FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
38%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
35
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
8%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 236

zlo87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zlo87 » 03 jun 2024, 23:17

ajdohordas je napisao/la:
03 jun 2024, 23:11
ledesma je napisao/la:
03 jun 2024, 23:05
03 jun 2024, 23:01
Aaa ja teme i qrca, koliko je ovdje navaljano nebuloza i gluposti...
razumijem da su ljudi skeptični po pitanju njega jer definitivno slabo poznaje prilike i funkcionisanje bh fudbala...
Ali mi je fascinantno da ljudi sumnjaju u njegov autoritet, veličinu i vrijednost... ili što ovaj sureal (plava košuljica) sumnja u njegove taktičke sposobnosti.... to vjerovat ne mogu...
pa repka u njegovo vrijeme bila egal sa Brazilom, Njemačkom, Francuskom, Argentinom, Mexicom, Obalom Slonovače, Nigerijom itd itd i dodje neko i napiše nije dobar taktičar haha
E svašta, fakat smo za izučavanja :tokralju:
Znaš ti nas, yebo ti nas...
Samo čitam i ibretim se pola večeri evo svega mi... :wtf:
Kakav mu je CV trenerski?
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 03 jun 2024, 23:18

Samo nije isto trenirat repku i klupsku ekipu.

Tamo ti dodju najbolji u datom trenutku. Vec fizicki spremni, ne treas ih ti spremati. Vec motivisani ne trebas ih ti motivisat. A znamo da su te dvije stvari kod nas najveci problem.

Onda si stalno s ekipom, veca mogunost nesuglasica i svaceg neceg.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 03 jun 2024, 23:20

feniksptica je napisao/la:
03 jun 2024, 23:18
Samo nije isto trenirat repku i klupsku ekipu.

Tamo ti dodju najbolji u datom trenutku. Vec fizicki spremni, ne treas ih ti spremati. Vec motivisani ne trebas ih ti motivisat. A znamo da su te dvije stvari kod nas najveci problem.

Onda si stalno s ekipom, veca mogunost nesuglasica i svaceg neceg.
Kakvih ba nesuglasica sa Papetom , on Mirvicu da kaže hajd mrs svi bi stali na njegovu stranu. Pape je najveća živuća legenda Bh fudbala. Nema veće. Možda i najveća legenda ikad ove države.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 03 jun 2024, 23:23

Dolazi Pape
Pomocnil Baljic
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 03 jun 2024, 23:24

:ljepota:
razumijem da su ljudi skeptični po pitanju njega jer definitivno slabo poznaje prilike i funkcionisanje bh fudbala...
Ali mi je fascinantno da ljudi sumnjaju u njegov autoritet, veličinu i vrijednost... ili što ovaj sureal (plava košuljica) sumnja u njegove taktičke sposobnosti.... to vjerovat ne mogu...
pa repka u njegovo vrijeme bila egal sa Brazilom, Njemačkom, Francuskom, Argentinom, Mexicom, Obalom Slonovače, Nigerijom itd itd i dodje neko i napiše nije dobar taktičar haha
Dzeko ibisevic salihovic kolasinac misimovic pjanic spahic bicakcic begovic igraci koji su igrali u ligama petice i bili medju 15-20 najbolji igraca tih liga

Plus zelja da se nesto uradi dotad ispadi u barazu kiksali protiv danske itd itd

Sta se desilo kad je taj naboj splasnuo kad smo se plasirali i dotakli vrh raspad sistema. A za tako nesto nemoze bit da selektor nije kruv

Trenerski i selektorski posao nije isti a posebno kad radis u lizi zvanoj WWINCO , gdje ofsidi penali crveni kartoni se nedosudjuju jednoj ekipi.

Susucu da se desi onaj crkuz sto se desio rozmanu u bl on bi u roki 24 bio u parizu

Drugo susic je vidio 3-4 razlicite ekipe i to ekipe koje nisu imale nikakve ambicije osim opstanka i dobio je odkaz u svakoj ekipi..

Susic husref cala trebaju bit u nekoj funkci pocani presjednik direktor ili neka vrsta supervizora da nazoruju rad svih selekcija..

