Ligue 1

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Može li ekipa Nice izdržati ovaj tempo i plasirati se u Ligu Prvaka?

1. Da
42
52%
2. Ne
39
48%

Ukupno glasova: 81

warden
Kontakt:

Re: Francuska liga

Post Postao/la warden » 26 mar 2011, 09:44

Posto nema repka ima lIga da cestitam Francuzima na pobjedi i nek je vala onaj Gourchuf 8-) vise pogodio .. :twisted:
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 26 mar 2011, 12:43

warden je napisao/la:Posto nema repka ima lIga da cestitam Francuzima na pobjedi i nek je vala onaj Gourchuf 8-) vise pogodio .. :twisted:
On samo zna igrat kad je Blanc na trenerskoj klupi.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 26 mar 2011, 13:15

Nadam se da ce neko otvoriti temu o omiljenoj reprezentaciji koja staje na noge nakon sto su je dotukli klaun trener i ubaceni element Evra. Naravno napravio bi tu u sadasnjem timu nekoliko rokada naravno Gourcouf ne smije biti ispred Diabya ali Blanc ga gotivi ono sto ohrabruje da se Nasri vec sada nametnuo kao vodja jer je sinoc bio kapiten.

Allez!
Dio Arsenala

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 mar 2011, 13:48

-Paja je napisao/la:Nadam se da ce neko otvoriti temu o omiljenoj reprezentaciji
Šta fali tebi da otvoriš? :? Uz dobar uvod (koji je poželjan) ne vidim razlog da ova tema ne opstane.
Tricolore ili Galske pijetlove sam oduvijek simpatisao.

Ja sam mislio da ti je Holandija omiljena reprezentacija.
Vom Jäger zum Gejagten

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 26 mar 2011, 14:31

geronimo je napisao/la:
-Paja je napisao/la:Nadam se da ce neko otvoriti temu o omiljenoj reprezentaciji
Šta fali tebi da otvoriš? :? Uz dobar uvod (koji je poželjan) ne vidim razlog da ova tema ne opstane.

Ja sam mislio Engleska mu je omiljena. Otvori ti Paja svoju prvu temu. :)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 26 mar 2011, 18:13

geronimo je napisao/la:

Razumljivo mi je da si mislio da mi je Holandija najdraza reprezentacija posto sam na svjetskom njih podrzavao jer sam bojkotovao Francuze zbog klauna od selektora. Haj otvoricu temu ako je niko ne otvori kad budem insprisam nesto mi mrsko sada.
Dio Arsenala

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 28 mar 2011, 01:13

Trenutno najbolji francuski fudbaleri su Nasri i Menez, s tim sto konstantno napreduju, iz sezone u sezonu
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 28 mar 2011, 12:35

Mislim da u utakmici protiv Hrvatske umjesto Benzeme koji je katastrofalan i psihicki nestabilan mjesto prvog napadaca treba zauzeti Remy koji se cini kao igrac poteza i legitimni nasljednik Kinga Henrya!
Dio Arsenala

napolitanke
Kontakt:

Post Postao/la napolitanke » 08 apr 2011, 17:20

Emiru Spahiću sedam utakmica suspenzije

Rekordnom je kaznom neigranja suspendiran obrambeni nogometaš Montpelliera i bosansko-hercegovačke reprezentacije, 30-godišnji Emir Spahić...

Sedam će natjecateljskih utakmica u Francuskoj, među kojima i finale Liga kupa protiv Marseillea 23. travnja, propustiti kapetan nacionalne momčadi Bosne i Hercegovine, i to stoga što je udarcem laktom u glavu pokosio nogometaša Lensa Issama Jemaau u dvoboju 28. kola Le Championnata, igranom 19. prošlog mjeseca. Sudac utakmice udaranje nije primijetio.

S obzirom da nesportski prekršaj tog tipa Spahiću nije bio prvi ove sezone (na sličan način iz igre je eliminirao Brestova Nolana Rouxa u prvenstvenom dvoboju 11. prosinca prošle godine, zaradivši tada četiri utakmice suspenzije), iz Disciplinske komisije Francuskoga nogometnog saveza odlučili su djelovati rigorozno kako se novi Spahićev incident nikad više ne bi ponovio.

Priliku ponovno zaigrati Spahić će imati 11. svibnja protiv Lorienta.

Kažimo i da je jednu utakmicu suspenzije Spahić već odradio prošle subote u prvenstvenom srazu protiv Toulousea.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 17 apr 2011, 23:31

U velikom derbiju francuskog šampionata PSG je na Parku Prinčeva savladao Lyon golom Camare u 76. minuti. Ovim porazom Lyon se vjerovatno oprašta od borbe za titulu, a sada im peostaje grčevita borba za treću poziciju sa PSG-om i Rennesom. Marseille je iskoristio kiks Lillea i današnjim trijumfom u Montpellieru došao je na samo bod zaostatka.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

yaran
Kontakt:

Post Postao/la yaran » 25 apr 2011, 09:10

Devil je napisao/la:Ma lako ces doci ti do karata za Park Princeva,tu je poslednjih godinu dana mozda i najlakse doci do karti,posto navijacke grupe bojkotuju tribinu,tako da je uvek bar 40% stadiona prazno.

Ne bojkotuju vec imaju zabranu na stadion zbog radikalnog ponasanja na tribinama.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 apr 2011, 12:23

yaran je napisao/la:
Devil je napisao/la:Ma lako ces doci ti do karata za Park Princeva,tu je poslednjih godinu dana mozda i najlakse doci do karti,posto navijacke grupe bojkotuju tribinu,tako da je uvek bar 40% stadiona prazno.

