Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

soko
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la soko » 04 jun 2024, 01:59

HariTz je napisao/la:
04 jun 2024, 01:31
Ma ja, napast Englesku u gostima i primit' 7 komada je sigurno recept za uspjeh, jer eto, time pokazujemo "muda". Momci su se borili, veće zalaganje (pogotovo ako uzmemo u obzir protekli period). Šta su ta "muda". Tipa ko Bešić i Spahić da šamaraju?
Mnogim momcima je ovo možda i najteži protivnik do sada.

Repka koja je trenutno u remontu, nema prvih 11 sigurnih, gdje fale pojedini igrači (nama ako jedan prvotimac fali, mi nemamo zamjene), promjenjena 4 selektora..

Daj ba, možemo li ikada biti realni i shvatiti da mi nismo Brazil i da nemamo 150 igrača. Pa pogledajtu klupu Engleske majka mu stara i bit' će vam jasno.
Ovo je nasa realnost.
Osim Anela i Demirovica svi su "cvajtasi". Nemamo mi tu sta traziti protiv Engleza.
Kad se vrati Dedic, Seo. Ako su svi zdravi sasvim solidna odbrana.
Demirovicu treba sredina, mi je nemamo.
Mozda Krunic ako mu se da. Dobro je da su decki dosta mladi pa mozda bude nesto na jesen.

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 04 jun 2024, 02:03

NoDi80 je napisao/la:
04 jun 2024, 01:54
Nasa grupa
Portugal 4-1-3-1 ,Slovacka 4-3-3 na Europskom
Baraz Ukrajina 2-1 BiH 4-2-3-1 na Europskom
**** Gruzija napada Spaniju s 4-4-2 formscijom i prime 7 komada i opet sljedeceg protivnika napadaju
Gruzija na Europskom
Albanija s 4-2-3-1 fromacijom na Europskom
Slovenija skoro Portugala 2-0 i USA s 4-4-2 formacijom
Slovenija na Europskom
Turska 4-3-3 igra s igracima Fenera, Galate,Adane
Nisu picke koje gledaju prvo kako ce de odbraniti
Njima je svima prvo da ga zabiju
Ovo sto mi igramo ovo mogu Portugal,Engleska,Francuska Hrvatska,Njemacks, Spanija, Belgijs igrati i tako te sile koje imaju po 50 svjetskih igraca
Jesul sve navedene reprezentacije nakon 3 poraza šutirali stručni štab i u toku ciklusa promijenile 3 selektora? Ekipa će se sine podizati,ovo je prva utakmica. Tražili smo požrtvovnost i slobodu selektoru. Pusti ih sad, nismo za uspoređivanja, imamo 2 pobjede prošle godine samo. To je slobodan pad koji smo prešutili, umjesto da nas 50 hiljada dođe ispred saveza i traži ostavke. Dali im iz saveza vruć krompir i spakovali se na izlet za Englesku i Italiju da poslušnici i beskičmenjaci vide Svijeta i upoznaju koga iz struke. Kad sam vidio onog Cazinskog mekušca u Engleskoj, smučilo mi se.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 jun 2024, 02:09

