AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Kao što vidim pred kraj sezone , drugo mjesto osigurano a Pioli igra mlade igrače svaka čast
Ja bih ipak (skoro) svakom igraču dao novu šansu sa novim trenerom, nije slučajnost da su gotovo svi igrači nazadovali u odnosu na zadnje dvije sezone. I ovi novi su ili iskasapljeni čestim povredama ili guranjem na pogrešne pozicije što uveliko utiče na formu, jedino se Pulišić uspio izdvojiti na konto individualnog kvaliteta.
Kao što sam i pretpostavio, čitavo vrijeme se otvara put za De Zerbija.
Ne tvrdim da ni on nije rizik, ali mislim da je pravi čovjek koji trenutno treba Milanu i jedna od boljih opcija na tržištu.
Kao što sam i pretpostavio, čitavo vrijeme se otvara put za De Zerbija.

Ne tvrdim da ni on nije rizik, ali mislim da je pravi čovjek koji trenutno treba Milanu i jedna od boljih opcija na tržištu.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Braćo ako vam dođe Fonseca...
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Dobro si ti to rope druze rekao, Pulisic na konto individualnog kvaliteta, kojeg ostali nemaju 

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Sve ok al ne znam sta su vidjeli u Fonseci. On i Van Bomel su mi najnelogicnije opcije. Ja bi recimo radije pokušao sa Gasperinijem. Jest da nije uspio u Interu al kontinuirano s Atalantom igra dobro. Možda je došlo i do zasićenja pa ne vjerujem da bi odbio ponudu Milana.
Il Club più titolato al mondo!
Da je 10 godina mladji pa hajde ali Gasperiniju 67 i pitanje je kad ce u penziju.muxa je napisao/la: ↑19 maj 2024, 17:49Sve ok al ne znam sta su vidjeli u Fonseci. On i Van Bomel su mi najnelogicnije opcije. Ja bi recimo radije pokušao sa Gasperinijem. Jest da nije uspio u Interu al kontinuirano s Atalantom igra dobro. Možda je došlo i do zasićenja pa ne vjerujem da bi odbio ponudu Milana.
Da, baš je zanimljiv sa kontriranjem i ironičnim komentarima, prosto crkoh od smijeha. 
Za razliku od Reijndersa, RLC ili Musaha (pa i Okafora jer mu bolje leži devetka nego krilo), Pulišić igra na svojoj prirodnoj poziciji, pa su shodno tome njegove kvalitete mogle doći do izražaja. Ostali baš i nisu bili te sreće, pogotovo što se diletant nakon par kola sjetio promjeniti formaciju koju su čitavo ljeto uigravali.

Za razliku od Reijndersa, RLC ili Musaha (pa i Okafora jer mu bolje leži devetka nego krilo), Pulišić igra na svojoj prirodnoj poziciji, pa su shodno tome njegove kvalitete mogle doći do izražaja. Ostali baš i nisu bili te sreće, pogotovo što se diletant nakon par kola sjetio promjeniti formaciju koju su čitavo ljeto uigravali.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Ne kontriram bgm namjerno
nego malo mi je kontradiktorno to sto si bio napisao. Kazes vecina ih je nazadovala osim eto Pulisica koji je se izdvojio na konto individualnog kvaliteta. Sto implicira da ostali nemaju tih indvidualnih kvaliteta jel'. Al' nebitno .....
Nego sto se tice i novog trenera i tu sam djelomicno drugacijeg misljenja. Ko god za trenera da dodje trebao bih odmah barem 10 igraca nabiti nogom ako hoce da shvatimo da misle ozbiljno sa ovom ekipom. Jer imamo hamelja da ih i Guardiola ne moze popraviti...

