scholsey je napisao/la: ↑27 apr 2024, 15:10
alemsa je napisao/la: ↑27 apr 2024, 14:55
Prvi put kad sam prestao pusiti (4 godine), nakon sto sam pusio od 13-e i kutiju dnevno u prosjeku od 18 do 28 godine, sam iskljucivo sa elektricnom prestao, bacio cigare dimio elektricnu, i nakon 2 mjeseca batalio i nju, i 4 godibe 0 poena sto se tice dima. Sad sam nabio na kutiju i po dnevno, i opet uzeo elektricnu da probam isto, ali mi je dosta teze da batalim cigare nego tad, no smanjio sam na pola kutije do 15 cigara dnevno.
Kontam. Samo je poenta što mislim da si mogao prestati i bez da se prešaltaš na električnu. Ono, mislim da je razlog za prestanak bio u tebi i tvojoj volji, ne u promjeni cigare - mislim da je umjesto električne mogla biti i žvaka, neke bombone ili nešto deseto.
Al nejse. Ne mogu znati dok sam ne probam.. a nikad nisam bio bliži odluci da probam prestati, pa će vjerovatno i ova metoda doći na red. Btw, koliko uopšte koštaju cigare kod tebe?
Nisam, samo govorim iz licnog iskustva, prvi put sam pokuso 4 puta barem, to samo da bacim (cold turkey), nisam mogo, do podne izdrzim i zadimim pa lafo ono postepeno cu samnjiti na 10 pa 5, ma kakvi to trajalo 2 dana, treci opet kutija. I onda uzeo elektricnu (dobru), i kad god mi se trazilo dimio nju, zeznuto na pocetku uz kafu, pivu itd. No, nakon 2 sedmice vise se ne trazi cigara uopste, i nastavio dimimti elektricnu jos neko vrijeme i samo ostavio i nju, i 4 godine kao da nkjad nisam pusio u zivotu, nikakav osjecaj, niti da se trazi, niti bilo sta.
I hebga s jaranom, on haj jednu i zapalim jednu i bum, na kutiju i po bio nabio vec neko vrijeme, tako da ako ikad prestenes, ne pomisljaj ni jednu nikad, jer za sec ces se vratiti na kutiju.