FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Bosanac1997
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Bosanac1997 » 19 maj 2024, 23:01

Sto se tice stadiona ono je katastrofa i za grad i kanton.Onaj je kreten najavio natkrivanje zapada(Iako je zapad za rusenja realno).U tome se najbolje vidi kako oni nemaji blage veze.
Nece tu biti normalnog stadiona dok neko ne preuzme Slobodu i napravi nesto.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 maj 2024, 23:09

Bosanac1997 je napisao/la:
19 maj 2024, 23:01
Sto se tice stadiona ono je katastrofa i za grad i kanton.Onaj je kreten najavio natkrivanje zapada(Iako je zapad za rusenja realno).U tome se najbolje vidi kako oni nemaji blage veze.
Nece tu biti normalnog stadiona dok neko ne preuzme Slobodu i napravi nesto.
Ma kakvo natkrivanje zapada. To oni svaki put pred izbore kazu, dovedu 2, 3 bagera, budu tu koji mjesec i odvezu. Vec vidjen scenarij 100 puta.

Jesmo zaostali, pa svaki stadion u drzavi nesto nadogradjuje, pravi. Samo kod nas isto srednji vijek stadion. Ne znaju ocistiti stolice, a kamoli neku vecu investiciju uraditi na stadionu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Tzhc075
Kontakt:

Post Postao/la Tzhc075 » 19 maj 2024, 23:14

Nazalost ljudi koji nema napretka dok se ne nadje investitor koji ce naci svoj interes.
Svaka cast svima koji pokusavaju nesto pozitvno napraviti u ovoj nasoj Slobodi,ali ovo je sve trulo iz vana i unutra.
Zelim nam puno sportske srece ali cini mi se da uskoro nece biti nekog napredka.
Sloboda je drugarstvo ❤️🖤❤️🖤

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 19 maj 2024, 23:18

Tzhc075 je napisao/la:
19 maj 2024, 23:14
Nazalost ljudi koji nema napretka dok se ne nadje investitor koji ce naci svoj interes.
Svaka cast svima koji pokusavaju nesto pozitvno napraviti u ovoj nasoj Slobodi,ali ovo je sve trulo iz vana i unutra.
Zelim nam puno sportske srece ali cini mi se da uskoro nece biti nekog napredka.
Sloboda je drugarstvo ❤️🖤❤️🖤
Truhlo je jer smo kokuzi
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 19 maj 2024, 23:49

Nema lijepog stadiona dok se ne makne ona atletska staza.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 20 maj 2024, 00:27

Kako se ne radi stadion ljudi zatrpali šipove, napravili parking, postavili 2 bandere sad ima i rasvjeta navečer.

Ko će naći interes kod nas su sve šupci došli do para i postali ugledni privrednici pa ta stoka ne daje radniku koji ga je obogatio a da daje Slobodi. Kad sam čuo priču oko KK Sloboda i Senada Binga sve iluzije o nekom uspjehu u sportu su pale u vodu.

Kakvi ljudi takva i vlast takav grad i stadion. Mi smo stoka građani ovog grada !
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Carsijica
Kontakt:

Post Postao/la Carsijica » 20 maj 2024, 08:29

klasik je napisao/la:
19 maj 2024, 21:45
Carsijica je napisao/la:
19 maj 2024, 20:32
Tzz1919 je napisao/la:
19 maj 2024, 19:05
Ko je mk1008? Vidim da pojma nemas o trenutnoj situaciji, al me zivo zanima ko si…
Posto vidim da si upucen de javno napisi ko je doveo Cvijanovica pa ga pola Tuzle po fejsbuku blagosiljalo i hvlailo za taj potez i jel zbog njega Cvija mora igrati? I jel sad i in kandidat za funkciju u tk savezu? :kralj:
Od kojih si sad pa ti
Od vas sam :bih: Nek vam onaj Simon objasni ovo sto sam pitao jel K.P. taj sto govorim pa gura Cviju da igra.
Isto ko sto je ovaj Nevolja direktno vezan sa juniorom P.Đ. pa provlaci pricu o dugovanju prema mladicima i kako im se ne daje prilika da igraju hahaha

