Brate to ti je ko kad odbijes zensku pa krene pricat kako si gej. Udarilo im na ego. Jos dodas dozu ljubomore i vlastitih problema i eto. Valjda su i izbor za forumasa ukinuli jer nije niko od njih osvojio. Tu sam pricu cuo.Zaniolo je napisao/la: ↑22 maj 2024, 20:35Sto te raja ovako napada? Nikad nisam vidio da si napisao nesto lose ili pogresno, niti da si ti pisao nesto slicno drugima.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Re: Chat
Re: Chat
Ova Amra Dzeko malo malo na svim federalnim televizijama. Sta je ta zena tacno uradila da bi bila neka faca pa da se dovodi na razne kanale i da gostuje? Ozbiljno pitam... Osim sto se dobro udala (drugi put). 

Treba razumijet Amru, bilo joj se teško seliti iz Milana u Stambol na Bosforu.
Zadnja izmjena: CAGarfia, dana/u 22 maj 2024, 22:45, ukupno mijenjano 1 put.
Low iq bezmozgašica alert.Naša tri predsjednika moraju igrati jednu utakmicu za dobrobit jedne naše Bosne i Hercegovne. To su stvari koje me bole i koje mi smetaju kad dođem. Ta naša podijeljenost i u velikoj dozi nacionalizam, osjeti se i imam osjećaja sve više", navela je.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
Jedan od mojih najboljih prijatelja se doselio iz Bugojna u Sarajevo kad je krenuo u srednju. Kaže da se u ovih 10-ak godina od njegovog preseljenja u Sarajevo broj stanovnika upolovio.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
- Marsal
- Kontakt:
Idu dosta vani. Npr svi moji rođaci su otišli za Austriju ili Sloveniju. I čovjek bi pomislio da će se poslodavci spametovat i dat veće plate, jok. Oni po svom i Bog.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- feniksptica
- Kontakt:
Ima jedan poslodavac u okolici Gracanice koji je reko da će radije zatvorit nego povecat plate. I čovjek i dalje radi
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
ja imam bruto 3600, odbije mi 1146 na dazbine i dobijem resto na banku. Na manju platu su i manje dazbine.....Jednostavno nece da uplacuju, to je ta nasa boljka, svi su internet ratnici, ratovali bi, ubijali a nece da na taj nacin jacaju drzavu. Sad ce reci, daje se uhljebima, pa jbg kad imas problem, zoves policiju, odsjeces prst-ides u bolnicu, koristis brzu postu pošte preko Olx itd itdMarsal je napisao/la: ↑22 maj 2024, 22:28Idu dosta vani. Npr svi moji rođaci su otišli za Austriju ili Sloveniju. I čovjek bi pomislio da će se poslodavci spametovat i dat veće plate, jok. Oni po svom i Bog.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- Slatinash_7
- Kontakt:
Opet ista priča, doprinosi, koverta.. privatnici su g.ovna, mi smo još u kapitalizmu kakav je u Evropi bio maksimalno 1965te godine tj u periodu akumulacije kapitala, kad su male plate, "gazde" se bogate da bi te pare poslje uložili u modernizaciju itd itd..Samo što kod nas ulažu u svoje automobile, team buildinge, godišnjice firmi gdje dovode jarane itd itd..i onda veliki porezi, kakvi su danas privatnici i mali su porezi..Ima 10 konobara vozi auto od 200 hiljada maraka...
Inače radnici pristaju na kovertu jer im je obećano da će se ista smanjivati a plata na račun povećavati al k bude od toga..Ili pristaneš na neku početnu platu a onda povećanje dobiješ u koverti i šta onda, zapitaš se šta ako je svugdje tako itd itd Zato su kod nas još uvijek državne/entiteske/kantonale/gradske firme poslodavac broj 1! Moja djevojka ima 100tinjak KM veću platu kod nas u državnoj firmi nego njena kolegica u Beogradu, isti posao, čak je ta cura i malo više kvalifikovana..
