NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

redbull93
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la redbull93 » 29 maj 2024, 21:03

@steelman dug prema uio je oko 100k i to bio prije mjesec, mozda je i manji sada.

Kao sto kazes ajde da pomognemo klubu. Evo svi imamo priliku online uplatiti putem donatorskih.

Donatorski kupon za utakmicu protiv Gradine možete kupiti na linku: https://www.shop.nkcelik.ba/proizvod/karta/

10, 20, 50 KM
Koliko ko moze. Kada guramo 3 godine 12tog igraca sa foruma, mozemo i ovo sada pogurati. Kupovina donatorskih online ili kupovina karti za utakmicu, svi imamo priliku.

slika
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 29 maj 2024, 21:10

@convict35

I sud je slican qrac, jer kad protestujes protiv institucije svako prebacuje lopticu sa sebe posto je sud i niciji i svaciji. Nije isto kao raniji protesti, jer su raniji protesti imali veci utjecaj na glasacko tijelo od cega su strahovali raniji antagonisti koji su bili konkretan razlog protesta. Glasovi ne dovode ljude na te pozicije. Inace, nisam u toku da znam sve detalje ovog procesa, jer ih ni klub nije iznosio javno, ali u svakom slucaju neophodno je poduzeti nesto protiv onih individua koje konkretno koce proces. Precizno odredjenih kocnicara da nema vadione nego da jedina vadiona bude rjesenje problema i cim prije. Veca je stvar dokuciti centar moci koji moze zavrnuti ruku da se tu nesto uradi nego izvesti masu na ulicu. Masa na ulici je uvijek dobra poruka i ima simboliku, te sluzi kao pokazatelj snage, ali ne znaci nuzno rjesenje problema koji se mora hitno rijesiti.

@redbull Znam da je sletio taj dug, ali cini mi se da imaju tu i neke kamate i bilo bi dobro da klub tacno iznese javno koliki je ukupni dug prema UINO. U svakom slucaju, evo prilika da stanemo snazno iza kluba za nesto sto moze otvoriti klubu vrata na veliku scenu! I nek se je.bemu mater vise u pi.cku osjeti sta je Čelik i kakvu snagu ima! Nek procepi da dodju ljepsi dani vise!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 maj 2024, 21:16

@steelman po zadnjoj objavi liste dužnika UIO zaključno sa krajem aprila 2024, glavnica duga je bila 114 000 KM. U januaru mjesecu 2024 glavnica duga je bila preko 200 000 KM. Koliko sam upućen, klub je pored 100k glavnice, otplatio i oko 60k kamate, ali u svakom slučaju možemo sačekati izvještaj da se ne bavimo mahalskim informacijama oko kamate, ali ovo za glavnicu mogu zakačiti oficijalne izvještaje liste dužnika UIO.

Poštujem tvoje mišljenje i tebe kao čelikovca, ali što se tiče ove priče oko druge lige centar tu se mišljenja većine razilaze. Kao što si naveo, problematika kluba su zarobljena sredstva od sponzora na blokiranom računu i tu troškovi višeg ranga ne igraju nikakvu ulogu i nisu krivac za novonastalo stanje. Da se to desilo u drugoj ligi centar, isto bi bilo, sjećam se ja i 275 ulaznica protiv Koline u prvoj sezoni nakon 10 pobjeda u nizu. Troškovi jesu manji, ali udio sponzorstva u klupskom budžetu je na istom omjeru u drugoj i prvoj ligi.

Na forumu se moglo organizovati i pokretati akcije dok nije bilo načina da se pomogne klubu. Danas kroz dva klika se klub može pomoći kupovinom donatorske ulaznice od 5KM. Pustite se augusta mjeseca i šuplje od 1000KM, ko god prati ovaj proces oporavka kluba od odlaska turčina, zna da je ovo presudni momenat za djelovanje. Klub nema luksuz da čeka početak naredne sezone, nego svi čelikovci kojima je klub u srcu moraju djelovati danas, sutra, do utakmice sa gradinom kako bi se prikupila što veća sredstva i popravila likvidnost kluba.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Asimdemineri
Kontakt:

Post Postao/la Asimdemineri » 29 maj 2024, 21:29

100 000 hiljada navijači i simpatizeri ? :eh: :roll:

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 29 maj 2024, 21:32

Truhlo druze zaista mi nije cilj sad detaljisati nesto gdje je prazan hod iako bih mogao, jer neke stvari su jasnije, ali potenciram da je u nasoj situaciji bitno voditi se projekcijom najgoreg scenarija. To je samo logika kad te opali kataklizma kao sto je nas i nek nam bude podsjetnik koliko moramo biti oprezni i ubuduce.
redbull93 je napisao/la:
29 maj 2024, 21:03
@steelman dug prema uio je oko 100k i to bio prije mjesec, mozda je i manji sada.

