Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

MaroonBjelave
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la MaroonBjelave » 30 maj 2024, 20:56

VensanKasel je napisao/la:
30 maj 2024, 20:54
MaroonBjelave je napisao/la:
30 maj 2024, 20:48
30 maj 2024, 20:25

Ma samo reci preporučio me K U M iz rent a cara i tu ti je i kraj :mrgreen:

Ne sekiraj se , dobro radi . Mene top ošiša , e sad ne znam imaš li bradu to nisam radio , jer se izbrijavam žiletom mora da bude glat kao mačija guza :kafa:

Meni sljedeće godine 20 godina mature , spavaš li mirno @Marsal ?
Nekom je sljedeće godine 25 godina mature :kafa:
Tvoja generacija je naljuđa , niko normalan barem u B-Fazi :D
Tanak sam s B fazom, u C fazi sam znao baš dosta raje :D

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 30 maj 2024, 21:02

RollMan je napisao/la:
30 maj 2024, 15:23
LegendKiller je napisao/la:
29 maj 2024, 23:40
Ima jedna bitna stavka koju treba pojasniti kada je u pitanju izbor Vukoje, i zašto je trojka ipak odlučila njega takvog podržati. Naime, da Vukoja nije upućen u proceduru kao jedini kandidat, HDZ nikada ne bi dozvolio da se neko drugi izabere, jednostavno bi institucionalno blokirao izbor ustavnog sudije jer ima takvu mogućnost. Ove godine Seada Palavrić puni 70 godine i prestaje joj mandat. Iduće godine to isti slijedi za Mirsada Ćemana, a one tamo godine dakle 2026 mandat istiće posljednjem domaćem sudiji Valeriji Galić. Dakle, postojala je realna mogućnost da Čović blokira izbor u potpunosti, te da Ustavni sud za godinu dana ostane sa samo 4 sudije, a 2026 sa samo 3 sudije, te bi time bio u potpunosti blokiran i ne bi mogao funkcionisati niti raditi. Prema tome, bitnije je bilo izabrati jednog ovakog neko nikakvog i time blokirati rad jedine institucije koja kako tako funkcioniše bez etničkih okova.
Naravno, o ovakim stvarima pingvinski mozgovi poput Mahira Mešalića ili Zlatana Begića ne razmišljaju, zato smo politikom "po prstima" došli u poziciju da nam Čović blokira šta želi i kada želi.
Očigledno si ograničen ,nisu nikakvi Mahiri ni Mustafe dali mogucnost Covicu da blokira sta hoce ,nego kršćanska međunarodna zajednica svom 7% manjinskom faktoru tj vatikanskoj ispostavi u BiH mogucnost da blokira sta hoce
Mlad si ti, pa se ne sjećaš da je Alija Izetbegović pred ustavnim sudom pokrenuo ovo oko konstitutivnosti naroda.

Htio da Bošnjaci u RSu budu jednaki sa Srbima.

A Hrvati to iskoristili, pa dobili trećinu fotelja, a manje od 10% ih u drzavi...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 30 maj 2024, 21:05

Marsal je napisao/la:
30 maj 2024, 19:31
AshburtonG je napisao/la:
30 maj 2024, 19:01
30 maj 2024, 17:59

Ammaro Barbershop
061 032 805

https://g.co/kgs/Ve77NJ7
Hvala kumasine. Valjda me nece trasu upropastit. Imam 10 godina mature :rol:
Jesi mlad jbt. Meni će sad 15. Ne planiram ići.
Jesi mlad. Meni će sad 20 godina. Takodje ne planiram ići, jer se vidjam sa rajom iz razreda. Ove ostale iz drugih skola slabije znam, pa me i ne interesuju...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 30 maj 2024, 23:20

Marsal je napisao/la:
30 maj 2024, 19:31
AshburtonG je napisao/la:
30 maj 2024, 19:01
30 maj 2024, 17:59

Ammaro Barbershop
061 032 805

https://g.co/kgs/Ve77NJ7
Hvala kumasine. Valjda me nece trasu upropastit. Imam 10 godina mature :rol:
Jesi mlad jbt. Meni će sad 15. Ne planiram ići.
Osjecam se kao sto i izgledam, barem 5 godina starije. Doduse, kad bih bradu skratio, odmah bi makar 5 godina otislo dole. Ma ja s jaranom to prije 2 mjeseca uplatio, sad se i meni ne ide kad vidim s kakvim sam debilima zavrsio gimnaziju. Medjutim, bice hrana sigurno ok i da ne bacim dzaba stoju. Sto kaze Gefufna, tu ce doci sve ove prep.ickice tadasnjeg vremena, koje su sad na snizenju, kad ih je svako istresao po gradu. Jedno 2-3 bas dobre ribe iz te generacije se razvele skoro. Mogao bih bit neka nostalgicna utjeha.😅

