NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Asimdemineri
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Asimdemineri » 28 maj 2024, 19:00

Gdje su jeb.eni novinari iz Zenice ?
Ibrahim Muratović, Adnan Džonlić, Amarildo Gutić, Jasmin Agić
Ima li iko muda napisati tekst prvozvati sudije i banke napraviti na taj način pritsak ?
Puna podrška upravi da se na sve moguće načine klubu pomogne jer nas navijača ima malo i sirotinja smo, iako sam i ja spreman kao kolega zamorano pomoći finansijski.
Ja koliko sam čuo pritisak se stalno vrši na različite predmete po sudovima, zašto bi smo mi bili izuzetak. Zvat Isaka Ramu zauzvrat obecat glasove, slagat ma bilo sta. Zvat savez objasnit situaciju nek prolongiraju licenciranje

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 28 maj 2024, 19:27

Asimdemineri je napisao/la:
28 maj 2024, 19:00
Gdje su jeb.eni novinari iz Zenice ?
Ibrahim Muratović, Adnan Džonlić, Amarildo Gutić, Jasmin Agić
Ima li iko muda napisati tekst prvozvati sudije i banke napraviti na taj način pritsak ?
Puna podrška upravi da se na sve moguće načine klubu pomogne jer nas navijača ima malo i sirotinja smo, iako sam i ja spreman kao kolega zamorano pomoći finansijski.
Ja koliko sam čuo pritisak se stalno vrši na različite predmete po sudovima, zašto bi smo mi bili izuzetak. Zvat Isaka Ramu zauzvrat obecat glasove, slagat ma bilo sta. Zvat savez objasnit situaciju nek prolongiraju licenciranje
Poslije rata Zenica nije vidjela ni N od novinara i novinarstva. Iole kvalitetniji kadar je otisao iz Zenice poslom i nema dodirnih tacaka sa Celikom. Tesko da ce Muratovic na Al Jazeer-i govoriti o finansijskim problemima Celika. Ostale necu ni da spominjem.
Podrzavam akciju zamorana, haj'mo koliko ko moze mimo akcije 12 igrac da doniramo sumu klubu. Mozda necemo svi po hiljadu moci iskesati, ali moze se koliko toliko i pomoci klubu.
Sto se tice prijedlog za Isaka, de druze dodji sebi. Ne samo za Isaka nego bilo kojeg politicara....Sto dalje od Celika i njihovim igricama. Sa legalnim institucijama to je druga prica, a politicare i stranke i kampanje odj-ebati u skokovima od Celika.
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 28 maj 2024, 21:28, ukupno mijenjano 1 put.

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 28 maj 2024, 19:58

Ime i prezimena sudija po svakom predmetu kojeg koče pa ćemo vidjeti hoće li na godišnje, u ladice gurati predmete i saborati Čelik ;)

To je i do kluba, što i dalje pokušava na lijep i fin način riješiti ovo sa deblokadom.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

Bandit88
Kontakt:

Post Postao/la Bandit88 » 28 maj 2024, 21:11

Sutra vanredni press u 16:30

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 28 maj 2024, 22:11

Bandit88 je napisao/la:
28 maj 2024, 21:11
Sutra vanredni press u 16:30
Mislis u cetvrtak
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 28 maj 2024, 22:55

Prestao sam da brojim, ovo je ko zna koja šansa za Kasumovića da poentira na Čeliku i nokautira konkurente u oktobru.

Prethodnih par zicera što je imao, usrao je do bola, pa kasnije
polomio zube na Čeliku pa sad poštuje barem taj dogovoreni minimum.

Do prozivke za narednu sezonu je ostalo nekih mjesec dana. U tih mjesec dana ova priča se može okrenuti za 180 stepeni ukoliko grad u pravom smislu stane iza kluba. Postavio je tezu prije nekoliko mjeseci, da će izdvojiti milion KM za napad na premijer ligu, ali da prvo klub pokaže rezultate. Evo nekoliko mjeseci kasnije, klub pravi rezultate i kako stvari stoje završit će na respektabilnoj četvrtoj poziciji u svojoj debitantskoj sezoni u najtežoj ligi na dunjaluku.

