Google je napisao/la:Cuj da se otvori posebna tema za derby Inter-Milan...
Bolje da se otvori tema derby-kola ili tako nesto slicno...na kojij ce se raspravljati o derbiju koji se igra u tom kolu,a ne da se otvara tema za svaki derbi..!!!
pa kad se otvarala sa Dortmund-Bayern, Bars-Real ... može onda i ova
Zato sto u Spani i Njemackoj imas samo po te dvije ekipe da nesto vrijede,sve ostalo je buranija... !!!
U Itali imas 4-5 ekipa koje kad igraju međusobno sve veliki derby...Imaces temu koja ce biti ziva svako drugo trece kolo...!!!
Misli globalno,dijeluj lokalno...
Ma-ya u Njemačkoj sveke nove godine novi klub pored Bayerna etc. (Wolfsi,Hoffenheim,Leverkusen itd.)
Dok je ovo najveći gradski derbi na Svijetu koji postoji ... nema dalje, a ja sad ode pravit tu temu, pa ako je izbrisu -izbrisu
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !
A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥
Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!
robovi88 je napisao/la:
Dok je ovo najveći gradski derbi na Svijetu koji postoji ... nema dalje, a ja sad ode pravit tu temu, pa ako je izbrisu -izbrisu
Ti ode da praviš temu Pa ka'š je napraviti?
Neće se brisati, ideja je dobra. Jer kada se igraju utakmice u kojima igraju timovi gdje ima veliki broj simpatizera na forumu, to je dobro rješenje da se diskusije vode na jednom mjestu.
Nakon utakmice (par dana) ta se tema spoji sa temom Serie A. @Toma će to odraditi.
EDIT : Van Basten novi trener Fiorentine od iduće sezone
zezas?? ako je tacno onda je to sjajno, vratio se "svoju " ligu
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Veliki derby Italijanskog fudbala i jedan od najzescih derbya u Italiji kako na tribinama,tako i na terenu.(Uz Roma-Lazio,ja mislim da nijedna druga tekma nema toliko tenzija na terenu, kao ova.Rijetkost je da ne bude crveni karton.)
Roma i Juve su uvijek bili veliki rivali,a sve je kulminiralo u sezoni 1980-81,kada su se dva tima borila za titulu. U drugom mecu, u Torinu,Romi je ponisten cist pogodak,sto je bilo mozda i kljucno za naslov Juventusa te sezone.(Mec je zavrsio 0-0.)
[youtube][/youtube]
2001.Roma se "revansirala"...Pred kraj sampionata,tada vodeca Roma je gostovala u Torinu...Juventus je poveo 2-0 vec u 10. minuti i eventualnom pobjedom bi se priblizio Romi...ali do kraja mece,Roma je izjednacila golovima Nakate i Monetelle,sto se ispostavilo kao kljucni rezultat u borbi za titulu.
Medjutim,mec je obilovao kontroverzama oko navodnog prava nastupa Nakate,koji je i postigao gol u toj tekmi.Naime,iz Juventusa su se zalili kako Nakata nije mogao igrati,jer je prekoracena kvota igraca van EU,koji su bili na terenu...ali sve je ostalo na tome.
[youtube][/youtube]
Da ne govorimo o prelascima Capella,Zebine i Emersona...sa tim ste vjerujem dobro upoznati.
U medjusobnim duelima,Juventus je mnogo uspjesniji:
U Rimu je Roma nesto uspjesnija,28 pobjeda,naspram 23 Juventusa...U posljednjih 10 tekmi,5 pobjeda Juventusa i 2 pobjede Rome...
Pobjeda Rome od 4-0,2004. godine je bila posljednja na domacem terenu...7 godina nas niste dobili
Najvece pobjede i porazi Juventusa u Rimu:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
Utakmica između ta dva tima poznata je kao Milanski derbi ili Derby della Madonnina (u čast jednoj od glavnih znamenitosti grada, statui Djevice Marije zvane "Madonnina", na vrhu milanske katedrale).Ujedno ovo je i najveći gradski derbi na Svijetu.
Milano je jedini grad u Europi čiji su nogometni klubovi osvojili Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo. S ukupno devet naslova Lige prvaka, Milano, dijeli prvo mjesto s Madridom, kao grad s najviše osvojenih naslova.
Mnogi ovu utakmicu smatraju utakmicom koja može preokrenuti prvenstvo koje je već praktički bilo u rukama Milana koji su imali prednost od čak 16 bodova.Sada ju je Inter smanjio na -2 i imaju priliku da se dočepaju prvog mjesta.