Ne bojkotuju vec imaju zabranu na stadion zbog radikalnog ponasanja na tribinama.
Nemaju zabranu,imaju neki ali nisu im zbog toga prazni stadioni.

Glavni razlog lezi u tome da im uprava neda godisnje karte za Auteile i Boulogne,a kada kupujes pojedinacno karte pred utakmicu onda ne mozes birati da li ces Auteile ili Boulogne vec ides gde ti daju.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

yaran
Kontakt:

Post Postao/la yaran » 25 apr 2011, 13:14

Devil je napisao/la:
yaran je napisao/la:

Nemaju zabranu,imaju neki ali nisu im zbog toga prazni stadioni.

Glavni razlog lezi u tome da im uprava neda godisnje karte za Auteile i Boulogne,a kada kupujes pojedinacno karte pred utakmicu onda ne mozes birati da li ces Auteile ili Boulogne vec ides gde ti daju.
Nedaju im karte upravo iz razloga sto sam naveo Auteille i Boulogne imaju zabranu da djeluju kao navijacke grupe neki 200 navijaca mozda malo vise imaju totalnu zabranu tj. za vrijeme tekme se moraju prijaviti u obliznju policijsku stanicu, ostali mogu uci na stadion ali kao i ostali navijaci tamo gdje ima mjesta....tribine Auteille i Boulogne su dobile sportske asocijacije i razlicita udruzenja kao i firme na upotrebu....

PS 5 godina sam bio pretplatnik na Auteille u doba Vahe tako da znam srz problema.... ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 apr 2011, 13:22

Ali opet oni idu na gostovanja,tako da je ta zabrana smesna,ali nedavno citam da ce biti za sledecu sezonu godisnje u prodaji,ali ogranicen broj i to ce samo moci uci oni kome uprava da dozvolu. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

yaran
Kontakt:

Post Postao/la yaran » 25 apr 2011, 13:43

Devil je napisao/la:Ali opet oni idu na gostovanja,tako da je ta zabrana smesna,ali nedavno citam da ce biti za sledecu sezonu godisnje u prodaji,ali ogranicen broj i to ce samo moci uci oni kome uprava da dozvolu. :roll:

Idu ali ne u organizaciji kluba i prave probleme ali sve manje i manje evo recimo juce u Brestu nije ih bilo je su ih dobro
procesljali na gostovanju u Caen-u.....uprava nije imala izbora jer u sukobima navijaca dvije skupine je pala mrtva glava sto vec nije zjebancija znajuci da je Boulogne politicki obojen ka extremnoj desnici sad su ih fakticki razbili...
sad ide sve pod kontrolom kao sto kazes ograniceno.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 01 maj 2011, 18:59

Kiks Marseillea protiv Auxerrea kući, tek 1:1 i propuštena prigoda za povratah na vrh
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 08 maj 2011, 01:06

Pogotkom Hazarda Lille je slavio kod Nancya i napravio je važan korak prema tituli
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 08 maj 2011, 10:05

NAKON poraza protiv Sochauxa (4:0) u domaćoj utakmici 34. kola francuskog prvenstva trener Bordeauxa Jean Tigana podnio je ostavku.

Njegovu je odluku predsjednik kluba Jean-Louis Triaud ekspresno i prihvatio.

"Ovo je bila katastrofalna večer za klub i za mene. Moju su kćerku vrijeđali na tribinama, a već je imala problema i u školi. Zbog takvih sam se stvari odlučio povući", rekao je Tigana na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Bivši trener Monaca i Fulhama je i prije nekoliko tjedana ponudio ostavku, ali ona tada nije prihvaćena. Tigana je na klupu Bordeauxa došao prošlo ljeto, naslijedivši Laurenta Blanca koji je postao izbornik francuske nogometne vrste.

Bordeaux, koji je prije samo dvije godine bio francuski prvak, trenutno je tek na devetom mjestu prvenstvene ljestvice.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Madridism
Kontakt:

Post Postao/la Madridism » 16 maj 2011, 02:48

Gledao sam sad na Youtube neke "stare" igrace, pa mi naum pao jedan igrac ciji sam poster imao nekoliko godina na zidu. Fabrizio Ravanelli, taj je u par godina postao legenda Marseillea, sretni su da su ga imali.

I Ligue 1 je nekad imala nesto za ponuditi, danas je sve to slabo...

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 21 maj 2011, 13:12

Nogometaši Eviana prvi su put u povijesti osigurali ulazak u prvu francusku ligu. Kolo prije kraja u drugoj ligi imaju nedostižnih pet bodova prednosti pred četvrtoplasiranim Le Mansom...

Evian je u petak u 37. kolu kao gost pobijedio Reims s 2-1. Domaći su poveli preko Cedrica Faurea u 34. minuti, ali su igrači Bernarda Casonija preokrenuli pogocima Kevina Berigauda u 48. i Cedrica Cambona u 87. minuti.

Kolo prije kraja klub iz malenoga grada Thonon-les-Bainsa ima 64 boda i više ne može pasti niže od trećeg mjesta koje također vodi u prvu ligu. Evian je prošle godine u ovo doba slavio napredak iz treće u drugu ligu iz koje je ekspresno skočio u najjači razred francuskog nogometa.

Drugo mjesto u drugoj ligi trenutno drži Dijon koji još samo u teoriji može ostati bez plasmana u viši rang, dok je na treće mjesto skočio Ajaccio koji će u posljednjem kolu braniti dva boda prednosti pred Le Mansom.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.