Kad smo već kod "miliona za napad na premijer ligu", mislim da bi svi objeručke prihvatili da taj milion KM izgleda ovako:
- 336 000 KM Reprogram - riješeno
- 200 000 KM kompenzacija za poslovne prostore - riješeno
- 120 000 KM održavanje terena - riješeno
- A i B teren na Kamberovića polju besplatno korištenje - riješeno
- Ostaje prostor od nekih 350 000KM da zaokružimo podršku grada Čeliku na milion KM.

Ne treba trošiti riječi šta bi jedna takva finansijska inekcija značila klubu da se konačno obračuna sa repovima iz prošlosti i da uđe u narednu sezonu bez tereta blokada, prinudne naplate i dugovanja koja opterećuju klub.

Naravno da grad nema nikakvu obavezu i njihova je dobra volja hoće li stati iza kluba u punom kapacitetu ili ostati na minimumu. Grad na čelu sa Kasumovićem kroji atmosferu, kod njega je lopta i pitanje kako će dočekati izbore?
- Sa osiromašenim, očerupanim klubom od strane UIO, u borbi za opstanak pred 300, 400 ljudi ili
- Sa euforijom na Bilinom polju pod reflektorima, par hiljada ljudi svaku utakmicu u Augustu, Septembru i nikad jači Čelik zadnje 4 godine u borbi za promociju u premijer ligu.

Biraj majstore!
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 29 maj 2024, 00:08

Vjerujem da je sljedeca sezona najlaksa za uci u pl, a poslije toga duplo ces mozda mirati uloziti da udjes. Steta takvu sansu propustiti, ali sta je tu je, idemo dalje, nebitno koja smo liga.

Klub da je odblokirao racun u ovo vrijeme prosle godine, samostalno bi mogao zaigrati sljedecu sezonu za pl.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 29 maj 2024, 09:40

Sljedece godine 16 juna nas Celik puni 80 godina, pa zar nam treba ljepsi poklon od povratka u drustvo nalboljih i jedan preporodjen Celik totalno depolitizovan?!
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 29 maj 2024, 10:09

HarisZe je napisao/la:
29 maj 2024, 09:40
Sljedece godine 16 juna nas Celik puni 80 godina, pa zar nam treba ljepsi poklon od povratka u drustvo nalboljih i jedan preporodjen Celik totalno depolitizovan?!
Sve je to lijepo, ali smiješno i nerealno je pričati o PL u ovoj situaciji.

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 29 maj 2024, 10:22

HarisZe je napisao/la:
29 maj 2024, 09:40
Ja bi bio zadovoljan i ovom ligom iduce godine al da se stabilizujemo i borimo za vrh tabele ,ne za promociju nego et da smo ono konkurentni ,uvijek tu izmedzu 1 i 4 mjesta da je intereaantno i da ima naboja i sl

kirat410
Kontakt:

Post Postao/la kirat410 » 29 maj 2024, 10:25

Da bar postoji želja da se i ove entitetske lige preurede, ovo je godinama apsurdno da od 16 ekipa samo jedna ide dalje..

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 29 maj 2024, 12:04

kirat410 je napisao/la:
29 maj 2024, 10:25
Da bar postoji želja da se i ove entitetske lige preurede, ovo je godinama apsurdno da od 16 ekipa samo jedna ide dalje..
Navodno ce se i nize lige ici na ujedinjavanje, pa cemo imati zajednicu 1 ligu, jer ovako ce biti prevelika razlika izmedju Premijer lige i ovih entitetskih. Ko god udje odmah ce ispasti iz lige, moraju misliti i o nizim rangovima. Nego podrzati klub u subotu svim silama protiv Gradine i pobjedom zakljuciti utakmice na B.polju u ovoj sezoni
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 29 maj 2024, 12:09

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 29 maj 2024, 12:10

dinodino2019 je napisao/la:
29 maj 2024, 12:04
kirat410 je napisao/la:
29 maj 2024, 10:25
Navodno ce se i nize lige ici na ujedinjavanje, pa cemo imati zajednicu 1 ligu, jer ovako ce biti prevelika razlika izmedju Premijer lige i ovih entitetskih. Ko god udje odmah ce ispasti iz lige, moraju misliti i o nizim rangovima. Nego podrzati klub u subotu svim silama protiv Gradine i pobjedom zakljuciti utakmice na B.polju u ovoj sezoni
Da imas 2. Ligu zajedničku do toga teško da ce doci zbog politike.Mogu se samo skratiti 1. RS i 1. FL na to će se ići.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 29 maj 2024, 12:12

Nego hocemo li dobiti licencu, da li je to dovedeno u pitanje?