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 20 maj 2024, 10:25

Simon se ne javlja nikako sa friskim informacijama.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 20 maj 2024, 12:24

Odavno sam spominjao pitanje stadiona i drago mi je da još neki ljudi aktueliziraju. Stadion je prvo sramota za gradsku upravu i vlast, pa onda i za sam grad. Panonska jezera su biznis za vladajuću javnu i skrivenu strukturu vlasti, dok je izgradnja stadiona samo trošak i 'bacanje para'.

Nema entuzijazma, jedino čisti interesi se ganjaju i gledaju. Sloboda nažalost nema budućnost za veće domete od federalne sa ovim sistemom upravljanja, odlučivanja i rukovođenja. Nije toliko stvar ni sa ljudima koji vode, nego sa sistemom.

Kada se otvore vrata, ako se to ikada desi, za privatnu investiciju i upravljanje nad stadionom i klubom, onda možda nešto i bude.

Postoje samo dvije opcije - da ostane ovako kako jeste, a to znači igranje u fedealnoj ligi bez ambicija za više, a to je realnost jer je ponovi ulazak u PL samo zavaravanje i trenutno olakšanje nakon koje slijedi opet povratak na staro ali sa dugoročnijim ostajanjem u federalnoj i

druga opcija je privatizacija kluba i svega što ide uz to, davanje odriješenih ruku, izgradnja modernog stadiona i izdizanje na nivo Sarajeva, Zrinjskog....i igranje evropskih utakmica.

Zrinjski je svake godine sve jači i jači. Tako isto i Sloboda može izabrati put konstatnog ulaganja i napretka ili put odumiranja.

Treba sjesti, naći investitore, imati viziju, plan i program i krenuti.

Volkan
Kontakt:

Post Postao/la Volkan » 20 maj 2024, 13:57

Koliko stoji ovo ruglo pa da se svake godine pomalo gradilo po dio tribine za 5-8 godina sad bi je imali izgradjenu.
Ocigledno nikoga sport ne zanima u ovom Gradu od rukovodecih organa.

Sto se tice narednog kola.
Dobra stvar je sto Hadzicima gori i u istoj su situaciji kao Rudar pred mec sa Stupcanicom.
Hadzici ce morati bar bod izvuci na svom terenu, ako misle sacuvati status u federalnoj ligi, jer poslije Stupcanice idu Rudaru u goste gdje ce izgubiti vjerovatno.

A sto se tice nas, i dalje je sve u nasim rukama ne ovisimo od drugih. Mozda ce ovo biti druga mec lopta sto se kaze.
Ako Stupcanica kojim slucajem odigra bar nerijeseno a mi uspijemo dobiti Tomislava iskupili bi se za domaci remi protiv Celika i otisli na +6 tri kola prije kraja sto znaci jednom nogom bi bili u Wwin ligi.
🔴⚫ FK Sloboda Tuzla 🔴⚫

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 20 maj 2024, 14:53

Volkan je napisao/la:
20 maj 2024, 13:57
Koliko stoji ovo ruglo pa da se svake godine pomalo gradilo po dio tribine za 5-8 godina sad bi je imali izgradjenu.

Dobra stvar je sto Hadzicima gori i u istoj su situaciji kao Rudar pred mec sa Stupcanicom.
Hadzici ce morati bar bod izvuci na svom terenu, ako misle sacuvati status u federalnoj ligi, jer poslije Stupcanice idu Rudaru u goste gdje ce izgubiti vjerovatno.

