La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Shategabri
Kontakt:

Re: La Liga

Post Postao/la Shategabri » 03 jun 2024, 14:49

Mukebir je napisao/la:
03 jun 2024, 14:45
enobarca je napisao/la:
03 jun 2024, 14:41
Mukebir je napisao/la:
03 jun 2024, 14:34
City je trenutno najmoćnija ekipa na svijetu. Dok Pep posloži pridošlice u klub bice to jos jace. Ostatku svijeta je zadatak da ga zaganjaju. Real je na dobrom putu. Vidjecemo
Nisu, Real je najmoćnija ekipa sto se i vidjelo prije koji mjesec kad su igrali, jedni kruzili bez ideje i imali 100 hiljada dodavanja a drugi prosli dalje.
Volio bi da City nekad igra bunker a ovi da napadaju.
Ovo je onako argument na uzorku jedne utakmice.
Problem što su se ljudi prilagodili.
Valjda je i to neka moć ekipe.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 jun 2024, 14:52

enobarca je napisao/la:
03 jun 2024, 14:41
Mukebir je napisao/la:
03 jun 2024, 14:34
City je trenutno najmoćnija ekipa na svijetu. Dok Pep posloži pridošlice u klub bice to jos jace. Ostatku svijeta je zadatak da ga zaganjaju. Real je na dobrom putu. Vidjecemo
Nisu, Real je najmoćnija ekipa sto se i vidjelo prije koji mjesec kad su igrali, jedni kruzili bez ideje i imali 100 hiljada dodavanja a drugi prosli dalje.
Ima vas što navijate za Barsu onako baš ljudina i ne libite se reći kako jeste :thumbup:
Koševo Zapad

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 03 jun 2024, 15:07

Nije to uzorak od jedne utakmice

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 jun 2024, 15:08

Dobro, nabroj nam 5 utakmica Reala na kojima su igrali bunker ove sezone.
Koševo Zapad

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 03 jun 2024, 15:13

Hoćeš u LP ili I ostala takmičenja

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 03 jun 2024, 15:14

Shategabri je napisao/la:
03 jun 2024, 14:27

Da, ali ekipa sa Vinijem, Mbappeom, Bellinghamom, Endrickom djeluje zastrašujuće.
I jest neka verzija galacticosa. Istina, ono je bilo kao kad na menadžeru trpaš zvijezde u ekipu, imao si Ronalda, Zidana, Figa, Becksa, uz ranije prisutne Carlosa, Raula, Ikera.

Jasno, ovo je balansirana ekipa i nema s tim galacticosima ništa. Osim zajedničke ideje da terorišu ostale protivnike koju ova druga uspješno provodi.
Kakav Endrick. Taj momak ce mozda biti pojacanje. Na njemu je tek da se dokaže. Ja sam tvrdokorni navijac Reala i ovo raje sto znam niko ne ocekuje od njega da bude starter prve 2-3 sezone. Cak sam ubijedjen da ide na posudbu ove godine.
Galaktikosi su pojam za World Star igrace. Tada je Real dovodio igrace u prim-u u najboljim/poznim godinama. Sto i nije davalo rezultate slozicemo se.
U ovom trenutku jedino za Mbappe-a možemo reci da Galaktikos, jer ga Real dovodi kao izgrađenog WC fudbalera. Vinija Real stvorio, isto kao i Rodryga, Valverdea, Modrića, Krossa. Trenutno su u toj fazi Camavinga i Tchuameni. Bellingham je prica za sebe. Doveden kao mlad fudbaler koji svoj prime treba doziviti u Realu.

Ovaj posao koji je Perez sa skauting sluzbom uradio u zadnjih 10-ak godina niko - nikada nece zadugo uraditi u svijetu fudbala. Perfektno izbalansirana ekipa sa mnoštvom potencijala gdje je svaki igrac iz prvih 11 svoj prime dozivio u Madridu.

Galaktikosi je bila najveca glupost koju je morao raditi zbog predsjednicke stolice. Sada je tu Perez nedodirljiv.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 jun 2024, 15:20

OsmaDolazi je napisao/la:
03 jun 2024, 15:14

Da, ali ekipa sa Vinijem, Mbappeom, Bellinghamom, Endrickom djeluje zastrašujuće.
I jest neka verzija galacticosa. Istina, ono je bilo kao kad na menadžeru trpaš zvijezde u ekipu, imao si Ronalda, Zidana, Figa, Becksa, uz ranije prisutne Carlosa, Raula, Ikera.

