Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Re: Chat
Cilj je vlast burazeru. Vlast je opijum kakvog nema, gora ovisnost od heroina - ko se jednom navuče naravno i osjeti tu moć.coelho41 je napisao/la: ↑24 maj 2024, 13:03
Fino si ti to napisao, mada ne bih se ja baš u svemu tu složio. Komplikovan je igrokaz. Jučerašnji potezi sa zastavom kao što ti kažeš i nisu bili ni za koga drugog, nego za njegove glasače, po starom receptu poraze pretvara u pobjede. Apsolutni vladar sopstvenog ćumeza. Ali nije mu valjda to konačni cilj, da vječno vlada neukom Srbijom?
Protesti su posebna priča. Srbi jednostavno imaju tu kulturu protesta, kao recimo Francuzi i lako ih je izvesti na ulice, mi to nemamo. Mada generalno se slažem sa tobom da je ugasio sve one koji misle svojom glavom, akademski, naučni, umjetnički i kulturni sloj društva.coelho41 je napisao/la: ↑24 maj 2024, 13:03S druge strane, da nabrojim na prste sve proteste protiv njega u prethodne dvije godine trebale bi mi 3 ili 4 ruke, što znači da u određenim krugovima vlada veliko nezadovoljstvo njegovom vladavinom, međutim osim gušenja medija, ugušio je i najviši sloj društva, naučnike, akademike, glumce, intelektualce, a pojedine je čak i pridobio na svoju stranu.
Ono što se posebno ne slažem je da on kao zapad vrti oko malog prsta. Slika Srbije u 21. stoljeću nikad nije bila gora.
E sad, što se tiče "vrćenja" oko malog prsta, možda to pregrubo zvuči, ali imam i valjane razloge zašto to kažem.
2,2 milijarde eura je prošle godine uloženo u Srbiju iz EU, to su direktne investicije, plus stotine miliona iz raznoraznih EU fondova od čega je dobar dio bespovratan. Godinu dana ranije zemlje EU su u Srbiju investirale 1,4 milijarde eura, dakle ogroman skok za 800 miliona eura. Ostatak svijeta (nonEu) je uložio isto toliko, ukupno 4,5 milijarde. Znači EU je daleko najveći investitor.
Čisto poređenja radi, mi smo prošle godine imali samo 850 miliona eura direktnih investicija, tako da je samo EU u Srbiju uložila skoro tri puta više nego naš kompletan priliv.
Slika Srbije je sad ubjedljivo najgora i u tome se apsolutno slažem sa tobom. Tome je najviše kumovao rat u Ukrajini, do tog rata su oni imali sasvim pristojan ugled - ni blizu loš kakav zaslužuju.
Rade haos u BiH - EU se ne obazire, okrenuli su naopačke Crnu Goru - EU se ne obazire, pa ti vidi vrte li ih oko malog prsta. Davno su zaslužili sankcije, ukidanje bezviznog režima, blokadu investicija, itd, itd.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Re: Chat
ma nista od jednog, morat cemo dva okrenut

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Broji li se ako u dresu Bosne odem u Srbiju?GefufnaII je napisao/la: ↑24 maj 2024, 15:43kad ste tako patriotski i bojkotaski nastrojeni, sto se ne skupi vas 10ak i ne ode ispred, npr. srpske, ruske i kineske ambasade i odradi kakav jednosatni protest/performans, odete do svoje opstine i pokrenete pitanje promjene naziva ulica gdje se iste nalaze, bilo sta... samo pisete, niko nista ne poduzima, moramo li leo i ja dolaziti wizzairom preko tuzle i gadjati ih puterom i jagodama![]()