Sa 70 godina da te preuzme trener koji nije posle igracke karijere (35 godina) nijednu ekipu u klubskom nogometu vodio duze od 4 mjeseca.. U SVAKOJ DOBIO ODKAZ..

Licno ako bi morao birat HUSREFA IL NJEGA HUSREFA BI IZABRO..

Prem da je najpametnije vidjet sa Zekicem ako zeli doc

Safet SUSIC je najveca IGRACKA legenda kluba posle HASETA

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 03 jun 2024, 23:25

Nesuglasica s igracima prije svega.

Pokazali su igraci u ovoj ligi da nikog ne postuju.

Na kraju krajeva, doc u ligu s ovakvim sudjenjem i da on tu dugo ostane. Tesko.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 03 jun 2024, 23:28

zlo87 je napisao/la:
03 jun 2024, 23:17
ledesma je napisao/la:
03 jun 2024, 23:05

Znaš ti nas, yebo ti nas...
A nisam znao da CV igra glavnu ulogu u svemu tome...
po tvojoj logici bi pokojni Miodrag Ješić trebao onda da bude najtrofejniji trener Sarajeva jer je prije nas imao 5/6 trofeja osvojenih... :wtf:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 03 jun 2024, 23:29

Ne znam valaj šta reći. Na Papeta je asocijacija Francuska i taj ciklus kvslifikacija te SP 2014. Ali isto tako znamo šta je bilo već u narednom ciklusu, opšte rasulo pa forsiranje igrača koje niko nije htio u ekipi.

Da bi bio autoritet u našoj ligi bi sigurno a da je neki spektakl očekivati od njega pa i nije

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 03 jun 2024, 23:42

03 jun 2024, 23:28
zlo87 je napisao/la:

po tvojoj logici bi pokojni Miodrag Ješić trebao onda da bude najtrofejniji trener Sarajeva jer je prije nas imao 5/6 trofeja osvojenih... :wtf:
Nego sta ce igrati glavnu ulogu? Uvijek se moze promasiti sa izborom neovisno o CVu

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 03 jun 2024, 23:48

zlo87 je napisao/la:
03 jun 2024, 23:42
zlo87 je napisao/la:

Nego sta ce igrati glavnu ulogu? Uvijek se moze promasiti sa izborom neovisno o CVu
Pa fazon je što ne znaš šta može igrati ulogu. Primjer toga ti je Leverkusen i Xabi Alonso. Kakav je on trenerski CV imao prije njih ?
Ne mozemo pljuvati a covjek nije ni preuzeo. Da se razumijemo ja ne tvrdim da ce biti pun pogodak ali i ne kukam i ne pljujem.
Ovdje se o Paperu piše u najmanju ruku kao da je Senad Repuh...

Razumijem strah i skeptičnost opekli smo se previše puta, ali brate dragi ljudi dovode u pitanje njegov autoritet, veličinu i vrijednost, a i taktičarske sposobnosti.
Pa evo uzmi sebe za primjer i uporedi da ti nesto kaze Rožman i da ti kaže Pape, da li bi ti imalo istu vrijednost ? Samo to a da ne zalazimo dalje u način funkcionisanja...
Ovo sve pričamo naravno u slučaju da dođe a još je miljama daleko i dalje je Husref najozbiljniji kandidat po mojim informacijama.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 03 jun 2024, 23:50

03 jun 2024, 23:48
zlo87 je napisao/la:

Pa fazon je što ne znaš šta može igrati ulogu. Primjer toga ti je Leverkusen i Xabi Alonso. Kakav je on trenerski CV imao prije njih ?
Ne mozemo pljuvati a covjek nije ni preuzeo. Da se razumijemo ja ne tvrdim da ce biti pun pogodak ali i ne kukam i ne pljujem.

