FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Ja bih predložio da budete malo konstruktivniji, što je bilo bilo je. Što mislite o Allegriju? Kuntzu (kultni brko)?... jemand anderes?
-
- Kontakt:
Ne biramo mi treneraledar je napisao/la:Ja bih predložio da budete malo konstruktivniji, što je bilo bilo je. Što mislite o Allegriju? Kuntzu (kultni brko)?... jemand anderes?

I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Tuchel i Sane su dvije najveće štetočine svih vremena, a za oboicu je “zaslužan” Hasan što itekako umanjuje njegov, van toga odličan period direktorovanja u Bayernu. O tome ovaj Bundesliga slabo da je riječ progovorio, a zna šta pričaju čistačice i kuharice…Sjećam se da je počinjao psovati Zubala u 4 minuti utakmice, a za TT je šutio i nakon 44 utakmice. Samo da nebi priznao da je Zubalo bio genije za ovoga Klempu. Ego, ego, ego. Doduše Klempo ima opravdanja, nisu mu doveki Čalabu i Paulinju 

-
- Kontakt:
Glup si troleru. Ideš na blok, gori sam ja što sam uopšte gubio vrijeme raspravljajući se s tobom. Spamaj mami svojoj od sad 

- Centre forward
- Kontakt:
Jeko ovaj Halid umjesto Halida 

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
- Omerbavarac
- Kontakt:
Bravo Tel.
Jos jedan dokaz da je momak morao igrati puno vise.
Jos jedan dokaz da je momak morao igrati puno vise.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Ma kakav Allegri. Ništa od toga. Činjenica jeste da Bayernom upravljaju Uli i Kalle. Oni odlučuju. Dobro hajde, nešto malo više vjerojatno Uli odlučuje. Međutim ova natezanja oko trenera nikako ne mogu biti nešto normalno za ovakav klub. Ovo je sramota što rade. Sada im je došlo na naplatu mijenjanje trenera - promijenili su 15 trenera u zadnjih 20 godina. Sramotna činjenica.
Jednostavno ova dvojica imaju previše utjecaja i imaju svoje prste u svemu. Ono što mene još više smeta je to da oni ne traže trenere po viziji nogometa ( kakav Uli i Kalle imaju, znači 4-2-3-1, ofanzivan, atraktivan nogomet što mi je zaista čudno da ne zapošljavaju takve trenere) nego uzimaju "velika imena u tom trenutku" bez obzira na stil igre.
Konkretno mislim da je taktika 3-4-3 kod Nagelsmana i Tuchela bila standardna u većini utakmica ( Leipzig i Chelsea ) pa mi je uopće čudno da su doveli trenere koji gaje ovu taktiku. To mi nikako ne ide zajedno sa razmišljanjem Ulia i Kallea. Neka me netko ispravi ako griješim, dapače.
I kad govorim da smo promijenili toliko trenera, sad ću ispast skroz kontradiktoran. Jednostavno meni je drago da Tuchel odlazi. Nikakav ekstra nogomet nismo igrali pod njegovim vodstvom. Niti "e" od ekstra.
Čista individualnost bez ofanzivno uigranih kombinacija. Defanzivno isto jako jako loše.
Ne mogu mu oprostiti nikako da mu igrači jedva trče u 75. minuti protiv Reala. Hej, uz dužno poštovanje prema klubu, pa nismo mi Erzgebirge Aue da naši igrači ne mogu hodati u jednoj takvoj utakmici. Nepojmljivo.
Pa samo zbog te činjenice mu treba dati otkaz. Kakvo vraćanje Tuchela iduće sezone nakon ovakvog sramoćenja Bayerna. Frajer se nešto žali medijima poslije te tekma na ozljede a ima zdravog Zaragozu i Tela. Mogao ih je uvesti protiv Reala pa mi ne bi bilo žao a ovako uvodi spore Mullera i Čupo motinga. Dosta Tuchela i njegovih ideja, ne treba nam to.
Kao jedan primjer, pa samo pogledajte naša zadnja dva vezna u fazi građenja svakog našeg napada - njemu Pavlović i Laimer ili Pavlović i Goretzka prilaze po loptu u istoj liniji i tako svaki napad. Umjesto da prilazi samo jedan a drugi da bude oko centra. Hajde još i to ali da mu niti jedan od dvojice vezni igrača ne iznosi loptu naprijed već prvo i jedino šta igraju je vraćanje lopte stoperu ili igranje na bekove. Da ne govorim o priključivanju istih tih veznih igrača napadu da ponude opciju više.
Mislim o čemu mi tu pričamo, to nema veze sa nekom idejom same igre. Hajde još bih i razumio da smo u obrani beton ali smo daleko od betona.
Evo danas opet maltretira ovog Zaragozu. Pa daj momku šansu da igra čovječe, šta ga zezaš cijelo proljeće.
Jednostavno ova dvojica imaju previše utjecaja i imaju svoje prste u svemu. Ono što mene još više smeta je to da oni ne traže trenere po viziji nogometa ( kakav Uli i Kalle imaju, znači 4-2-3-1, ofanzivan, atraktivan nogomet što mi je zaista čudno da ne zapošljavaju takve trenere) nego uzimaju "velika imena u tom trenutku" bez obzira na stil igre.
Konkretno mislim da je taktika 3-4-3 kod Nagelsmana i Tuchela bila standardna u većini utakmica ( Leipzig i Chelsea ) pa mi je uopće čudno da su doveli trenere koji gaje ovu taktiku. To mi nikako ne ide zajedno sa razmišljanjem Ulia i Kallea. Neka me netko ispravi ako griješim, dapače.
I kad govorim da smo promijenili toliko trenera, sad ću ispast skroz kontradiktoran. Jednostavno meni je drago da Tuchel odlazi. Nikakav ekstra nogomet nismo igrali pod njegovim vodstvom. Niti "e" od ekstra.
Čista individualnost bez ofanzivno uigranih kombinacija. Defanzivno isto jako jako loše.
Ne mogu mu oprostiti nikako da mu igrači jedva trče u 75. minuti protiv Reala. Hej, uz dužno poštovanje prema klubu, pa nismo mi Erzgebirge Aue da naši igrači ne mogu hodati u jednoj takvoj utakmici. Nepojmljivo.
Pa samo zbog te činjenice mu treba dati otkaz. Kakvo vraćanje Tuchela iduće sezone nakon ovakvog sramoćenja Bayerna. Frajer se nešto žali medijima poslije te tekma na ozljede a ima zdravog Zaragozu i Tela. Mogao ih je uvesti protiv Reala pa mi ne bi bilo žao a ovako uvodi spore Mullera i Čupo motinga. Dosta Tuchela i njegovih ideja, ne treba nam to.
Kao jedan primjer, pa samo pogledajte naša zadnja dva vezna u fazi građenja svakog našeg napada - njemu Pavlović i Laimer ili Pavlović i Goretzka prilaze po loptu u istoj liniji i tako svaki napad. Umjesto da prilazi samo jedan a drugi da bude oko centra. Hajde još i to ali da mu niti jedan od dvojice vezni igrača ne iznosi loptu naprijed već prvo i jedino šta igraju je vraćanje lopte stoperu ili igranje na bekove. Da ne govorim o priključivanju istih tih veznih igrača napadu da ponude opciju više.
Mislim o čemu mi tu pričamo, to nema veze sa nekom idejom same igre. Hajde još bih i razumio da smo u obrani beton ali smo daleko od betona.
Evo danas opet maltretira ovog Zaragozu. Pa daj momku šansu da igra čovječe, šta ga zezaš cijelo proljeće.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Evo i Daviesa uz Telovu asistenciju.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Evo i Neuera...
-
- Kontakt:
Tako je skijaš, treba mu vratiti i Topalovića 

