NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Sto je sreca ? Pa oni su otjerali jakog investitora iz Celika i gurnuli ga u kantonalnu ligu. To je u totalnoj suprotnosti od onog sta Celiku treba. Pa jel?
Ne da se Fiorentini opet evropski trofej...
Stoji i ovo sto neko rece da se klub ne treba finansirati od donacija niti generalno to radi. I u ovim okolnostima se snalazi i vrti na sve strane u ovim nakaradnim okolnostima i kapa dole za ustrajnost i sve sto se radi u sklopu trenutnih kapaciteta, ali vjerujem da vrijedi da se mi kao zajednica ukljucimo kad se rjesava neki kljucni problem ili kad su zaista dobre ideje u pitanju. Mi moramo biti taj vjetar u ledja. Ako je kljucni problem ovaj trenutni s cijim rjesenjem ce klub prodisati onda se vrijedi angazovati da sve to ubrzamo i pomognemo, pa isto kao za gradnju trening kampa i sl. Tu kao zajednica mozemo dati veliki doprinos kad je potrebno i ne treba od tog bjezati nego da nam bude cast za takve stvari pogurati klub kad zaista vrijedi. S takvim djelima dizemo nas klub na visi nivo. Zar moze nesto bolje od tog?! Mnogo bi znacilo i njima u klubu i generalno za klub da damo jedan takav doprinos kao zajednica. To je sigurno energija kakva i njima u klubu sluzi kao motiv da se uhvate u kostac sa svim izazovima pred klubom.Asimdemineri je napisao/la: ↑29 maj 2024, 22:13@Steelman
Nikakav problem tu sam koliko mogu pomoci.Ja sam probao za Bajram kad ljudi nisu osjetljivi na lovu govorim za navijače i simpatizere "promovirati" donatorske karte to je bilo prije mjesec-dva, feedback je bio katastorfalan u najmanju ruku. U smislu ne daji prosjaku dva puta naučit ćeš ga, tražit će stalno.
Ne voli se ovaj klub koliko raja priča da ga voli i to je normalno i očekivano, navijači ovaj klub neće nikada izvući iz ovih problema, rješenje se treba tražiti na drugi način.
Generalno sto se tice poslovanja, ono se sigurno ne moze bazirati na donacijama, a niti klub radi na taj nacin. Svaki segment rada mu sluzi da unaprijedi prihode, pa zdravim radom i vremenom i to ce rasti.
A sto se tice licne pomoci, sve se treba raditi u vlastitim mogucnostima. Ako je neciji domet platiti kartu onda ne moze vise. Nekom je uzeti clansku kao nekom drugom biti sponzor, ali bitno je da svi zelimo dati u svojim mogucnostima za svoj klub i to je najbitnije. Zato i ne potenciram brojku ucesnika u ovoj predlozenoj akciji da to bude hiljadama nego evo da nas okupimo nekih 100 koji su spremni za takvo nesto klub bi imao ogromnu pomoc da rijesi trenutni problem. I to je velika brojka, ali moze biti realna ako zapnemo jako. Znam da ni to uopste nije lako, ali kad se desi takva situacija da je neophodno doci do sredstava da se rijesi kljucni problem onda vrijedi organizovati crowdfunding u reziji kluba i pokusati doci do nekog postavljenog cilja. Samo pitanje volje i odlucnosti, jer inace razlika izmedju nemoguceg i moguceg jest u odlucnosti.
@almir2018
Onda je do mene sto sam se uopste osvrnuo na tu temu, jer je prisonbreak ocito aludirao na @smajlovica99 za poreznu i UINO ciji post nisam bio upratio, jer i meni je jedino logicno iako nisam detaljno u toku da nas samo UINO moze pritiskati da se rijesi dug prema njima. I taj dug je ono na sta imamo mogucnost da se i kao zajednica fokusiramo.
