NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
Cuj Čelik i TOŠK rivalitet. Pa preči smo mi jedni drugim nego neko iz Krajine, bez ljutnje. I uprkos svemu, Čelik se nije sklonio ni jednoj ekipi iz Ze Do kantona, a svima trebaju bodovi.

Ne znam s koje strane bih poceo prvo pisat, a mozda je najbolje nista ne pisat.
Ako nista barem me je oraspolozio sa ovom izjavom

Zaboravio si dodat da ce im Celik platit smjestaj u hotelu, vrhunskog kuhara sa posebnim menijem, platit troskove prevoza i svakom igracu po 3 hiljade.Strijelcima golova ide na to jos po 2 hiljade.Dogovorena i razmjena dresova poslije utakmice.
Kad pises, pisi sve a ne samo sta tebi odgovara.
Kad pises, pisi sve a ne samo sta tebi odgovara.
!
- BatistutA19
- Kontakt:
Boze dragi sta sve neces procitat ovde 
znaci 3 boda idu u Bihac sve dogovoreno znaci zna se vec
Sumnjam da bi iko u nasem klubu ko je prosao s klubom i zbog kluba sve sto je prosao da bi ga otkinuli od ruzne proslosti sad isao klati kravu za dvije kile mesa. Uvijek se moze naci neki pojedinac koji je spreman na sabotazu, ali ako klub to otkrije ocekujem da takve tjera iz kluba. Bez obzira o kome se radilo, jer je klub veci od svakog pojedinca. Ako bi klub svjesno isao u takve prljave radnje bez obzira sta bi tim kratkorocno dobio, gubi dugorocno i sve gubi smisao.
Zaniolo vidim da spominju da si Tuzlak, ne zelim to da istrazujem niti me zanima, ali evo samo u slucaju da navijas za Jedinstvo i da eventualno nisi neki trol da ti napisem onako iskreno. Postujem Jedinstvo iako na sve klubove gledam istim ocima, ali posebno sto je Čelik dosao do svoje trece titule dosta i zbog vas. Pobijedili ste tad naseg direktnog konkurenta par kola prije kraja prvenstva kad su nam bjezali bod. I ta pobjeda je bila presudna da u nasoj istoriji ima titula vise. Vi ste tad spasili i vas obraz i pokazali da zasluzujete mnogo vise od ovog sto trenutno danas imate. Inace, kad ste ispadali mi vas jesmo kuci dobili 4-5 kola do kraja prvenstva, ali imali ste i nakon toga jos sanse da ostanete u ligi, Čelik je tad bio u nizu od 5 utakmica bez poraza. I zbog svega toga, drago mi je da je nas klub igrao casno protiv svakog protivnika dosad u ovoj ligi, a trenutno u skladu sa svojom limitiranom snagom, pa s tim je i vama isao u susret pobjedama nad nekim vasim direktnim konkurentima za opstanak. Medjutim, bez obzira na sve ako na terenu ne zasluzujete opstanak u ligi i ako ce vas nasa pobjeda izbaciti iz lige onda tako treba da bude. Bice mi zao, ali nas klub vise nema luksuz da kupuje, prodaje, pusta, stima itd. To nas je unistilo i uostalom unistava sve vezano za fudbal. Ko tako razmislja da se treba time baviti dok se unistava ista zdravo ne cini dobro nasem fudbalu i sportu. Ko imalo misli za dobrobit svog kluba i komplet takmicenja da to ima neki kvalitet borit ce se protiv takvih muljaza makar i s tim pravio instant stetu sebi u nakaradnoj ligi. Čelik mora svojim stavom ici uvijek na pobjedu!
Igraj posteno i bori se do kraja, pa neka bude kako mora biti. To je Čelik kakvog zelimo i s takvim Čelikom moramo biti ponosni bez obzira da li gubi ili pobjedjuje!
