@prisonbreak
Fakat pokusavam sto manje da dolazim do info iz razlicitih kanala i da se raspitujem od bliskih ljudi u klubu nego cekam da vijesti dodju direktno od kluba preko njegovih kanala i ono sto procitam ovdje na forumu. I zaista nisam upratio informaciju koja institucija tjera da sve ide na glavni racun. Vjerovatno da sam pretpostavio da je UINO, jer su nam trenutno najveci teret. Mozda je i bila zvanicna info, a da sam preskocio. Nekako vjerujem da ta transparentnost predstavlja privilegiju za sve nas prvenstveno clanove kluba, pa i za javnost, a ne samo za odredjene ljude bliske izvoru informacija. Sutra svakako ocekujem da dobijemo vijesti iz prve ruke i da ne bude spekulacija. Rijetko kad koristim priliku da nesto saznajem o stanju kluba osim u slucaju kad mi je bas na ruku da vidim nekog pa usput izdetaljisem, a opet i to nije cesto. Ne zelim to da radim kad klub mora da stremi da ispostuje svoje temeljne principe. Ispravi me ako grijesim. Koliko znam kroz ono sto je dostupno javnosti da je UINO najveci problem, jer tu kamata raste i pretpostavljam da oni sad traze sredstva za povrat duga prema njima do kraja i da se to skroz ocisti. I zato ne daju sredstva da drugim povjeriocima idu nego ista moraju ici na glavni blokirani racun da bi islo njima. U slucaju da to trazi porezna prema kojoj vec ide reprogram na 10 godina onda nema logike, jer to je proces koji ce trajati jos godinama. Ako jest tako onda ne znam cemu sluzi reprogram osim da se skine kamata. Cemu onda uopste sporazum i sta onda treba ocekivati da klub uopste ne moze funkcionisati dok se sve to ne isplati?! Evo ti druze objasni ako vec na to aludiras. Svakako ocekujem od kluba da to sve jasno precizira sutra.
Za ovaj drugi dio po pitanju ovog prijedloga za akciju da se i mi kao zajednica ukljucimo puno vise u ovim presudnim trenucima. Zanimljivo mi je da se uvijek za dobru ideju u pravom trenutku mora s nekim nadje.bavati umjesto da to po inerciji ide glatko. Znas li @Truhlo kad ce klub na taj nacin da ljudi onako sami od sebe bez stimulansa kupuju 200 kupona skupiti sredstva koja su mu potrebna?! Nazalost nikad. Dok se ne ulozis skroz i ne disperziras aktivnosti nema od tog nista konkretno. Evo dokaz su ti i raniji kuponi. To je bio iznos koji nije dovoljan da pokrije ni dio organizacije za tekmu. Mogu ti sad i druge brojne primjere navesti. Realno, upitno je i kad das sve od sebe, a kad imas letargicnu masu kakav ce uspjeh to poluciti. Treba to probuditi, a nije lako. Medjutim, sad klub ne moze izgubiti ako snazno pokusa takvo nesto, moze samo dobiti! Tajming se namjestio.
Ljudi ce i sami donirati i osjetit ce da je sad momenat, nesto vise nego inace, ali opet nedovoljno ako se ne ucini maksimum napora da se privuku da to ucine. Moraju osjetiti posebnu energiju da ih povuce. Dok se ne zategne kvalitetna akcija sa konkretnim ciljem, a u ovom slucaju da se iskljucivo rijesi dug prema UINO kod kojeg raste kamata i to da se atakuje sa vise strana i iz vise uglova i dok se ne osjeti ta energija oko kluba da se u ovom trenutku tim djelom cini bas prava stvar, tesko je ocekivati bolji rezultat. Kad se to fino oblikuje i ulozi maksimum napora onda takva akcija ima sansu da ostvari fin rezultat. Cilj je tu da ima neko mjerilo, a da li ce rezultat biti vise od cilja ili manji od cilja, bitno je da se ostvari trenutni maksimum pa koliko je moguce. Ako ocekujemo da ce ljudi sami od sebe gurati do neke potrebne razine za klub, nazalost ostacemo razocarani. Volio bih da ljudi sami vise streme, ali jednostavno nije slucaj i brojne situacije su to pokazale.
Klub tu moze najvise uciniti da bude centralna snaga kao pokretac akcije koji siri tu energiju i upija ta djela, ali rezultat ce biti bolji sto se vise djeluje sa svih strana. Ovo moze biti inicijativa takve ideje za crowdfunding da sirimo energiju, ali realno najvecu sansu za uspjeh takva akcija ima da je klub pokrene zbog svog dosega, a da mi svi ostali vrbujemo ljude i privucemo da ucine taj korak. Ipak, ljudi puno jace dozivljaju kad klub inicira nego bilo ko drugi, jer svi smo tu prvenstveno zbog kluba koji je uopste i razlog naseg okupljanja. Klub je ono sto mi osjecamo i volimo. Kad bi i takvo nesto bilo lijepo upakovano i da uvrste na sutrasnji press za interes kluba bilo bi odlicno. Sad je vrijeme za blitz krieg.
Vidjet cemo sta press nosi, ali i da ne bude pressica isla uopste u tom smjeru generalno svakako mislim i da vrijedi da i mi ovdje iniciramo da dodatno poguramo klub u veoma vaznom trenutku. Ne vidim bolju priliku nego sad kad je klub na prepreci s cijom eliminacijom moze doci u poziciju da polako otvara ambicije. Mi vise od 20 godina nismo mogli imati ambicije i to nam treba biti najveci motiv za ovakve stvari. Veliki je to motiv za ucesce u akciji s kojom se za klub moze otvoriti novi ljepsi pogled. Samo trebamo sad prepoznati i dati sve od sebe. Sve je do svih nas zajedno.
Dvije decenije nismo mogli imati ambicije i to nam treba biti najveci motiv za ovakve stvari. Veliki je to motiv za ucesce u akciji s kojom se za klub moze otvoriti novi ljepsi pogled. Samo trebamo sad prepoznati i dati sve od sebe. Sve je do tebe, do mene, do svih nas zajedno! Tako to ide, sve za Čelik kad najvise treba!
Prijedlog je tu, ako ste za onda bujrum. Ako ne postoji volja onda necemo nista ni forsirati na silu. Ovo je nesto sto moramo osjetiti da poguramo ili jednostavno ne vrijedi. Praticemo pressicu da vidimo sta ce generalno iznijeti pred javnost, pa se javim nakon toga. Sto kaze phillie, jutro je pametnije od noci, pa neka i promijeni sve kako i pjesma kaze. Ostavite vase misljenje ako mislite da i mi ovdje kao virtuelna zajednica budemo jos jednom konkretna podrska, s tim da to sad treba biti samo dio vece cjeline.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK