Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- feniksptica
- Kontakt:
Re: Chat
Je l to Europa pomoc a onim vozilima sto ih clio rastavi
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Ne. To ce specijalna policija da odradi. Kao u svakom ratu.feniksptica je napisao/la: ↑25 apr 2024, 00:31Je l to Europa pomoc a onim vozilima sto ih clio rastavi
Re: Re: Chat
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Vidi se da niste rodjeni 90tih. Idite na tik tok
- napoleon72
- Kontakt:
Upravo ta knjiga i pokazuje svu besmisao ratovanja. Da je bogdo svi "heroji" procitaju.
Takodje odlicna na tu temu je i Bore oko ociju od Pospanka.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- numanumaye22
- Kontakt:
Ovo je najjaceLavcina je napisao/la: ↑25 apr 2024, 00:04Zato sto Evropa nece dozvoliti, da se fakticki u srcu Evrope zarati.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑24 apr 2024, 22:49Može li neko da nam malo veću analizu složi zašto neće biti rata/sukoba, a da se ne poziva na Dodikove stare izjave?
Jbte zadnja dva dana gdje god se okrenem pričaju ljudi da će se zaratit, na poslu, u teretani, u kafiću, u Bingu na kasi... počela i mene paranoja da hvata od ispiranja mozga![]()
Trenutno in to neodgovara, jer vec imaju zariste u Ukrajini. Isto tako srbi nemaju pomoc od Rusije jer su se zabavili sa Ukrajinom. A da srbi sami napadnu BiH mislim, da nisu toliko ludi. Jer bi fakticki za dan bilo zavrseno, a tad bi slijedilo ukidanje rs-a (jer bi sa samim napadom prekrsili Dayton, a kad se to uradi onda se vracamo na ustav Republike BiH).
Kad kazem za dan zavrseno ne mislim na vojnu moc BiH, vec sto bi to Evropa sa Natom i Amerima sprijecila.
Tako je bilo i u proslom ratu, dok su god oni htjeli ovdje se je ratovalo. Kad su rekli stop, sve 3 strane su morale potpisati sta im se stavilo na sto i kraj price.

Bolan boli Europu qurcina za nasu zemlju, kad to skontamo lakse ce nam bit. Ne znam kako mozete bit tolike mazohiste, yebote od 96 navukli ludjacku kosulju Dejtona i Europa mari za nama, pa prije dali status kandidata Moldaviji od nas.

Ukrajina je mnogo veca, jaca i ozbiljnija zemlja po svemu (citaj najvise izvozu- hrani pola Europe) sa 40M stanovnika za EU nego mi sa sacicom od 2M ljudi. Kad skontate da smo totalno nevazni na bilo kojem nivou i da nas 90 % planete ne zna pokazati na karti, bit ce vam lakse.
Ja dajem ruku u vatru da se sad zapuca (na bilo koji nacin) da ne bi niko bar godinu dana mrdn'o prstom za nas. Ko sto nije mrdno ni 92. Pogledajte koje milijarde se salju Ukrajini na ustrb vlastitih poreznih obveznika EU? Kad vidim kakve privilegije imaju ukrajinci u Njemackoj a sta smo mi imali? I sta smo to mi konkretno dobili, osim embarga prve godine?
Na kraju si dobio njihov neki ko biva protektorat koji nam ne da disat i koji me je natjerao da zivim s ljudima koji govore da smo mi sami sebe napali, koji koce svaki moguci zakon i negiraju zlocine. I sta rade onda stranci povodom toga? Pogledajte mapu i ime "republika" u Srpskoj, a onda pogledajte kako je Svicarska rijesila to sa kantonima i kako sve fino funkcionise. Jos je svapski sa francuskim ni slican jezik dok je nas "isti" bukvalno.
Jedna stvar ostaje sigurna u slucaju rata- ispalit ce ti se sto ovako sto kroz azil 500k ljudi u roku od pola godine (ko i 92) i onda dodjemo do brojke da nas nece bit ni milion i p'o u drzavi. I sad na cifru od 1.5M odbij penzionere (kojih je enormno puno), djecu, zene, bebe i politicare u stolicama i ko ce ti ratovat? To mislim i na nasoj i njihovoj strani.
Ako ti stoji ćelavo, na nulu i lagano.
Tako sam ja uradio kad sam počeo ćelaviti (sa 19 godina), preporodio se. Kosa je precijenjena.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
- Bazinga12345
- Kontakt:
-
- Kontakt:
meanwhile, Siljanovska Davkova ulazi sa velikom prednošću u drugi krug
zar i ti sine Ivane!?
kakva pjesma...
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Turska, ako nemaš para kačket, šešir, ako ti se ne da peglati sa tim obriješ glavu. Ako ti se ni to ne da treba da te boli briga kao mene.