A sto se tice nas, i dalje je sve u nasim rukama ne ovisimo od drugih. Mozda ce ovo biti druga mec lopta sto se kaze.
Ako Stupcanica kojim slucajem odigra bar nerijeseno a mi uspijemo dobiti Tomislava iskupili bi se za domaci remi protiv Celika i otisli na +6 tri kola prije kraja sto znaci jednom nogom bi bili u Wwin ligi.
Od kako je srusen istok da se svaki dan po jedan siporeks stavio do sad bi imali tribinu
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

mk1008
Kontakt:

Post Postao/la mk1008 » 20 maj 2024, 16:07

dzemil je napisao/la:
20 maj 2024, 12:24
Odavno sam spominjao pitanje stadiona i drago mi je da još neki ljudi aktueliziraju. Stadion je prvo sramota za gradsku upravu i vlast, pa onda i za sam grad. Panonska jezera su biznis za vladajuću javnu i skrivenu strukturu vlasti, dok je izgradnja stadiona samo trošak i 'bacanje para'.

Nema entuzijazma, jedino čisti interesi se ganjaju i gledaju. Sloboda nažalost nema budućnost za veće domete od federalne sa ovim sistemom upravljanja, odlučivanja i rukovođenja. Nije toliko stvar ni sa ljudima koji vode, nego sa sistemom.

Kada se otvore vrata, ako se to ikada desi, za privatnu investiciju i upravljanje nad stadionom i klubom, onda možda nešto i bude.

Postoje samo dvije opcije - da ostane ovako kako jeste, a to znači igranje u fedealnoj ligi bez ambicija za više, a to je realnost jer je ponovi ulazak u PL samo zavaravanje i trenutno olakšanje nakon koje slijedi opet povratak na staro ali sa dugoročnijim ostajanjem u federalnoj i

druga opcija je privatizacija kluba i svega što ide uz to, davanje odriješenih ruku, izgradnja modernog stadiona i izdizanje na nivo Sarajeva, Zrinjskog....i igranje evropskih utakmica.

Zrinjski je svake godine sve jači i jači. Tako isto i Sloboda može izabrati put konstatnog ulaganja i napretka ili put odumiranja.

Slažem se definitivno sa većinom, ali eto to za investitore to je kod nas u BiH koji prvo nemamo zakone uređene, onda mnogi klubovi nam imaju dugove , repove iz proslosti to sve odbija investitore
Pa eto Zeljo ima stadion, ima najbolje navijače u drzavi ali ne moze, nece ljudi jer su u belajima kao i mi, sve sto se poboljšaju bude privremeno krpljenje rupa i onda za godinu dvije ponovo isti scenario.
Dok nemamo zakonske procedure ispoštovane nema ništa od investitora.
Čelik unistio onaj Turski investitor, eno Husić sa TC nije se proslavio a potrosio para mogao je 3 stadiona izgradit
Jednostavno kod nas je to preteško
A i kad se nađe neko dobar politika blokira, primjer eto Dita..

U BiH uspijevas bez investitora jedino ako si politicki projekat.
Al eto dokaz da ne trebaju pare za sve je Kragujevac, ljudi igraju Evropu a nemaju sigurno budzet kao Partizan. Npr tamo igra Ćosić nas kojeg se Željo odrekao eto. Jednostavno mi ovdje u BiH smo sami sebi neprijatelji.
Ali i to su sve kratkoročni bljeskovi, za neki kontinuitet kao sto to ima Zrinjski su potrebne pare ,investitori a o tome mnogi nasi klubovi mogu samo sanjati.
Eto Sarajevo je dalo para i para opet ne mogu nista da osvoje zbog politike .

I ovo skraćivanje lige je najveća glupost jer nisu ujedinjenje lige RS i FBiH. Ovo je velika greška, da se ujedine pa onda uredu, ovako ce bit svega
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫

Beduin
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzlaod

Post Postao/la Beduin » 21 maj 2024, 13:31

Odose nasi vrsni igraci danas na put ne bi li odmorni docekali sutrasnju utakmicu.
Poserem im se na mir, reko bi covjek to crkaje od treninga i kvalitete fudbala.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 21 maj 2024, 14:02

mk1008 je napisao/la:
20 maj 2024, 16:07
dzemil je napisao/la:
20 maj 2024, 12:24