Nah1d je napisao/la:
04 jun 2024, 02:03
NoDi80 je napisao/la:
04 jun 2024, 01:54
Nasa grupa
Portugal 4-1-3-1 ,Slovacka 4-3-3 na Europskom
Baraz Ukrajina 2-1 BiH 4-2-3-1 na Europskom
**** Gruzija napada Spaniju s 4-4-2 formscijom i prime 7 komada i opet sljedeceg protivnika napadaju
Gruzija na Europskom
Albanija s 4-2-3-1 fromacijom na Europskom
Slovenija skoro Portugala 2-0 i USA s 4-4-2 formacijom
Slovenija na Europskom
Turska 4-3-3 igra s igracima Fenera, Galate,Adane
Nisu picke koje gledaju prvo kako ce de odbraniti
Njima je svima prvo da ga zabiju
Ovo sto mi igramo ovo mogu Portugal,Engleska,Francuska Hrvatska,Njemacks, Spanija, Belgijs igrati i tako te sile koje imaju po 50 svjetskih igraca
Jesul sve navedene reprezentacije nakon 3 poraza šutirali stručni štab i u toku ciklusa promijenile 3 selektora? Ekipa će se sine podizati,ovo je prva utakmica. Tražili smo požrtvovnost i slobodu selektoru. Pusti ih sad, nismo za uspoređivanja, imamo 2 pobjede prošle godine samo. To je slobodan pad koji smo prešutili, umjesto da nas 50 hiljada dođe ispred saveza i traži ostavke. Dali im iz saveza vruć krompir i spakovali se na izlet za Englesku i Italiju da poslušnici i beskičmenjaci vide Svijeta i upoznaju koga iz struke. Kad sam vidio onog Cazinskog mekušca u Engleskoj, smučilo mi se.
Nisam ja nigdje rekao da Barbarez treba da ide
Ne treba vise nista mijenjati pustit ih nek rade i gotovo
Ja samo necu da se branimo
Sta imam od toga sto se branim i izgubim 3-0
Bolje 5-0 da su izgubili makar samo precku da su pogodili
Golman nas ima loptu i nasi igraci se skupljaju na negdje desno prema svlacionici i kao tu da im se ispuca
Pa sto se ne skupljaju kod gola Engleske tamo da je ispuca
Nikad neces velikog pobjediti ako ga ne napadas
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 04 jun 2024, 02:24

Pocinje neslavna godina ovog trenerskog amatera, Pape crko od smijeha uz francuski kroasan

Kad skontas da svi zivi otisli na Euro, pa i komsije sve skoro a nasi zadovoljni samo sa tricom protiv engleza :rol:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 04 jun 2024, 02:26

NoDi80 je napisao/la:
04 jun 2024, 00:56
Raja ocekuje da cemo nesto uraditi Engleskoj s 5-4-1 formacijom
Samo brinu o odbrani
Krila sto nemamo nikom nista
Igramo pickasto zato i gubimo
Gruzija igra ofanzivnije od nas zato su i na Europskom
Cak i oni od bekova prave krila samo kod nas to sok kad nodi spomene Dedica na krilu
Samo je glup covjek mogao nesto ocekivati da ce reprezentacija koja je prosle godine izgubila 2 puta od Luksemburga uraditi nesto protiv Engleske, i to u gostima...
U kojim vi iluzijama zivite?
Igras sa novim trenerom i 7 debitanata, i vi ocekujete nesto protiv ekipe koja kotira za glavnog favorita za osvajanje EP?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 jun 2024, 02:35

Ne ocekujem od naseg fudbala nista ima 10 godina
Moja poenta je gubis 1-0 umjesto da ubacis jos jednog napadaca ti mijenjas napadaca za napadaca i ubacujes dva nova stopera da ne primis jos golova 😀
Posrska treneru ali koliko je emisja odradio i prica isprico
Konto sam makar da ce osutati na go
Pogledajte sutra Finska Holandija
Finska ce ici naprijed bez obzira sto mogu 6 primiti
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 04 jun 2024, 02:40, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 04 jun 2024, 02:40

Pozitivno veceras vidjela se borba I zelja u prvi sat vremena. Gledo sam na Engleskoj televiziji I oni su govorili da smo vrlo organizovani I kompaktni pogotovo naš stoperski tandem, Ollie Watkins koji je zabio 20 golova za Aston Villu ove sezone je imo samo 3 dodira sa loptom u prvo poluvrijeme, jedino je Eze bio opasan ove ostale smo uspjeli neutralizovati.

Par komentara za ove novajlije...

Gigovic - veliki dobitak u sredini bori se, trci I zna svoj zadatak mislim da je veceras pokazo da je ispred Tahirovica po kvalitetu u buducnost treba da imat cementirano mjesto u prvi 11.

Katic - još jedan igrac koji mislim da treba da bude standaran u prvi 11 pa cak je bio bolji od Ahmedhodzica. Moderan, agilan I jak defanzivac veliki je dobitak za našu Reprezentaciju I nemogu da vjerujem da prije Spahica/Barbareza niko nije se sjetio zvat ovog momka. Godinama se guralo Sanicanina, Milicevica, Kovacevica nije ni cudo da smo primali 6 komada od Luxembourga.