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 30 maj 2024, 23:25

kraljttbvb je napisao/la:
30 maj 2024, 21:02
RollMan je napisao/la:
30 maj 2024, 15:23
LegendKiller je napisao/la:
29 maj 2024, 23:40
Ima jedna bitna stavka koju treba pojasniti kada je u pitanju izbor Vukoje, i zašto je trojka ipak odlučila njega takvog podržati. Naime, da Vukoja nije upućen u proceduru kao jedini kandidat, HDZ nikada ne bi dozvolio da se neko drugi izabere, jednostavno bi institucionalno blokirao izbor ustavnog sudije jer ima takvu mogućnost. Ove godine Seada Palavrić puni 70 godine i prestaje joj mandat. Iduće godine to isti slijedi za Mirsada Ćemana, a one tamo godine dakle 2026 mandat istiće posljednjem domaćem sudiji Valeriji Galić. Dakle, postojala je realna mogućnost da Čović blokira izbor u potpunosti, te da Ustavni sud za godinu dana ostane sa samo 4 sudije, a 2026 sa samo 3 sudije, te bi time bio u potpunosti blokiran i ne bi mogao funkcionisati niti raditi. Prema tome, bitnije je bilo izabrati jednog ovakog neko nikakvog i time blokirati rad jedine institucije koja kako tako funkcioniše bez etničkih okova.
Naravno, o ovakim stvarima pingvinski mozgovi poput Mahira Mešalića ili Zlatana Begića ne razmišljaju, zato smo politikom "po prstima" došli u poziciju da nam Čović blokira šta želi i kada želi.
Očigledno si ograničen ,nisu nikakvi Mahiri ni Mustafe dali mogucnost Covicu da blokira sta hoce ,nego kršćanska međunarodna zajednica svom 7% manjinskom faktoru tj vatikanskoj ispostavi u BiH mogucnost da blokira sta hoce
Mlad si ti, pa se ne sjećaš da je Alija Izetbegović pred ustavnim sudom pokrenuo ovo oko konstitutivnosti naroda.

Htio da Bošnjaci u RSu budu jednaki sa Srbima.

A Hrvati to iskoristili, pa dobili trećinu fotelja, a manje od 10% ih u drzavi...
Ja kako znam Hrvata je bilo 15% :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 maj 2024, 23:28

Ove godine Seada Palavrić puni 70 godine i prestaje joj mandat. Iduće godine to isti slijedi za Mirsada Ćemana, a one tamo godine dakle 2026 mandat istiće posljednjem domaćem sudiji Valeriji Galić.
Kad si već spomenuo Ćemana i Palavrić, samo da napomenem da su oboje članovi SDA, Suada je bila potpredsjednica stranke, a Ćeman jedan od najbližih saradnika Alije Izetbegovića.

Ali eto, Vukoja je problem. :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

CAGarfia
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la CAGarfia » 30 maj 2024, 23:44

Dok god se taj seljački mentalitet koji se vodi u ovom slučaju logikom njihov stranački sudija ne može, naše stranačke sudije mogu, pišaj ti nas.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 30 maj 2024, 23:48

Još je nezabilježeno da Bošnjaci ovoliko botuju za nekog Hrvata. Nema šta neće izvući samo da opravdaju izbor Čovićeve pudlice. Kolko vas plaćaju ovi iz Brotnja? :yawn:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 31 maj 2024, 02:12

Trump kriv po sve 34 tacke optuznice. :rol:

Dakle sad i sluzbeno ne moze:

glasati
posjedovati oruzje
sluziti vojsku
putovati u dosta stranih zemalja

Bit ce definitivno najzanimljiviji izbori, i dalje sam misljenja da on nikad nece pobijediti vise na izborima ali isto tako mislim da bi bilo pozeljno da pobijedi, da se zavrse ovi ratovi vise.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 31 maj 2024, 02:39

Virtu4l je napisao/la:
30 maj 2024, 23:28
Ove godine Seada Palavrić puni 70 godine i prestaje joj mandat. Iduće godine to isti slijedi za Mirsada Ćemana, a one tamo godine dakle 2026 mandat istiće posljednjem domaćem sudiji Valeriji Galić.
Kad si već spomenuo Ćemana i Palavrić, samo da napomenem da su oboje članovi SDA, Suada je bila potpredsjednica stranke, a Ćeman jedan od najbližih saradnika Alije Izetbegovića.