Zadnja izmjena: Steelman, dana/u 30 maj 2024, 00:35, ukupno mijenjano 1 put.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Kakvi investitori i jaki ljudi? Zar nismo dovoljno dobili po nosu od takvih? Pokrivas se koliko ti je jorgan dug. Ako je to FL, onda cemo biti u FL, a ako nam je jorgan za PL, onda cemo biti u PL. Prihvatis to i sve odlicno. Ako nismo sposobni generisati novac za PL, zadovoljis se cinjenicom da je tvoj klub opstao i da imas pravo glasa i navijas za Celik u FL. Puna je nasa historija druge lige, i sta sad?
Celik!3,2,2.
- prisonbreak
- Kontakt:
Sve okej, nisam alaudirao na tebe.Steelman je napisao/la: ↑30 maj 2024, 00:10Stoji i ovo sto neko rece da se klub ne treba finansirati od donacija niti generalno to radi. I u ovim okolnostima se snalazi i vrti na sve strane u ovim nakaradnim okolnostima i kapa dole za ustrajnost i sve sto se radi u sklopu trenutnih kapaciteta, ali vjerujem da vrijedi da se mi kao zajednica ukljucimo kad se rjesava neki kljucni problem ili kad su zaista dobre ideje u pitanju. Mi moramo biti taj vjetar u ledja. Ako je kljucni problem ovaj trenutni s cijim rjesenjem ce klub prodisati onda se vrijedi angazovati da sve to ubrzamo i pomognemo, pa isto kao za gradnju trening kampa i sl. Tu kao zajednica mozemo dati veliki doprinos kad je potrebno i ne treba od tog bjezati nego da nam bude cast za takve stvari pogurati klub kad zaista vrijedi. S takvim djelima dizemo nas klub na visi nivo. Zar moze nesto bolje od tog?! Mnogo bi znacilo i njima u klubu i generalno za klub da damo jedan takav doprinos kao zajednica. To je sigurno energija kakva i njima u klubu sluzi kao motiv da se uhvate u kostac sa svim izazovima pred klubom.Asimdemineri je napisao/la: ↑29 maj 2024, 22:13@Steelman
Nikakav problem tu sam koliko mogu pomoci.Ja sam probao za Bajram kad ljudi nisu osjetljivi na lovu govorim za navijače i simpatizere "promovirati" donatorske karte to je bilo prije mjesec-dva, feedback je bio katastorfalan u najmanju ruku. U smislu ne daji prosjaku dva puta naučit ćeš ga, tražit će stalno.
Ne voli se ovaj klub koliko raja priča da ga voli i to je normalno i očekivano, navijači ovaj klub neće nikada izvući iz ovih problema, rješenje se treba tražiti na drugi način.
Generalno sto se tice poslovanja, ono se sigurno ne moze bazirati na donacijama, a niti klub radi na taj nacin. Svaki segment rada mu sluzi da unaprijedi prihode, pa zdravim radom i vremenom i to ce rasti.
A sto se tice licne pomoci, sve se treba raditi u vlastitim mogucnostima. Ako je neciji domet platiti kartu onda ne moze vise. Nekom je uzeti clansku kao nekom drugom biti sponzor, ali bitno je da svi zelimo dati u svojim mogucnostima za svoj klub i to je najbitnije. Zato i ne potenciram brojku ucesnika u ovoj predlozenoj akciji da to bude hiljadama nego evo da nas okupimo nekih 100 koji su spremni za takvo nesto klub bi imao ogromnu pomoc da rijesi trenutni problem. I to je velika brojka, ali moze biti realna ako zapnemo jako. Znam da ni to uopste nije lako, ali kad se desi takva situacija da je neophodno doci do sredstava da se rijesi kljucni problem onda vrijedi organizovati crowdfunding u reziji kluba i pokusati doci do nekog postavljenog cilja. Samo pitanje volje i odlucnosti, jer inace razlika izmedju nemoguceg i moguceg jest u odlucnosti.
@almir2018
Onda je do mene sto sam se uopste osvrnuo na tu temu, jer je prisonbreak ocito aludirao na @smajlovica99 za poreznu i UINO ciji post nisam bio upratio, jer i meni je jedino logicno iako nisam detaljno u toku da nas samo UINO moze pritiskati da se rijesi dug prema njima. I taj dug je ono na sta imamo mogucnost da se i kao zajednica fokusiramo.
