Premijer Liga BiH 2010/11

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kji klub će biti šampion 2010/2011

Željezničar
224
35%
Široki Brijeg
30
5%
Borac Banja Luka
112
17%
Zrinjski
20
3%
Sarajevo
129
20%
Velež
27
4%
Sloboda
25
4%
Zvijezda
18
3%
Čelik
51
8%
Slavija
9
1%

Ukupno glasova: 645

sarajlija89
Kontakt:

Re: Premijer Liga BiH 2010/11

Post Postao/la sarajlija89 » 25 mar 2011, 15:51

Meni ovi u rs nisu jasni nikako, 99% rs navija za Srbiju i nek navija, njihova stvar. Znaci oni uvijek imaju za koga navijati, al sto onda brinu i mjesaju se u ovaj nash fudbal ovde, ako mogu da pomognu jos bolje, al nemoj brate odmagati kao sto rade
na svaki nacin se BiH pokusava destabilizovati kao drzavna cijelina i suverena drzava...ne biraju ti sredstva...nema ti sta bit nejasno...njima ja svejedno i nemju nikakvih interesa sa te strane...cak sta vise, uspjeh je kad takvo sta urade...
Jedino rijesenje:

ukinut fudbal na ovim prostorima jer ga ne zasluzujemo ni igrati
u ovoj situaciji mi jedino zao reprezntacije :( a inace i ja sam za to i da se konacno uvede red,ukidanjem ovoga nakaradnog NS/FS BiH :evil: ..

mada,ni nakon toga ja ne bi bio prevelik optimista...previse je politike tu da bi se samo posvetili sportu...opet ce to morati po nekom principu "ravnopravnosti naroda" funkcionisat ... :cry: :roll:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 25 mar 2011, 15:56

eni ovi u rs nisu jasni nikako, 99% rs navija za Srbiju i nek navija, njihova stvar. Znaci oni uvijek imaju za koga navijati, al sto onda brinu i mjesaju se u ovaj nash fudbal ovde, ako mogu da pomognu jos bolje, al nemoj brate odmagati kao sto rade njihovi predstavnici i savezu, al ovim ne umanjujem krivicu i ovih iz federacije, oni su isto krivi kao i ovi drugi.
% се ове прве " "," ? % " $ са " " " Савеза,с " $ је ¥ ово за проценте.$ / $ опет ? на % $ % % се %.$ " се % зато % не ? $ $ $ ? " " " то је поента ? ",јер " " " не постојат $ те ". $ ' се хватате ' ФСРС,$ ? " у $,$ " ? " за $ $,$ " " ' " " су ".$ " - у % $ тај састав " " " то," за & % се ? " на овој ",% " свјестан $ & " ? & " " ово је / $,& је $ $ нета,$ " & на & ". ;)
& $ - & " - & - &
ФСРС

Grad je nas DS
Kontakt:

Post Postao/la Grad je nas DS » 25 mar 2011, 16:27

Sarajlija, zadatak moderatora je da bude neutralan.Kao novinar koji prenosi utakmicu.Navija on za jedan od ta dva kluba ali jbg, on mora biti neutralan.A ti kume nikako da se skontas ;) No, ljudi smo, ne roboti, sve kontam. Po vasem (dobri stadioni, 5 kamera za svaku utakmicu, plaćanje sve preko računa..), teško bi se mi naigrali fudbala. Mislim, lud je onaj ko je protiv te priče ali, realno, veze mi nemam sa tim. Dakle, fudbal je samo posljedica nečeg iznad. Dok se ne riješi o to iznad, ovo je nas maksimum.
Zeleni Zub, nije grub. Zeleni zub nema brata, Zeleni zub je kao stub,Zeleni zub jeste tata.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 25 mar 2011, 18:05

Nisam moderator na ovome PDF-u...a objektivan sam uvijek i koliko mogu...bar sto se sporta tice,lako se da provjeriti...

http://sportsport.ba/forum/viewtopic.ph ... 4&start=80 slucajno sam o reprezentaciji Srbije govorio...

o ostalim stvarima ne bih ovdje, jer postoje "dvije" istine...tako da za drugu stranu nikako ne mogu biti objektivan...i obrnuto...