Razumijem strah i skeptičnost opekli smo se previše puta, ali brate dragi ljudi dovode u pitanje njegov autoritet, veličinu i vrijednost, a i taktičarske sposobnosti.
Pa evo uzmi sebe za primjer i uporedi da ti nesto kaze Rožman i da ti kaže Pape, da li bi ti imalo istu vrijednost ? Samo to a da ne zalazimo dalje u način funkcionisanja...
Ovo sve pričamo naravno u slučaju da dođe a još je miljama daleko i dalje je Husref najozbiljniji kandidat po mojim informacijama.
Pogledaj kakvi su treneri trenirali Alonsa u karijeri. I ne mozes porediti Alonsa na pocetku i Susica sa 70ak godina.

Sve i da je Susic dobar u klubu gdje je vrhnje za kuhanje pored trofeja ne bi se snasao ni Gvardiola.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 03 jun 2024, 23:55

Antikloc je napisao/la:
03 jun 2024, 21:14
NisamIsmirMirvic je napisao/la:
03 jun 2024, 20:35
Antikloc je napisao/la:
03 jun 2024, 19:45

Kaze meni prije neki dan moja Sefica ( u privatnom zivotu ,moja zena ) : Majmune,znas li uopste koliko smo duzni poreza ??
Rekoh : Boli me qurac koliko ! :urnebes:
To je ispravan odnos prema svojim parama a jos vise prema tudjim parama. Btw ,nepristojno je gledati i brojati tudje pare !
Ove pare sto Gospodin Vincent Tan i ostali investitori ulazu u FKS ,to je smjehoteka,to nisu pare,to je zahebancija !
Prema tome : Be calm and support Husref -The Boss !!
Za ostatak lige nije zajebancija uopste, a neko (da ne kazem svako) drugi bi s ovim parama puno vise radio od nekog nategnutog treceg ili cetvrtog mjesta. U tome je poenta.
Nije tacno. Zrinjski ulaze vise para od nas. Ako racunamo nase prazne hodove,godinu dana bez marke za vrijeme perioda Nama i ostale turbulencije,onda je jasno da dugorocno zrinjski daleko vise od nas ulaze,imaju stabilnije i ozbiljnije investitore koji daleko vise vode brigu o prvom timu od nasih investitora. Borac ulaze malo manje ali imaju podrsku sire drustvene zajednice,pa se to nivelise. A ni zeljeznicari ne zaostaju puno za nama,mada se trude to drugacije prikazati.
FKS je po budzetu i vrijednosti tima negdje na 15-20 mjestu u Ex-Yu. Naravno da su to jadna i smijesna ulaganja. Nikakve pare za fudbalski biznis. Tako se ne postaje Dinamo :mrgreen:
Jah, a u Tuzla City plate od sest glava :mrgreen: Daj ba, necemo se voditi finansijskim izvjestajima.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 04 jun 2024, 00:00

zlo87 je napisao/la:
03 jun 2024, 23:50
03 jun 2024, 23:48
zlo87 je napisao/la:

Pogledaj kakvi su treneri trenirali Alonsa u karijeri. I ne mozes porediti Alonsa na pocetku i Susica sa 70ak godina.

Sve i da je Susic dobar u klubu gdje je vrhnje za kuhanje pored trofeja ne bi se snasao ni Gvardiola.
E ybg, skrećemo sa teme sada. Pričamo o CV-u i iskustvu...
Ako ćemo gledati to kroz takvu prizmu, pogledaj onda i šta je Sušić ostvario u karijeri ? Nije se rekreativno bavio fudbalom, stvorio je ime i čulo se za njega nadaleko...

Da me neko ne shvati pogrešno, ovdje ne poredim njega i Xabija nego pričam u konstataciji poređenja dostignuća i o tome kako nikad ne mozes znati kako ce neki trener leci nekoj ekipi...
Anceloti ima 5 liga prvaka ali u Evertonu propao...
Xabi Alonso nikakav trenerski CV pa napravi mašinu od Bayera
Ili evo u našem primjeru što sam naveo Ješić odličan CV potkovan titulama a ljudi se u njegovo vrijeme sprdali sa nama...

Suština svega jeste da damo podršku ako se čovjek odluči na preuzimanje klupe.
I sa zadnjom tvojom stavkom se slažem... ali odnekle se mora krenuti u rekonstrukciju i reorganizaciju kluba.. a zašto ne sa najvecom igrackom legendom ovih prostora ?