Kao sto kazes ajde da pomognemo klubu. Evo svi imamo priliku online uplatiti putem donatorskih.

Donatorski kupon za utakmicu protiv Gradine možete kupiti na linku: https://www.shop.nkcelik.ba/proizvod/karta/

10, 20, 50 KM
Koliko ko moze. Kada guramo 3 godine 12tog igraca sa foruma, mozemo i ovo sada pogurati. Kupovina donatorskih online ili kupovina karti za utakmicu, svi imamo priliku.

slika
Inace, druze ko nema priliku za vece ucesce treba svakako da se uclani i pogura i ovim kuponima. Medjutim, iskreno misljenja sam da nam treba crowdfunding odnosno skupljanje sredstava od mase, ali sa vecim iznosima da obezbijedimo klubu konkretan prihod. I zato i treba kanalisati akciju sa vecim ciframa od bar 1000 KM, pa koliko god da nas ima da smo spremni. Cilj bi bio skupiti tih 100k, ali da se i mimo foruma maksimalno aktiviramo da vrbujemo ljude. Licno vjerujem da mozemo imati uspjesnu akciju, ali veliki je faktor pitanje volje i motiva. Ako nije motiv to sto klub ima kljucnu prepreku da se oslobodi tereta kako bi uplovio u mirnije vode i u neko ljepse vrijeme onda ne znam sta je. To bi valjda morao osjetiti svako ko iskreno voli klub. Jednu platu odvojiti za svoj klub kad se lomi buducnost i kad se dugorocno zeli dokuciti neku ljepsu viziju. Naravno i ne trazi se nerealnih 10000 ljudi da to ucini, ali da ima nekih stotinjak ljudi bi mnogo znacilo u ovom trenutku za klub. Da li je realno, to iskljucivo zavisi od nase volje, odlucnosti i toga da li smo spremni dati za svoj klub kad mu itekako treba da uzme zamah u tu svoju novu eru! Ili ce ostati zakovan da se je.be sa svim ovim je.bivjetrima ili ide tamo gdje vjerujem da zasluzuje biti. Uvijek je najvise do nas, niko nece ako necemo sami. Ako mi hocemo onda ce i drugi!

Evo da vidimo neki feedback na prijedlog, pa da vidimo na cemu smo odnosno na cemu je klub.
Zadnja izmjena: Steelman, dana/u 29 maj 2024, 21:36, ukupno mijenjano 1 put.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 29 maj 2024, 21:36

Asimdemineri je napisao/la:
29 maj 2024, 21:29
100 000 hiljada navijači i simpatizeri ? :eh: :roll:
Vidis druze ko je izgubljen sad i ne poznaje prilike oko kluba, jer klub je uspio prikupiti oko 3/4 te cifre kad je tek sletio u kantonalnu ligu od navijaca i simpatizera putem programa i kad su najmanje bili sponzori. Evo sad prilika da se svi aktiviramo, a ne da kolutamo ocima.

Mozemo, a da li hocemo do nas je. Ocito je da nama nista ne pada s neba nego moramo pogurati sami koliko god mozemo da se otvore neki bolji vidici za klub.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 maj 2024, 21:38

200 donatorskih ulaznica 1000KM, nema se šta tu natezati i skupljati, organizovati, lobirati.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Asimdemineri
Kontakt:

Post Postao/la Asimdemineri » 29 maj 2024, 22:13

@Steelman
Nikakav problem tu sam koliko mogu pomoci.Ja sam probao za Bajram kad ljudi nisu osjetljivi na lovu govorim za navijače i simpatizere "promovirati" donatorske karte to je bilo prije mjesec-dva, feedback je bio katastorfalan u najmanju ruku. U smislu ne daji prosjaku dva puta naučit ćeš ga, tražit će stalno.
Ne voli se ovaj klub koliko raja priča da ga voli i to je normalno i očekivano, navijači ovaj klub neće nikada izvući iz ovih problema, rješenje se treba tražiti na drugi način.

smajlovic99
Kontakt:

Post Postao/la smajlovic99 » 29 maj 2024, 22:34

Ako je plan da se dugovi vracaju od donacija i clanova onda se mi nemamo cemu nadati. Prica se o Macronu kao famoznom sponzoru koji je obezbijedio dvije garniture dresova a nemas opremu za trening pa slika s treninga se objavljuje s Lamele da se ne vidi da nije Macron oprema. Znam da ce ovaj moj komentar naici na puno osuda i da ce biti komentara u fazonu sto se ti nisi prijavio za upravu ili tako to. Nisam se prijavio jer smatram da nisam dovoljno strucan ali ako ja kao neko ko nije strucan uocavam stvari koje su dugorocno neodrzive (donatorske karte, 12ti igrac i tako to) onda je problem ocigledan. Treba pogledati istini u oci. U BiH imas dva izbora, da te finansira politika ili da imas jakog sponzora. Mi trenutno nemamo ili necemo nijedno od to dvoje a ocekujemo napredak. Lako je svaliti krivicu na sudove banke ili koga vec ( ne umanjujuci njihovu krivicu ili odgovornost), ali je moje misljenje da je u klub usao jak privrednik/sponzor i uvalio pozamasnu svotu svi problemi bi se rijesili sami od sebe. Zato je po meni jedino dugorocno odrzivo rjesenje da se ganjaju jaki privrednici koji ce da uloze pare i izvuku klub umjesto ulaganje energije u borbe sa sudovima Fudom il petim desetim. Pokucat na vrata svakoj firmi u ZDK i pitat za sponzorstvo. Poreska uzima svaki dinar koji ti legne na racun al ako ti zakrpis tu rupu i oni se namire imat ces pare na racunu vrlo jednostavno. Lijepo je pricat o tome da navijaci trebaju da podrze klub i sve je to super ali nije realno i to je tako. Zivis u drzavi gdje prosjecna porodica sklapa kraj s krajem i sve i da hoce pomoci Celiku nema finansijsku mogucnost da pomogne.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 maj 2024, 22:41

Here we go again :bow:

Može li jak privrednik sa upravljačkim pravima po uzoru na Mladost DK?

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 29 maj 2024, 22:46

I jos se ne zna razlika izmedju Porezne i UIO. :thumbdown:
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 maj 2024, 22:57

I još je teško pročitati saopštenje od prije mjesec dva pa shvatiti u čemu je problem, a još teže je odvojiti 60KM godišnje pa se uvjeriti u brojke koje klub generiše od vlastite aktivnosti pa vidjeti da su te brojke na nivou pojedinih premijerligaša.

Sad ide odgovor, treba jak privrednik ali ne kao Mladost DK :rol:

Možda jak kao tuzla city :think: ili Modriča Maxima, ili pokojno Orašje, ili Zvijezda Brgule, ili...

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 29 maj 2024, 23:01

Idite ljudi, spavajte. Jutro je pametnije od noci. Bice sutra press pa cemo vidjeti gdje smo i sta smo.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 maj 2024, 23:06

phillies je napisao/la:
29 maj 2024, 23:01
Idite ljudi, spavajte. Jutro je pametnije od noci. Bice sutra press pa cemo vidjeti gdje smo i sta smo.
Nije ti ni ta loša, ko zna kakvi će nikovi sutra iskočiti :mrgreen:

Danas sam u jednom trenutku upratio kondora da je online :urnebes:

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 29 maj 2024, 23:24

@prisonbreak

Fakat pokusavam sto manje da dolazim do info iz razlicitih kanala i da se raspitujem od bliskih ljudi u klubu nego cekam da vijesti dodju direktno od kluba preko njegovih kanala i ono sto procitam ovdje na forumu. I zaista nisam upratio informaciju koja institucija tjera da sve ide na glavni racun. Vjerovatno da sam pretpostavio da je UINO, jer su nam trenutno najveci teret. Mozda je i bila zvanicna info, a da sam preskocio. Nekako vjerujem da ta transparentnost predstavlja privilegiju za sve nas prvenstveno clanove kluba, pa i za javnost, a ne samo za odredjene ljude bliske izvoru informacija. Sutra svakako ocekujem da dobijemo vijesti iz prve ruke i da ne bude spekulacija. Rijetko kad koristim priliku da nesto saznajem o stanju kluba osim u slucaju kad mi je bas na ruku da vidim nekog pa usput izdetaljisem, a opet i to nije cesto. Ne zelim to da radim kad klub mora da stremi da ispostuje svoje temeljne principe. Ispravi me ako grijesim. Koliko znam kroz ono sto je dostupno javnosti da je UINO najveci problem, jer tu kamata raste i pretpostavljam da oni sad traze sredstva za povrat duga prema njima do kraja i da se to skroz ocisti. I zato ne daju sredstva da drugim povjeriocima idu nego ista moraju ici na glavni blokirani racun da bi islo njima. U slucaju da to trazi porezna prema kojoj vec ide reprogram na 10 godina onda nema logike, jer to je proces koji ce trajati jos godinama. Ako jest tako onda ne znam cemu sluzi reprogram osim da se skine kamata. Cemu onda uopste sporazum i sta onda treba ocekivati da klub uopste ne moze funkcionisati dok se sve to ne isplati?! Evo ti druze objasni ako vec na to aludiras. Svakako ocekujem od kluba da to sve jasno precizira sutra.

