaj klubove za koji igraju Albanci.KoloDD je napisao/la: ↑04 jun 2024, 11:59Po meni Albanci imaju oko prilike istu kvalitetu rostera, pogotov u sirini je dosta kvaliteta na jednom solidnom nivou.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD
Omerovica vise ne treba ni zvat
Zamisli dobijes poziv protiv Engleske i Italije i ne dodjes
Meni je gore njegov slucaj nego npr Loncar koji je u godinama i zasitio se se svega
Zamisli zena ti ne da na tekmu
Zamisli dobijes poziv protiv Engleske i Italije i ne dodjes
Meni je gore njegov slucaj nego npr Loncar koji je u godinama i zasitio se se svega
Zamisli zena ti ne da na tekmu
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Momak je organizovao svadbu i uplatio sve na dan kad se igra utakmica u Italiji. Ne znam šta su dogovorili sa njim, al momak nije očekivao poziv i odlučio stati na ludi kamen. Tačno peh za njega i selektora.
Ok zeni se protiv Italije
Pa je li se i jucer zenio
Mora cvijece izabrad zeni za bidermajera?
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Ne znam šta su dogovirili. Vjerovatno ga je Barbarez oslobodio. Momak je stvarno o sebi pri sebi, nepotrebno je da ga tako ljagaš.NoDi80 je napisao/la: ↑04 jun 2024, 15:00Pa je li se i jucer zenio
Mora cvijece izabrad zeniza bidermajera?
Zadnja izmjena: Nah1d, dana/u 04 jun 2024, 15:19, ukupno mijenjano 1 put.
Ma ne ljagam ga ja nego mnogi veci igraci su se zenili i samo odu na dan svadbe eventualno dva dana budu
Svaka cast selektoru ako ga je pustio
Omerovic me razocarao bez zelje da pomogne protiv Engleske
Brat otiso sedmicu dana prije eto koliko mu znaci poziv u reprezentaciju
Uzeo je dzabe mjesto nekom igracu
Prihvatio poziv i ispalio se
Bolje da je odmah odbio poziv i rekao zenim se
Kane su djeca imala nesrecu i zavrsila u bolnici
Covjek je isti dan dosao na utakmicu kluba, a ne reprezentacije koja bi trebala biti broj jedan svakom igracu
To je razlika u profesionalnosti
Bolje da je odmah odbio poziv i rekao zenim se
Kane su djeca imala nesrecu i zavrsila u bolnici
Covjek je isti dan dosao na utakmicu kluba, a ne reprezentacije koja bi trebala biti broj jedan svakom igracu
To je razlika u profesionalnosti
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Zašto ovu ekipu nazivamo mlada, djeca itd.
Od startnih 11 ko je mlad?
Ako gledamo pravilo u-21 tu je samo Tahirović, eventualno Gigović koji ima 22.
Naredni su Jusuf sa 24, i Anel sa 25.
To je ono što se eventualno može nazvati mladim igračima, mada realno igrač od 24,25 godina nigdje se više ne vodi kao mlad.
To je ono što se eventualno može nazvati mladim igračima, mada realno igrač od 24,25 godina nigdje se više ne vodi kao mlad.
Sa 24-25 si mlad ako se boxom bavis.
Samo kod nas za ljude koji loptaju kazu da je mlad sa 25.
Samo kod nas za ljude koji loptaju kazu da je mlad sa 25.
Ne znam šta vi očekujete da seniorski fudbal igraš sa ekipom kojoj će prosjek godina biti 22 pa da onda kažeš eh imamo mladu ekipu. Anel sa 25 godina može još bar 7 odigrati na visokom nivou na poziciji štopera a kako se svake godine sve više pomjera ta dobna granica za penziju ko zna koliko ko u konačnici može.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Kako je u Hrvatskoj onaj Juranovic ozenio se 1 dqn i vratio se na pripreme rep. A u nas 10dana sto kazrd uzeo dzabe mjesto mogao je Sakota dobit pozivNoDi80 je napisao/la: ↑04 jun 2024, 15:07Ma ne ljagam ga ja nego mnogi veci igraci su se zenili i samo odu na dan svadbe eventualno dva dana budu
Barba je prekrizio Omerovica jer ima toliko nisko samopouzdanje da zakaze svadbu za termin reprezentativnih utqkmica. Dakle sam Omerovic ne vjeruje sebi da je kvalitet za reprezentaciju.
uporedi sa ekipom koja je bila na spisku prije godinu pa ces onda reci da su mega giga mladijasta je napisao/la: ↑04 jun 2024, 16:35Zašto ovu ekipu nazivamo mlada, djeca itd.
1.poluvrijeme poprilično dobro.
2.poluvrijeme loše. Bespotreban penal koji je sve poremetio, Englezi ubacili glavne zvijezde, naše stigao umor, potom bolje zamijenili slabijim igračima i to je to.
Na kraju realan rezultat. Da ne kažem i dobar s obzirom na stanja u dvije reprezentacije.
S jedne strane imamo Englesku koja je viceprvak Europe i sačinjena od igrača iz najjače lige na svijetu (Premiership) i koja igra na domaćem terenu, u odličnoj formi, s igračima koji se žele maksimalno nametnuti i biti dio reprezentacije na EP2024.
S druge strane imamo Bosnu i Hercegovinu koja je u zadnjih godinu dana zabilježila tek 2 pobjede i to protiv Lihtenštajna, kraj sezone, igraci manje radili na sebi jer se ne pripremaju za EP, prvi put se susreli maltene na terenu (Vasilj, Bicakcic, Katic, Radeljic, Šarić, Gigovic, pa čak i Tahirovic...potom ulaze Huseinbašić, Burnic, Tabakovic...sve strangersi)...