Sa Poreznom je sve okej, samo nek se redovno doprinosi bar koliko placaju, da rate reprograma ne kasne.
UINO ovdje pravi veliki problem, opet mislim da ce sutra press dosta toga reci.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
Hoce li biti live press?
Upravo tako...AllGunsBlazing je napisao/la: ↑30 maj 2024, 00:34Kakvi investitori i jaki ljudi? Zar nismo dovoljno dobili po nosu od takvih? Pokrivas se koliko ti je jorgan dug. Ako je to FL, onda cemo biti u FL, a ako nam je jorgan za PL, onda cemo biti u PL. Prihvatis to i sve odlicno. Ako nismo sposobni generisati novac za PL, zadovoljis se cinjenicom da je tvoj klub opstao i da imas pravo glasa i navijas za Celik u FL. Puna je nasa historija druge lige, i sta sad?
Ajde spavanje, sutra cemo mjaukati. Za veceras i previse 

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Mislim da bi i samu organizaciju ljudi koji žele pomoći klubu trebalo dici na neki visi nivo. Dobro je da mnogi žele pomoći ali mislim da nemamo neki sistemski pristup za budućnost. Ekipa u klubu je preopterećena a i nema ih dovoljno da se svime bave (bar trenutno).
Vidim opet neke male pomake u samoj organizaciji nekih ekipa (primjer ekipa u Švedskoj i Njemačkoj) i ti ljudi su jako konkretno involvirani u pomoć klubu.
Mozda neki budući korak?
Vidim opet neke male pomake u samoj organizaciji nekih ekipa (primjer ekipa u Švedskoj i Njemačkoj) i ti ljudi su jako konkretno involvirani u pomoć klubu.
Mozda neki budući korak?
potpuno si u pravu flash,evo ja predlazem da se organizuje nekako da se mi forumasi upoznamo (znam ima vas mnogo sto ste svaki dan zajedno)ali recimo ja poznajem sa foruma samo 1 lika iz crkvicaflash84 je napisao/la: ↑30 maj 2024, 08:27Mislim da bi i samu organizaciju ljudi koji žele pomoći klubu trebalo dici na neki visi nivo. Dobro je da mnogi žele pomoći ali mislim da nemamo neki sistemski pristup za budućnost. Ekipa u klubu je preopterećena a i nema ih dovoljno da se svime bave (bar trenutno).
Mozda neki budući korak?
tu bi mogli popricati o nekim koracima ,recimo mjesecna odvajanja,razne akcije i tako to ,uradimo mi prvi neki korak valjda nem se neko prikljuci
SAMO CELIK
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
12. igrač, vjerni navijač, slobodni izbor donatorskih ulaznica po mogućnosti i želji, članska od 60KM, desetine je već postojećih mogućnosti.Nedavno se pokrenula i akcija za učlanjivanje djece, eto jedna friška.Steelman je napisao/la: ↑29 maj 2024, 23:24Za ovaj drugi dio po pitanju ovog prijedloga za akciju da se i mi kao zajednica ukljucimo puno vise u ovim presudnim trenucima. Zanimljivo mi je da se uvijek za dobru ideju u pravom trenutku mora s nekim nadje.bavati umjesto da to po inerciji ide glatko. Znas li @Truhlo kad ce klub na taj nacin da ljudi onako sami od sebe bez stimulansa kupuju 200 kupona skupiti sredstva koja su mu potrebna?! Nazalost nikad. Dok se ne ulozis skroz i ne disperziras aktivnosti nema od tog nista konkretno. Evo dokaz su ti i raniji kuponi. To je bio iznos koji nije dovoljan da pokrije ni dio organizacije za tekmu. Mogu ti sad i druge brojne primjere navesti. Realno, upitno je i kad das sve od sebe, a kad imas letargicnu masu kakav ce uspjeh to poluciti. Treba to probuditi, a nije lako. Medjutim, sad klub ne moze izgubiti ako snazno pokusa takvo nesto, moze samo dobiti! Tajming se namjestio.