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 04 jun 2024, 00:06

Eto nama jednog povratnika u bordo dresu :ljepota:
slika
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 04 jun 2024, 00:06

E bolje onda da ga je nakon na kona smjenio, nego sad pred KL. Smijesno postaje vise, mnogi pruze podrsku da se ne bi eto tjeralo i sad svejedno covjek otjera rozmana.

Necemo mi nista zadugo.

Ko god da dodje, ne bi mu bio u kozi. Na jednoj strani ti Mrvic i uprava, na drugoj pljuvaci svega zivog, na trecoj strani ovi sto pruzaju podrsku, tamo - vamo, sto kazu i normalan bi poludio.
1946

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 04 jun 2024, 00:13

Koliko su ljudi glupi kad kazu da Susic nije trener za Sarajevo pa jbt trazite modernog pa ne valja trazite iskusnog sa uspjehom pa ni to ne valja odlucite se vec jednom pola pljuvaci samo lijece svoje frustacije
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

Hz1946
Kontakt:

Post Postao/la Hz1946 » 04 jun 2024, 00:33

James1987 je napisao/la:
04 jun 2024, 00:13
Koliko su ljudi glupi kad kazu da Susic nije trener za Sarajevo pa jbt trazite modernog pa ne valja trazite iskusnog sa uspjehom pa ni to ne valja odlucite se vec jednom pola pljuvaci samo lijece svoje frustacije
Ma ne možeš ti sve zadovoljiti nikako, svi bi da je treneru nekih 40 godina, da iza sebe ima 10 trofeja, da je karakter i u isto vrijeme miran, da se nasmije na pressicama ali ništa previše pa da ne pametuje previše ali u isto vrijeme da ne priča premalo, da je optimista ali isto tako i da ne najavljuje ono što ne može ispuniti... Ima još ali dosta :rol:

Kako god bude na kraju dati podršku i puniti Koševo, kako neko reče ako fakat bude Sušić ako ništa privući će starijih navijača sigurno :thumbup:

avalkaB
Kontakt:

Post Postao/la avalkaB » 04 jun 2024, 01:09

Zašto se onda taj isti Pape ne vrati, preuzme repku i vrati nas gdje smo bili?
Zadnja izmjena: avalkaB, dana/u 04 jun 2024, 01:28, ukupno mijenjano 2 puta.
Season 2022/2023 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=abztBASD7qo&t

Season 2023/2024 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=ssV5io6Bmx4

Season 2024/2025 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=QbLhVob9RWo&t

𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 04 jun 2024, 01:17

Surreal je napisao/la:
03 jun 2024, 21:34
Kepčija je bio odličan SD, ne znam šta je puklo tada
Pukao Kepčija. Otjeran Sablić mimo njega, njih dvojica ranije isplanirani čitav prelazni i pripreme, dobar dio dogovorili. Pa onda u izboru novog, Klafurić ništa nego Vasoski, pa onda i Vasoski potjeran. Kepčiji dojadilo da se najbitnije odluke donose bez njega, svakako imao pinudu mađara i ode.

To je naš i problem. Svakom treneru tri dana dosta. Sramota je ovo šta se radi, svakih par mjeseci rekonstrukcija. Ljudi, shvatite, akademija doživi bar jednom remont u sezoni, promjene trenera, skauting služba isto, ovo je treća garnitura ljudi u skautingu za manje od 9 mjeseci. I šta se tu može uraditi, ništa. Ta djeca tu u akademiji što su, sutra očekivati od njih da imaš neku korist, nikako. Svakako nije ni čudo što nam odlaze ili razmišljaju o odlasku iole perspektivniji akademci.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 04 jun 2024, 01:32

TurkishAirlines je napisao/la:
03 jun 2024, 21:48
Cekala se objava za Kovacevica pa da se otkazi podjele :rol:
Hjooj kad se jos klauzula aktivira auuu pucat ce cirevi
Bas volis racunati :kafa:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Lecler i 24 gosta.