Dakle, fudbal je samo posljedica nečeg iznad. Dok se ne riješi o to iznad, ovo je nas maksimum.
Upravo to sam i reko...a i zna se odakle to "iznad" dolazi...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 25 mar 2011, 18:24

Grad je nas DS je napisao/la:Sarajlija, zadatak moderatora je da bude neutralan.Kao novinar koji prenosi utakmicu.Navija on za jedan od ta dva kluba ali jbg, on mora biti neutralan.A ti kume nikako da se skontas ;) No, ljudi smo, ne roboti, sve kontam. Po vasem (dobri stadioni, 5 kamera za svaku utakmicu, plaćanje sve preko računa..), teško bi se mi naigrali fudbala. Mislim, lud je onaj ko je protiv te priče ali, realno, veze mi nemam sa tim. Dakle, fudbal je samo posljedica nečeg iznad. Dok se ne riješi o to iznad, ovo je nas maksimum.
Pa kako ce se to iznad rijesit, podijelit Bosnu i praviti nove granice po Evropi, pa da onda mozemo u miru imati reprezentaciju i fudbal???

Kad ja mogu ici poslom u Banja Luku, kupovati na pumpama u rs, imati vikendicu u rs i ici tamo svake sedmice, trositi pare u rs, a i ovi drugi mogu isto po federaciji. Sto onda koce razvoj fudbala, kad vec ne navijas za tu reprezentaciju, a imas hvala Bogu za koga navijat. Ako hoces pomoci pomozi, ako neces nemoj i zdravo

Bezveze mi je isto sto se svi hvataju politike odma iako ona ima uticaj, al ajd napisi post cisto fudbalski, sportski. Kad tako bude 90% ljudi razmisljalo mozda i bude bolje

Pitanje za ovog iz Zvornika, jel tvoj lokalni klub tebi ishta znaci i jel bi volio da on nekad zaigra u Evropi?
nema potpisa

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 25 mar 2011, 18:39

Pitanje za ovog iz Zvornika, jel tvoj lokalni klub tebi ishta znaci i jel bi volio da on nekad zaigra u Evropi?
То ' &. Е $ управо тај ? " ? за " ",$ " Савеза % " " & првенства $ ' $." се ?," ' на ? ' ? " $.
$ у овој " " не ' " ' " са $ на ?.
& $ - & " - & - &
ФСРС

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 25 mar 2011, 18:47

drinin vuk je napisao/la:
То ' &. Е $ управо тај ? " ? за " ",$ " Савеза % " " & првенства $ ' $." се ?," ' на ? ' ? " $.
$ у овој " " не ' " ' " са $ на ?.
Pa i moje Sarajevo je ovaj savez klao ko nikoga. Poenta je rasformirati ovakav savez, potpuno drugacije ga urediti, sa ljudima iz struke, da nemas hiljade komisija, 45 kantonalnih saveza i slicno.

Jesi li ti za potpunu reorganizaciju saveza, nezavisno od politike i sa ljudima iz struke. Pa ko bude najbolji nek osvaja titule??
nema potpisa

Grad je nas DS
Kontakt:

Post Postao/la Grad je nas DS » 25 mar 2011, 18:53

Sarajlija, cim ti avatar vidim, znam da si OK lik :). Sve najbolje.. ;)
Zeleni Zub, nije grub. Zeleni zub nema brata, Zeleni zub je kao stub,Zeleni zub jeste tata.

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 25 mar 2011, 18:58

sarajlija89 je napisao/la:
E sad da se vratimo na fudbal , znaci nije problem meni jedan predsjednik dok god postoje mehanizmi osiguranja ravnopravnosti fudbala iz republike srpske u tom jedinstvenom savezu.