Da li je Eberl jedini sportski direktor, koji ne odlucuje sam o dovodjenju trenera ?
Samo je jedan razlog da bude sportski direktor Bayerna pod takvim okolnostima, to je milionski ugovor koji je dobio.
Vec se dovoljno izblamirao za ova 2 mjeseca, ali njegovo je da prica u mikrofon, a kobasičar da vuce poteze iz sjene.
Samo je jedan razlog da bude sportski direktor Bayerna pod takvim okolnostima, to je milionski ugovor koji je dobio.
Vec se dovoljno izblamirao za ova 2 mjeseca, ali njegovo je da prica u mikrofon, a kobasičar da vuce poteze iz sjene.
Eberl je zalutao u Bayern..pravit ce oni Brazzu od blata.. Ime Eberl u svijetu fudbala znaci isto kao Arben Avdija..lik je nesposoban
-
- Kontakt:
Zvanično: De Zerbi napušta Brighton
-
- Kontakt:
Pa ni drugi neće biti, da igraju Superkup invalidi… 

-
- Kontakt:
Ajde valjda ih ovo treće mjesto natjera da se zapitaju i da riješe neke stvari.
- Centre forward
- Kontakt:
OK se opustit', al' oni se sramote, to nije isto.
Miler je baš ostario. Izgleda k'o razredni starješina većini igrača na terenu.
Miler je baš ostario. Izgleda k'o razredni starješina većini igrača na terenu.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
ma de zerbi je novi trener bayerna, ocekujem uskoro potvrdu s nase strane, mozda najdalje sredinom sedmice. Mozda dovedu nekog igraca i iz brightona.
pavlovic je trash igrac, sta ljudi vide u njemu, a uz to kristalne noge, opet povreda
jos jedna u nizu sramota, kad smo vodili sa 2:0 pa izgubili? Je li proslo stotinu godinu od toga?
Katastrofalna sezona, nikad gori real nas je prosao, u ligi treci, ispali od treceligasa
pavlovic je trash igrac, sta ljudi vide u njemu, a uz to kristalne noge, opet povreda
jos jedna u nizu sramota, kad smo vodili sa 2:0 pa izgubili? Je li proslo stotinu godinu od toga?
Katastrofalna sezona, nikad gori real nas je prosao, u ligi treci, ispali od treceligasa

18 poena razlike na kraju,to je već zabrinjavajuće,mi nismo toliko dominantni odavno bili.
Koje smo godine zadnji put bili 3 na kraju,cini mi se da je tad 2 bila Herta?
Koje smo godine zadnji put bili 3 na kraju,cini mi se da je tad 2 bila Herta?
-
- Kontakt:
Bolje nego da su završili drugi pa da guraju probleme pod tepih. Ovako se promjene moraju dogoditi, htjeli ne htjeli.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Hvala Bogu da Tuchelu gledamo u ledja. 
Tvrdoglava mazga je za sve kriva.

Tvrdoglava mazga je za sve kriva.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.