FK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
-
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Sto se tice stadiona ono je katastrofa i za grad i kanton.Onaj je kreten najavio natkrivanje zapada(Iako je zapad za rusenja realno).U tome se najbolje vidi kako oni nemaji blage veze.
Nece tu biti normalnog stadiona dok neko ne preuzme Slobodu i napravi nesto.
Ma kakvo natkrivanje zapada. To oni svaki put pred izbore kazu, dovedu 2, 3 bagera, budu tu koji mjesec i odvezu. Vec vidjen scenarij 100 puta.Bosanac1997 je napisao/la: ↑19 maj 2024, 23:01Sto se tice stadiona ono je katastrofa i za grad i kanton.Onaj je kreten najavio natkrivanje zapada(Iako je zapad za rusenja realno).U tome se najbolje vidi kako oni nemaji blage veze.
Jesmo zaostali, pa svaki stadion u drzavi nesto nadogradjuje, pravi. Samo kod nas isto srednji vijek stadion. Ne znaju ocistiti stolice, a kamoli neku vecu investiciju uraditi na stadionu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Nazalost ljudi koji nema napretka dok se ne nadje investitor koji ce naci svoj interes.
Svaka cast svima koji pokusavaju nesto pozitvno napraviti u ovoj nasoj Slobodi,ali ovo je sve trulo iz vana i unutra.
Zelim nam puno sportske srece ali cini mi se da uskoro nece biti nekog napredka.
Sloboda je drugarstvo

Svaka cast svima koji pokusavaju nesto pozitvno napraviti u ovoj nasoj Slobodi,ali ovo je sve trulo iz vana i unutra.
Zelim nam puno sportske srece ali cini mi se da uskoro nece biti nekog napredka.
Sloboda je drugarstvo
Truhlo je jer smo kokuziTzhc075 je napisao/la: ↑19 maj 2024, 23:14Nazalost ljudi koji nema napretka dok se ne nadje investitor koji ce naci svoj interes.
Sloboda je drugarstvo![]()
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Nema lijepog stadiona dok se ne makne ona atletska staza.
Kako se ne radi stadion ljudi zatrpali šipove, napravili parking, postavili 2 bandere sad ima i rasvjeta navečer.
Ko će naći interes kod nas su sve šupci došli do para i postali ugledni privrednici pa ta stoka ne daje radniku koji ga je obogatio a da daje Slobodi. Kad sam čuo priču oko KK Sloboda i Senada Binga sve iluzije o nekom uspjehu u sportu su pale u vodu.
Kakvi ljudi takva i vlast takav grad i stadion. Mi smo stoka građani ovog grada !
Ko će naći interes kod nas su sve šupci došli do para i postali ugledni privrednici pa ta stoka ne daje radniku koji ga je obogatio a da daje Slobodi. Kad sam čuo priču oko KK Sloboda i Senada Binga sve iluzije o nekom uspjehu u sportu su pale u vodu.
Kakvi ljudi takva i vlast takav grad i stadion. Mi smo stoka građani ovog grada !
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Od vas samklasik je napisao/la: ↑19 maj 2024, 21:45Od kojih si sad pa ti

Isto ko sto je ovaj Nevolja direktno vezan sa juniorom P.Đ. pa provlaci pricu o dugovanju prema mladicima i kako im se ne daje prilika da igraju hahaha
Odavno sam spominjao pitanje stadiona i drago mi je da još neki ljudi aktueliziraju. Stadion je prvo sramota za gradsku upravu i vlast, pa onda i za sam grad. Panonska jezera su biznis za vladajuću javnu i skrivenu strukturu vlasti, dok je izgradnja stadiona samo trošak i 'bacanje para'.
Nema entuzijazma, jedino čisti interesi se ganjaju i gledaju. Sloboda nažalost nema budućnost za veće domete od federalne sa ovim sistemom upravljanja, odlučivanja i rukovođenja. Nije toliko stvar ni sa ljudima koji vode, nego sa sistemom.
Kada se otvore vrata, ako se to ikada desi, za privatnu investiciju i upravljanje nad stadionom i klubom, onda možda nešto i bude.
Postoje samo dvije opcije - da ostane ovako kako jeste, a to znači igranje u fedealnoj ligi bez ambicija za više, a to je realnost jer je ponovi ulazak u PL samo zavaravanje i trenutno olakšanje nakon koje slijedi opet povratak na staro ali sa dugoročnijim ostajanjem u federalnoj i
druga opcija je privatizacija kluba i svega što ide uz to, davanje odriješenih ruku, izgradnja modernog stadiona i izdizanje na nivo Sarajeva, Zrinjskog....i igranje evropskih utakmica.
Zrinjski je svake godine sve jači i jači. Tako isto i Sloboda može izabrati put konstatnog ulaganja i napretka ili put odumiranja.
Treba sjesti, naći investitore, imati viziju, plan i program i krenuti.
Nema entuzijazma, jedino čisti interesi se ganjaju i gledaju. Sloboda nažalost nema budućnost za veće domete od federalne sa ovim sistemom upravljanja, odlučivanja i rukovođenja. Nije toliko stvar ni sa ljudima koji vode, nego sa sistemom.
Kada se otvore vrata, ako se to ikada desi, za privatnu investiciju i upravljanje nad stadionom i klubom, onda možda nešto i bude.
Postoje samo dvije opcije - da ostane ovako kako jeste, a to znači igranje u fedealnoj ligi bez ambicija za više, a to je realnost jer je ponovi ulazak u PL samo zavaravanje i trenutno olakšanje nakon koje slijedi opet povratak na staro ali sa dugoročnijim ostajanjem u federalnoj i
druga opcija je privatizacija kluba i svega što ide uz to, davanje odriješenih ruku, izgradnja modernog stadiona i izdizanje na nivo Sarajeva, Zrinjskog....i igranje evropskih utakmica.
Zrinjski je svake godine sve jači i jači. Tako isto i Sloboda može izabrati put konstatnog ulaganja i napretka ili put odumiranja.
Koliko stoji ovo ruglo pa da se svake godine pomalo gradilo po dio tribine za 5-8 godina sad bi je imali izgradjenu.
Ocigledno nikoga sport ne zanima u ovom Gradu od rukovodecih organa.
Sto se tice narednog kola.
Dobra stvar je sto Hadzicima gori i u istoj su situaciji kao Rudar pred mec sa Stupcanicom.
Hadzici ce morati bar bod izvuci na svom terenu, ako misle sacuvati status u federalnoj ligi, jer poslije Stupcanice idu Rudaru u goste gdje ce izgubiti vjerovatno.
A sto se tice nas, i dalje je sve u nasim rukama ne ovisimo od drugih. Mozda ce ovo biti druga mec lopta sto se kaze.
Ako Stupcanica kojim slucajem odigra bar nerijeseno a mi uspijemo dobiti Tomislava iskupili bi se za domaci remi protiv Celika i otisli na +6 tri kola prije kraja sto znaci jednom nogom bi bili u Wwin ligi.
Dobra stvar je sto Hadzicima gori i u istoj su situaciji kao Rudar pred mec sa Stupcanicom.
Hadzici ce morati bar bod izvuci na svom terenu, ako misle sacuvati status u federalnoj ligi, jer poslije Stupcanice idu Rudaru u goste gdje ce izgubiti vjerovatno.
A sto se tice nas, i dalje je sve u nasim rukama ne ovisimo od drugih. Mozda ce ovo biti druga mec lopta sto se kaze.
Ako Stupcanica kojim slucajem odigra bar nerijeseno a mi uspijemo dobiti Tomislava iskupili bi se za domaci remi protiv Celika i otisli na +6 tri kola prije kraja sto znaci jednom nogom bi bili u Wwin ligi.
🔴⚫ FK Sloboda Tuzla 🔴⚫
Od kako je srusen istok da se svaki dan po jedan siporeks stavio do sad bi imali tribinuVolkan je napisao/la: ↑20 maj 2024, 13:57Koliko stoji ovo ruglo pa da se svake godine pomalo gradilo po dio tribine za 5-8 godina sad bi je imali izgradjenu.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
Slažem se definitivno sa većinom, ali eto to za investitore to je kod nas u BiH koji prvo nemamo zakone uređene, onda mnogi klubovi nam imaju dugove , repove iz proslosti to sve odbija investitoredzemil je napisao/la: ↑20 maj 2024, 12:24Odavno sam spominjao pitanje stadiona i drago mi je da još neki ljudi aktueliziraju. Stadion je prvo sramota za gradsku upravu i vlast, pa onda i za sam grad. Panonska jezera su biznis za vladajuću javnu i skrivenu strukturu vlasti, dok je izgradnja stadiona samo trošak i 'bacanje para'.
Pa eto Zeljo ima stadion, ima najbolje navijače u drzavi ali ne moze, nece ljudi jer su u belajima kao i mi, sve sto se poboljšaju bude privremeno krpljenje rupa i onda za godinu dvije ponovo isti scenario.
Dok nemamo zakonske procedure ispoštovane nema ništa od investitora.
Čelik unistio onaj Turski investitor, eno Husić sa TC nije se proslavio a potrosio para mogao je 3 stadiona izgradit
Jednostavno kod nas je to preteško
A i kad se nađe neko dobar politika blokira, primjer eto Dita..
U BiH uspijevas bez investitora jedino ako si politicki projekat.
Al eto dokaz da ne trebaju pare za sve je Kragujevac, ljudi igraju Evropu a nemaju sigurno budzet kao Partizan. Npr tamo igra Ćosić nas kojeg se Željo odrekao eto. Jednostavno mi ovdje u BiH smo sami sebi neprijatelji.
Ali i to su sve kratkoročni bljeskovi, za neki kontinuitet kao sto to ima Zrinjski su potrebne pare ,investitori a o tome mnogi nasi klubovi mogu samo sanjati.
Eto Sarajevo je dalo para i para opet ne mogu nista da osvoje zbog politike .
I ovo skraćivanje lige je najveća glupost jer nisu ujedinjenje lige RS i FBiH. Ovo je velika greška, da se ujedine pa onda uredu, ovako ce bit svega
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
- Beduin
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzlaod
Odose nasi vrsni igraci danas na put ne bi li odmorni docekali sutrasnju utakmicu.
Poserem im se na mir, reko bi covjek to crkaje od treninga i kvalitete fudbala.
Poserem im se na mir, reko bi covjek to crkaje od treninga i kvalitete fudbala.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Slažem se drug sa svime. Kad nam je država u banani, šta očekivati od saveza. Hiljade interesa, politika, manipulcija. Ko što ti reče, džaba i pare ako ne možeš proći zahbaljujući drugim interesima, lobijima. Jedan Borac uzima ligu čisto na silu, bukvalno pljačka i hajdučija.mk1008 je napisao/la: ↑20 maj 2024, 16:07Slažem se definitivno sa većinom, ali eto to za investitore to je kod nas u BiH koji prvo nemamo zakone uređene, onda mnogi klubovi nam imaju dugove , repove iz proslosti to sve odbija investitoredzemil je napisao/la: ↑20 maj 2024, 12:24Odavno sam spominjao pitanje stadiona i drago mi je da još neki ljudi aktueliziraju. Stadion je prvo sramota za gradsku upravu i vlast, pa onda i za sam grad. Panonska jezera su biznis za vladajuću javnu i skrivenu strukturu vlasti, dok je izgradnja stadiona samo trošak i 'bacanje para'.
Pa eto Zeljo ima stadion, ima najbolje navijače u drzavi ali ne moze, nece ljudi jer su u belajima kao i mi, sve sto se poboljšaju bude privremeno krpljenje rupa i onda za godinu dvije ponovo isti scenario.
Dok nemamo zakonske procedure ispoštovane nema ništa od investitora.
Čelik unistio onaj Turski investitor, eno Husić sa TC nije se proslavio a potrosio para mogao je 3 stadiona izgradit
Jednostavno kod nas je to preteško
A i kad se nađe neko dobar politika blokira, primjer eto Dita..
U BiH uspijevas bez investitora jedino ako si politicki projekat.
Al eto dokaz da ne trebaju pare za sve je Kragujevac, ljudi igraju Evropu a nemaju sigurno budzet kao Partizan. Npr tamo igra Ćosić nas kojeg se Željo odrekao eto. Jednostavno mi ovdje u BiH smo sami sebi neprijatelji.
Ali i to su sve kratkoročni bljeskovi, za neki kontinuitet kao sto to ima Zrinjski su potrebne pare ,investitori a o tome mnogi nasi klubovi mogu samo sanjati.
Eto Sarajevo je dalo para i para opet ne mogu nista da osvoje zbog politike .
I ovo skraćivanje lige je najveća glupost jer nisu ujedinjenje lige RS i FBiH. Ovo je velika greška, da se ujedine pa onda uredu, ovako ce bit svega
Ali bez obzira na sve to, imaš pozitivnih primjera recimo u Veležu. Ljudi su maltene krenuli od nule i prave to što prave što je za respekt.
Neke stvari treba preslikati ako se nema vlastitih ideja i vizija. Nebitno kakva je liga i sve oko toga, sramota je za grad i tradiciju kluba da se igra na ruševinama nečega što se zove stadion.
Niko me ne može ubijediti da se ne može napraviti stadion i to bez nekog stranog investitora. Mnogi ljudi bi dali svoje pare za takav projekat, malo grad, kanton, zaduženje kod banaka, a ne mora se praviti Wembley. Azmir, ako sam u pravu, je od svojih para napravio tu jednu tribinu. Znači, nije to baš nedostižan keš i ulaganja.
Krenuti od stadiona i jačati podmladak i školu fudbala u djecu. Ono para što bi se ulagalo u nastojanjima da se igra PL usmjeriti u škole fudbala i sačekati koju godinu da se sve to posloži i završi. Dakle, kao neki restart. Za Federalnu ne trebaju neke posebne pare, a za PL će trebati sve više i više para s obzirom na ligu od 10 klubova.
