NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

phillies
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la phillies » 30 maj 2024, 13:21

Evo za forum akcija koja se priblizava.
30.06 trebalo bi obnoviti (finansijski) nase plocice na Celicnom Zidu. Osam ili devet plocica je u pitanju, dakle oko 900 maraka da se skupi do kraja mjeseca.
Prosli put je odziv bio dobar, nadam se da ce tako biti i ovaj put.
Hocemo li?

PS. Uskoro treba biti i obnova 12.igraca, pa odvajajte na vrijeme :D

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 30 maj 2024, 13:25

phillies je napisao/la:
30 maj 2024, 13:21
Evo za forum akcija koja se priblizava.
30.06 trebalo bi obnoviti (finansijski) nase plocice na Celicnom Zidu. Osam ili devet plocica je u pitanju, dakle oko 900 maraka da se skupi do kraja mjeseca.
Prosli put je odziv bio dobar, nadam se da ce tako biti i ovaj put.
Hocemo li?

PS. Uskoro treba biti i obnova 12.igraca, pa odvajajte na vrijeme :D
:thumbup:
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 30 maj 2024, 13:48

Kad sam ja spomenuo pokrivanje jorganom i igranje u skladu sa kapacitetima, nisam imao vremena da pisem o necemu sto mnogi zapostavljaju ili podcjenjuju, a sto nam je mozda i bitnije od novca. Nasi vlastiti igraci.

Evo gledajte trenutnu situaciju:

Iz naseg loseg omladinskog pogona imamo golmana koji je medju boljim u FL i mozda potencijalno moze igrati PL, a mislim da sigurno moze biti u sampionskoj ekipi FL.
Pored golmana, tu je i Ali Medjuseljac. U debitantskoj sezoni, sa svojih 20 godina je dao 6 golova i nastimao 4 gola iako svi znamo u kakvom je kanalu bio prvi dio sezone. Potencijal ogroman i sigurno igrac koji moze igrati u sampionskoj ekipi FL.

Mislim da mi sigurno mozemo imati u prvih 11 svojih 7-8 igraca, naravno postepeno pa da onda za tri godine skupimo takvu ekipu. To ne bi trebalo kostati previse jer osim plate nemas nikakvih drugih izdataka. Tako da pokrivanje jorganom nece biti pretjerano losa opcija jer ipak imamo neku solidnu bazu vlastitih igraca.
Celik!3,2,2.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 30 maj 2024, 14:18

AllGunsBlazing je napisao/la:
30 maj 2024, 13:48
Kad sam ja spomenuo pokrivanje jorganom i igranje u skladu sa kapacitetima, nisam imao vremena da pisem o necemu sto mnogi zapostavljaju ili podcjenjuju, a sto nam je mozda i bitnije od novca. Nasi vlastiti igraci.

Evo gledajte trenutnu situaciju:

Iz naseg loseg omladinskog pogona imamo golmana koji je medju boljim u FL i mozda potencijalno moze igrati PL, a mislim da sigurno moze biti u sampionskoj ekipi FL.
Pored golmana, tu je i Ali Medjuseljac. U debitantskoj sezoni, sa svojih 20 godina je dao 6 golova i nastimao 4 gola iako svi znamo u kakvom je kanalu bio prvi dio sezone. Potencijal ogroman i sigurno igrac koji moze igrati u sampionskoj ekipi FL.

Mislim da mi sigurno mozemo imati u prvih 11 svojih 7-8 igraca, naravno postepeno pa da onda za tri godine skupimo takvu ekipu. To ne bi trebalo kostati previse jer osim plate nemas nikakvih drugih izdataka. Tako da pokrivanje jorganom nece biti pretjerano losa opcija jer ipak imamo neku solidnu bazu vlastitih igraca.
To si 100% u pravu. Bila bi prava šteta prokockati dva igrača koji se razvijaju u pravom smjeru i sve su prilike da će dostići premijerligaški kvalitet.