Mimo tekme s nama, Jedinstvu iskreno zelim opstanak u ligi. Bihać zasluzuje da ima dostojnog reprezenta i puno vise od ovog gdje ste sad. Medjutim, u vasem okrsaju s nama zelim kao i svaki nas navijac i simpatizer da izadjete kao porazeni, bas kao sto to zelim svakom nasem protivniku. Čelik uvijek ide na pobjedu i taj put se mora dobro utabati. Ljudi u klubu se dosta trude da se pobjednicki mentalitet stvori i u svim ovim nasim nevoljama. Nema nikom pardona, na pobjedu se mora ici i protiv vas. Svaki drugaciji stav bi znacio veliko razocarenje.
Meni iskreno sa tim svojim konstatacijama ne mozes unijeti crv sumnje, jer vjerujem onom cemu ljudi u klubu streme, ali da se desi taj samar realnosti onda bi zaista to bio tezak samar. Pisem sve ovo iz razloga koliko je bitno da imamo zdrav klub na zdravom putu, a u tom slucaju moramo cuvati nasu cast, obraz, dostojantsvo i ponos. Zbog velikog imena, grba kluba i crno-crvene boje, te zbog svega onog sto nas klub predstavlja! Čelik je Zenica i to se ne smije vise prljati! Vrijeme kad se ide putem cistog obraza! Vrijeme kad postujemo sebe i zelimo ono najbolje!
Zaniolo vidim da spominju da si Tuzlak, ne zelim to da istrazujem niti me zanima, ali evo samo u slucaju da navijas za Jedinstvo i da eventualno nisi neki trol da ti napisem onako iskreno. Postujem Jedinstvo iako na sve klubove gledam istim ocima, ali posebno sto je Čelik dosao do svoje trece titule dosta i zbog vas. Pobijedili ste tad naseg direktnog konkurenta par kola prije kraja prvenstva kad su nam bjezali bod. I ta pobjeda je bila presudna da u nasoj istoriji ima titula vise. Vi ste tad spasili i vas obraz i pokazali da zasluzujete mnogo vise od ovog sto trenutno danas imate. Inace, kad ste ispadali mi vas jesmo kuci dobili 4-5 kola do kraja prvenstva, ali imali ste i nakon toga jos sanse da ostanete u ligi, Čelik je tad bio u nizu od 5 utakmica bez poraza. I zbog svega toga, drago mi je da je nas klub igrao casno protiv svakog protivnika dosad u ovoj ligi, a trenutno u skladu sa svojom limitiranom snagom, pa s tim je i vama isao u susret pobjedama nad nekim vasim direktnim konkurentima za opstanak. Medjutim, bez obzira na sve ako na terenu ne zasluzujete opstanak u ligi i ako ce vas nasa pobjeda izbaciti iz lige onda tako treba da bude. Bice mi zao, ali nas klub vise nema luksuz da kupuje, prodaje, pusta, stima itd. To nas je unistilo i uostalom unistava sve vezano za fudbal. Ko tako razmislja da se treba time baviti dok se unistava ista zdravo ne cini dobro nasem fudbalu i sportu. Ko imalo misli za dobrobit svog kluba i komplet takmicenja da to ima neki kvalitet borit ce se protiv takvih muljaza makar i s tim pravio instant stetu sebi u nakaradnoj ligi. Čelik mora svojim stavom ici uvijek na pobjedu!
Igraj posteno i bori se do kraja, pa neka bude kako mora biti. To je Čelik kakvog zelimo i s takvim Čelikom moramo biti ponosni bez obzira da li gubi ili pobjedjuje!
Mimo tekme s nama, Jedinstvu iskreno zelim opstanak u ligi. Bihać zasluzuje da ima dostojnog reprezenta i puno vise od ovog gdje ste sad. Medjutim, u vasem okrsaju s nama zelim kao i svaki nas navijac i simpatizer da izadjete kao porazeni, bas kao sto to zelim svakom nasem protivniku. Čelik uvijek ide na pobjedu i taj put se mora dobro utabati. Ljudi u klubu se dosta trude da se pobjednicki mentalitet stvori i u svim ovim nasim nevoljama. Nema nikom pardona, na pobjedu se mora ici i protiv vas. Svaki drugaciji stav bi znacio veliko razocarenje.
