AllGunsBlazing je napisao/la: ↑30 maj 2024, 14:26
Ne bih ja ni Arnautovica otpisivao, samo da se s njim rijese neke musice u glavi.
Krenuo sam bio pisati i o trenutnim juniorima, ali su malo igrali da ih stavimo u kategoriju sa Alijem i Durmom. Potencijal je tu. Hodzic, Smajlovic i Palackic su imali najkonkretnije rezultate, ali je jos uvijek rano otpisivati Ahmetspahica. Tranzicija u prvi tim nije uvijek lagana i treba vremena, prostora i strpljenja.
Ja ne bih otpisao ni Begica niti Basica. Vec sam pisao da su igraci koji su mi se dopali. Realno je ocekivati da ce ta baza mladih igraca jos rasti i napredovati. Imamo u kadetima i Dilavera koji zabija redom. Ocekivati je da bude tu za dvije godine na raspolaganju prvom timu.
Nek pola ovih igraca uspije kao sto su Durmo i Ali, imas 70% tima koji moze konkurisati za prvaka FL. Ostatak za rotacije ili otpisa ako ne napreduju. Bitno je imati solidan broj juniora koji izlaze i koji imaju potencijal da se onda na njima moze raditi.
Ma ne otpisujem Ahmetspahića, samo komentarišem njegove prve minute u seniorima. Kakav je Durmiš bio kad je tek debitovao, pa kasnije eksplodirao, pa sad opet u banani, al nema veze bio je i Međuseljac u banani pa se izvukao.
Za Arnautovića se ne slažem. Isto važi i za Karalića. Nisu oni više mladi, 22. godine, 3. 4. godine seniorskog staža a učinak nikakav. Hajd Honda je imao zapažene nastupe, ali Karalić npr ništa već 2 godine.
Begić prva polusezona super, druga ništa plus povreda. Bašić onako, malo igrao za neke prolazne ocjene. Ibraković nema kvalitet.
Opet kad povučeš crtu, solidan je to broj iz vlastite omladinske škole. Na ovu bazu igrača i ove iskusnije što su se pokazali Hora, Mašić, Bajramović, Musa dodati 3, 4 solidna igrača za ovog ranga i ožeži na jesen
Nadam se da neće pasti u vodu ove 4 godine mukotrpnog razvoja kluba i prvog tima tek tako. Moramo se isčupati i deblokirati taj račun najkasnije do jula.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.