Slažem se definitivno sa većinom, ali eto to za investitore to je kod nas u BiH koji prvo nemamo zakone uređene, onda mnogi klubovi nam imaju dugove , repove iz proslosti to sve odbija investitore
Pa eto Zeljo ima stadion, ima najbolje navijače u drzavi ali ne moze, nece ljudi jer su u belajima kao i mi, sve sto se poboljšaju bude privremeno krpljenje rupa i onda za godinu dvije ponovo isti scenario.
Dok nemamo zakonske procedure ispoštovane nema ništa od investitora.
Čelik unistio onaj Turski investitor, eno Husić sa TC nije se proslavio a potrosio para mogao je 3 stadiona izgradit
Jednostavno kod nas je to preteško
A i kad se nađe neko dobar politika blokira, primjer eto Dita..

U BiH uspijevas bez investitora jedino ako si politicki projekat.
Al eto dokaz da ne trebaju pare za sve je Kragujevac, ljudi igraju Evropu a nemaju sigurno budzet kao Partizan. Npr tamo igra Ćosić nas kojeg se Željo odrekao eto. Jednostavno mi ovdje u BiH smo sami sebi neprijatelji.
Ali i to su sve kratkoročni bljeskovi, za neki kontinuitet kao sto to ima Zrinjski su potrebne pare ,investitori a o tome mnogi nasi klubovi mogu samo sanjati.
Eto Sarajevo je dalo para i para opet ne mogu nista da osvoje zbog politike .

I ovo skraćivanje lige je najveća glupost jer nisu ujedinjenje lige RS i FBiH. Ovo je velika greška, da se ujedine pa onda uredu, ovako ce bit svega
Slažem se drug sa svime. Kad nam je država u banani, šta očekivati od saveza. Hiljade interesa, politika, manipulcija. Ko što ti reče, džaba i pare ako ne možeš proći zahbaljujući drugim interesima, lobijima. Jedan Borac uzima ligu čisto na silu, bukvalno pljačka i hajdučija.

Ali bez obzira na sve to, imaš pozitivnih primjera recimo u Veležu. Ljudi su maltene krenuli od nule i prave to što prave što je za respekt.

Neke stvari treba preslikati ako se nema vlastitih ideja i vizija. Nebitno kakva je liga i sve oko toga, sramota je za grad i tradiciju kluba da se igra na ruševinama nečega što se zove stadion.

Niko me ne može ubijediti da se ne može napraviti stadion i to bez nekog stranog investitora. Mnogi ljudi bi dali svoje pare za takav projekat, malo grad, kanton, zaduženje kod banaka, a ne mora se praviti Wembley. Azmir, ako sam u pravu, je od svojih para napravio tu jednu tribinu. Znači, nije to baš nedostižan keš i ulaganja.

Krenuti od stadiona i jačati podmladak i školu fudbala u djecu. Ono para što bi se ulagalo u nastojanjima da se igra PL usmjeriti u škole fudbala i sačekati koju godinu da se sve to posloži i završi. Dakle, kao neki restart. Za Federalnu ne trebaju neke posebne pare, a za PL će trebati sve više i više para s obzirom na ligu od 10 klubova.

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 21 maj 2024, 17:16

Sta reci nakon prosutih bodova protiv Celika,prvo pol smo odigrali korektno,ali nije htjela ni u gol.Sreca ovaj Rudar Kakanj igra posteno,pa su dobili Olovo...Nalic ponovo mjesa,ponovo ubiija igrace u pojam,i ponovo kad je vuna daje im sansu...Nekorektno totalno...Celik zapeo,protiv nas svih zapnu,ali nemamo ni mi kvalitet ocigledno da to rijesimo na vrijeme....Next stop Tomislav,jako jako nezgodna ekipa....Trebaju nam prijeko 3 boda,da ovo sto prije rijesimo,jer ako se budemo zavlacili i uzdali se u fer i korektnost drugih,ostacemo kratkih rukava,isto kao prosle godine kad smo ispali..
Sloboda je jedina ekipa u federalci koja konstantno ima podrsku i na strani i kod kuce,cak bi nam i premierligasi pojedini pozavidili na tome...Ne opravdavam kamenovanje autobusa ekipe Celika,ali vratite film unazad prvu polusezonu kako su nas jako jako ruzno i lose docekali na zapadu bilinog...kako su isti ti robijasi stali tik uz tribinu gdje su fukare pa svasta dobacivali gadjali itd itd....ali o tom potom bilo proslo..