Meni iskreno sa tim svojim konstatacijama ne mozes unijeti crv sumnje, jer vjerujem onom cemu ljudi u klubu streme, ali da se desi taj samar realnosti onda bi zaista to bio tezak samar. Pisem sve ovo iz razloga koliko je bitno da imamo zdrav klub na zdravom putu, a u tom slucaju moramo cuvati nasu cast, obraz, dostojantsvo i ponos. Zbog velikog imena, grba kluba i crno-crvene boje, te zbog svega onog sto nas klub predstavlja! Čelik je Zenica i to se ne smije vise prljati! Vrijeme kad se ide putem cistog obraza! Vrijeme kad postujemo sebe i zelimo ono najbolje!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Hajd stisnite m pa pustite Jedinstvu ovu tekmu.
Dosta je ovih klošara svake godine, tricu im zabit i poslat nek igraju u Brnjacima i Krupi.
Mrš.
Dosta je ovih klošara svake godine, tricu im zabit i poslat nek igraju u Brnjacima i Krupi.
Mrš.
- RoB_Do_BaGrO
- Kontakt:
Sutra napast od prve minute, presing napravit na 20 metara od njihovog gola zabit dva do poluvremena, pa u drugom tika taka.Hajmmo Čeee
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45
Sutra servirati zeničku baklavu sportskim prijateljima iz Bihaća. 

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Evo meni nije jasna logika koja stoji iza tog namjestanja. Koji je Celiku garant da se Jedinstvo nece i sljedece sezone boriti za opstanak i moza im budu bas trebala tri boda protiv Celika. Pa necemo ih valjda tuzit jer nisu ispostovali dogovor o namjestanju.
Na stranu sta ovaj debil pise, klub ne bi nikada trebao razmisljati o toj praksi. Prvo odgovornost prema navijacima je prevelika zbog funkcionisanja kluba, a drugo ne dobijas realnu sliku o sebi, uces u PLBiH jer ti se neki tim iz federalne skolnio pa ce te tamo nakntat. Sto se mene tice ne moramo ulaziti u PL sve dok taj ulazak ne postignemo iskljucivo na terenu.
Sutra lagani doppelpack Masica, a onda tradicionalo ugodni Banovici, da se popraviv plasman na tabeli
Na stranu sta ovaj debil pise, klub ne bi nikada trebao razmisljati o toj praksi. Prvo odgovornost prema navijacima je prevelika zbog funkcionisanja kluba, a drugo ne dobijas realnu sliku o sebi, uces u PLBiH jer ti se neki tim iz federalne skolnio pa ce te tamo nakntat. Sto se mene tice ne moramo ulaziti u PL sve dok taj ulazak ne postignemo iskljucivo na terenu.
Sutra lagani doppelpack Masica, a onda tradicionalo ugodni Banovici, da se popraviv plasman na tabeli

Srce, čast i ponos!
Dajte ljudi o cemu pricate. Mjenjajte temu
3 1 za Čelik lagaanooo
3 1 za Čelik lagaanooo
- BatistutA19
- Kontakt:
Joj Stelman objasnjava Zaniolu haha slabo pratis njegove komentare po svim temama moras vise pratit 
pa on samo vidi bolan tabelu i to je njemu sve ko je prvi to je najbolji klub. To poslovanje ,dugovi tuzbe,transparentnost,finansijski izvjestaji ,da li se izmiruju obaveze to je sve nebitno bitno je samo bit prvi 

Sutra pokusat pobijedit i bar nasu pricu oko opstanka zavrsit i sto vise bodova uzet do kraja i zavrsit na sto boljoj poziciji na tabeli i onda ima dosta i vremena pripremit se za iducu sezonu sto bolje na svim poljima i vidjet cemo sta ce bit pogotovo oko te famozne deblokade.
U ovoj ligi ostat koliko je potrebno i to je to ne treba glavom u zid ici.
Sutra pokusat pobijedit i bar nasu pricu oko opstanka zavrsit i sto vise bodova uzet do kraja i zavrsit na sto boljoj poziciji na tabeli i onda ima dosta i vremena pripremit se za iducu sezonu sto bolje na svim poljima i vidjet cemo sta ce bit pogotovo oko te famozne deblokade.
U ovoj ligi ostat koliko je potrebno i to je to ne treba glavom u zid ici.
