Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

feniksptica
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la feniksptica » 28 maj 2024, 22:50

Otpocetka se znalo da će zbog skidanja SDA s vlasti morati bit neki krupni ustupci drugima... svi su toga bili svjesni i niko nije imao problema s tim.

Svakim danom se postavlja pitanje koliko daleko se ide u tim ustupcima i koliko je to vrijedno da SDA ne bude tu.

Mimo toga sto su u KS zadovoljni u ostalim mjestima i na ostalim nivoima pomak tak tak...

Mozda su trebali ipak prve 4 godine vladavine osigurat dobijene glasove i opet uzet vlast pa onda plivat u mutnom, nego to riskirat i odmah u prvom mandatu krivudati...
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

avenija
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la avenija » 28 maj 2024, 22:53

Nije se moj babo borio za ovo !!!
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 maj 2024, 23:15

“Čavka postala Bošnjakinja i ide u Upravni odbor RTRS
Narodna skupština RS večeras bira i članove Upravnog odbora Radio-televizije Republike Srpske, a najviše bure izazvao je predloženi kandidat iz reda bošnjačkog naroda.
Čavka se ranije, u nekoliko izbornih ciklusa, izjašnjavala kao Srpkinja, od majke Jevrosime.”

Ftv i Rtrs treba da odgovaraju za stetu drzave
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 28 maj 2024, 23:22, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 maj 2024, 23:22

LegendKiller je napisao/la:
28 maj 2024, 22:13
Situacija je sljedeća, da bi se donijela neka odluka potrebno je da za nju glasa 5 sudija od 9. U Sudu imamo 3 stranca, i po 2 iz svake BHS komponente. Ispočetka (prvih par odluka kao npr o konstitutivnosti naroda i slične) su odluke donošene na način da za odluku glasaju 2 B i 3 stranca. To je jedina institucija u kojoj nema entitetskog ili etničkog glasanja. Trenutno imamo situaciju da srba nema nikako u ustavnom sudu jer Dodik ne želi da ih imenuje (obojica prethodnika otišli u penziju), ali za odlučivanje to nije ni bitno, sve dok ima minimalno 5. Ovdje postoji jedan strah da ako bi HDZ dobio oba sudca iz H komponente, Dodik bi brzo imenovao 2 iz S komponente, te bi ta 4 uz podršku samo jednog stranca mogli donositi odluke koje možda ne bi bile u interesu države već interesu politike Dodik-Čović. Ovo je naravno samo teorija. Za mnoge dobre odluke su glasali i H sudije kao npr Mato Tadić, koji je bio ministar u vladi iz HDZa, ali je jedan od najboljih ako ne i najbolji sudija ustavnog suda. Mene ispitivao na pravosudnom, i mogu sve pozitivno za njega reći.
I onaj iz S komponente, sto je neki dan otisao u penziju, je u par intervjua izjavljivao da su profesionalci i da glasaju po zakonu i ustavu i da niko na njih ne moze utjecati.

Ovaj Vukoja je, pored toga sto je bio na listi HDZ-a, sporan i sto nema pravosudnog iskustva. Negdje sam procitao da nikad ni jednu presudu nije napisao kao sudija, a sad treba da bude sudija ustavnog suda.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 28 maj 2024, 23:28

Arvid je napisao/la:
28 maj 2024, 21:15
Ulazi entra, izlazi cambio :mrgreen:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 28 maj 2024, 23:35

