FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Elber111
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Elber111 » 02 maj 2024, 16:21

Stefan Effenberg je napisao/la:
02 maj 2024, 14:28
Došlo je ovih dana/tjedana na naplatu ponašanje prvenstveno uprave prema trenerima. Zaboravimo igrače koji se ionako loše ponašaju prema trenerima jer je uprava ta koja pojma nema što radi i zato su im lijepo Alonso, Nagelsman i Rangnick otkazali baš zbog takvog ponašanja prema trenerima.

Upravi dirigiraju igrači ( Neuer, Muller, Goretzka, Kimmich - ovo je samo moje mišljenje ) ko im je dobar trener a ko im je loš. E sad lijepo neka i dalje slušaju igrače koji trenerima spremaju otkaze jer im neki trener u facu kaže kako stvari stoje a primadonama to ne odgovara.

Naravno da možemo ovdje dodati osim igrača koji dirigiraju i čisto lutanje sa odabirom trenera koji odudaraju od filozofije kakvu Bayern očito želi a to je: 4-2-3-1, atraktivan nogomet, ofanzivan nogomet koji privlači navijače, sponzore, novac itd.. Onda bi i prema tom prvenstvenom kriteriju trebali i odabirati trenere koji takav stil igre igraju u svojim klubovima.

Pa ne može biti normalno da smo promijenili toliko trenera, svi drugi to vide i teško da će se oni pametniji olako upustiti u takvu igru. Sad nek trpe ismijavanja cijele nogometne Europe. Sami su tako htjeli i eto im jedna šamarčina za drugom. Neka neka, malo će se i oni opametiti sa ovim (valjda). Trebalo im je ovo što se događa da se dozovu pameti.

Mijenjamo trenere ko čarape i to nikako ne može biti dobro. Nema kontinuiteta, nema prepoznatljivosti, nema jasnog plana, nema podrške treneru i kad je teško, odluke se očito donose brzo što u odabiru trenera što u otkazima. Bilo je pitanje vremena kad će se ovo početi dešavati.

Max Eberl svakako ovdje snosi dio odgovornosti i kad se pogledaju njegove izjave ispada smiješan i neozbiljan. Za početak karijere sportskog direktora jako lošu sliku daje o sebi.

Uprava totalno luta sa odlukama i ovo je stvarno srozavanje ugleda Bayerna u stvarima u kojima to ne bi trebalo biti tako. Umjesto da uprava bude podrška trenerima koje prije svega oni sami odabiru i zaposle, ne, par loših rezultata i odmah otkaz. Znam i shvaćam da nije lako naći baš onog pravog trenera ali ovo je tragikomedija što Bayern radi sa trenerima.

Od 2004. godine do danas smo promijenili 20 trenera (računam i one privremene). Sramota.
Upravu si sto posto.
Licimo ovdje pomalo na Dortmund...nasa uprava zapravo treba trenera koji je world klas,koji ce da suti i radi ....i da ne kuka i netrazi nista.
To neide tako.
Tuchel nazalost pokazao je sad na kraju najvise kad se vwc zavrsilo s njim....i realno koliko je mal izbor trenera ne bi bilo.lose ni ostaviti ga.....ali jasno da njima ne odgovara to jer bi vec nakon meca s realom imali zahtjeve nova sestica....novi stoper.....necu Goretzku.....hocu ovo ....u biti ako zelite rezultate dajte mi ekipu koju trebam.
Ne kazem da bih volio da ostane ali iskreno u ovom sve uzem izboru trenera i nije najgora opcija....s ovim mecevima protiv Arsenala i Reala pokazao je da zna i moze.
Sad je problem sto je uprava odlucila naredne sezone da zele Pavlovica Tella i vjerovatno jos kojeg omladinca u timu a Tuchel zeli tu nove igrace.
Ja bih pokusao Hoenesa dovesti.
Flick po meni nije dobar izbor....ne voli mlade igrace...tvrdoglav je i mislim da onaj gegenpresing vise ne bi gledali i da se vrati.
Neznam sa ovako suzenim izborom ne bi bilo lose pokusati s nekim manje dokazanim trenerom,eto Ribbery je vec rekao da bi bio asistent Zidanu,zasto ga ne dovesti da bude asistent lupam Demichelisu ili Hoenesu ima dovoljno ugleda da pomogne i drzi tim pod kontrolom.
Ako vec nema onog sto zelimo rizikovati sa nekim novim.
Ja jednostavno nemogu zamisliti Murinha na klupi....njegove zatvorene formacije ....svi smo.navikli na napadacki Bayern zasto ne pokusati.
A klub i da osvoji ligu prvaka treba veliku cistku i ozbiljno poraditi na popravljanju imidza u svijetu fudbala.
Na svim nivoima