Nego sto se tice i novog trenera i tu sam djelomicno drugacijeg misljenja. Ko god za trenera da dodje trebao bih odmah barem 10 igraca nabiti nogom ako hoce da shvatimo da misle ozbiljno sa ovom ekipom. Jer imamo hamelja da ih i Guardiola ne moze popraviti...
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Ma i da su pojačanja imala odličnu sezonu, zbog cjelokupnog rezultata ekipe, to pada u drugi plan i nije toliko ni bitno. Pulišić je imao odličnu prvu sezonu (15 golova, 9 asistencija
), RLC isto fino za prvu sezonu, mada je toplo hladno igra bila. Tijjani solidno, Chuk i Okafor ništa posebno, ovaj drugi je imao par finih momenata, ali više se očekivalo od njih. Sportiello dobar. Jović osim onih golova, igra ravna hororu. Musah jedini po meni tanak, ali još je mlad. Uglavnom prva sezona, solidno hajmo reći, koliko se lutalo sa igrom i formacijama, dobro su i ovo odradili. Po meni su oni standardni podbacili sa trenerom, plus povrede. A da ima hamelja, ima, pogotovo u odbrani. Interesantno će ljeto biti.

- Beduin
- Kontakt:
Ako vec ne planiraju igrati sa klasicnim AMF, kojeg je btw sve teze danas i naci na trzistu, nek Nici ponude Adlija i para za Thurama.
Procitah da i Benacer bi mogao ici, ima svakako klauzuku od nekih 50mil.
Mada mi MO RA MO dovesti jakog veznog razbijaca, prznicu, a ne sve neke tehnicare i igrace koji vole drzati loptu u nogama.
Procitah da i Benacer bi mogao ici, ima svakako klauzuku od nekih 50mil.
Mada mi MO RA MO dovesti jakog veznog razbijaca, prznicu, a ne sve neke tehnicare i igrace koji vole drzati loptu u nogama.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
Jović ne smije biti glavni napadač. Loftus-Cheek ne smije biti glavna desetka (tj igrač na poziciji ofanzivnog veznog). Bennacer ne smije biti glavni u toj defanzivnoj liniji. Calabria ne smije biti prvi desni bek. Thiaw ne smije biti štoper za prvih 11. To su te pozicije koje trebaju popraviti.
Vidi neki dan sam postavio da su igraci koji su dosli ljetos imali 74% ucesca u svim postignutim golovima Milana sto je jako fin podatak, ali naravno ne znace sve golovi i asistencije. RLC je imao 2-3 utakmice gdje je bio ubjedljivo najbolji igrac Milana , ali problem su bile povrede i konstantnost. Reijnders je bio mozda najkonstantniji i najbolji vezni igraca Milana ove sezone , ali ima neki stvari koje mora popraviti inace odlicna akvizicija sa vise nego solidnom sezonom. Okafor je bio zamjena za Leao i u 3 puta manje minuta nego Leao u Seria A uspio je postici 2 gola manje od Rafe. Chukuweze je imao los pocetak ali kako je sezona odmicala kraju sve bolji i bolji. Musah mi dosad izgleda kao najgori transfer i nekako djeluje kao surplus plus igrao je na 3-4 razlicite pozicije mada sa novim trenerom mozda mu se skonta idealna pozicija i mozda se izvuce max iz njega.Stroj1946 je napisao/la: ↑19 maj 2024, 20:30Ma i da su pojačanja imala odličnu sezonu, zbog cjelokupnog rezultata ekipe, to pada u drugi plan i nije toliko ni bitno. Pulišić je imao odličnu prvu sezonu (15 golova, 9 asistencija), RLC isto fino za prvu sezonu, mada je toplo hladno igra bila. Tijjani solidno, Chuk i Okafor ništa posebno, ovaj drugi je imao par finih momenata, ali više se očekivalo od njih. Sportiello dobar. Jović osim onih golova, igra ravna hororu. Musah jedini po meni tanak, ali još je mlad. Uglavnom prva sezona, solidno hajmo reći, koliko se lutalo sa igrom i formacijama, dobro su i ovo odradili. Po meni su oni standardni podbacili sa trenerom, plus povrede. A da ima hamelja, ima, pogotovo u odbrani. Interesantno će ljeto biti.
Jovic treba da bude treca opcija. Novi napadac > Okafor > Jovic.celikmilan je napisao/la: ↑20 maj 2024, 02:35Jović ne smije biti glavni napadač. Loftus-Cheek ne smije biti glavna desetka (tj igrač na poziciji ofanzivnog veznog). Bennacer ne smije biti glavni u toj defanzivnoj liniji. Calabria ne smije biti prvi desni bek. Thiaw ne smije biti štoper za prvih 11. To su te pozicije koje trebaju popraviti.
Sto se tice stopera. U sezoni kad se uzela titula Kalulu i Tomori su bili stoperski par i u drugom dijelu sezone Milan je s njima dvojicom primio 6 golova ako se ne varam. Medjutim razlog tome je bio Kessie i posao koji je on radio na sredini i ispred odbrane. Odlaskom Kessiea odbrana Milana je uzasna.
Ako se ne moze dovesti novi desni bek onda bi volio vidjeti Tomoria tamo , a na poziciji stopera Buongiorna i Thiaw/Gabbia.
Kalulua prodati dok je vakat jer momak nije nista posebno odigrao zadnje 2 sezone a i povrede ga pojedose za Bennacera isto vrijedi ( 70 utakmica propustio u zadnje 4 godine)
Potpisujem. S tim da bi ja prodao i Tomorija i doveo drugog stopera.celikmilan je napisao/la: ↑20 maj 2024, 02:35Jović ne smije biti glavni napadač. Loftus-Cheek ne smije biti glavna desetka (tj igrač na poziciji ofanzivnog veznog). Bennacer ne smije biti glavni u toj defanzivnoj liniji. Calabria ne smije biti prvi desni bek. Thiaw ne smije biti štoper za prvih 11. To su te pozicije koje trebaju popraviti.
Il Club più titolato al mondo!
Promjena i zamjena Tomorija bi bila previše s obzirom da svakako trebamo novog stopera, uz još bar 3 druga startera. Ne možemo opet praviti neke revolucije i mjenjati skoro pola tima.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Pa vrlo moguće da će biti većih promjena u ekipi. Pogotovo odbrana. Thiaw bi mogao da ide nazad u Njemačku, Kjaer svakako, Theo isto nije siguran sa ostankom jer ga traži Bayern i engleski klubovi.
Jedini zasad oko ostanka sigurni koliko sam upratio su Tomori, Calabria, Terracciano, Gabbia i Kalulu, mlade ne bi računao jer oni nisu u nekim većim planovima sigurno.
Najveći problem odbrabe već dvije sezone je taj da nema konkurencije, odnosno nije dovoljna kvalitetna. Tomori ima standardno mjesto, a često je kiksao, Calabria desno, Theo lijevo i u sredini se rotirali Thiaw, Kjaer i Kalulu dok je bio zdrav.
Jedini zasad oko ostanka sigurni koliko sam upratio su Tomori, Calabria, Terracciano, Gabbia i Kalulu, mlade ne bi računao jer oni nisu u nekim većim planovima sigurno.
Najveći problem odbrabe već dvije sezone je taj da nema konkurencije, odnosno nije dovoljna kvalitetna. Tomori ima standardno mjesto, a često je kiksao, Calabria desno, Theo lijevo i u sredini se rotirali Thiaw, Kjaer i Kalulu dok je bio zdrav.
AC Milan are making concrete moves to try and hire Roberto De Zerbi as their next head coach
Pulisic has been one of the few Rossoneri players this season not to have muscle problems . What is his secret? The American explained: "Have I passed through some sanctuary? No, I take great care of my body ."

25 igraca je imalo misicne povrede. 35 misicnih povreda u totalu.
Blago vam se

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.