Vasilj - super je bio na golu par fini odbrana I definitvno je upgrade od Šehica momak ce nastupat u Bundesligi sledece sezone I sigurno ce bit sve bolji I bolji.

Saric - druga utakmica za Reprezentaciju I nije ništa pokazo napravio dosta amaterski grešaka I vidi se zašto nije standaran u Serie B. Selektor nije baš imo puno izbora sigurno trazio igraca koji moze povuc loptu I on je bio jedini koji ima taj profili igraca al mislim da u buducnost ne treba racunat na njega.

Idemo dalje...poslije ove utakmice slika je malo jasnija za selektora I mislim da je Italija malo lakši protivnik za nijansu nadamo se da ce bit bolji rezultat u Nedelju. Kao što neko prije napiso mislim da bi sa ovakom igrom mogli se borit sa Mađarima u Ligi Nacija I ostalim otkinit bod.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 jun 2024, 02:42

nisam gledao tekmu ,kako ste mi zadovoljni sa novim izbornikom?

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 04 jun 2024, 03:00

Koliko sam uspio shvatiti, Barbarez je rekao da planira forsirati ovaj 5-4-1 sistem u svim utakmicama? Nesto slicno je i Tahirovic provukao... Iskreno, meni je ovo donekle ok formacija samo kad igras u gostima protiv ovih bas prejakih reprezentacija. Njemacka i Holandija i nisu bas taj rang, ali eto nek bude da i one jesu. Mi jednostavno nemamo igrace za taj sistem i zato smo u napadu potpuno sterilni. Bekovi osim Dedica ne mogu dati previse u ofanzivi, pogotovo sto Jusuf igra na kontra strani. Vezni red nam je jednolican i ne pretjerano kreativan, a usamljeni Demirovic u napadu haman totalno beskoristan. Misljenja sam da bi se on i Tabakovic odlicno nadopunjavali. Usudio bih se reci da bi Hadziahmetovic i Basic doprinijeli toj kreativnosti u sredini terena, ali tu bi odmah i nedostatak trke dosao do izrazaja.

Volio bih u Italiji vidjeti Huseinbasica u pocetnih 11, a Hajradinovica na klupi. Gigovic je vjerujem siguran, a Burnic bi mogao uskociti umjesto Sarica. I naravno, volio bih dvojicu u napadu, bilo to Demirovic + Tabakovic ili Demirovic + Dzeko.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 04 jun 2024, 04:01

HariTz je napisao/la:
04 jun 2024, 01:31
Daj ba, možemo li ikada biti realni i shvatiti da mi nismo Brazil i da nemamo 150 igrača. Pa pogledajtu klupu Engleske majka mu stara i bit' će vam jasno.
Džaba objašnjavaš stari, previše telećih glava.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 04 jun 2024, 04:21

Meni se svidio ovaj Barbin odgovor:

Novinar: "Vidjeli smo kako ćemo igrati protiv jakih ekipa, kakav je plan za ekipe koje su bliže nama kvalitetom?"

Barbarez: "Dok dođu te ekipe." :mrgreen: :urnebes:

Čovjek je svjestan da je pred njim velik i zahtjevan izazov da izgradi potpuno novu ekipu i vrati povjerenje u reprezentaciju koja je u potpunom rasulu, a prvi protivnici su mu Engleska, Italija, Njemačka, Holandija i Mađarska. 😎

Sretno Barba, sretno Zmajevi u ovoj novoj eri! :bih:

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 04 jun 2024, 05:51

Opaaaa... Počeli su se opravdavati porazi. I to 3:0 porazi. Kakav stav i pobjednički mentalitet, Gibraltar bi pozavidio.
Kako ovi naši žive od fudbala, ostat će vječna tajna. U drugom poluvremenu ne da nisu prešli centar, nego nisu osvojili više od 30m. ispred vlastitog gola. Englezi ilaze u peterac sa loptom i tri puta pucaju 🤣🤣🤣🤣🤣. Kakva skupina amatera na čelu sa Barba-Mrazom osam pomoćnika - irvasa. Nose navijačima samo tri lopte za poklone.
Jingle bells
jingle bells
jingle balls... uh, pardon, bells...
Spavaš li mirno, Lihtenštajnu?!!!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 04 jun 2024, 06:37