Nije ni loša ova sad izlazna generacija, tu su 4 juniora koji su dobili priliku. Možemo reći da je Hodžić iskoristio u prvoj polusezoni, kiksao je protiv Kaknja ali nadam se da će samo naučiti iz te greške. Smajlović obećava, Palačkić u 10 minuta dvije asistencije, jedino je Ahmetspahić podbacio, ni želje ni volje ni mentaliteta.

Pored Durme i Međuseljca, tu je i Sivac koji se razvio u odličnog igrača, šteta što je sam sebe uništio na zimu. Ni Durmiša ne bih tek tako otpisao jer je pokazao neki kvalitet, valjda izađe iz te psihološke barijere.

To je jedini ispravan put i uz pojačanja sa strane kao što su Bajramović, Musa, Tabaković, Mašić bit će ogromna šteta ako klub zbog novonastalih problema ne uspije zadržati ovaj kostur na okupu.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 30 maj 2024, 14:26

Ne bih ja ni Arnautovica otpisivao, samo da se s njim rijese neke musice u glavi.

Krenuo sam bio pisati i o trenutnim juniorima, ali su malo igrali da ih stavimo u kategoriju sa Alijem i Durmom. Potencijal je tu. Hodzic, Smajlovic i Palackic su imali najkonkretnije rezultate, ali je jos uvijek rano otpisivati Ahmetspahica. Tranzicija u prvi tim nije uvijek lagana i treba vremena, prostora i strpljenja.

Ja ne bih otpisao ni Begica niti Basica. Vec sam pisao da su igraci koji su mi se dopali. Realno je ocekivati da ce ta baza mladih igraca jos rasti i napredovati. Imamo u kadetima i Dilavera koji zabija redom. Ocekivati je da bude tu za dvije godine na raspolaganju prvom timu.

Nek pola ovih igraca uspije kao sto su Durmo i Ali, imas 70% tima koji moze konkurisati za prvaka FL. Ostatak za rotacije ili otpisa ako ne napreduju. Bitno je imati solidan broj juniora koji izlaze i koji imaju potencijal da se onda na njima moze raditi.
Celik!3,2,2.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 30 maj 2024, 14:34

AllGunsBlazing je napisao/la:
30 maj 2024, 14:26
Ne bih ja ni Arnautovica otpisivao, samo da se s njim rijese neke musice u glavi.

Krenuo sam bio pisati i o trenutnim juniorima, ali su malo igrali da ih stavimo u kategoriju sa Alijem i Durmom. Potencijal je tu. Hodzic, Smajlovic i Palackic su imali najkonkretnije rezultate, ali je jos uvijek rano otpisivati Ahmetspahica. Tranzicija u prvi tim nije uvijek lagana i treba vremena, prostora i strpljenja.

Ja ne bih otpisao ni Begica niti Basica. Vec sam pisao da su igraci koji su mi se dopali. Realno je ocekivati da ce ta baza mladih igraca jos rasti i napredovati. Imamo u kadetima i Dilavera koji zabija redom. Ocekivati je da bude tu za dvije godine na raspolaganju prvom timu.

Nek pola ovih igraca uspije kao sto su Durmo i Ali, imas 70% tima koji moze konkurisati za prvaka FL. Ostatak za rotacije ili otpisa ako ne napreduju. Bitno je imati solidan broj juniora koji izlaze i koji imaju potencijal da se onda na njima moze raditi.
Ma ne otpisujem Ahmetspahića, samo komentarišem njegove prve minute u seniorima. Kakav je Durmiš bio kad je tek debitovao, pa kasnije eksplodirao, pa sad opet u banani, al nema veze bio je i Međuseljac u banani pa se izvukao.

Za Arnautovića se ne slažem. Isto važi i za Karalića. Nisu oni više mladi, 22. godine, 3. 4. godine seniorskog staža a učinak nikakav. Hajd Honda je imao zapažene nastupe, ali Karalić npr ništa već 2 godine.