Jasno, ovo je balansirana ekipa i nema s tim galacticosima ništa. Osim zajedničke ideje da terorišu ostale protivnike koju ova druga uspješno provodi.
Kakav Endrick. Taj momak ce mozda biti pojacanje. Na njemu je tek da se dokaže. Ja sam tvrdokorni navijac Reala i ovo raje sto znam niko ne ocekuje od njega da bude starter prve 2-3 sezone. Cak sam ubijedjen da ide na posudbu ove godine.
Galaktikosi su pojam za World Star igrace. Tada je Real dovodio igrace u prim-u u najboljim/poznim godinama. Sto i nije davalo rezultate slozicemo se.
U ovom trenutku jedino za Mbappe-a možemo reci da Galaktikos, jer ga Real dovodi kao izgrađenog WC fudbalera. Vinija Real stvorio, isto kao i Rodryga, Valverdea, Modrića, Krossa. Trenutno su u toj fazi Camavinga i Tchuameni. Bellingham je prica za sebe. Doveden kao mlad fudbaler koji svoj prime treba doziviti u Realu.

Ovaj posao koji je Perez sa skauting sluzbom uradio u zadnjih 10-ak godina niko - nikada nece zadugo uraditi u svijetu fudbala. Perfektno izbalansirana ekipa sa mnoštvom potencijala gdje je svaki igrac iz prvih 11 svoj prime dozivio u Madridu.

Galaktikosi je bila najveca glupost koju je morao raditi zbog predsjednicke stolice. Sada je tu Perez nedodirljiv.
Jasno da neće, pričam o nekoj budućnosti ovog tima gdje imaš puno mladih igrača koji će svoj peak doseći za koju godinu.

Mislim da je posao koji je uradio Perez djelimično zasluga upravo tih galacticosa, tj. greški koje je tad uradio i na kojim je naučio neke stvari.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 jun 2024, 15:23

Mukebir je napisao/la:
03 jun 2024, 15:13
Hoćeš u LP ili I ostala takmičenja
Sve zajedno 5.
LP, kup, superkup, liga.
Nije težak zadatak.
Koševo Zapad

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 03 jun 2024, 15:40

03 jun 2024, 14:22
Rodju je napisao/la:
03 jun 2024, 14:11
03 jun 2024, 13:50
Odlazak Kroosa će se morati nadomjestiti na drugi način.
Niko ne može znati da li će Jude ili Arda to moći igrati (pogotovo ovaj drugi).
Što možda nije ni toliko loše, neće biti fokus na jednom igraču.

E sad, obzirom da ovo postaje new galacticos era, vidjećemo hoće li to ići u smjeru onih galacticosa ili će nastaviti posao Rone, Balea, Benza, Modrića, Kroosa, Ramosa...
Molerima je najvažnije da u Španiji Perez, Tebas i sudijska organizacija nastave posao. Sve drugo je samo posljedica.
Imaš neke dokaze ili je iz ženske brijačnice?
Iz frizeraja, naravno. Dok je Soto Grada i sličnih ne trebate se u Španiji ništa bojati. Koalicija P+T radi marljivo.
Neki dan sam ti napisao, pa sad koliko si zapamtio, ne znam, ali ne bih da sve ponavljam.
Dokazi? Pa pogledaj na YT utakmice koje je sudio taj sudac Barceloni, Granada i Getafe u gostima, te zadnji EC u glavnom gradu.
Ti barem znaš, da ja ne pišem napamet.
Niko od vas da se zahvali za čestitku za UCL.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 jun 2024, 15:52

slika
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 jun 2024, 15:56

Rodju je napisao/la:
03 jun 2024, 15:40
Rodju je napisao/la:
03 jun 2024, 14:11

Molerima je najvažnije da u Španiji Perez, Tebas i sudijska organizacija nastave posao. Sve drugo je samo posljedica.
Iz frizeraja, naravno. Dok je Soto Grada i sličnih ne trebate se u Španiji ništa bojati. Koalicija P+T radi marljivo.
Neki dan sam ti napisao, pa sad koliko si zapamtio, ne znam, ali ne bih da sve ponavljam.
Dokazi? Pa pogledaj na YT utakmice koje je sudio taj sudac Barceloni, Granada i Getafe u gostima, te zadnji EC u glavnom gradu.
A vidi, htio sam ti postaviti nekoliko kontrapitanja na taj post, al ne stigoh.

Evo jedno koje mi pada na pamet: misliš li da će smjena trenera u Barseloni riješiti sve ili bar neke (bitne) probleme?
U smislu borbe za trofeje.

Ne upratih, halali, ako je bila, hvala :thumbup:
Koševo Zapad

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 03 jun 2024, 15:59

OsmaDolazi je napisao/la:
03 jun 2024, 15:14

Mladi Brazilac još mora graha jesti. Vidjet ćemo. Potencijal ima, bez sumnje.
Doduše i to je bolje od tvrdnje jedne stručnjakinje, da je pjevačicin muž bio svjetska klasa, pa ga dade u istu ravan sa naturaliziranim Alžircem, portugalskim izdajnikom i danas debelim Brazilcem.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 03 jun 2024, 16:19

03 jun 2024, 15:56
Rodju je napisao/la:
03 jun 2024, 15:40

A vidi, htio sam ti postaviti nekoliko kontrapitanja na taj post, al ne stigoh.