Sad da pitaš naše igrace kako je izgledo golman Engleske trazili bi po internetu.Mozes i Tuku stavit da trci i još 5 atletičara i jednog sprintera samo ga naučit kako da centrira na 100 metara na krilo a Dzeko nek ceka u 16 da ga lopta pogodi.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 04 jun 2024, 08:18

NoDi80 je napisao/la:
04 jun 2024, 02:35
Ne ocekujem od naseg fudbala nista ima 10 godina
Moja poenta je gubis 1-0 umjesto da ubacis jos jednog napadaca ti mijenjas napadaca za napadaca i ubacujes dva nova stopera da ne primis jos golova 😀
Posrska treneru ali koliko je emisja odradio i prica isprico
Konto sam makar da ce osutati na go
Pogledajte sutra Finska Holandija
Finska ce ici naprijed bez obzira sto mogu 6 primiti
Jarane, nemaš s čim ići naprijed, Nemaš ni tenkova ni pješadije. To je realnost i suludo bi bilo džaba izginuti. Fudbal je kao šah, kao bojno polje - stvar nadmudrivanja, taktike. Igraš sa onim čime raspolažeš a ne da praviš taktiku na osnovu onoga čega nemaš, a i ono što imaš je iz 19 vijeka. Moraš se prilagođavati protivniku, a sinočnji protivnik je prejak za nas.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 jun 2024, 08:27

Shadows je napisao/la:
03 jun 2024, 22:36
Bez suta na gol 90 minuta. Prijateljska utakmica. Dugo to nisam vidio.
I mene stid, da protiv neke tamo Engleske sa vise od pola debitanata u reprezentaciji to ne mozes par pisljivih suteva uputiti. Bruka za repku naseg renomea.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 04 jun 2024, 08:35

Beduin je napisao/la:
04 jun 2024, 08:27
Shadows je napisao/la:
I mene stid, da protiv neke tamo Engleske sa vise od pola debitanata u reprezentaciji to ne mozes par pisljivih suteva uputiti. Bruka za repku naseg renomea.
Kojih debitanata, Engleska je igrala sa pola tima koji će igrat na EP, ali bez zvijezda koje imaju puno utakmica i nekih ozljeda i sa nekim probama na drugim pozicijama.Tek ćeš da vidiš Engleze i kako će Srbi proći. Ovo je najbolje posložena Engleska zadnjih 30 godina. Ja samo pretpostavljam da većina vas nije šutnula loptu u životu, neam drugog izgovora. Trebao je napast Engleze, dobit 7 komada ko Makedonci i da ga vrijeđate svi i govorite kako smo jadni, sad smo opet jadni što nismo napali vjerovatno finalistu EP.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 04 jun 2024, 08:38

Samo budala može kritikovati sinočnji nastup. Prejak protivnik za nas, a mi ipak pored svih želja i naprdavanja uz pivu nismo Brazil posebice sada kada je repka skroz podmlađena i sa novim fudbalerima i sa novim selektorom kojem je, gle čuda, ovo prva selektorska utakmica. Naprdači bi trebali shvatiti, a to ne mogu jer su naprdači, da je realnost ove repke na njihovu žalost ipak malo bliže Luksemburgu nego Engleskoj, ali da se možemo potuči sa mnogim drugim reprezentacijama tipa Grčke, Islanda, Rumunije koje su u pet deka, a gdje nam je uvijek falilo tih pet deka da ih uzmemo zbog raznoraznih možda i nefudbalskih stvari a koje će vjerujem ada biti prošlost. Tako da naprijed Zmajevi sve dok se borite i igrate srcem.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 jun 2024, 08:43