kraljttbvb je napisao/la:
28 maj 2024, 23:22
LegendKiller je napisao/la:
28 maj 2024, 22:13
Situacija je sljedeća, da bi se donijela neka odluka potrebno je da za nju glasa 5 sudija od 9. U Sudu imamo 3 stranca, i po 2 iz svake BHS komponente. Ispočetka (prvih par odluka kao npr o konstitutivnosti naroda i slične) su odluke donošene na način da za odluku glasaju 2 B i 3 stranca. To je jedina institucija u kojoj nema entitetskog ili etničkog glasanja. Trenutno imamo situaciju da srba nema nikako u ustavnom sudu jer Dodik ne želi da ih imenuje (obojica prethodnika otišli u penziju), ali za odlučivanje to nije ni bitno, sve dok ima minimalno 5. Ovdje postoji jedan strah da ako bi HDZ dobio oba sudca iz H komponente, Dodik bi brzo imenovao 2 iz S komponente, te bi ta 4 uz podršku samo jednog stranca mogli donositi odluke koje možda ne bi bile u interesu države već interesu politike Dodik-Čović. Ovo je naravno samo teorija. Za mnoge dobre odluke su glasali i H sudije kao npr Mato Tadić, koji je bio ministar u vladi iz HDZa, ali je jedan od najboljih ako ne i najbolji sudija ustavnog suda. Mene ispitivao na pravosudnom, i mogu sve pozitivno za njega reći.
I onaj iz S komponente, sto je neki dan otisao u penziju, je u par intervjua izjavljivao da su profesionalci i da glasaju po zakonu i ustavu i da niko na njih ne moze utjecati.

Ovaj Vukoja je, pored toga sto je bio na listi HDZ-a, sporan i sto nema pravosudnog iskustva. Negdje sam procitao da nikad ni jednu presudu nije napisao kao sudija, a sad treba da bude sudija ustavnog suda.

Pa slusao si knezevica, i on se pita sta je to iskustvo za ustavni sud, naveo je par primjera

Od 49:30

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 28 maj 2024, 23:47

Postoji li ikakva mogućnost da preko registarskih oznaka saznam ime vlasnika vozila? Znam da je vjerovatno ilegalno, ali gdje je prije moguće: u MUPu neka štela ili osiguravajuća kuća gdje je vozilo?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 28 maj 2024, 23:48

baboedindzeko09 je napisao/la:
28 maj 2024, 23:47
Postoji li ikakva mogućnost da preko registarskih oznaka saznam ime vlasnika vozila? Znam da je vjerovatno ilegalno, ali gdje je prije moguće: u MUPu neka štela ili osiguravajuća kuća gdje je vozilo?
Jesi to odlucio da nekog odvojis od zivota?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 28 maj 2024, 23:50

L-Train je napisao/la:
28 maj 2024, 23:48
Jedna žena je danas namjerno zgazila mače ispred zgrade o kojem sam vodio računa i htio ga udomiti nakon što se trebao odvojiti od majke, plačem pola dana i ovo mi je teže palo nego da mene neko zgazi. Bukvalno sam je čekao čitav dan kada će naići međutim tek je maloprije naletila i samo prošla, pa sam uspio slikati registraciju.

Nije nešto, ali eto barem neka lična satisfakcija da joj se nagovorim kakvo je smeće od insana i da joj poželim sve najgore.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 28 maj 2024, 23:51

U mupu bas moras imati jake stele jer ostaje da su se trazili podaci za to vozilo. Meni nije htio jedan poznanik iz policije rec jer se boje unutrasnje.

S osiguravajucim ne znam kako ide..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 29 maj 2024, 00:09

Gledate li jos maratonsku sjednicu, ko je pratio nsrs u formi je da isprati i ovo :kafa:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 29 maj 2024, 00:20

28 maj 2024, 23:50
L-Train je napisao/la:
28 maj 2024, 23:48
Jedna žena je danas namjerno zgazila mače ispred zgrade o kojem sam vodio računa i htio ga udomiti nakon što se trebao odvojiti od majke, plačem pola dana i ovo mi je teže palo nego da mene neko zgazi. Bukvalno sam je čekao čitav dan kada će naići međutim tek je maloprije naletila i samo prošla, pa sam uspio slikati registraciju.

Nije nešto, ali eto barem neka lična satisfakcija da joj se nagovorim kakvo je smeće od insana i da joj poželim sve najgore.
Preboli druze,retardiranih osoba ima na svakom koraku.Moze ti samo jos vise izvuci zivce pa da je opalis cime,a onda ti se svejedno valja zajebavat s policijom.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 29 maj 2024, 00:20

feniksptica je napisao/la:
28 maj 2024, 23:51
U mupu bas moras imati jake stele jer ostaje da su se trazili podaci za to vozilo. Meni nije htio jedan poznanik iz policije rec jer se boje unutrasnje.