Evo jedno koje mi pada na pamet: misliš li da će smjena trenera u Barseloni riješiti sve ili bar neke (bitne) probleme?
U smislu borbe za trofeje.

Ne upratih, halali, ako je bila, hvala :thumbup:
Bila, bila.

Nadam se, da će riješiti dva problema.
- fizička sprema, ako postigne onaj nivo kao u Bayernu 2020 i 2021 ( kad se sjetim one igre sa 10 igrača protiv PSG ), biće to odlično.
- neefikasnost, Barcelona je ekipa koja je od svih najboljih ekipa liga petice stvorila najviše 100%ih šansi, a najgora realizacija.
Bayern, sa njim, je bio mašina, a sa druge strane, kad se sjetim Njemačke u Kataru, da su baš zbog silnih promašenih prilika protiv Japana ispali, hmmmmm, ne znam šta da mislim. U principu nisam protiv Flick-a, nemam razlog, mada sam bio za ostanak Xavija, prvo što mislim da uopće nije postigao slabe rezultate i drugo što mislim da ekipa mora imati neki kontinuitet vođenja.
Nisu ni moleri lani zamijenili Italijana, pa vidimo rezultat, BD Terzića, Liverpool Klopp-a ili Juve Alegri-ja. Ovi što puno šaltaju trenere, nema tu kruha. PSG ih mijenja kao na tekućoj traci, iznenađujuće i Bayern, Chelsea da ne govorim.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 04 jun 2024, 11:10

Rodju je napisao/la:
03 jun 2024, 16:19

Nadam se, da će riješiti dva problema.
- fizička sprema, ako postigne onaj nivo kao u Bayernu 2020 i 2021 ( kad se sjetim one igre sa 10 igrača protiv PSG ), biće to odlično.
- neefikasnost, Barcelona je ekipa koja je od svih najboljih ekipa liga petice stvorila najviše 100%ih šansi, a najgora realizacija.
Bayern, sa njim, je bio mašina, a sa druge strane, kad se sjetim Njemačke u Kataru, da su baš zbog silnih promašenih prilika protiv Japana ispali, hmmmmm, ne znam šta da mislim. U principu nisam protiv Flick-a, nemam razlog, mada sam bio za ostanak Xavija, prvo što mislim da uopće nije postigao slabe rezultate i drugo što mislim da ekipa mora imati neki kontinuitet vođenja.
Nisu ni moleri lani zamijenili Italijana, pa vidimo rezultat, BD Terzića, Liverpool Klopp-a ili Juve Alegri-ja. Ovi što puno šaltaju trenere, nema tu kruha. PSG ih mijenja kao na tekućoj traci, iznenađujuće i Bayern, Chelsea da ne govorim.
Da bi riješio ovaj drugi, treba neka svježa krv na terenu.
Koševo Zapad

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 18 jun 2024, 14:57

slika

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 18 jun 2024, 18:57

Čuj i dalje traje play off u Sekundi. Pa kad će te ekipe imati odmor, malo nepravedno
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 18 jun 2024, 23:12

RobertHrkac555 je napisao/la:
18 jun 2024, 18:57
Čuj i dalje traje play off u Sekundi. Pa kad će te ekipe imati odmor, malo nepravedno
Ima se jos odigrati uzvratna utakmica Espanjol-Oviedo i to je to.
Tako je uvjek u Španiji

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 jun 2024, 21:59

Kakva karijera za Nacha jos na kraju uze pare.
Fudbalski Robert Horry.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 22 jun 2024, 23:16

Amirutah1988 je napisao/la:
18 jun 2024, 23:12
Tako je uvjek u Španiji
ali kakva ludnica u play offu trece lige, ovo je vrijedilo gledati :tokralju:

produzetci, prekidi u Tarragoni i Malaga koja postize gol u zadnjoj sekundi sudijske nadoknade za povratak u Segundu
Don't believe the hype.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 23 jun 2024, 08:18

akisarajevo92 je napisao/la:
22 jun 2024, 23:16
Amirutah1988 je napisao/la:
18 jun 2024, 23:12
Tako je uvjek u Španiji
ali kakva ludnica u play offu trece lige, ovo je vrijedilo gledati :tokralju:

produzetci, prekidi u Tarragoni i Malaga koja postize gol u zadnjoj sekundi sudijske nadoknade za povratak u Segundu
Mnogo mi je zao Gimnastika,šteta obje ekipe su zaslužile Segundu.
Poslije Bilbaoa,Gimnastik mi je drugi najdrazi klub u Španiji.
Malaga konačno se vraca u Segundu,vidjet cemo kad ce biti spremni da se bore za Primeru.
Danas dobijamo odgovor Oviedo ili Espanjol.
Nadam se Oviedu :opaopa:

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.