Za ovaj drugi dio po pitanju ovog prijedloga za akciju da se i mi kao zajednica ukljucimo puno vise u ovim presudnim trenucima. Zanimljivo mi je da se uvijek za dobru ideju u pravom trenutku mora s nekim nadje.bavati umjesto da to po inerciji ide glatko. Znas li @Truhlo kad ce klub na taj nacin da ljudi onako sami od sebe bez stimulansa kupuju 200 kupona skupiti sredstva koja su mu potrebna?! Nazalost nikad. Dok se ne ulozis skroz i ne disperziras aktivnosti nema od tog nista konkretno. Evo dokaz su ti i raniji kuponi. To je bio iznos koji nije dovoljan da pokrije ni dio organizacije za tekmu. Mogu ti sad i druge brojne primjere navesti. Realno, upitno je i kad das sve od sebe, a kad imas letargicnu masu kakav ce uspjeh to poluciti. Treba to probuditi, a nije lako. Medjutim, sad klub ne moze izgubiti ako snazno pokusa takvo nesto, moze samo dobiti! Tajming se namjestio.

Ljudi ce i sami donirati i osjetit ce da je sad momenat, nesto vise nego inace, ali opet nedovoljno ako se ne ucini maksimum napora da se privuku da to ucine. Moraju osjetiti posebnu energiju da ih povuce. Dok se ne zategne kvalitetna akcija sa konkretnim ciljem, a u ovom slucaju da se iskljucivo rijesi dug prema UINO kod kojeg raste kamata i to da se atakuje sa vise strana i iz vise uglova i dok se ne osjeti ta energija oko kluba da se u ovom trenutku tim djelom cini bas prava stvar, tesko je ocekivati bolji rezultat. Kad se to fino oblikuje i ulozi maksimum napora onda takva akcija ima sansu da ostvari fin rezultat. Cilj je tu da ima neko mjerilo, a da li ce rezultat biti vise od cilja ili manji od cilja, bitno je da se ostvari trenutni maksimum pa koliko je moguce. Ako ocekujemo da ce ljudi sami od sebe gurati do neke potrebne razine za klub, nazalost ostacemo razocarani. Volio bih da ljudi sami vise streme, ali jednostavno nije slucaj i brojne situacije su to pokazale.

Klub tu moze najvise uciniti da bude centralna snaga kao pokretac akcije koji siri tu energiju i upija ta djela, ali rezultat ce biti bolji sto se vise djeluje sa svih strana. Ovo moze biti inicijativa takve ideje za crowdfunding da sirimo energiju, ali realno najvecu sansu za uspjeh takva akcija ima da je klub pokrene zbog svog dosega, a da mi svi ostali vrbujemo ljude i privucemo da ucine taj korak. Ipak, ljudi puno jace dozivljaju kad klub inicira nego bilo ko drugi, jer svi smo tu prvenstveno zbog kluba koji je uopste i razlog naseg okupljanja. Klub je ono sto mi osjecamo i volimo. Kad bi i takvo nesto bilo lijepo upakovano i da uvrste na sutrasnji press za interes kluba bilo bi odlicno. Sad je vrijeme za blitz krieg.

Vidjet cemo sta press nosi, ali i da ne bude pressica isla uopste u tom smjeru generalno svakako mislim i da vrijedi da i mi ovdje iniciramo da dodatno poguramo klub u veoma vaznom trenutku. Ne vidim bolju priliku nego sad kad je klub na prepreci s cijom eliminacijom moze doci u poziciju da polako otvara ambicije. Mi vise od 20 godina nismo mogli imati ambicije i to nam treba biti najveci motiv za ovakve stvari. Veliki je to motiv za ucesce u akciji s kojom se za klub moze otvoriti novi ljepsi pogled. Samo trebamo sad prepoznati i dati sve od sebe. Sve je do svih nas zajedno.

Dvije decenije nismo mogli imati ambicije i to nam treba biti najveci motiv za ovakve stvari. Veliki je to motiv za ucesce u akciji s kojom se za klub moze otvoriti novi ljepsi pogled. Samo trebamo sad prepoznati i dati sve od sebe. Sve je do tebe, do mene, do svih nas zajedno! Tako to ide, sve za Čelik kad najvise treba!

Prijedlog je tu, ako ste za onda bujrum. Ako ne postoji volja onda necemo nista ni forsirati na silu. Ovo je nesto sto moramo osjetiti da poguramo ili jednostavno ne vrijedi. Praticemo pressicu da vidimo sta ce generalno iznijeti pred javnost, pa se javim nakon toga. Sto kaze phillie, jutro je pametnije od noci, pa neka i promijeni sve kako i pjesma kaze. Ostavite vase misljenje ako mislite da i mi ovdje kao virtuelna zajednica budemo jos jednom konkretna podrska, s tim da to sad treba biti samo dio vece cjeline.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 29 maj 2024, 23:25

Zuna likuje, nasa vrla legenda condor do dana danasnjeg nije prestao klub pljuvat i tako mu vraca na svemu.

Ali ima Boga pa zato razvozi sad pakete i postu po dojclandu.

Jos malo zunicu pa mozes i u vale.

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 29 maj 2024, 23:26

Evo prije spavanja, na brzinu racunica. 5000 Zenicana (a toliko ih ima bar po protestima) koje vole Celik da svake godine odvoje 160 KM (60 KM za clanarinu i 100 KM za npr Celicni Zid), to je 800.000 KM pomoci klubu na godisnjem nivou. Dakle nije 160 maraka mjesecno, to je 14 maraka mjesecno (ili tri kutije cigara, posto je 99% pusaca pa ce najbolje shvatiti). Opet kazem, nije 14 maraka dnevno, nego na mjesecnom nivou.
I kazu nama treba jak privrednik koji ce ljuljnuti pare i magicnim stapicem uciniti da lezihljebovici gledaju Sarajevo, Zrinjski... na Bilinom Polju i qrce se po FB i instagramu...al sastavljaju jedva kraj s krajem. Pa jarane ako je tebi (meni) problem 14 maraka mjesecno, onda ti (ja) imas puno veci problem u zivotu...A znam da nije tako, gledajuci pun centar radnim danima, gledajuci redove u Bingu i pune korpe svega (hvala Bogu), gledajuci broj auta koji se nalazi u gradu, gledajuci strane tablice po gradu, gledajuci pune nargila barove.... dakle, ukratko, nas qrac boli za Celikom, al kad bi neki jaki privrednik izvalio dva miliona, e onda bi i ja mogao doci na stadion, tad bi Celik zasluzio da ja dodjem na njegovu utakmicu. Nije Zenica zasluzila Celik i ljude koji se bore u njemu...
PS. Hvala svakom navijacu, simpatizeru i prijatelju kluba koji je do sada bilo kojom gestom pomogao klub u njegovoj borbi!

PS. Eto vidite kad se ne ode na vrijeme spavat' :D :D :D

Naprijed Če!

Asimdemineri
Kontakt:

Post Postao/la Asimdemineri » 29 maj 2024, 23:36

phillies je napisao/la:
29 maj 2024, 23:26
Evo prije spavanja, na brzinu racunica. 5000 Zenicana (a toliko ih ima bar po protestima) koje vole Celik da svake godine odvoje 160 KM (60 KM za clanarinu i 100 KM za npr Celicni Zid), to je 800.000 KM pomoci klubu na godisnjem nivou. Dakle nije 160 maraka mjesecno, to je 14 maraka mjesecno (ili tri kutije cigara, posto je 99% pusaca pa ce najbolje shvatiti). Opet kazem, nije 14 maraka dnevno, nego na mjesecnom nivou.
I kazu nama treba jak privrednik koji ce ljuljnuti pare i magicnim stapicem uciniti da lezihljebovici gledaju Sarajevo, Zrinjski... na Bilinom Polju i qrce se po FB i instagramu...al sastavljaju jedva kraj s krajem. Pa jarane ako je tebi (meni) problem 14 maraka mjesecno, onda ti (ja) imas puno veci problem u zivotu...A znam da nije tako, gledajuci pun centar radnim danima, gledajuci redove u Bingu i pune korpe svega (hvala Bogu), gledajuci broj auta koji se nalazi u gradu, gledajuci strane tablice po gradu, gledajuci pune nargila barove.... dakle, ukratko, nas qrac boli za Celikom, al kad bi neki jaki privrednik izvalio dva miliona, e onda bi i ja mogao doci na stadion, tad bi Celik zasluzio da ja dodjem na njegovu utakmicu. Nije Zenica zasluzila Celik i ljude koji se bore u njemu...
PS. Hvala svakom navijacu, simpatizeru i prijatelju kluba koji je do sada bilo kojom gestom pomogao klub u njegovoj borbi!