Ljudi ce i sami donirati i osjetit ce da je sad momenat, nesto vise nego inace, ali opet nedovoljno ako se ne ucini maksimum napora da se privuku da to ucine. Moraju osjetiti posebnu energiju da ih povuce. Dok se ne zategne kvalitetna akcija sa konkretnim ciljem
Dakle već postoje kanali za navijače i donatore i očekuješ da glatko prođe još jedna od 1000KM. Uz to svi ljudi koje targetiraš sa tom akcijom već sigurno daju doprinos kroz ove gore navedene programe. Baš će se neki indijanac koji je došao protiv Klisa i Radnika uhvatiti za džep i odreći jedne plate.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ne ocekujem nista glatko. Ni ti neki programi koje spominjes nisu poceli glatko. Bas daleko od tog. Uostalom, programi koji spominjes su stalni i ljudi uzimaju tu ucesce kad zele. Ovo je nesto ad hoc za bas konkretan cilj. Cilj jest onako zahtjevan, jer i ne ide da nije, ali opet moze biti realan i bilo bi mi drago bar da damo kao zajednica svoj maksimum u trenutku kad je jako bitno za klub, pa koliko god to bilo, ali da se osjeti ta energija da zelimo, a koja vuce svakog da ucini za klub cak i vise nego sto moze.
I ovo sto sam ponudio je prijedlog za sve, pa i za one koji i vec ucestvuju i ne ucestvuju u svemu sto si naveo. Misli se na apsolutno sve koji gaje emocije za klub. I za one u Zenici i u drzavi i u dijaspori. Ima tu i dalje dosta prostora da vise poguramo klub. Znam da nije malo i nije svakako ni zahvalno traziti to od ljudi, jer pare nikom ne padaju s neba, svako ima svoje borbe u zivotu, ali za ovakvu kljucnu stvar za klub ne spominjem nista na sta i sam nisam spreman u ovom trenutku koji ni meni nikako ne odgovara. Medjutim, vjerujem da se vrijedi donekle zrtvovati da skinemo prijetnju klubu, te da olaksamo i ubrzamo procese i klubu i onima koji konstantno cine napore za njega. Kad se mogu oni je.bavati svakodnevno, mozemo i mi u ovakvim delikatnim situacijama uciniti dodatni napor. Svakako uz postovanje svakom za svaki dosadasnji doprinos klubu. Za ove kljucne momente kad je motiv velik za djelo koje pravi poprilicno veliku razliku za klub vjerujem da vrijedi uciniti i taj dodatni napor. Ipak, to vrijedi ako ce se vecina ukljuciti. U suprotnom, ako nije konkretno opet samo ostavljamo da se na toj nekolicini ljudi u klubu lome kola.
Klubu normalnim poslovanjem dosadasnjom dinamikom treba skoro godinu dana da skine tih nekih cca. 100k. Zajednica mu moze ubrzati sav proces i otvoriti nova vrata da im padne taj teret koji nose na ledjima, te da se posvete nekim drugim stvarima za klub uz taj osjecaj da im zajednica cuva ledja, jer prilicno sam uvjeren da trenutno nemaju taj osjecaj kad vidim djela, ali to ide samo ako postoji volja i odlucnost. Ako ne postoji onda ne vrijedi ni pokusavati. Mozemo pomagati i ovako na malo, ali opet ostaje 80-90% da klub to sam rjesava sto je opet ostavljanje kluba na cjedilu od zajednice. U ovom slucaju se misli na jednu bas vrijednu akciju kad je klub na odredjenoj prekretnici.
Medjutim, necu forsirati nego je ova ideja za akciju u stvari motiv da probudimo tu zelju i volju i drskost i inat i ponos i ljubav za klub u nama. Neka bude tako u slucaju da to osjecamo. Zbog tog i nudim ovdje da mi kao zajednica poguramo svoj klub, pa ako bude te volje ponudit cu i nekim ljudima privatno ucesce, a svakako bi onda i svi to trebali ciniti da zarolamo pricu. Ako ne bude volje i te energije onda nista. Inace ponizenje mi je i spominjati bilo kakav licni doprinos, ne volim to nikako raditi, da nije u pitanju motivacija drugih ne bi mi palo na pamet da pisem o tom, ali ono sto obecam, ucinit cu i da niko nece i halal olsun, pa ko isprati, isprati... Svaki doprinos klubu je bitan, posebno kad je bas potrebno.