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 02 maj 2024, 16:23

slika

Mia san mia, und ich bin ich! :mrgreen:

momci kaj vi mislite o ovom :mrgreen:
Pravda za Tyson Furya

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 02 maj 2024, 16:24

harden je napisao/la:
02 maj 2024, 16:21
Grob ga yebo pa odmori vise sa Murinjom. Svaki dan citam ovdje kako natezes majmuna na njega.
Neka promijeni nick na Mourinho, sramoti ime Jupa :mrgreen:
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 02 maj 2024, 16:25

dirkules je napisao/la:
02 maj 2024, 16:24
harden je napisao/la:
Grob ga yebo pa odmori vise sa Murinjom. Svaki dan citam ovdje kako natezes majmuna na njega.
Ma razumijem da covjek ima 50 godina pa i trazi trenere koji su bili dobri kad je on bio mladic, al odmori malo yebem ga ja :mrgreen: covjek blize Fulhamu nego Bayernu.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 02 maj 2024, 16:26

dirkules je napisao/la:
02 maj 2024, 16:24
harden je napisao/la:

:rol: :urnebes:

necu vise :mrgreen: ,ali ako se nekim cudom desi da jozo iznenda potpise pravit cu dar mar :mrgreen: :opaopa: :mrgreen: vazi :mrgreen:

jup je zeus u panteonu bavarske to se ne dira :mrgreen:
Pravda za Tyson Furya

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 02 maj 2024, 17:27

Kad na kraju ETH dobije otkaz u Unitedu i desi se TT u Manchester, ETH u Munchen :rol:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 02 maj 2024, 17:39

Osobno ne bih stavljao nedovoljno oporavljene u ovakvu utakmicu, bolje je onda da igra i Kim s tim da mu održe kratak tečaj postavljanja na igrača, kinezi imaju relativno visoku inteligenciju, možda nešto i nauči. Ionako za Sanea i Gnabryja postoji velika vjerojatnost da neko od njih dvojice zbog ozljede izađe već u prvom poluvremenu.
Očekujem da u Madridu Musiala postigne lijepi pogodak, npr. za poravnanje na 2:2. Za Real će sudit neki sumnjiv penal, ko da vidim.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 02 maj 2024, 17:48

Mogu Holanđani, uvijek mogu :mrgreen:
Razumiju se u fucu, svi tečno govore deutsche sprache.
Van Gaal je bolestan čovjek, njegovo je odbrojano. Meni je naumpadao više puta, ali et ako taj ćelkopir dobije otkaz u Mutd, napraviti trampu. Bezbolnu :D
Mada Bayo nikad nije radio takve stvari ni sa igračima a kamo li sa trenererima.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 02 maj 2024, 18:09

ledar je napisao/la:
02 maj 2024, 17:39
Osobno ne bih stavljao nedovoljno oporavljene u ovakvu utakmicu, bolje je onda da igra i Kim s tim da mu održe kratak tečaj postavljanja na igrača, kinezi imaju relativno visoku inteligenciju, možda nešto i nauči.
Debelo si mašio naciju, tip je Koreanac. Kao da za Rusa kazes da je Francuz, ni jezički ni geografski nisu blizu.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 02 maj 2024, 18:37

Jup je napisao/la:
02 maj 2024, 16:23
Evo ga Jup, potegni veze.
José Mourinho has recently rejected a few inquiries because he's eyeing the Bayern job which would be appealing to him. However, it is questionable whether the club would consider him due to his defensive style of football and his huge ego [@BILD]

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 02 maj 2024, 18:48

Kad je bal nek je maskenbal.

Lenaa
Kontakt:

Post Postao/la Lenaa » 02 maj 2024, 18:54

Talks between Bayern and Mourinho have started
@pep

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 02 maj 2024, 18:56

Nemoj čovjeka palit :rol:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 02 maj 2024, 19:20

thulkazal je napisao/la:
02 maj 2024, 18:09
ledar je napisao/la:
02 maj 2024, 17:39
Osobno ne bih stavljao nedovoljno oporavljene u ovakvu utakmicu, bolje je onda da igra i Kim s tim da mu održe kratak tečaj postavljanja na igrača, kinezi imaju relativno visoku inteligenciju, možda nešto i nauči.
Debelo si mašio naciju, tip je Koreanac. Kao da za Rusa kazes da je Francuz, ni jezički ni geografski nisu blizu.
Je, točno, oni su još inteligentniji, bio bi dovoljan ubrzan kurs.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 maj 2024, 19:24

Ne znam zasto se opet je pokrene prica kada je vec doslo do ovakve situacije o Flicku.
Vjerujem da bi pristao na uslove zbog kojih su svi prethodni kandidati odustali.