Za razliku od tebe npr, ja ne zelim da bude kao sto je bilo prije rata, ja ne zelim da rastu zeljo i sarajevo od para svih nas , a da borac bude provincijski klub koji pare dobija na kasicicu, zelim takodje ravnopravnu raspodjelu sredtava koje dodju iz uefe, zelim isto tako ravnopravnost u pogledu delegiranja sluzbenih lica na utakmicama premijer lige itd itd.

sasvim je logicvno sto se velika vecina navijaca zeljeznicara i sarajeva toliko okomila na sadasnji savez, jer ovakav kakav jeste, ne omogucava njihovim klubovima da budu ono sto su bili ranije, medjutim ja ti garantujem da su ta vremena iza nas i nikada se na taj nekadasnji nacin nece vratiti sta god da se desi.

Sarajevo i Zeljeznicar ako ce biti veliki klubovi bice zato sto su to sami uspjeli od svog novca i novcalokalne zajednice koja ih smatra svojim sportskim predstavnicima a ne na racun nikog drugog vise.

Sto se mene tice, obozavam fudbal , ali kada bi bas morao da biram, biram radije da ne igram nikako ni ligu ni evropu nego da igram sve to a budem neravnopravan .

A zasto pisem ovo sto pisem, zato sto ljudi u sarajevu kada je fudnbal u pitanju najcesce jos ne mogu da se oslobode uspomena iz SR BiH, koji je htio to neko priznati ili ne, fovorizovao dva srajevska kluba u odnosu na ostale.

Uzmi npr Iviicu Osima u zadnjem intervjuu na 60 minuta, potpuno iskreno govori sta misli , tu istice vaznost da politicari u bih oslusnu sta se misli na grbavici, jer eto grbavica oslikava puls bih i da se npr za zelju moraju malo vise pobrinuti, ili kad govori o zajednickoj ligi, ko bi iz iz bih trebao da igra kaze sarjevo zeljo velez sigurno, i onda doda eto i Borac da bude multi kulti onako sa podsmjehom

Inace ljudi iz Sarajeva imaju osobinu da sarajevo smatraju centrom svijeta a kamoli svega u bih pa tako i fudbala.
to je pogresan pristup koji je odbojan svim drugima. Ja imam puno prijatelja u sarajevu kojima to i u lice kazem kad pocnu sa nekom nostalgicnom pricom o proslim vremenima ,i dam im argumente da ne govorim gluposti kad to kazem i objasnim da to nije dobro, da stvara odbojnost i automatski otpor prema svemu sto dolazi iz sarajeva, i ljudi to malo po malo shvate i prihvate da je tako, ali tesko se daju istrgnuti iz te, sada vec, iluzije. Jer iluzije su lijepe iz njiihove perspekitve.
Citat 1

...zna se sta su Sarajevo i Zeljo u jugoslovenskim okvirima,a ne samo u BIH...ovdje naravno i Velez treba spomenuti,kao tri najveca kluba u BiH. Poslije njih dolaze Sloboda,Borac,Celik...kao renomirani prvoligasi.

Zar na osnovu svega, tih 6 klubova ne bi uvijek trebalo biti u vrhu i borit se za titulu..imaju tradiciju,dolaze iz urbanih i vecih sredina,imaju publiku i sve ostalo...logicno bi bilo zar ne???

A ne neko Posusje,Siroki Brijeg,Leotar,Brotnjo ...pa oni zajedno ne mogu skupit 1000 gledalaca na svojim tekmama, a bili su prvaci iz ovoga ili onoga razloga,i prije svih navedenih klubova.(Oj Boze,cuj Brotnjo sampion prije Sarajeva :cry: )

I nezz o kakvom rastu sarajeva ili zelje govoris na racun svih "vas"...pa eto i sam Borac cu spomenuti....da je normalan savez i drzava...nikad se ne bi desilo da Brotnjo i slicni budu prvaci ispred Borca i ostalih...i to ce se nastaviti,dokle god je ovako..i zelite taj savez jel???