U odnosu na Ukrajinu i Slovacku tu su OGROMNE promjene, a to olahko zaboravljamo i zanemarujemo:
1. Dedic
2. Kolasinac
3. Krunic
4. Pjanic
5. Sehic
6. Stevanovic
7. Hadziahmetovic
8. Bašić
9. Dzeko
10. Barisic
11. Cimirot
12. Prevljak
13. Hamulic
14. Varesanovic
15. Gojkovic
16. Rahmanovic
17. Civic
18. Kovačević...
Naravno da je tu skoro pola nezeljenih igraca ali govorimo ipak o ogromnoj igrackoj promjeni, što zbog oprastanja, što zbog povreda...
Promjena stručnog štaba i bla bla.
Kad se sve sabere i oduzme (a ima toga jos na pretek), ovo čak dobro i izgleda i djeluje veoma obecavajuce. Stoga potpuna podrška selektoru Barbarezu i njegovim pomoćnicima.
- Vasilju dres odlično stoji
vrlo važno da bude starter u Bundesligi i da jos napreduje,a vjerujem da hoće
- Radeljic onakav kakav sam i ocekivao, voli slati duge pasove i zna ih poslati. Bit ce to jos bolje.
- Ahmedhodzic, opet primamo 2 gola bez njega na terenu,
- Gazibegovic, onako
- Šarić borben ali gubi lopte u prijemu
- Tahirovic bespotreban penal, prespor u pas igri, izgubljenim loptama nas mogao jos vise koštati ali sreća pa Englezi to nisu kaznili...on mora puno puno bolje.
- Demirovic dao sve od sebe ali nemoćan sam u igri prema naprijed
- Hajradinovic slabo, donekle i zbog pogrešne pozicije na terenu.
- Bicakcic na iskustvo odigrao...
Izmjene neću komentarisati jer nisu ništa pokazali.
Da li je Barbarez mogao u 2.poluvremenu pokušati bar 10 minuta s 2 napadača?! Ja bih ali eto.
Vidjet ćemo kako će to izgledati protiv Italije. Očekujem bolju partiju.
2.poluvrijeme loše. Bespotreban penal koji je sve poremetio, Englezi ubacili glavne zvijezde, naše stigao umor, potom bolje zamijenili slabijim igračima i to je to.
Na kraju realan rezultat. Da ne kažem i dobar s obzirom na stanja u dvije reprezentacije.
S jedne strane imamo Englesku koja je viceprvak Europe i sačinjena od igrača iz najjače lige na svijetu (Premiership) i koja igra na domaćem terenu, u odličnoj formi, s igračima koji se žele maksimalno nametnuti i biti dio reprezentacije na EP2024.
S druge strane imamo Bosnu i Hercegovinu koja je u zadnjih godinu dana zabilježila tek 2 pobjede i to protiv Lihtenštajna, kraj sezone, igraci manje radili na sebi jer se ne pripremaju za EP, prvi put se susreli maltene na terenu (Vasilj, Bicakcic, Katic, Radeljic, Šarić, Gigovic, pa čak i Tahirovic...potom ulaze Huseinbašić, Burnic, Tabakovic...sve strangersi)...
U odnosu na Ukrajinu i Slovacku tu su OGROMNE promjene, a to olahko zaboravljamo i zanemarujemo:
1. Dedic
2. Kolasinac
3. Krunic
4. Pjanic
5. Sehic
6. Stevanovic
7. Hadziahmetovic
8. Bašić
9. Dzeko
10. Barisic
11. Cimirot
12. Prevljak
13. Hamulic
14. Varesanovic
15. Gojkovic
16. Rahmanovic
17. Civic
18. Kovačević...
Naravno da je tu skoro pola nezeljenih igraca ali govorimo ipak o ogromnoj igrackoj promjeni, što zbog oprastanja, što zbog povreda...
Promjena stručnog štaba i bla bla.
Kad se sve sabere i oduzme (a ima toga jos na pretek), ovo čak dobro i izgleda i djeluje veoma obecavajuce. Stoga potpuna podrška selektoru Barbarezu i njegovim pomoćnicima.
- Vasilju dres odlično stoji
- Radeljic onakav kakav sam i ocekivao, voli slati duge pasove i zna ih poslati. Bit ce to jos bolje.
- Ahmedhodzic, opet primamo 2 gola bez njega na terenu,
- Gazibegovic, onako
- Šarić borben ali gubi lopte u prijemu
- Tahirovic bespotreban penal, prespor u pas igri, izgubljenim loptama nas mogao jos vise koštati ali sreća pa Englezi to nisu kaznili...on mora puno puno bolje.
- Demirovic dao sve od sebe ali nemoćan sam u igri prema naprijed
- Hajradinovic slabo, donekle i zbog pogrešne pozicije na terenu.
- Bicakcic na iskustvo odigrao...
Izmjene neću komentarisati jer nisu ništa pokazali.
Da li je Barbarez mogao u 2.poluvremenu pokušati bar 10 minuta s 2 napadača?! Ja bih ali eto.
Vidjet ćemo kako će to izgledati protiv Italije. Očekujem bolju partiju.
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Tahirovic ima talenta, ali nema muda i boji se, jos je i nedisciplinovan i zbog toga nikad tu iznadprosjecnog igrača.
To sam rekao jos prije vise od godinu dana kada mnogi su pametovali i nisu prihvatali realnost.
To sam rekao jos prije vise od godinu dana kada mnogi su pametovali i nisu prihvatali realnost.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Trenutno korisnika/ca: izdzezveubrazil, Sheyi i 27 gostiju.