Bitno je sam sa sobom znati da cinis ono sto mozes u svojim mogucnostima za svoj klub. Pokazati djelima tu vrijednost kluba da ga posmatramo kao porodicu i nesto veoma bitno u zivotu, jer taj klub upravo cini dobar dio zivota svakog od nas. Ako tako svi kao navijaci i simpatizeri gledamo onda ce Čelik imati svijetlu buducnost, a ako je nama tesko, tad ce i Čeliku biti tesko, jer svaka dogradnja i napredak krece bas od nas, navijaca i simpatizera. Eto toliko, pa da cujemo sta ce biti na pressu.
I ovo sto sam ponudio je prijedlog za sve, pa i za one koji i vec ucestvuju i ne ucestvuju u svemu sto si naveo. Misli se na apsolutno sve koji gaje emocije za klub. I za one u Zenici i u drzavi i u dijaspori. Ima tu i dalje dosta prostora da vise poguramo klub. Znam da nije malo i nije svakako ni zahvalno traziti to od ljudi, jer pare nikom ne padaju s neba, svako ima svoje borbe u zivotu, ali za ovakvu kljucnu stvar za klub ne spominjem nista na sta i sam nisam spreman u ovom trenutku koji ni meni nikako ne odgovara. Medjutim, vjerujem da se vrijedi donekle zrtvovati da skinemo prijetnju klubu, te da olaksamo i ubrzamo procese i klubu i onima koji konstantno cine napore za njega. Kad se mogu oni je.bavati svakodnevno, mozemo i mi u ovakvim delikatnim situacijama uciniti dodatni napor. Svakako uz postovanje svakom za svaki dosadasnji doprinos klubu. Za ove kljucne momente kad je motiv velik za djelo koje pravi poprilicno veliku razliku za klub vjerujem da vrijedi uciniti i taj dodatni napor. Ipak, to vrijedi ako ce se vecina ukljuciti. U suprotnom, ako nije konkretno opet samo ostavljamo da se na toj nekolicini ljudi u klubu lome kola.
Klubu normalnim poslovanjem dosadasnjom dinamikom treba skoro godinu dana da skine tih nekih cca. 100k. Zajednica mu moze ubrzati sav proces i otvoriti nova vrata da im padne taj teret koji nose na ledjima, te da se posvete nekim drugim stvarima za klub uz taj osjecaj da im zajednica cuva ledja, jer prilicno sam uvjeren da trenutno nemaju taj osjecaj kad vidim djela, ali to ide samo ako postoji volja i odlucnost. Ako ne postoji onda ne vrijedi ni pokusavati. Mozemo pomagati i ovako na malo, ali opet ostaje 80-90% da klub to sam rjesava sto je opet ostavljanje kluba na cjedilu od zajednice. U ovom slucaju se misli na jednu bas vrijednu akciju kad je klub na odredjenoj prekretnici.
Medjutim, necu forsirati nego je ova ideja za akciju u stvari motiv da probudimo tu zelju i volju i drskost i inat i ponos i ljubav za klub u nama. Neka bude tako u slucaju da to osjecamo. Zbog tog i nudim ovdje da mi kao zajednica poguramo svoj klub, pa ako bude te volje ponudit cu i nekim ljudima privatno ucesce, a svakako bi onda i svi to trebali ciniti da zarolamo pricu. Ako ne bude volje i te energije onda nista. Inace ponizenje mi je i spominjati bilo kakav licni doprinos, ne volim to nikako raditi, da nije u pitanju motivacija drugih ne bi mi palo na pamet da pisem o tom, ali ono sto obecam, ucinit cu i da niko nece i halal olsun, pa ko isprati, isprati... Svaki doprinos klubu je bitan, posebno kad je bas potrebno.