Nah1d je napisao/la:
04 jun 2024, 08:35
Beduin je napisao/la:
04 jun 2024, 08:27
Shadows je napisao/la:
Kojih debitanata, Engleska je igrala sa pola tima koji će igrat na EP, ali bez zvijezda koje imaju puno utakmica i nekih ozljeda i sa nekim probama na drugim pozicijama.Tek ćeš da vidiš Engleze i kako će Srbi proći. Ovo je najbolje posložena Engleska zadnjih 30 godina. Ja samo pretpostavljam da većina vas nije šutnula loptu u životu, neam drugog izgovora. Trebao je napast Engleze, dobit 7 komada ko Makedonci i da ga vrijeđate svi i govorite kako smo jadni, sad smo opet jadni što nismo napali vjerovatno finalistu EP.
Sarkazam druze. Mislio sam na debitante u nasoj reprezentaciji, malo sam zbrzao u postu pa nije citko ispalo. :thumbup:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 04 jun 2024, 08:44

DamirT je napisao/la:
04 jun 2024, 00:59
"Koncept je od četiri godine i krajnji cilj je plasman na Evropsko prvenstvo. Naravno, treba vremena, snage da se određene stvari kada se dožive porazi dignu, da se nastavi dalje. Moramo sigurno graditi jedan put i kroz te načine ćemo moći doći do željenih rezultata, odnosno odlaska na veliko takmičenje."
Logican komentar Vice. Onaj ko misli da mozemo otici prije EP-a na veliko takmicenje je nerealan. Mozemo se potuci i pokusati pomrsiti racune drugima. Ali da se plasiramo, nema ni teoretske sanse.

Ganja se sljedece EP, sto mislim i da je realan cilj. Taman dok se ovi uigraju, upoznaju, jos ce vise steci iskustva i eventualno da se dovede neki novi igrac, pa da se konacno napadne i to EP. :bih:
Da, samo ne moze ovdje biti nekih dugih procesa i strpljenja ako odmah na pocetku ne pokazemo nesto, makar promil nekog napretka. Ovdje su mnogi kad je barbarez potvrdjen kao selektor mislili da ce pozitiva i entuzijazam dodji sa njegovim angazmanom i da ce to biti dovoljno, medjutim to dolazi samo sa rezultatima i nekom dobrom igrom, sve ostalo ce da izlapi za par utakmica.

On kao totalno neiskusan trener koji nije nigdje radio prije nema nekog pokrica da ga mozes pustiti cetiri godine da radi sta hoce, nego nazalost mora odmah poceti da pokazuje nesto (naravno protiv ovih slabijih selekcija, ove najjace ne racunam tu smo izgubljeni svakako)

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 04 jun 2024, 09:02

miki09 je napisao/la:
04 jun 2024, 08:44
DamirT je napisao/la:
04 jun 2024, 00:59
"Koncept je od četiri godine i krajnji cilj je plasman na Evropsko prvenstvo. Naravno, treba vremena, snage da se određene stvari kada se dožive porazi dignu, da se nastavi dalje. Moramo sigurno graditi jedan put i kroz te načine ćemo moći doći do željenih rezultata, odnosno odlaska na veliko takmičenje."
Logican komentar Vice. Onaj ko misli da mozemo otici prije EP-a na veliko takmicenje je nerealan. Mozemo se potuci i pokusati pomrsiti racune drugima. Ali da se plasiramo, nema ni teoretske sanse.

Ganja se sljedece EP, sto mislim i da je realan cilj. Taman dok se ovi uigraju, upoznaju, jos ce vise steci iskustva i eventualno da se dovede neki novi igrac, pa da se konacno napadne i to EP. :bih:
Da, samo ne moze ovdje biti nekih dugih procesa i strpljenja ako odmah na pocetku ne pokazemo nesto, makar promil nekog napretka. Ovdje su mnogi kad je barbarez potvrdjen kao selektor mislili da ce pozitiva i entuzijazam dodji sa njegovim angazmanom i da ce to biti dovoljno, medjutim to dolazi samo sa rezultatima i nekom dobrom igrom, sve ostalo ce da izlapi za par utakmica.

On kao totalno neiskusan trener koji nije nigdje radio prije nema nekog pokrica da ga mozes pustiti cetiri godine da radi sta hoce, nego nazalost mora odmah poceti da pokazuje nesto (naravno protiv ovih slabijih selekcija, ove najjace ne racunam tu smo izgubljeni svakako)
:rol:

Samo cu jedno napisat, za mene je promil i vise od promila napredak ne pozivanje Sehica, Civica, Pjanica Cimirota jos kad ostavi Mujakica kod kuce to ce biti to.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.