Ali eto, Vukoja je problem. :mrgreen:
SDA je ipak bila probosanska stranka dok je HDZ uvijek radio i radice protiv drzave BiH, Ustavni sud je najvaznija institucija koja ima snagu da svaku odluku entiteta, druge institucije koja je protiv drzave stavi van snage

pa Federacija ne funkcionise godinu dana zbog ucjena i blokada HDZ-a jer su cekali da se imenuje Vukoja

ne moze biti opravdanje da je nekad radjeno slicno, pa valjda je Trojka trebala biti nesto novo, kao sto su obecali a dobijes ovaj slucaj i slucaj Isak

i za razliku od to dvoje, Vukoja nema apsolutno nikakvo iskustvo u troj bransi, covjek nikad nije napisao ni prekrsajni nalog a sad dobije poziciju u Ustavnom sudu :rol:

tragicno je da se sve dijeli po politickom opredjeljenju, od policije pa do Ustavnog suda, FUP vec 5 godina nema direktora upravo zbog toga :tokralju:
Don't believe the hype.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 31 maj 2024, 03:31

SDA ni po ideologiji nije probosanska, a kamoli po djelovanju :mrgreen:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 31 maj 2024, 03:49

uglavnom, SDA je imala politicku pozadinu borbe za drzavu za razliku od HDZ/SNSD-a koji se bore protiv drzave i rade na njenom slabljenju

treci entitet coming soon
Don't believe the hype.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 maj 2024, 07:01

akisarajevo92 je napisao/la:
31 maj 2024, 02:39
pa Federacija ne funkcionise godinu dana zbog ucjena i blokada HDZ-a jer su cekali da se imenuje Vukoja
Je li to ista ona Federacija na čijem je čelu skoro četiri godine bio premijer u tehničkom mandatu? Ista ona Federacija čiji su ministri u osam godina mandata obavljali po dvije-tri dodatne funkcije jer je parlament bio nefunkcionalan pa su imali dovoljno vremena i za dodatne poslove, ministri umirali a nisu se birali novi jer je sve bilo blokirano te četiri godine?

Ista ona Federacija koja je u prvih šest mjeseci mandata usvojila više zakona i izmjena i dopuna zakona nego Novalićeva za četiri godine?

Nadam se da mislimo na istu Federaciju. :hmmmmm:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 maj 2024, 09:26

Virtu4l je napisao/la:
29 maj 2024, 22:30
MortemHz je napisao/la:
29 maj 2024, 18:05
Haj' sve ali kako je ovo poprilično nebitan izbor? Pa ovo je možda i najbitnije pitanje u državi.
Da preformulišem, ni blizu bitno pitanje u odnosu na hajp koji se napravio.

Ustavni sud broji devet sudija od kojih su troje stranci i oni su postavljeni da niko nikoga ne bi mogao preglasati, tu je priča jasna kao dan. Zbog toga je izbor Vukoje u toj mjeri nebitan.

Najbitnije pitanje u državi bi bio odlazak stranih sudija i to bi bila katastrofa, a ovo je apsolutno nebitno.

Pusti ove krezave SDA jurišnike, bar ti nisi glupan, ovo su veoma jednostavne stvari.
A šta bi bilo kad bi kupili jednog stranca, kada bi dobili Mađara ili kada bi neko ''proklizao''. Ni prvi ni posljednji, nažalost.
Onda bi potencijalno imao najtežu situaciju u državi od dejtona.
Krezavi SDA jurišnici nisu bitni, nisu oni krivi jer je ova vlada za godinu dana ispunila 1 od 495 obećanja. To je zvanični podatak.
Kao što sam i prije pisao, raduje me jer je državna diplomatija 10 nivoa iznad i jer je Kanton Sarajevo bolji.
Vlada entiteta radi lošije, dugo ovako jadno nije bilo a mislio sam da smo dotakli dno sa tehničkom vladom.
Konačnu ocjenu ipak treba dati 2026. godine, malo je ovo vremena.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 31 maj 2024, 09:37

31 maj 2024, 03:49
uglavnom, SDA je imala politicku pozadinu borbe za drzavu za razliku od HDZ/SNSD-a koji se bore protiv drzave i rade na njenom slabljenju

Auuuu sine pa ti se bodeš :D

SDA probosanska stranka :rol: :rol: :rol: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 31 maj 2024, 10:02

Još se kao SDA bori za državu :rol: :rol:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 31 maj 2024, 10:02

Borili se pravo ali za svoje guzzovez :rol:

Najbolje su pokazali borbu SDA i Bake kad je propala revizija tuzbe BiH protiv Srbije, jedini krivci su, tad su jos trebali otic na smetliste a Bakiru sudit javno za veleizdaju drzave.

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 31 maj 2024, 10:05

SDA je više štete nanijela Bosni i Hercegovini nego li HDZ i SNSD zajedno.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 31 maj 2024, 10:22

Arvid je napisao/la:
30 maj 2024, 19:38
Čega bolan 15 :mrgreen:
Pa 15 godina otkad sam srednju završio :mrgreen: Vrijeme neumorno prolazi...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 31 maj 2024, 10:25

https://www.youtube.com/live/CF_anVp04t ... Wa-aO96cFS

Gdje je Rio da nam analizira ko se usrao ovdje
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.