Begić prva polusezona super, druga ništa plus povreda. Bašić onako, malo igrao za neke prolazne ocjene. Ibraković nema kvalitet.

Opet kad povučeš crtu, solidan je to broj iz vlastite omladinske škole. Na ovu bazu igrača i ove iskusnije što su se pokazali Hora, Mašić, Bajramović, Musa dodati 3, 4 solidna igrača za ovog ranga i ožeži na jesen :mrgreen:

Nadam se da neće pasti u vodu ove 4 godine mukotrpnog razvoja kluba i prvog tima tek tako. Moramo se isčupati i deblokirati taj račun najkasnije do jula.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 30 maj 2024, 14:46

U toku 24 sata preko ove teme predje izmedju 400-500 čelikovaca, da svaki drugi podijeli objavu to je 200 djeljenja i jaka marketinska pomoc klubu a reach video klipa bi isao do 40 000 ljudi do utakmice u subotu. Dijeli, fb, storiji itd neka sto vise ljudi vidi pozive na utakmicu..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 30 maj 2024, 16:57

Sve je jasno. Samo PROTEST!!!!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 30 maj 2024, 17:43

Robert stvarno uvijek objasni detaljno, jasno, kulturno, da svi razumiju problem i da ne ostane nejasnoća. I meni je sve jasno kao dan. Iduci koraci svi na Bilino u subotu pa onda ako ne bude uspjeha sa sudom iducih mjesec dana protesti opet pred tom institucijom čistog obraza jer je Čelik čist i obavio svoje obaveze.
Sve jasno i logično.

Ko nije gledao kandidovat će se ekipa ista ova i za naredni mandat od 4 godine na izborima uz pojačanja u administraciji jer posla ima previše. Što se mene tiče lično podrška ako jer ako jer ako je iko zssluzio da Čelik vrati gdje pripada u PL to su oni pa za godinu ili tri nije bitno. Kada se stvore mogućnosti.

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 30 maj 2024, 17:58

Ako ne budemo imali 1500 prodanih, kljuc u bravu i gasi klub. Bolje nismo ni zasluzili. Podrzavam maksimalno njihovu kandidaturu za naredne 4 godine uz pojacanja u upravi. Nimalo ne sumnjam da cemo s njima se vratiti u PL.

Ali je stvarno uzitak slusat Jonjica. Svaka cast na svemu sto ste do sad uradili za nas klub, grad ce vam biti duzan do smrti!

habuba
Kontakt:

Post Postao/la habuba » 30 maj 2024, 17:59

Manje vise receno je ono sto se vec znalo. Ono sto je najbitnije jeste da su sredstva za deblokadu racuna na racunu i da je trenutno jedina prepreka da se tih 7 blokada skine ebeni sud kojem mjeseci trebaju da posalju jedan nalog, pa opet mjeseci za drugi nalog i tako u nedogled. Nema veceg apsurda i nepravde od toga da si se pobrinuo za dugove, da imas vise nego dovoljno sredstava za tekuce obaveze, ali da niti imas slobodan racun niti si u stanju da se brines o tekucim racunima zbog nehljeba koji ne da ne znaju vec jednostavno nece da rade svoj posao. Ja bih se roknu u glavu da me neko proziva ovako javno zato sto nisam u stanju da naredim kucanje dva paragrafa na A4 formatu koja bi se samo trebala provesti kroz knjige i poslati bankama. Ljudi da hoce ne za dva dana, vec za DVA **** sata mogu da rijese ovaj problem, DVA SATA!

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 30 maj 2024, 17:59

Gledo sam ovaj pres jasno ko dan nije do banki nego do suda pa cemo vidjet da li ce bit pomaka ili protesti pred sudom i objava imena koji to sporo rade.
Puna podrska za upravu i drago mi je da zele nastavit radit uz pojacanja.
Zavrsit ovu sezonu mirno sa sto boljom pozicijom pa valjda i ovo se rijesi i normalno.da klub posluje.
Nadat se nekoj i podrsci grada i da to i mediji odrade ali profesionalno bez onih glupih naslova i da oni izvrse pritisak.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 30 maj 2024, 18:21

PRESS

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 30 maj 2024, 18:28

Najvažnije je da UIO više ne drži blokadu i ne potražuje novac. Kako je Robert objasnio, ostalo je još oko 100k duga prema njima i imaju dogovor da sve dok plaćaju tekući PDV, UIO neće blokirati, što je odlično. Još je spomenuo da mogu pomalo svaki mjesec vraćati dug.