PS. Eto vidite kad se ne ode na vrijeme spavat' :D :D :D

Naprijed Če!
5 hiljada članova idi ti lezi vjeruj mi

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 29 maj 2024, 23:37

smajlovic99 je napisao/la:
29 maj 2024, 22:34
Ako je plan da se dugovi vracaju od donacija i clanova onda se mi nemamo cemu nadati. Prica se o Macronu kao famoznom sponzoru koji je obezbijedio dvije garniture dresova a nemas opremu za trening pa slika s treninga se objavljuje s Lamele da se ne vidi da nije Macron oprema. Znam da ce ovaj moj komentar naici na puno osuda i da ce biti komentara u fazonu sto se ti nisi prijavio za upravu ili tako to. Nisam se prijavio jer smatram da nisam dovoljno strucan ali ako ja kao neko ko nije strucan uocavam stvari koje su dugorocno neodrzive (donatorske karte, 12ti igrac i tako to) onda je problem ocigledan. Treba pogledati istini u oci. U BiH imas dva izbora, da te finansira politika ili da imas jakog sponzora. Mi trenutno nemamo ili necemo nijedno od to dvoje a ocekujemo napredak. Lako je svaliti krivicu na sudove banke ili koga vec ( ne umanjujuci njihovu krivicu ili odgovornost), ali je moje misljenje da je u klub usao jak privrednik/sponzor i uvalio pozamasnu svotu svi problemi bi se rijesili sami od sebe. Zato je po meni jedino dugorocno odrzivo rjesenje da se ganjaju jaki privrednici koji ce da uloze pare i izvuku klub umjesto ulaganje energije u borbe sa sudovima Fudom il petim desetim. Pokucat na vrata svakoj firmi u ZDK i pitat za sponzorstvo. Poreska uzima svaki dinar koji ti legne na racun al ako ti zakrpis tu rupu i oni se namire imat ces pare na racunu vrlo jednostavno. Lijepo je pricat o tome da navijaci trebaju da podrze klub i sve je to super ali nije realno i to je tako. Zivis u drzavi gdje prosjecna porodica sklapa kraj s krajem i sve i da hoce pomoci Celiku nema finansijsku mogucnost da pomogne.
Nazalost bolna istina, jos kaze da je budzet na nivou nekih premijerligasa hahhahahhahah.
Citav fudbalski svijet funkcionise na nacin da se skupi ekipa ljudi koji imaju svoje novce ili nabave sponzorske pare(nemamo takve ljude nazalost).Koliko god to osporavali pojedini forumasi tako je to htjeli priznat ili ne.
Sreca za nas pa imamo i ove momke koji se bore kao lavovi iznad svih svojih mogucnosti da opstajemo da se ne ugasimo

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 29 maj 2024, 23:59

Opet se ovdje brkaju pojmovi
Porezna ide svojim tokom tj. Grad placa rate za taj dug i tu nema nikakvih problema
Problem je uio koja naložila svim sponzorima da sponzorstva uplaćuju na glavni blokirani racun I naplaćuje za dug odatle
Da ne idem u detalje sutra će biti press i sacekajmo sve ce se objasniti
Ovo za jake ljude u klubu nikad nećete docekat
Znate li vi da na prste jedne ruke moze se izbrojati koliko zeničkih privrednika izdvaja godišnje za sponzorstvo celik preko 10 hiljada KM dakle tesko nekim firmama izdvojiti 1000 KM mjesečno za Čelik
A ovamo obrcu milione imaju dobit milionsku
O čemu dalje da pričamo
Ali sto bi neki rekli pametnije je jutro pa ćemo poslije pressa komentarisat sta kako

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.