Kad smo igrali protiv Slovačke, mislio sam da je ono maksimum što mi možemo pružiti. No, danas sam se uvjerio da možemo i bolje. Jednostavno, ovo je savršeno odrađena utakmica; utakmica koje se ni najbolje svjetske reprezentacije ne bi postidjele.
Pape je u utakmicu kren'o onako kako je i najavljivao par dana prije - napadački. Ibišević i Džeko u špicu, a iza njih Miske. Mislio sam da nećemo pobijediti, jer svi znamo kakvi smo kada smo pod imperativom pobjede. No, momci(na čelu sa Sušićem) su me demantovali i pokazali sve što znaju i umiju.
Drago mi je što je Ibišević zabio, a i prije tog je im'o sjajnu asistenciju za Džeku čiji udarac je završio na ruci nekog rumunskog odbrambenog igrača. Jedino što sam više očekiv'o od Pjanića (da se razumijemo, nije on bio loš, al' sam očekiv'o da bude najbolji). Mravac i Spaha odlični, a kod prvog gola nisu oni krivi koliko onaj veznjak što nije ispratio akciju prije centaršuta. Ne znam ko je to bio, al' mislim da je to Pjana.
Lulić bi mog'o igrati 44 utakmice bez prestanka. Momak je danas bio ubjedljivo najbolji igrač na terenu. Gine za svaku loptu, koliko samo prodora po lijevoj strani, upotrebljivih centaršuteva. Strašno. Kapa dolje za današnju predstavu.
Sad nam preostaje nada da oni foteljaši neće biti tol'ko glupi, te da će usvojiti statut, pa da se nadamo nečemu, a ne da ovo bude ona standardna: "Gdje si bio? - Nigdje! Šta si radio? - Ništa!
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”