Cuj Leo putuje wizzairom, zar on nema privatni avio dosadGefufnaII je napisao/la: ↑24 maj 2024, 15:43kad ste tako patriotski i bojkotaski nastrojeni, sto se ne skupi vas 10ak i ne ode ispred, npr. srpske, ruske i kineske ambasade i odradi kakav jednosatni protest/performans, odete do svoje opstine i pokrenete pitanje promjene naziva ulica gdje se iste nalaze, bilo sta... samo pisete, niko nista ne poduzima, moramo li leo i ja dolaziti wizzairom preko tuzle i gadjati ih puterom i jagodama![]()
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Ko su ljudi kojima je humor Ken Jeonga smiješan
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Nemojte se zavarati i slucajno pomisliti da su nam ovi sto su glasali ZA veci prijatelji nego sto su Srbima
Iskoristili su Srebrenicu da skrenu paznju od Gaze i da Srbe malo spuste jer se druze s Rusima
Da su htjeli rezolucija bi bila prije 20 10 godina
Iskoristili su Srebrenicu da skrenu paznju od Gaze i da Srbe malo spuste jer se druze s Rusima
Da su htjeli rezolucija bi bila prije 20 10 godina
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ne moraju biti, bitno da su se vodili razumom. Hej presudjeni ljudi sto su pocinili genocid i ono glasa ne.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
To da ali genocid je presudjen davno
Gdje je taj razum bio do sad
Sad na jednom iz vedra neba kuhaju opet
Hvala im ali ne vjerujem da je iskreno bilo
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Centre forward
- Kontakt:
Boris Tadić. Sarajlija, Demokrata i neko k'o je treb'o da "pomiri" region. Nestalo para pa i on liže anus Aci, ili je uvijek bio pokvarenjak i četnik. Biće da je oboje. 'ti onu što te okotila na čaršiji, gmazu.
Rezolucija o genocidu u Srebrenici jeste danas usvojena, ali odnos glasova u Generalnoj skupštini UN pokazuje da usvajanje ove rezolucije nema potreban legitimitet.
Oni koji slave na ovakav način usvojenu rezoluciju su ne samo zloupotrebili i politizovali žrtve Srebrenice, nego su i otvorili opasan istorijski presedan - od danas, po prvi put u istoriji, pitanje zločina genocida uvek može biti predmet diskusija, politizacije i oportunističkih tumačenja. Takav presedan svakako ne vodi pomirenju, već postaje mogući osnov za podgrevanje konflikata širom sveta do tačke ključanja. Procedura za usvajanje ove rezolucije, nažalost, nije podrazumevala uključivanje svih potrebnih elemenata i aktera od početka u svrhu postizanja konsenzusa, već je suprotno tome doprinela podeli sveta na ovoj temi.
Umesto konsenzusa povodom teme sećanja na žrtve, danas imamo podelu sveta povodom teme genocida.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Stanovnik Srbije, rođen u Sarajevu, demokrata, je najveći red flag na ovom dunjaluku.Centre forward je napisao/la: ↑24 maj 2024, 18:46Boris Tadić. Sarajlija, Demokrata i neko k'o je treb'o da "pomiri" region. Nestalo para pa i on liže anus Aci, ili je uvijek bio pokvarenjak i četnik. Biće da je oboje. 'ti onu što te okotila na čaršiji, gmazu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
A sad u novu borbu. Rezolucija usvojena.
Sad se ide na ukidanje rs. U najmanju ruku, da promjene ime. Jer nit su republika niti u njoj žive samo srbi.
Entitet Sjevernoistočna Bosna i Hercegovina
Sad se ide na ukidanje rs. U najmanju ruku, da promjene ime. Jer nit su republika niti u njoj žive samo srbi.
Entitet Sjevernoistočna Bosna i Hercegovina

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je

Aferim, profesore!

Veci su problem ovi sa bliskog istoka koji drze kriminalne veze i regrutuju djecu iz siromasnih naselja. A posto u Svedskoj ne mogu suditi maloljetnom djetetu pretezno se preko tih 14, 15, 16-godisnjaka rokaju. Tuga, jad i cemer.Mogli je napisao/la: ↑24 maj 2024, 15:11Koliko vam problema prave ovi neandertalci?
Somalijskom migrantu idućeg bi se tjedna trebalo suditi u Švedskoj za ubojstvo njegove trudne djevojke. Sumnja se da ju je somalijski migrant zadavio kako bi od svoje obitelji sakrio činjenicu da je bio u vezi sa ženom koja nije muslimanka i nema somalijske korijene.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.