Lucas Hernandez ponovo pokidao ligamente, mislim da je ovo treci put.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 maj 2024, 19:43

Hernandez ligamente povrijedio, koga su Haso i Kahn onda platili 80 miliona eura :rol:

Sav jad koji se dešava u posljednjih nekoliko sezona eskalirao je ove sezone. Na stranu što se ispadalo od amatera tipa Villareal i PSG (uvijek te povrede), City nas ugasi sa 3:0, ove sezone u Evropi igramo nešto.

Od prvog dana dolaska u ekipu, Tuchel, ma da je najgori trener na svijetu, traži jednog veznjaka koji mu nije doveden. I ja njega, ma da nas Real dobije sada 10:0 ne mogu optužiti za loše vođenje tima. U ekipi ima pojedinaca koji su se umislili da su iznad tima i sve se reflektiralo na terenu.

Da je sve u timu kako treba, ovaj Real bi bio pojeden kući, bit će jedna od onih sezona u kojima sami sebi izbacujemo iz Evrope i uvijek je neki igrač kriv. Upamecano 2x i sada Koreanac koji je nakon 10 utakmica na klupi bačen u igru gdje se u potpunosti pogubio i gdje je iskazao veliku nesigurnost. Najjače je što bih vjerovao da bi rupa Upa ili čak Davis kao brzonogi igrač bili bolji na stoperu protiv Viniciusa :rol:

Kakvo je stanje u Bayernu i koliko gori, pokazuje stanje trenera. Niko ne želi preuzeti Bayern, znaju da je Uli pukao. Sjetite se samo priča Carla Ancelottia dok je vodio Bayern, veći pritisak mu bio nego u Realu. Uli hoće da diktira sve, Julian nakon svega u LP-u, bude izbačen usred sezone, a sada ga žele nazad, pa priča sa Flickom koji je trebao preuzeti Barcu a ostaje Xavi, sve do Ragnicka kao prelazno rječenje do dolaska Xabia. Katastrofa.

Najgore za novu upravu bit će igračka križaljka. RVI igrački Gnabry, Sane i Coman imaju po 20 miliona platu, veznjak fali, Davies hoće iz kluba a vjerujem da bi bio dobar na krilu dok nemamo krilnih igrača. Treba riješiti i pitanje Mullera koji jeste pozitivna ličnost ali čovjek hoće svaku da igra a ne može više od 60 minuta da pruži kvalitetan fudbal.

Kane je pun pogodak kao i Dier. Musiala sjajan s obzirom da igra na divljim pozicijama. Toliko miliona bačeno na odbranu, i dalje rupa, šta bi tek bilo da nema maestralnog Neuera.

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 02 maj 2024, 19:55

neka stave jupov hologram nek iz kuce ih trenira i vodi tekme ha ja :mrgreen: :kafa:
Pravda za Tyson Furya

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 02 maj 2024, 20:40

Treca pedala, lijepo. Cekamo Ulija da izjavi koju pametnu, nije odavno. :salut:

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 02 maj 2024, 20:58

Mene u svemu ovome najvise brine obnova ugovora i ulazak u posljenje godine i Sanea i Musiale....Davies eto vec izgleda ide.
Musiala ako udje u zadnju godinu i kaze necu ostati prodacemo ga za sicu naredne godine.
U biti nijedan igrac nece bez trenera produziti.
Da ne govorim o prodaji i dovodjenju igraca vecina ekipa vec uveliko radi na sastavima za narednu sezonu mi jos ni trenera nemamo.
Pa i kad nadju nove kandidate pregovori.
Pa onda dogovori oko zelja.
Mi.cemo tamo polovinom ljeta izgleda tek krenuti sa ozbiljnim radom.
A ide euro ma brate situacija je bas losa a nije da je ista u klubu bajno.
Jos smo.u borbi za LP nadam se finalu ali vjerujte ako ispadnemo od reala vidjecete tek kada krene nezadovoljstvo i problemi.
Kada vise nebude borbe ni za sto.
Kada Davies objavi da ide .
Kimich jos nezna sta ce
Musiala ne zeli ni razgovarati jos o novom ugovoru
Kada Saneu ponude ugovor i smanjenje plate
Ako kazu Ganabryu da moze ici
Ja sam siguran da je svima receno hajmo dati sve od sebe pokusati proci.....ja mislim ako ne osvojimo da ce tek da bude problema i upitnika more

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 02 maj 2024, 21:03

Lucas opet ACL. Iskreno lijepo, stvarno zasluzeno za malog smecara. Bayern mu je toliko dao iako je ovaj konstanto povrijedjen bio i on pljunuo na klub.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.