Kristalno je jasno da je sad sve na sudu koji treba dostaviti rješenje kako bi se otkočio proces za naplatu preostalih 7 blokada.

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 30 maj 2024, 18:47

https://*****.ba/fudbal/celik/

Kako Dino ne radi za ss portal, vijesti o Celiku dosta kasne.

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 30 maj 2024, 18:58

Eto sve je objašnjeno dakle ključ je u **** sudu kojem je teško otkucati i dostaviti bankama 7-8 rješenja o deblokadi računa I to je to
Druga stvar drago mi je da uio ne skida više sa računa novac koji uplaćuje klubu sponzori
Dakle sto sam jučer i pisao nije nama problem ova liga nit novac za tekuće obaveze već zarobljena sredstva na glavnom računu
Još mi je nesto drago sto ce ova uprava ponovno kandidovati se jer znam da su bili u velikoj dilemi da li će nastaviti jer su previše zauzeti i umor stigao i trpile im i privatne obaveze radi posla u klubu
Ja nemam dileme da ove momke treba podržati ponovno za naredni mandat naravno da još momaka im se pridruži i pojaca se uprava kluba
Nama ostaje da u subotu sto vise ljudi dođe na BP i da pomogne se klub i sačekat ovih 15-20 dana da vidimo hoce li se sta oko računa promijeniti
Ako ne onda pred sud idemo i prozvati svakog sudiju pojedinačno

jagamu
Kontakt:

Post Postao/la jagamu » 30 maj 2024, 19:17

phillies je napisao/la:
30 maj 2024, 18:47

Jos forum da napravi bilo bi top
moSa likCe

Asimdemineri
Kontakt:

Post Postao/la Asimdemineri » 30 maj 2024, 19:33

jagamu je napisao/la:
30 maj 2024, 19:17
phillies je napisao/la:
30 maj 2024, 18:47

Jos forum da napravi bilo bi top
100 % da se tamo prebacimo i jednom zauvijek odemo svi navijači Čelika sa ove duplo usrane i odvratne stranice

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 30 maj 2024, 20:53

Truhlo je napisao/la:
30 maj 2024, 18:28
Najvažnije je da UIO više ne drži blokadu i ne potražuje novac. Kako je Robert objasnio, ostalo je još oko 100k duga prema njima i imaju dogovor da sve dok plaćaju tekući PDV, UIO neće blokirati, što je odlično. Još je spomenuo da mogu pomalo svaki mjesec vraćati dug.

Kristalno je jasno da je sad sve na sudu koji treba dostaviti rješenje kako bi se otkočio proces za naplatu preostalih 7 blokada.
Ovo je jako bitno da uio digla svoju blokadu i da nam nece praviti problem dalje. Jos za 7 blokada da dobiju rjesenje od suda i to je to. Nadam se da ce biti sluha i razumjevanja od strane suda i da to rijesimo prije pocetka sljedece sezone, da mozemo bar sa te strane uci rastereceni.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Cap13
Kontakt:

Post Postao/la Cap13 » 30 maj 2024, 22:13

Yebeni Franz Kafka i kud napisa “Proces”. Da li bi napisao da je znao da će negdje u svijetu to tumačiti kao ispravno a ne kao satiru..

Sve u svemu, nadam se da će ova presska uroditi plodom i izvršiti pritisak na koga već treba.
Nad Zenicom nebo se pali
i bezbrojni dimnjaci se dižu
iz čelika, vatre i dima
sad Zenica nov život gradi

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.