Bitno je sam sa sobom znati da cinis ono sto mozes u svojim mogucnostima za svoj klub. Pokazati djelima tu vrijednost kluba da ga posmatramo kao porodicu i nesto veoma bitno u zivotu, jer taj klub upravo cini dobar dio zivota svakog od nas. Ako tako svi kao navijaci i simpatizeri gledamo onda ce Čelik imati svijetlu buducnost, a ako je nama tesko, tad ce i Čeliku biti tesko, jer svaka dogradnja i napredak krece bas od nas, navijaca i simpatizera. Eto toliko, pa da cujemo sta ce biti na pressu.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
-
- Kontakt:
Pa evo prvi test u subotu. Ne trebaju nikakve akcije i organizacija. Da smo normalni i da imamo toliko zaludjenika naseg Celika u subotu bi bilo 5-6 hiljada navijača ko od šale i bila bi fina finansijska injekcija klubu ali bojim se da će opet da dodje 1.000-1.500 "budala".
Yeben smo mi narod, pogan do bola.
Ništa, vidjet ćemo danas kakvo je stanje, ali mučno je da nas toliko koči birokratija.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
@steelman nemaš koga probuditi. Prije dva mjeseca sam slično napisao, mrsko mi kopati po postovima, ali činjenica je da se kritična masa nije pomjerila ni milimetra u zadnje 4 godine. I dalje je tu 100 ultrasa koji po oluji kisnu i odvajaju svoje vrijeme i svoj novac za klub i 400 simpatizera na zapadu i to je to. U toj brojki se vrti još 50 do 100 ljudi koji guraju gore navedene akcije. Moramo se pomiriti da je ovo klub jedne sekte od 500 duša, a da ostatku ljudi od onih brojki protiv Klisa, Sarajeva, Radnika klub služi kao neka vrsta zabave i tada konzumiraju usluge kluba.
Tako je kako je, raditi u skladu sa bazom i smanjiti očekivanja.
Tako je kako je, raditi u skladu sa bazom i smanjiti očekivanja.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Da je ovdje narod normalan ne bi se opste doslo u situaciju da se od velikana bosanskohercegovackog fudbala napravi najdevastiraniji sportski kolektiv u Evropi. I niko nista sto je najgore od svega, vecini ta cinjenica nije sporna, sasvim se normalno posmatra na to. Ali jbg ovdje se ljudi ne bune radi niskih plata, korupcije, loseg zdravstva pa sto bi se neko brinuo oko Celika kojeg prati "1000 njegovih bolesnika".
Frustrira ova sitaucija haos, pored svih problema koji nas muce moze se slobodno reci da smo dobar posao odradili ovu sezonu, vratilo se dosta dugova, a i na terenu stojimo solidno na kraju iako je bilo dosta turbulencija. To bi covjeku trebalo pricinjavat satisfakciju, a umjesto toga moraju se grickat nokti od nervoze i gubit zivci zbog cinjenice da sav taj trud moze biti uzaludan. Bukvlano mi je svejedno za te milione od grada ovoga, onoga. Samo da se taj racun konacno odblokira pa da mozemo opet normalno funkcionisat. A bez miliona smo i do sada zivjeti.
Frustrira ova sitaucija haos, pored svih problema koji nas muce moze se slobodno reci da smo dobar posao odradili ovu sezonu, vratilo se dosta dugova, a i na terenu stojimo solidno na kraju iako je bilo dosta turbulencija. To bi covjeku trebalo pricinjavat satisfakciju, a umjesto toga moraju se grickat nokti od nervoze i gubit zivci zbog cinjenice da sav taj trud moze biti uzaludan. Bukvlano mi je svejedno za te milione od grada ovoga, onoga. Samo da se taj racun konacno odblokira pa da mozemo opet normalno funkcionisat. A bez miliona smo i do sada zivjeti.
Srce, čast i ponos!
Nista pogresno Truhlo ne govoris u smislu pokazatelja. Tako i jest neko vrijeme, nije bajno, ali kad prihvatis to kao nesto zacementirano onda potpisujes kapitulaciju odnosno prihvatas da potencijal ne moze biti iskoristen. Mnoge stvari su nekad bile gore, pa da se pomirilo da su zacementirane ne bismo ni bili tu gdje jesmo danas niti bi se mnoge stvari desile. Razlika je ogromna kad gledas da nesto moze ili ne moze. Nesto moze biti jako tesko, ali nemoguce i moguce je nekad samo pitanje toga sta se desava u nasim glavama.
