fukara87 je napisao/la: ↑28 maj 2024, 09:07
BatistutA19 je napisao/la: ↑27 maj 2024, 23:39
fukara87 je napisao/la: ↑27 maj 2024, 23:02
Ne brini ostajemo u PL sljedece godine, a vama ce biti pusti san igrat u PL u dogledno vrijeme, bicete kokuz klub uskoro
Daj ba budi malo ozbiljan i realan na stranu zaebancije ti moras bit 8 mijesto da ostanes ,vi ako ne rijesite puno stvari tesko da mozete biti medju 8 ekipa.Mi ne govorimo nista o Wwin ligi BiH ,mi smo svijesni tacno je to sto kazes da necemo moci jos se borit za 1 mijesto a to kokuz necemo bit sigurno.Ali iskreno yebo.i ulazak i ispast ili teska borba za opstanak ako ce me ponizavat Sarajevo Zrinjski i slicni a strepit od Doboja ,Posusja i slicnih.
Hajd mi reci sad sto je vama sad toliko bitna Wwin liga kad si svjestan svega ,trebas puno vise novca ,o dugovima,poreskoj necu nista rec i o nekim presudama.Sa kojim ljudima u klubu krenut . Ne znam bgm tu smo totalno kontra, uzdizete se bas puno a bez ikakvog osnova.
Od sezone 2025/26. u elitnom razredu bh. fudbala igrat će 10 klubova (Liga 10). Prvobitne informacije "govorile su" da će u predstojećoj sezoni (2024/25) iz elite ispasti četiri posljednjeplasirana tima, a da će u PLBiH ući entitetski prvaci i da ćemo tako dobiti deset učesnika za sezonu 2025/26.
Međutim, sada se pojavila informacija da prvaci entiteta RS-a i Federacije BiH nisu sigurni učesnici Lige 10!?
Naime, u fudbalskim krugovima priča se da će u sezoni 2024/25 iz PLBiH ispasti dvije posljednjeplasirane ekipe (11. i 12. mjesto), a da će timovi koji osvoje 9. i 10. mjesto za Ligu 10 razigravati sa entitetskim prvacima.
Ne moze se tu pojavit informacija,mislim moze neko pisat to ali znaci izglasano je 4 ispada i to je objavljeno i konacno .Znaci oni sad opet moraju izglasat kako ti kazes taj play off ne moze se tu spekulirat kad je lijepo ozvaniceno i prevodit kako ti zelis .Nigdje na svijetu nema da prvi iz 2 ranga ne ulazi,daj mi samo nadji ligu na svijetu gdje prvi ne ulazi iz 2 ranga u prvi i da igra neki play off.To nema nikakve logike jer nije reorganizacija entitetskih liga nego Wwin lige a entitetske daju po prvaka.
Nema tu spekulacija ako je konacna objava i izglasano jucer,oni bi opet morali glasat taj sistem taj play off i da entiteske to pristanu i potvrde.
Meni je to logika ako ti mislis da moze tako izglasat se 4 ispada pa posle reci ne ulaze prvaci entiteskih ok tvoje misljenje a mislim da ne ide to tako objavit jedno a sprovest drugo bez glasanja i usaglasavanja entitetskih liga sto sigurno ne bi pristala.Ako imas sta napisi na ovo ako ne ok ili nek drugi napisu svoje misljenje u vezi toga.