Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Najlosiji prvi reket svijeta ikad. Sreca njegova sto su mu opet zrijeb nastimali.
Realno ovo sto je Toni Kroos uradio je najpametnije. Zavrsava karijeru dok je jos uvijek na visokom nivou. Vec sam rekao da je Rafaelu ovo trenutno bezveze kao sto je Jordanu bio bezveze povratak u Wizardse. Kvarenje slike o sebi bezveze.jestamaji je napisao/la: ↑28 maj 2024, 17:25rafa je samo još jedan od mnogih koji ne znaju prepoznati kada je kraj. ako se ovo gleda kao oproštajna turneja onda je to ok, ako se gleda kao bilo šta drugo onda to sve nikakvog smisla nema. ali neka, nadam se da će naći neku rupu u pravilima, pustiti ga da se oprosti na olimpijadi i mirna bosna. onda kolektivno cmizdrenje na laveru 2.0 i vozdra!
ma nije kvarenje slike, to nije moguće …. ali da je besmisleno jeste
Ako nista, Rafo ce barem ostati upamcen kao najveci igrac ikad.Mogli je napisao/la: ↑28 maj 2024, 22:23Realno ovo sto je Toni Kroos uradio je najpametnije. Zavrsava karijeru dok je jos uvijek na visokom nivou. Vec sam rekao da je Rafaelu ovo trenutno bezveze kao sto je Jordanu bio bezveze povratak u Wizardse. Kvarenje slike o sebi bezveze.jestamaji je napisao/la: ↑28 maj 2024, 17:25rafa je samo još jedan od mnogih koji ne znaju prepoznati kada je kraj. ako se ovo gleda kao oproštajna turneja onda je to ok, ako se gleda kao bilo šta drugo onda to sve nikakvog smisla nema. ali neka, nadam se da će naći neku rupu u pravilima, pustiti ga da se oprosti na olimpijadi i mirna bosna. onda kolektivno cmizdrenje na laveru 2.0 i vozdra!

On se trebao gospodski povući poslije Ruuda i RG22, ali svi smo generali poslije bitke.
Ima djece koja ga nisu gledala ranije i prvi put ga gledaju ovakvog. Zaradio je dovoljno. Jedini razlog igre su mu jos slemovi do kojih u ovakvom stanju ne moze.
Federera je svakako pretekao i vazi za najveceg.
Federera je svakako pretekao i vazi za najveceg.
- numanumaye22
- Kontakt:
Svi dodjose i odose, samo Novak ostaje, i dalje prvi na svijetu
Ne bi me zacudilo da osvoji i ovaj RG.

Ne bi me zacudilo da osvoji i ovaj RG.
Alcaraza šalje kući Korda. Evo, boldiram.
Pa ne bi bilo nikakvo cudo,decko je los citavu sezonu,a evo nastavlja se i na RG.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Nisam ni znao da postoji teniser De Jong.

Nazaduje konstantno. Ne bi me iznenadilo da od ovog danas izleti.
Pa od ovog je Djumhur tri puta vece ime,ovo je zalosno da protiv ovakvih tenisera se mucis kao da je top 15,20.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
Ma ne vjerujem da je povreda, samo mu fali mečeva. Forhend sasvim je normalno danas udarao, pogotovo u zadnjem setu. On je nešto govorio da mu ne trebaju mečevi da igra svoj najbolji tenis, ali definitivno mu trebaju. Fino je odradio zadnjih 5 gemova, baš ubrzao kad je trebalo.
Svaka čast De Jongu, vrhunski meč, sve je odradio kako treba danas.
Svaka čast De Jongu, vrhunski meč, sve je odradio kako treba danas.

Ženski mini Rafa isto u kanalu, ide treći set protiv Osake.
IGA SWIATEK
Prvo spasila break loptu za dupli break Osake na 1-4, pa onda i meč loptu na servis Osake. Odličan meč, strašno rokanje.
Krov je baš favorizirao Osaku, ova indoor šljaka je smrt za lošije servere i ove što topspin forsiraju, što se najbolje vidjelo baš na ovom meču.

Prvo spasila break loptu za dupli break Osake na 1-4, pa onda i meč loptu na servis Osake. Odličan meč, strašno rokanje.
Krov je baš favorizirao Osaku, ova indoor šljaka je smrt za lošije servere i ove što topspin forsiraju, što se najbolje vidjelo baš na ovom meču.
Al ovo baby, mini Nadal, Federer, bas bode oci. Nikada niko kao najveca dva tenisera ikada.
No1e je klasa za sebe. sigurno nivo iznad feda i rafe. i to cak ako zanemarimo razne politicke igre, diskvalifikacije, zamrzavanje rankinga, deportacije, baniranja sa sjeveroamerickih mastersa i USO, ne racunanja poena sa osvojenog vimblija itd. opet ih je deklasirao u svim najznacajnim statistikama. onda nakon ove dvojice ide slicna praznina pa sampras i borg pa ostatak.
GS
fed 20
rafa 22 (F+10%)
nole 24 (F+20%, R+9%)
WTF
fed 6
rafa 0
nole 7
mastersi
fed 28
rafa 36 (F+29%)
nole 40 (F+43%, rafa+11%)
velike titule
fed 54
rafa 59 (F+9%)
nole 71 (F+31%, R+20%)
YE#1
fed 5
rafa 5
no1e 8 (F+60%, R+60%)
sedmice kao br1
fed 310 (R+48%)
rafa 209
nole 428 (F+38%, R+105%)
CGS
fed 1
rafa 2 (F+100%)
nole 3 (F+200%, R+50%)
CGM
fed 0
rafa 0
nole 2
simultano drzanje sva 4 slema
fed nema fed-slem
rafa nema rafa-slem
nole ima nole-slem (jedini u istoriji spojio sva 4 na 3 razlicite podloge)
max ATP poeni
fed 15495 (R+1%)
rafa 15390
no1e 16950 (F+9%, R+10%)
H2H
no1e>rafa>fed
podloge
nole je sigurno veci od feda i od rafe na 2 od 3 podloge i to ako zanemarimo izostanak W 2020 sto stavlja odredjeni asterisk na GC:
HC: No1e>fed>rafa
CC: Rafa>nole>fed
GC: Fed>nole>rafa
GS
fed 20
rafa 22 (F+10%)
nole 24 (F+20%, R+9%)
WTF
fed 6
rafa 0
nole 7
mastersi
fed 28
rafa 36 (F+29%)
nole 40 (F+43%, rafa+11%)
velike titule
fed 54
rafa 59 (F+9%)
nole 71 (F+31%, R+20%)
YE#1
fed 5
rafa 5
no1e 8 (F+60%, R+60%)
sedmice kao br1
fed 310 (R+48%)
rafa 209
nole 428 (F+38%, R+105%)
CGS
fed 1
rafa 2 (F+100%)
nole 3 (F+200%, R+50%)
CGM
fed 0
rafa 0
nole 2
simultano drzanje sva 4 slema
fed nema fed-slem
rafa nema rafa-slem
nole ima nole-slem (jedini u istoriji spojio sva 4 na 3 razlicite podloge)
max ATP poeni
fed 15495 (R+1%)
rafa 15390
no1e 16950 (F+9%, R+10%)
H2H
no1e>rafa>fed
podloge
nole je sigurno veci od feda i od rafe na 2 od 3 podloge i to ako zanemarimo izostanak W 2020 sto stavlja odredjeni asterisk na GC:
HC: No1e>fed>rafa
CC: Rafa>nole>fed
GC: Fed>nole>rafa
TheGoldenGOAT
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.