Inače radnici pristaju na kovertu jer im je obećano da će se ista smanjivati a plata na račun povećavati al k bude od toga..Ili pristaneš na neku početnu platu a onda povećanje dobiješ u koverti i šta onda, zapitaš se šta ako je svugdje tako itd itd Zato su kod nas još uvijek državne/entiteske/kantonale/gradske firme poslodavac broj 1! Moja djevojka ima 100tinjak KM veću platu kod nas u državnoj firmi nego njena kolegica u Beogradu, isti posao, čak je ta cura i malo više kvalifikovana..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Ja sam danas bio svjedok, kad u banci, renomiranoj, u Tz, dolazi lik i dize karticu za firmu kao pravno lice i sa njim treba i kaze onoj na blagajnoj mora i ona dignut karticu povezanu sa mojim racunom, ona nabacila kez, znaci sudeci po koeficijentu int. ona ne zna jel u banci, pijaci, bolnici, vulkanizeru i eto gdje odose ti doprinosi. Mozda pretjerujem al sam se osjecao onako fujSlatinash_7 je napisao/la: ↑22 maj 2024, 23:00Opet ista priča, doprinosi, koverta.. privatnici su g.ovna, mi smo još u kapitalizmu kakav je u Evropi bio maksimalno 1965te godine tj u periodu akumulacije kapitala, kad su male plate, "gazde" se bogate da bi te pare poslje uložili u modernizaciju itd itd..Samo što kod nas ulažu u svoje automobile, team buildinge, godišnjice firmi gdje dovode jarane itd itd..i onda veliki porezi, kakvi su danas privatnici i mali su porezi..Ima 10 konobara vozi auto od 200 hiljada maraka...
Memento Mori...
Memento Mori...
- muhamedhulk
- Kontakt:
Imao ti minimalac ili “maksimalac” platu, zdravstveno ti je isto, osnovni paket imas samo. Dakle nema razlike.
Javlja se razlika u penziji ali ako si malo proracunat mozes sebi, na ime te minimalne plate, isposlovati malo vecu platu i onda dio para stediti. Izadje te na isto.
Cinjenica je da drzava previse uzima a premalo daje sa povecanjem doprinosa. Iskreno, volio bih primati brutto platu i sam odlucivati sta i kako placati, i koliko.
Javlja se razlika u penziji ali ako si malo proracunat mozes sebi, na ime te minimalne plate, isposlovati malo vecu platu i onda dio para stediti. Izadje te na isto.
Cinjenica je da drzava previse uzima a premalo daje sa povecanjem doprinosa. Iskreno, volio bih primati brutto platu i sam odlucivati sta i kako placati, i koliko.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Mi smo toliko financijski nepismen narod da bi imali 80% socijalni slučajeva više nego sadmuhamedhulk je napisao/la: ↑22 maj 2024, 23:08Imao ti minimalac ili “maksimalac” platu, zdravstveno ti je isto, osnovni paket imas samo. Dakle nema razlike.

joj to ti je zasebna tema....meni odbijaju 408km za zdravstvo, ja danas platio 80 km kod privatnika. Mozda ce biti ruzno, ali ja nemam kad cekat u DZ od penzionera i hipohondrasa. ali generalno mi kakvi smo, pola nas ne bi od tih bruto para uplacivali recimo zivotno u Grave il Croatiji il Asimuhamedhulk je napisao/la: ↑22 maj 2024, 23:08Imao ti minimalac ili “maksimalac” platu, zdravstveno ti je isto, osnovni paket imas samo. Dakle nema razlike.
Memento Mori...
Memento Mori...
- Marsal
- Kontakt:
Bukvalno.Rosicky je napisao/la: ↑22 maj 2024, 23:12Mi smo toliko financijski nepismen narod da bi imali 80% socijalni slučajeva više nego sadmuhamedhulk je napisao/la: ↑22 maj 2024, 23:08Imao ti minimalac ili “maksimalac” platu, zdravstveno ti je isto, osnovni paket imas samo. Dakle nema razlike.
Cinjenica je da drzava previse uzima a premalo daje sa povecanjem doprinosa. Iskreno, volio bih primati brutto platu i sam odlucivati sta i kako placati, i koliko.![]()
Plus porezi uopšte nisu toliko veliki kad uzmeš u obzir kolike pare drmaju gazde.
Ja bih svakoj firmi koja ima više od 20 zaposlenih još povećao.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Može se i sam sebi uplaćivati staž, 330 KM mjesečno.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Problem je sto te kradu u smislu da uzmu harac, a onda kada odes doktoru gledaju te ko smece, a ne kao osobu zbog koje oni imaju za hljeba.
Daj mi moje pare pa kad budem bolestan platiti cu.
Daj mi moje pare pa kad budem bolestan platiti cu.
Na jednom razgovoru za posao su mi ponudili, imas bruto cifru preko koje ne idemo, ti izaberi šta ćeš uzeti a šta državi dati. Srećom nisam tamo. A onaj ko daje na kovertu dabogda mu sve propalo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.