Pa upravo sarajevo,zeljo, velez,borac i ostali klubovi koji nesto znace su zakinuti ovakvim savezom...a vi govorite kako je ovo dobro jer bi u suprotnom na racun "vas" sarajevo i zeljo bili jaki...

zar nije logicno da najbolji klubovi i budu uvijek najbolji...i o kakvoj neravnopravnosti govorite...pa i sami se osteceni ovim savezom....covjece 2x ste ispadali iz ove smijesne lige....jel to ravnopravnost???

Citat 2

Pa molim te kakav je slucaj u Srbiji sa Zvezdom i Partizanom...u Hrvatskoj sa Dinamom i Hajdukom...zar ti klubovi nisu najveci i dan danas u svojim zemlajma,zar ti gradovi nisu centar fudbala i svega ostalog???

Zasto bi Sarajevo bilo izuzetak...??? Najveci grad i najveci klubovi su iz sarajeva,ma koliko to neko ne zelio prizanti...ne zelimo favoriziranje ali ne zelimo ni opstrukcije koje su ocigledne...da je normalna liga, svake godine bi se ta 2 kluba za titulu borila,ako nista zbog historijskog naslijeđa i kao jedina 2 kluba u BIH koja nesto znace i sada..ma koliko, neko, ni to ne zelio priznati....al svjesni ste da samo sarajevo i zeljo ovdje nesto znace...u ovoj jadnoj ligi...

S druge strane...klubovi kao Vojvodina,Radnicki,OFK,Rijeka,Osijek...su u sjeni,vise nego li i Borac i svi ostali u BiH...pa se ne govori o nekoj neravnopravnosti...a svi navedeni su veci klubovi od Borca..

I na kraju...vidjecemo sta ces sljedece sezone ili narednih sezona govorit,kada se borac bude za opstanak borio....i saa si svjestan da to tako kod nas ide..jedne godine prvi..druge ispadas...jedne godine imas pun stadion...druge prazan...

a jedina dva kluba,koja i pored svega opstaju i imaju uviijek svoje navijace su sarajevo i zeljo...dva najveca BiH kluba...

Jbg,neke se stvari ne mogu kupiti novcem...

e pa to je tvoje misljenje da zeljo i sarajevo moraju biti u vrhu,dok ste dobijali pare od drzave puhali ste se a sad vise nemaa,sad bi vi opet nema prijatelju nema......i dok je tako razmisljanje u vas nema napretka u nogometu
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 25 mar 2011, 19:20

Nemam zivaca vise :lol:

Taj post je bio replika na vasu "teoriju centralizacije" i favoriziranja ta dva kluba...

nisam ja to prvi napisao,samo sam replicirao sto se i vidi....vratite se par stranica unazad i procitajte...ne mogu svaki put pojedinacno objasnjavat...

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 26 mar 2011, 12:35

Ma pusti ti ovog sarajliju,on bi trebao na odvikavanje od Širokog Brijega,ovisan je o nama :lol: :lol: :lol: ,i to je neka bolest :roll:

jeremija

Post Postao/la jeremija » 26 mar 2011, 12:37

Pa normalno je da su ljudi zavisni na uspješne. ;) To je u ljudskoj prirodi.Jbg ne živi se od stare slave...Gleda se sadašnjost.
Srbin sam i tim se ponosim...

PFC

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 26 mar 2011, 13:03

Rosas7 je napisao/la: e pa to je tvoje misljenje da zeljo i sarajevo moraju biti u vrhu,dok ste dobijali pare od drzave puhali ste se a sad vise nemaa,sad bi vi opet nema prijatelju nema......i dok je tako razmisljanje u vas nema napretka u nogometu
I vi ste bili u vrhu dok ste 'dobivali' pare. Da ih to niste kojim slucajem sami zaradili?? Od cega??