Ova dva velikana su igrala do sada 274 utakmice, što u Italiji što i u Evropi te prijateljskim utakmicama.Inter ima 95 pobijeda, 72 neriješene i 107 pobijeda Milana.Najbolji strijelac u derbijima je Andriy Shevchenko sa 14 golova.
Najveće pobijede Intera : Milan 0–4 Inter, 29 Avgust 2009 ; Milan 1–5 Inter, 24 Mart 1974
Najveće pobijede Milana : Milan 8-1 Inter, 3 Mart 1918 ; Inter 0–6 Milan, 11 Maj 2001
Inter - Nakon poraza od rivala pošle godine je totalno drugi klub.Kada su smijenili Rafu Beniteza, doveli su mladog trenera, bivšeg nogometaša i trenera ljutitog rivala Milana, Leonarda koji je uspio da probudi motivaciju u igračima Intera, da vrati želju za igrom i vrati Inter na prave staze nakon što to nije uspio Benitez.Neroazzurri su pod imperativom pobijede nakon što su prošli dalje Bayern u LP u nezaboravnoj utakmici uspjeli su da pobijede Lecce i smanje zaostatak nad Milanom na 2 boda.Leonardo je pred ovu utakmicu u problemima zbog povreda Chivua,Lucia,Samuela i Ranocchije.Eto, Sneijder i društvo se nadaju pobijedi i skidanju Rossonera sa čela tabele.
Milan - Nakon što su ovu sezonu počeli s novim imenima u ekipi, novim trenerom Rossonerima se na početku sezone činilo kao da su napokon spremni da se suprotstave Interu koji je "harao" Italijom zadnjih 5-6 sezona. Doveli su Ibrahimovića,Robinha,Boatenga i ostale nadajući se da će nešto uraditi po pitanju Skudeta. Sezona im je krenula odlično, Ibrahimović je počeo da zabija kao u godinama u Interu.Pobijedili su Inter u derbiju u kojem je presudio upravo taj čovjek Zlatan.U Ligi Prvaka su se loše proveli nakon slabe igre u Grupnoj Fazi, obrukali su se ispadanjem od Tottenhama.U predstojećem derbiju Allegri će imati problema u Napadu jer neće biti suspendovanog Ibrahimovića, ali ono što raduje Crveno-crne je povratak Pirla i Boatenga a postoji mogućnost da zaigra i Pippo Inzaghi nakon duuge povrede.Trio Pato-Cassano-Robinho je dobar na papiru ali na terenu je katastrofalan jer niti jedan od njih nije klasični Napadač.
Ono što je sigurno je da nas čeka još jedna odlična utakmica između Vječitih Rivala i neka pobijedi (osvoji skudeto) Bolji.
[youtube][/youtube]
Eto Raja diskutujte, svađajte se , podržavajte radite šta hoćete.Ja sam svoje završio nadam se da ste zadovoljni uvodom
@sarajlija kapa dole
Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!
Inace,kako rekoh..imam feeeling da ovo Milan uzima..Uglavnom,velika tekma,koja bi mogla dosta toga rijesiti ili zakomplicirati .
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
sarajlija89 je napisao/la:Samo sam ti ubacio "nerijeseno" u anketu.
Inace,kako rekoh..imam feeeling da ovo Milan uzima..Uglavnom,velika tekma,koja bi mogla dosta toga rijesiti ili zakomplicirati .
sarajlija 89,ti kao moderator nebi smio biti pristrasan u ovoj utakmici ili bar te simpatije zadrzi za sebe,tko ce pobjediti pa to je jasno,pobjedit ce onaj ko je i naucio pobjedzivati posljednjih mjeseci i onaj ko je u boljoj seriji i boljoj formi,onaj koji ima jacu ekipu INTER nakon ovoga kola preuzima vodecu poziciju na tabeli serie a
prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO
Hoće li igrati Ibrahimović? Mah, igrao on ili ne, opet bih veće šanse dao Interu. Prije svega, igraju u odličnoj formi; a Milan u posljednje vrijeme prosipa bodove. To je i dovelo do gubitka velike prednosti, pa je sada razlika samo 2 boda. Eto'o i Pazzini zabijaju kao od šale, dok s druge strane, samo Ibrahimović zabija, iako po imenima i Milan ima briljantnu napadačku liniju (Pato, Cassano i Robinho). Nadam se da ćemo vidjeti veliki broj prilika i golova, a moje mišljenje je da će Inter ovo dobiti i tako prestići gradskog rivala.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
sarajlija89 je napisao/la:Samo sam ti ubacio "nerijeseno" u anketu.