Sta reci nakon prosutih bodova protiv Celika,prvo pol smo odigrali korektno,ali nije htjela ni u gol.Sreca ovaj Rudar Kakanj igra posteno,pa su dobili Olovo...Nalic ponovo mjesa,ponovo ubiija igrace u pojam,i ponovo kad je vuna daje im sansu...Nekorektno totalno...Celik zapeo,protiv nas svih zapnu,ali nemamo ni mi kvalitet ocigledno da to rijesimo na vrijeme....Next stop Tomislav,jako jako nezgodna ekipa....Trebaju nam prijeko 3 boda,da ovo sto prije rijesimo,jer ako se budemo zavlacili i uzdali se u fer i korektnost drugih,ostacemo kratkih rukava,isto kao prosle godine kad smo ispali..
Sloboda je jedina ekipa u federalci koja konstantno ima podrsku i na strani i kod kuce,cak bi nam i premierligasi pojedini pozavidili na tome...Ne opravdavam kamenovanje autobusa ekipe Celika,ali vratite film unazad prvu polusezonu kako su nas jako jako ruzno i lose docekali na zapadu bilinog...kako su isti ti robijasi stali tik uz tribinu gdje su fukare pa svasta dobacivali gadjali itd itd....ali o tom potom bilo proslo..
nadam se da ce momci sutra zapet kao da je zadnja od pocetka,a ne da u zadnjim minutama se bacaju na glavu...
naprijed Sloobodo ljubavi moja...
za neke druge stvari koje su sigurno prepricane,kad se spusti zavjesa...
Sloboda je jedina ekipa u federalci koja konstantno ima podrsku i na strani i kod kuce,cak bi nam i premierligasi pojedini pozavidili na tome...Ne opravdavam kamenovanje autobusa ekipe Celika,ali vratite film unazad prvu polusezonu kako su nas jako jako ruzno i lose docekali na zapadu bilinog...kako su isti ti robijasi stali tik uz tribinu gdje su fukare pa svasta dobacivali gadjali itd itd....ali o tom potom bilo proslo..
nadam se da ce momci sutra zapet kao da je zadnja od pocetka,a ne da u zadnjim minutama se bacaju na glavu...
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
Da li su Hadzibeganovic i Kurtalic povrijeđeni , ili su spremni za ovu utakmicu?
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
Ja se sjecam da je stajala tabla sa izvodjacem i zavrsetkom radova. Pisalo 2009 godina.Volkan je napisao/la: ↑20 maj 2024, 13:57Koliko stoji ovo ruglo pa da se svake godine pomalo gradilo po dio tribine za 5-8 godina sad bi je imali izgradjenu.
Prodje od tada 15 ljeta, nije zavrsena sjeverna tribina

HPCompaq je napisao/la: ↑21 maj 2024, 17:16Sta reci nakon prosutih bodova protiv Celika,prvo pol smo odigrali korektno,ali nije htjela ni u gol.Sreca ovaj Rudar Kakanj igra posteno,pa su dobili Olovo...Nalic ponovo mjesa,ponovo ubiija igrace u pojam,i ponovo kad je vuna daje im sansu...Nekorektno totalno...Celik zapeo,protiv nas svih zapnu,ali nemamo ni mi kvalitet ocigledno da to rijesimo na vrijeme....Next stop Tomislav,jako jako nezgodna ekipa....Trebaju nam prijeko 3 boda,da ovo sto prije rijesimo,jer ako se budemo zavlacili i uzdali se u fer i korektnost drugih,ostacemo kratkih rukava,isto kao prosle godine kad smo ispali..

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Na početku sam vjerovao da će ga napraviti ali posle svih onih gluposti sa projektom i onda sa barakama dobro ikako ima stadion. isto ko da se nije mogla podići manja tribina pa je sruši sad i kreni ponovno.
& $ ?
Zalosno druze. Da smo postavili kasu i skupljali pare ko Zeljo za stolice za 7-10 godina bi skupili pare za tu tribinu.FKBilder je napisao/la: ↑21 maj 2024, 18:07Ja se sjecam da je stajala tabla sa izvodjacem i zavrsetkom radova. Pisalo 2009 godina.Volkan je napisao/la: ↑20 maj 2024, 13:57Koliko stoji ovo ruglo pa da se svake godine pomalo gradilo po dio tribine za 5-8 godina sad bi je imali izgradjenu.
Prodje od tada 15 ljeta, nije zavrsena sjeverna tribina![]()
Samo ne postoji volja, para sigurno ima, ne trazi niko da je izgrade za godinu, nek za 3-5g.
🔴⚫ FK Sloboda Tuzla 🔴⚫
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.