Njegova prica kao neka buba u uhu je samo povod da se nesto napise na tu temu. Vise je to zbog nas da i mi kao masa usmjeravamo, te dajemo dodatni motiv i podrsku nasem klubu da bude dosljedan svoje lijepe price. Kad god je prilika treba utvrditi sta je dobro i sta je lose. Čelik vise ne smije biti u tom zivom blatu u kojem je bio i vjerujem da svi dobronamjerni ljudi koji razmisljaju u interesu kluba trebaju gledati na taj nacin. Dosta je bilo precica koje nas na kraju devastiraju. Neka ide na tezi, ali na zdrav nacin, pa gdje nas odvede neka tako i bude!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
-
- Kontakt:
glupe price i glupe teme totalno.
Isto tako se pricalo i za Mladost, Rudar, Tošk itd.
Nemojte da budemo debili.
Isto tako se pricalo i za Mladost, Rudar, Tošk itd.
Nemojte da budemo debili.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Nije to glupa tema. Bitno je insistirati na ispravnom pristupu putu opravka naseg kluba. Mi znamo da je nas klub na pravom putu, ali mora i ostati na pravom putu.
Celik!3,2,2.
Otpakovao sam kolekciju da vidim kad sam zadnji put gledao duel nekadašnjih rivala Čelika i Jedinstva i bogami nakon 16 dugih godina eto Jedinstva na Bilino Polje. Nažalost u drugoj ligi za razliku od tadašnjeg vremena.

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Bas tako. Kad god je prilika da utvrdimo nesto sto je dobro u interesu kluba, dobro je ponoviti. Bez ponavljanja se ne upija i lako zaboravlja. Ipak, kad se na taj nacin djeluje da se konstantno potencira sve sto je u interesu kluba onda se i svijest budi i mentalitet stvara ili jaca. Bitno je utabati jedan zdrav smjer sto vise da bi klub bio dugorocno uspjesan i da se mnogo teze uopste moze pomisliti na neke precice koje stete klubu. Ovakvi detalji poput ovog da klub cvrsto drzi zdrav smjer su samo temeljna postavka kluba i bas kao sto kazes bas svi trebamo ciniti da tako i ostane.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑21 maj 2024, 14:54Nije to glupa tema. Bitno je insistirati na ispravnom pristupu putu opravka naseg kluba. Mi znamo da je nas klub na pravom putu, ali mora i ostati na pravom putu.
Repetitio est mater studiorum! - Ponavljanje je majka ucenja!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
-
- Kontakt:
Re: NK Čelik: Omladinski pogon
Svi su nam juniori skoro izlazno godiste, makar ovi bolji, tako da ni Ahmetspahic, Palsckic,Zahirovic,Smajlovic,Hodzic nrmaju pravo nastupa sljedece sezone
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Spremite sutra živce,izgleda da ce biti sudijska lakrdija promijenjen je sudija danas za našu tekmu na traženje Jedinstva
Zar moze i to?
Kako Čelik nije mogao promjeniti sudiju u Kaknju kada je odredjen onaj čelavi koji nas pokusao pokrast protiv Buducnosti u kupu? pa nakon tri dan u Kaknju sudi. Čelik javno istupao.
Sada nerealno mi zvuci da neko dodje na BP sa sudijama da nas pokrade. Samo ce inat i gnjev probuditi na utakmici jos veci.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
Izgleda da moze sve u našoj ligiavenija je napisao/la: ↑21 maj 2024, 17:07Zar moze i to?
Kako Čelik nije mogao promjeniti sudiju u Kaknju kada je odredjen onaj čelavi koji nas pokusao pokrast protiv Buducnosti u kupu? pa nakon tri dan u Kaknju sudi. Čelik javno istupao.
Sada nerealno mi zvuci da neko dodje na BP sa sudijama da nas pokrade. Samo ce inat i gnjev probuditi na utakmici jos veci.
Dok je promijenjen sudija ja pretpostavljam da ce nas klati sutra
Jedinstvu gori pod nogama
A naši nisu pristali sigurno da prodaju tekmu ili 3 za 3
I biti će nam ko protiv Toska vidili ste sudiju kakav je bio
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.