Ajde prvo da razjasnim ovo sto si pitao na pocetku...numanumaye22 je napisao/la: ↑25 apr 2024, 15:18Okej, i sta ima tvoj babo sto je ratovao? Kolika ce mu bit penzija? Ima li benificirani radni staz? Jel zaposlen a da nije u stranci? Sta je opcenito borac ili ratni vojni invalid dobio sto je branio svoju zemlju? Posto je moj branio a dobio je qurcinu, firma privatizirana nakon rata i svi na biro. Kasnije se snalazi sam.Beli98 je napisao/la: ↑25 apr 2024, 15:04Beli je, za tvoju informaciju, švabo, obisao sva mjesta gdje mu je narod stradao. Beli je citao knjige koje je dobio moj babo nakon agresije. Beli je, orden Zlatnog Ljiljana nosio u skolu na zahtjev uciteljice i dobio lekciju zajedno sa svojim drugovima iz razreda. Beli je, u Grabovici, pored Jablanice, gdje su pobijeni civili spustio glavu, zaplakao i proucio Fatihu ubijenim hrvatima. Beli, švabo, zna razliku izmedju dobra i zla. Taman da sam jucer rodjen, nista ti ne znaci.numanumaye22 je napisao/la: ↑25 apr 2024, 14:54Vidis sto se Beli edukovao, sve zna kako je bilo iako je rodjen 98 godine. Treba tako, oprez, ha ja.![]()
Sta su opcenito dobili ratni vojni invalidi i jel njima teleca snicla 3 KM ko u Parlamentu?
Moj babo radi u HE, ne pripada niti jednoj stranci. Posao je dobio, kako i on sam kaze najvecom zaslugom zato sto je dobio orden Zlatnog Ljiljana. Da ga nije dobio, niko ga ne bi ni pogledao. I vjerujem mu. To stranacko gadjenje sam vjerovatno naslijedio od njega, i neka sam. A tvoju frustraciju razumijem, jer imam u uzoj/siroj prodici i onih koji nisu dobili nista, pa ni pisljivu invalidninu. Ali, ja to ne mogu promijeniti. To moramo svi, zajedno. Sto se, budimo iskreni, nikad nece desiti. Jer ovaj narod nema taj mentalitet da nesto mijenja. Pogledaj samo frku pred izbore, imam rodjaka koji za 50KM glasa za SDA, svake izbore... Zar nije zalosno?
Sad mozda i mislis da mi je lako srati...
SDP stranka, dolaskom na vlast u mom gradu, je htjela da mene i buraza uguraju na neka radna mjesta, ne bi li babo pristupio stranci. Sva trojica smo to odbili. Zbog toga moj buraz radi kao konobar, a ja sam do prije mjesec/dva radio u istom restoranu. HE trenutno prima radnike u Jablanici, vec je dogovoreno da pola radnika prima SDA a pola SDP. I na svakoj prijavi za posao te doceka isto pitanje. Onaj koji te prima, je logicno clan neke stranke. Kad shvate da ti je babo/otac Zlatni Ljiljan, onda hoce da te ubace, ali, pod jednim uslovom. Pogodi?
Ostatak moje uze porodice bi vjerovatno potpisao sve to sto si ti naveo sad.
Sto se tice zadnjeg dijela, nisu dobili nista. To smo jednostavno mi. Za 3KM graha bi prodali Boga, zasto ne i narod?