Inace, da postoji prostor u svakom segmentu za napredak, postoji. Posebno u ovom smislu budjenja svijesti, to je dug proces u kojem se mora stalno djelovati, a sto je i kod nas dosta osciliralo. S druge strane, gledati tu neku masu da je ravnodusna prema svom klubu je poprilicno demotivirajuce i to sigurno razumijem i slazemo se tu. Medjutim, pomiriti se s nekim trenutnim prosjekom ne smije dolaziti u obzir, jer su onda svi napori uzalud i nemaju smisla. Nije to ni stvar ocekivanja nego moranja progresivnog gledanja u interesu kluba. Uvijek se trazi napredak, bas kao i pobjeda! To je taj mentalitet koji krece od nas samih kao individua. Ako ti sam kazes ne moze bez obzira kakvi su pokazatelji i siris takvu energiju onda nece ni moci.
Na ovom forumu su mnogi govorili za mnoge stvari da ne moze, pa se pokazalo da moze. Pitanje gledista i mjere odlucnosti. Mozda nije ni danas lako, daleko od tog, ali mozda budu neke stvari drugacije vec nekad sutra. Proces za dobrobit kluba od kojeg se ne smije nikad odustajati.
Inace, da postoji prostor u svakom segmentu za napredak, postoji. Posebno u ovom smislu budjenja svijesti, to je dug proces u kojem se mora stalno djelovati, a sto je i kod nas dosta osciliralo. S druge strane, gledati tu neku masu da je ravnodusna prema svom klubu je poprilicno demotivirajuce i to sigurno razumijem i slazemo se tu. Medjutim, pomiriti se s nekim trenutnim prosjekom ne smije dolaziti u obzir, jer su onda svi napori uzalud i nemaju smisla. Nije to ni stvar ocekivanja nego moranja progresivnog gledanja u interesu kluba. Uvijek se trazi napredak, bas kao i pobjeda! To je taj mentalitet koji krece od nas samih kao individua. Ako ti sam kazes ne moze bez obzira kakvi su pokazatelji i siris takvu energiju onda nece ni moci.
Na ovom forumu su mnogi govorili za mnoge stvari da ne moze, pa se pokazalo da moze. Pitanje gledista i mjere odlucnosti. Mozda nije ni danas lako, daleko od tog, ali mozda budu neke stvari drugacije vec nekad sutra. Proces za dobrobit kluba od kojeg se ne smije nikad odustajati.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Nema nista od toga, jer kod velike vecina stanovnika ovog grada, kad je Celik u pitanju onda je zmija u dzepu. A moze se "baciti" 20, 50 100 maraka u lajvu na tiktoku ili ne znam sta. I ne osudjujem, svako trosi svoje pare na ono sto misli da treba, ali kada dodje Celik kao tema razgovora, onda ima se hiljadu sugestija, hiljadu zamjerki, hiljadu opravdanja, samo da se ne vadi feslija iz dzepa. Zato i treba praviti klub po mjeri navijaca, pa ako je to ovih 1000 koji podrzavaju, onda je to to. Ako je to dovoljno za FL, odlicno. Ako nije, idemo nize. Svanuce i Celiku kad tad.RubikovaKocka je napisao/la: ↑30 maj 2024, 11:10Pa evo prvi test u subotu. Ne trebaju nikakve akcije i organizacija. Da smo normalni i da imamo toliko zaludjenika naseg Celika u subotu bi bilo 5-6 hiljada navijača ko od šale i bila bi fina finansijska injekcija klubu ali bojim se da će opet da dodje 1.000-1.500 "budala".