sarajlija 89,ti kao moderator nebi smio biti pristrasan u ovoj utakmici ili bar te simpatije zadrzi za sebe,tko ce pobjediti pa to je jasno,pobjedit ce onaj ko je i naucio pobjedzivati posljednjih mjeseci i onaj ko je u boljoj seriji i boljoj formi,onaj koji ima jacu ekipu INTER nakon ovoga kola preuzima vodecu poziciju na tabeli serie a
khm-khm
[youtube][/youtube]
@monolog ne igra Ibra
s vama se nikad ne zna, uvijek smo se mucili protiv ovih slabijih ekipa tipa bari, catania, cesena, juve salu na stranu, s obzirom da i dalje sanjamo o LP i na situaciju u kojoj se nalazi juve logicno bi bilo ocekivat pobjedu rome al' iskren da budem ne bi me iznenadilo i da bude suprotno jer poraz u rimu bi samo zacinio ovu katastrofalnu sezonu za vas a s druge strane nama trebaju sva 3 boda jer ganjamo plasman u LP. kad svemu tome dodamo tradiciju i rivalstvo koje imaju ova dva kluba onda imamo svako pravo ocekivat odlicnu utakmicu. o sastavima i taktikama cemo nesto kasnije
forza roma
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti
interova odbrana u zadnje vrijeme igra zaista loše tako da ne smatram da je inter u nekoj prednosti. jesu u boljoj formi zadnjih mjesec ali u derbiju forma ne znači baš mnogo.
Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Iznio sam svoje misiljenje u vezi meca,nigdje nisam rekao da navijam(nedo Bog) za jedne ili druge mada sam u par navrata rekao da mi je Inter "drazi" od Milana a inace volio bih da Napoli uzme titulu...(@Magica,ako se to desi..imas vopi od mene ako kad dodjes u Sa )
E cuj ja kao moderator ne bi smio biti pristrasan nasmija me Bgm :lol:jos malo pa ni za Juve necu moc navijat
Sto se tekme tice..
Inter pobjeđuje i ima rezultate ali nije to to,nije to ta igra...dosta srece imaju,slozit cete se.Milan je pao u formi,na ruku im ne ide ni izostanak Ibrahimovica...al jednostavno,rijetko kad grijesim kad imam feeling Nezz sto..ali Milan pobjeđuje
da se ja pitam ja bi stavio drugu postavu Juventusa, nek ide Roma u LP a ne Udinese,sta ce oni tamo, prodace sve dobre igrace, Di Natale ce dobit unuke i zavrsice ko Sampdoria,dzaba da "predstavljaju" Italiju kad od njih nema hljeba,a ekipu ne mogu zadrzat to svi znamo, al eto Forza Juvedoria, do sljedece sezone kad se nadam da ce Juvedoria da se preimenuje u Juventus, cekam cekam...
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Ma Roma će se poigrati sa Del Nerijevom družinom i poslati ih u Torino sa barem 3 gola u mreži. Iskreno, ovo bi treb'o biti derbi koji će odlučivati o nekim bitnijim stvarima u Serie A, a ne da bude derbi za izlazak u Evropu. Jbg, tako grah pao ovim dvjema ekipama i moraju se nositi s tim. Mislim da Juve, bez obzira na bogatu istoriju, ne'a šta tražiti u Rimu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Iznio sam svoje misiljenje u vezi meca,nigdje nisam rekao da navijam(nedo Bog) za jedne ili druge mada sam u par navrata rekao da mi je Inter "drazi" od Milana a inace volio bih da Napoli uzme titulu...(@Magica,ako se to desi..imas vopi od mene ako kad dodjes u Sa )
E cuj ja kao moderator ne bi smio biti pristrasan nasmija me Bgm :lol:jos malo pa ni za Juve necu moc navijat
Sto se tekme tice..
Inter pobjeđuje i ima rezultate ali nije to to,nije to ta igra...dosta srece imaju,slozit cete se.Milan je pao u formi,na ruku im ne ide ni izostanak Ibrahimovica...al jednostavno,rijetko kad grijesim kad imam feeling Nezz sto..ali Milan pobjeđuje
sto se tice juvea vjerovatno za par sezona neces ni imati za koga navijati , kada si tako dobar prorok reci mi sta mislis kada ce bih u evropu
prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO
Pa i ja bih volio Romu u LP,nego Udinese...ali tesko Bgm...
Meni je svejedno hocemo li igrati KUP UEFA ili ne...tako da...jbo 6. mjesto...mi svakako mozemo ocekivati da i 7. mjesto vodi u KUP UEFA,dovoljno je samo da Milan udje u finale kupa i tada se automatski otvara mogucnost da i sedmoplasirani ide u Evropu...
S druge strane,Roma ako pobjedi..mozda se moze nadati da moze uhvatiti to 4. mjesto..mada su poprilicno zaostali i s obzirom na formu Udinesea...