nadam se da ce momci sutra zapet kao da je zadnja od pocetka,a ne da u zadnjim minutama se bacaju na glavu...

naprijed Sloobodo ljubavi moja...

za neke druge stvari koje su sigurno prepricane,kad se spusti zavjesa...
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

mk1008
Kontakt:

Post Postao/la mk1008 » 21 maj 2024, 17:48

Da li su Hadzibeganovic i Kurtalic povrijeđeni , ili su spremni za ovu utakmicu?
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 21 maj 2024, 18:07

Volkan je napisao/la:

Ja se sjecam da je stajala tabla sa izvodjacem i zavrsetkom radova. Pisalo 2009 godina.
Prodje od tada 15 ljeta, nije zavrsena sjeverna tribina :mrgreen:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 maj 2024, 18:11

HPCompaq je napisao/la:
21 maj 2024, 17:16
Sta reci nakon prosutih bodova protiv Celika,prvo pol smo odigrali korektno,ali nije htjela ni u gol.Sreca ovaj Rudar Kakanj igra posteno,pa su dobili Olovo...Nalic ponovo mjesa,ponovo ubiija igrace u pojam,i ponovo kad je vuna daje im sansu...Nekorektno totalno...Celik zapeo,protiv nas svih zapnu,ali nemamo ni mi kvalitet ocigledno da to rijesimo na vrijeme....Next stop Tomislav,jako jako nezgodna ekipa....Trebaju nam prijeko 3 boda,da ovo sto prije rijesimo,jer ako se budemo zavlacili i uzdali se u fer i korektnost drugih,ostacemo kratkih rukava,isto kao prosle godine kad smo ispali..
Sloboda je jedina ekipa u federalci koja konstantno ima podrsku i na strani i kod kuce,cak bi nam i premierligasi pojedini pozavidili na tome...Ne opravdavam kamenovanje autobusa ekipe Celika,ali vratite film unazad prvu polusezonu kako su nas jako jako ruzno i lose docekali na zapadu bilinog...kako su isti ti robijasi stali tik uz tribinu gdje su fukare pa svasta dobacivali gadjali itd itd....ali o tom potom bilo proslo..

nadam se da ce momci sutra zapet kao da je zadnja od pocetka,a ne da u zadnjim minutama se bacaju na glavu...

naprijed Sloobodo ljubavi moja...

za neke druge stvari koje su sigurno prepricane,kad se spusti zavjesa...
:thumbup:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 21 maj 2024, 21:38

FKBilder je napisao/la:
21 maj 2024, 18:07
Volkan je napisao/la:
...
Ja se sjecam da je stajala tabla sa izvodjacem i zavrsetkom radova. Pisalo 2009 godina.
Na početku sam vjerovao da će ga napraviti ali posle svih onih gluposti sa projektom i onda sa barakama dobro ikako ima stadion. isto ko da se nije mogla podići manja tribina pa je sruši sad i kreni ponovno.
& $ ?

Volkan
Kontakt:

Post Postao/la Volkan » 21 maj 2024, 21:43

FKBilder je napisao/la:
21 maj 2024, 18:07
Volkan je napisao/la:

Zalosno druze. Da smo postavili kasu i skupljali pare ko Zeljo za stolice za 7-10 godina bi skupili pare za tu tribinu.
Samo ne postoji volja, para sigurno ima, ne trazi niko da je izgrade za godinu, nek za 3-5g.
🔴⚫ FK Sloboda Tuzla 🔴⚫

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.