Nego da vas pitam, konretno za sportske rezultate u ovoj sezoni, kako ste zadovoljni? Iskren da budem ja jesam. Zbog cega? 4. smo na tabeli dva kola prije kraja. Ako nas sreca posluzi, mozemo zavrsiti i treci na kraju. Dva kluba ispred nas (Sloboda i Stupcanica) u 4 utakmice protiv Celika nisu upisali pobjedu. Skoro cijelu sezonu smo igrali bez najboljeg igraca (Horic). Cijelu sezonu smo izgurali sa vecinom igraca koji su igrali i u Centru. od novajlija tu su bili Masic, Bajramovic, Tabakovic (koji su bili standardni), i Musa u drugom dijelu prvenstva. Jedina negativnost bi se mogla navesti vrlo lose odradjen prelazni rok, gdje smo doveli bruku igraca od kojih nismo imali nista.
Isto tako, juniori ce se ako Bog da, boriti da visi rang, pa se i tu vidi napredak. Dosta juniora je dobijalo sansu i sa prvim timom. Neki su pokazali potencijal, neki trebaju jos raditi na zalaganju, uglavnom ima materijala i medju njima.
Strucni stab po meni sad zasad, moze dobiti prolaznu ocjenu. Darijo je naslijedio igrace od Armina, i nije bilo mnogo prostora za manevrisanje u zimskom prelaznom roku. Doveden je Musa koji se pokazao kao pun pogodak i mogao bi u slijedecoj sezoni (ako ostane) uz Horica biti strasan tandem stopera. Vidljiv je napredak u igri, pogotovo u nadackom segmentu.
Sve u svemu, dosta je vise razloga za zadovoljstvo na kraju nego razocarenja.
Ajde PRESS !!!!
Forum kao forum mislim da daje za klub u skladu s mogucnostima. Bilo je par finih akcija, a od ljudi koji se vecinski i ne poznaju tesko je ocekivati neki buduci veci korak. Ono sto je bitno je da se uvijek moze zarolati neka fina inicijativa, da se nesto i uradi za klub, da je opet konstantna neka konstruktivna rasprava kad dodju teme mimo sportskog segmenta, pa treba i pohvaliti i kritikovati, ali uvijek gledati u interesu kluba. Vidi se da ljudi zele dobro svom klubu unatoc i razlicitim stajalistima. Ovaj forum i dalje moze najvise utjecati na svijest, jer se dosta cita. I bitno je stvari argumentovati da ljudi dokuce srz. I stoga i kad se radi neka fina akcija moze djelovati i na bolju energiju za klub, ali je isto tako bitno da se stvari ozbiljno shvataju kod takvih poduhvata. Ovaj prijedlog akcije je svakako da se osjeti malo i puls po tom pitanju, koji generalno nije najbolji. Letargija nas opra, ali nesto se mora ciniti da bar malo poguramo klub, pa barem kad postoji konkretna prilika.flash84 je napisao/la: ↑30 maj 2024, 08:27Mislim da bi i samu organizaciju ljudi koji žele pomoći klubu trebalo dici na neki visi nivo. Dobro je da mnogi žele pomoći ali mislim da nemamo neki sistemski pristup za budućnost. Ekipa u klubu je preopterećena a i nema ih dovoljno da se svime bave (bar trenutno).
Mozda neki budući korak?
Kome je zaista stalo do kluba, motiv da se ocisti ovaj dug prema UINO mora biti velik. Predstavlja prekretnicu i za deblokadu i za normalnije poslovanje, pa i za eliminisanje velike prijetnje i da se rijec kamata skoro izbaci iz upotrebe i da se otvore nova vrata. I meni je bio motiv za ovaj prijedlog sto se vise jezim cuti za taj UINO i je.benu kamatu. Ono kad te momentalno izbaci iz takta da pozelis da klub zavrsi vise s tim. Tako blizu oporavka, a opet tako daleko. Mi kao zajednica imamo moc da sve to ubrzamo, ali ako se pomirimo da nema sanse za progres onda tacno znamo na cemu smo. Uzalud vam trud sviraci, za druge su dunje zute. Vjerujem da takvo razmisljanje ne smije nadjacati, jer tad bacamo sve napore u vodu. Čelik je nekako vise od toga i valjda to nekad kad se najmanje budemo nadali krene dopirati!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.