S osiguravajucim ne znam kako ide..
Mogu naći bez ikakvih problema, provjereno.
it's football day

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 maj 2024, 01:09

StevieG8 je napisao/la:
29 maj 2024, 00:09
Gledate li jos maratonsku sjednicu, ko je pratio nsrs u formi je da isprati i ovo :kafa:
Tu smo, taman pred NBA. :kafa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 29 maj 2024, 01:10

Strasno koliko se vaznih odluka donosi u ova doba vecina bez ikakve rasprave, jedino vukoja bitan izgleda
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 maj 2024, 01:12

28 maj 2024, 23:47
Mene lik jednom navece zagradio, zovnem policiju, kaže de mi broj registracije i koje je auto.

Odmah mi našli ko je, ja zovnem lika i on se pomjeri da izadjem.

Zovni i ti policiju, reci neko me od komsija zagradio, ne mogu da izadjem autom, možete li mi samo reci čije je auto, pa ću ga ja zamoliti da ga pomjeri.
Malo mašte i brzo saznaš :salut:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 29 maj 2024, 01:13

avenija je napisao/la:
28 maj 2024, 22:53
Ovo je najsmjesnija izjava, sta je to tvoj otac, ja ili ti imao od drzave prije 2 godine dok je bila SDA a sad nije? Kako je ta promjena bitno uticala na prosjecnog stanovnika?

Evo necemo o politickim stvarima, korupciji, kradji, nepotizmu i pljackaskoj privatizaciji.

Odakle covjek poceti, jel nije bilo ilegalne gradnje, nedovrsenih objekata bez dozvole?

Evo banalne a tako normalne stvari, jesmo imali koji film, poznatu svjetski pjesmu? Album? Daj mi jedan koncert svjetski tih godina? Kanal na bosanskom jeziku a da se tice recimo filma, sporta ili mode? Daj ijednu novu izdavacku kucu poznatu? Ekipu u Europskim takmicenjima? Jedan eto nas domaci proizvod a da je svjetski poznat i priznat? Neku firmu novu uspjesnu, kompaniju da se probila na strano trziste? Neki novi glumac, da nisu samo starohani, pjevac, zabavljac? Nastupi na EP, SP, ista? Kakvi su nam odnosi bili sa drugim drzavama, koja je to vazna drzava da nam je ukinula vize?

Eto da ne trubimo o vec ispricanoj prici u kakvom je stanju zdravstvo i ostalo, nigdje nas na mapi nikad, ni u cemu, ni tad a ni sad. Nikakve borbe niti lobiranja ni za sta. Presmijesna konstatacija, u mjestu tapkali, od 1996 do odlaska SDA s vlasti, haman 30 godina.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 29 maj 2024, 01:18

Koja glupost istoj firmi daju saglasnost ga jednu solarnu elektranu a onda istoj firmi za drugu ne ahahahah

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 maj 2024, 01:20

StevieG8 je napisao/la:
29 maj 2024, 01:10
Strasno koliko se vaznih odluka donosi u ova doba vecina bez ikakve rasprave, jedino vukoja bitan izgleda
Evo ga
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 maj 2024, 01:23

numanumaye22 je napisao/la:
29 maj 2024, 01:13
avenija je napisao/la:
28 maj 2024, 22:53
Ovo je najsmjesnija izjava, sta je to tvoj otac, ja ili ti imao od drzave prije 2 godine dok je bila SDA a sad nije? Kako je ta promjena bitno uticala na prosjecnog stanovnika?
Prije 2 godine ti si skoro svaki dan jeo biftek, uzimao lovu lopatom, bio gigant.

Kako je trojka došla na vlast, otišao si u Njemacku i sad tamo jedeš svaki dan maslac sa sniženja.

Ako to nije promjena, ja ne znam šta je :hmmmmm:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: MElloo i 20 gostiju.