Od 400 ljudi po utakmici?? jasta ste :lol: :lol:

jeremija

Post Postao/la jeremija » 26 mar 2011, 13:07

UPS je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la: e pa to je tvoje misljenje da zeljo i sarajevo moraju biti u vrhu,dok ste dobijali pare od drzave puhali ste se a sad vise nemaa,sad bi vi opet nema prijatelju nema......i dok je tako razmisljanje u vas nema napretka u nogometu
I vi ste bili u vrhu dok ste 'dobivali' pare. Da ih to niste kojim slucajem sami zaradili?? Od cega??

Pa imali su sposobne ljude u klubu,dobre sponzore.I sta je tu problem?
Srbin sam i tim se ponosim...

PFC

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 26 mar 2011, 16:31

Ratni profiteri sole drugima pamet o zaradi novca.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 26 mar 2011, 16:58

Mosor1 je napisao/la:
jeremija je napisao/la:
UPS je napisao/la: I vi ste bili u vrhu dok ste 'dobivali' pare. Da ih to niste kojim slucajem sami zaradili?? Od cega??

Pa imali su sposobne ljude u klubu,dobre sponzore.I sta je tu problem?
Bas tako!!!Sponzore treba traziti a ne plakati da ti drzava nesto da!!!Pa evo samo sponzori u Širokom,od Mepasa pa do 100 Hrvatskih firmi!!!I ljudi zele uspjeh,zato i ulazu!!! :D :) ;)
Ko normalan može ulagati u Široki brijeg ? Veća reklama NK Široki brijeg od npr. FK Sarajeva ?

Evo Zrinjski i nekako, više ljudi stoji iza njega ali brate mili iza Širokog nema nikoga. Pod ovim ''ljudima'' mislim na navijače,simpatizere.
Who dares, wins !

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 26 mar 2011, 17:34

Ma imaš ti izgleda odgovor na sve. Uglavnom, te pare koje imate dole i koje se ulažu u Široki nisu pošteno zarađene i na tuđim mukama se to mjestašce uzdiglo. Nema tu čistih poslova.
Who dares, wins !

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 26 mar 2011, 17:48

Mosor1 je napisao/la:
NeToBoLa je napisao/la:Ma imaš ti izgleda odgovor na sve. Uglavnom, te pare koje imate dole i koje se ulažu u Široki nisu pošteno zarađene i na tuđim mukama se to mjestašce uzdiglo. Nema tu čistih poslova.
Odakle se ti javljas pa kezes dole haha :D :D
Ma nek samo nije od tebe i takvih,al sad dolazi Mepas u Mostar,pa ce te nam i vi Velezovci pomagati!!! ;) ;)
Pardon. Nije mi dedo iz Širokog tako da sam možda dva puta bio GORE.

To su i tvoje i moje pare. ;)
Who dares, wins !

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 26 mar 2011, 18:22

Sta mislite da li postoji segment zivota gdje se nakupilo vise bitange,bagre i hohstaplera nego u fudbalu BiH? Naravno,ne mislim tu na igrace nego na sve ostale,uprave klubova,savez,sudijsku organizaciju,delegate,kontrolore....?
Meni je pala jedino politika na pamet,ali razlika je sto su oni skolovani a ovi u fudbalu,uglavnom, polupismeni!

Privatizacija klubova pod hitno!
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 26 mar 2011, 21:43

Mosor1 je napisao/la:
NeToBoLa je napisao/la:Ma imaš ti izgleda odgovor na sve. Uglavnom, te pare koje imate dole i koje se ulažu u Široki nisu pošteno zarađene i na tuđim mukama se to mjestašce uzdiglo. Nema tu čistih poslova.
Odakle se ti javljas pa kezes dole haha :D :D
Ma nek samo nije od tebe i takvih,al sad dolazi Mepas u Mostar,pa ce te nam i vi Velezovci pomagati!!! ;) ;)
braVO MOSOR1,imate jake tvornice samo ulazite svaka vam cast :)
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.