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 maj 2024, 12:30

Celicni je napisao/la:
29 maj 2024, 12:12
Neće nam licenca nešto puno značiti ako se račun ne odblokira do kraja juna. Samo pogledati plan kluba za ovu godinu, prosto je nemoguće preživjeti bez prihoda od sponzora koji čine trećinu budžeta kluba.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 29 maj 2024, 13:07

Truhlo je napisao/la:
29 maj 2024, 12:30
Celicni je napisao/la:
Neće nam licenca nešto puno značiti ako se račun ne odblokira do kraja juna. Samo pogledati plan kluba za ovu godinu, prosto je nemoguće preživjeti bez prihoda od sponzora koji čine trećinu budžeta kluba.
Ovo je jedna od najteži situacija ako ne i najteža otkako smo krenuli iz kantona.Ne znam šta reći osim da napunimo Bilino u subotu i da se sutra na pressu apeluje koliko nam je to u ovoj situaciju potrebno.

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 29 maj 2024, 13:11

Pisao sam o tome na zimu, pisao sam o tome prije par sedmica, a evo pisem i sad. Krajnje je vrijeme za proteste pred institucijama koje su odgovorne za ovo oko racuna. Zar stvarno treba da se nakon cetiri godine borbe sa vjetrenjacam, pisanja krvi, gubljenja zivaca vracamo 1000 koraka nazad, a zbog cega? Necijeg nerada, neprofesionalizma ili inata. Jednostavno ovdje se sa ljudima ne moze fino. Fin i yeban su u istoj ravni. Toga smo svjedoci jos od pocetka borbe za ovaj klub.

Ali u potpunosti je ovo ocekivana situacija, da se ovaj klub sutra ugasi digli bi glas samo ovih 1000 dusa sto dolazi na utkamice. Ostatak grada zaboli qurac za Celikom, slegli bi ramenima i rekli steta. Kad smo takvog mentaliteta nije ni cudo sto nam sve propada kako u gradu tako i u drzavi. Eto u sportu primjer, nek Celik godinu dana ne moze odblokirat racun, al zato nek sam se Vico, Tegeltija i ostale nakaze pisaju po sred face i to s pravom sto je najgore. Nismo bolje ni zasluzili.
Srce, čast i ponos!

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 29 maj 2024, 13:13

Ma apelovalo se i prije pa ništa. Il ljudi ne shvataju ozbiljnost situacije ili ih jednostavno boli k i cekaju da dodju na gotovo, odnosno da dolaze kad se budu igrale derbi utakmice il PL.
Mislim da bi napunili i to dobro, kad bi sutra na pressu momci rekli da se gasimo ako ne skupimo toliko i toliko novca u subotu, ako ne bude 3, 4 il 5 hiljada. To je mislim jedini način da skupiš pristojniji broj gledalaca.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 29 maj 2024, 13:24

Celicni je napisao/la:
29 maj 2024, 13:07
Truhlo je napisao/la:
29 maj 2024, 12:30
Celicni je napisao/la:
Ovo je jedna od najteži situacija ako ne i najteža otkako smo krenuli iz kantona.Ne znam šta reći osim da napunimo Bilino u subotu i da se sutra na pressu apeluje koliko nam je to u ovoj situaciju potrebno.
Sigurno najteža situacija od 2020. godine. Čak da smo ostali u drugoj ligi centar još ovu godinu i dalje bi bili u problemu, tako da i ta opcija otpada.

Jedino rješenje je deblokada računa, kako bi klub mogao koristiti svoj novac koji je trenutno zarobljen zbog nakaradnog sistema. Nadam se da izlazimo na ulicu pred opštinski sud, jer ovo je prešlo sve granice normalnog.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.