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
Ne pod staklenu vunu.

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
- LamineDiarra
- Kontakt:
sto turska turci po Sa otvorili brojne ordinacije oko dvije milje ako sam skontao dobro raju

- napoleon72
- Kontakt:
O ovom sam pricao. Kakav rat bokte, samo zamisljam danasnje retarde kako treba da postuju autoritete i generale.
"A ko ste Vi da mene saljete tamo? Znate li Vi ko sam ja? Ne zelim, moje pravo je da ostanem ovdje. Ja ni roditelje kuci ne slusam. Da znate, snimit cu vas i poslat na Crnu hroniku".
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Trzavice koje imaju potencijala da se preliju u svjetski rat su one između Amera i Kine.
Da se odnosi zaoštravaju, pokazuje to kako je američka vojska po prvi put polovinom aprila rasporedila svoj novi kopneni bacač srednjeg dometa Typhon u Indo-pacifičku regiju, za zajedničke vojne vježbe na sjeveru Filipina, potez koji će itekako uznemiriti Kinu. Onda Tajvan itd.
Raketi sistemi se raspoređuju kao za vrijeme Hladnog rata, a Ameri dobro znaju da im je Ukrajina teren za rusku preokupiranost. Nestane li tog fronta, odoše Rusi dalje, a unutar NATO-a ima mnogo neusklađenosti koje bi izbile na površinu, čitaj Turci, Mađari, Poljaci itd.
Previše toga je već u toku da bi se živjelo u zabludi neke sigurnosti na globalnoj razini.
Najveći proizvođaći namjenske industrije Njemačke podigli su proizvodne kapacitete. Primjer Rheinmetall će do kraja ove 2024. vjerovatno izbiti na 700k granata godišnje, što je već ratni stepen proizvodnje.
Gledajući stanje u BiH, ključna strategija su zalihe municije, jer naša industrija štanca dovoljno raznih kalibara. Problem su dostupne tehnologije i (ne)mogućnosti proizvodnje dronova.
Dok god da pomenuti Ameri i Kinezi ne budu istvoremeno uključeni u sukob, do tada možemo spavati žmireći na jedno oko, a to Srbi itekako dobro znaju. Dva preleta i nema ih.
Međutim, ne daj Bože da globalno zagužva na većoj razini, bit će ona stara - što posiješ to ćeš i požnjeti. Nuklerani rat nije moguć jer se elite boje za svoju gujicu. Da nije tako, Bliski istok bi već bio izbrisan.
Ipak, samo se Boga bojimo, rahat smo, psihički spremni pa izvolite.
Da se odnosi zaoštravaju, pokazuje to kako je američka vojska po prvi put polovinom aprila rasporedila svoj novi kopneni bacač srednjeg dometa Typhon u Indo-pacifičku regiju, za zajedničke vojne vježbe na sjeveru Filipina, potez koji će itekako uznemiriti Kinu. Onda Tajvan itd.
Raketi sistemi se raspoređuju kao za vrijeme Hladnog rata, a Ameri dobro znaju da im je Ukrajina teren za rusku preokupiranost. Nestane li tog fronta, odoše Rusi dalje, a unutar NATO-a ima mnogo neusklađenosti koje bi izbile na površinu, čitaj Turci, Mađari, Poljaci itd.
Previše toga je već u toku da bi se živjelo u zabludi neke sigurnosti na globalnoj razini.
Najveći proizvođaći namjenske industrije Njemačke podigli su proizvodne kapacitete. Primjer Rheinmetall će do kraja ove 2024. vjerovatno izbiti na 700k granata godišnje, što je već ratni stepen proizvodnje.
Gledajući stanje u BiH, ključna strategija su zalihe municije, jer naša industrija štanca dovoljno raznih kalibara. Problem su dostupne tehnologije i (ne)mogućnosti proizvodnje dronova.
Dok god da pomenuti Ameri i Kinezi ne budu istvoremeno uključeni u sukob, do tada možemo spavati žmireći na jedno oko, a to Srbi itekako dobro znaju. Dva preleta i nema ih.
Međutim, ne daj Bože da globalno zagužva na većoj razini, bit će ona stara - što posiješ to ćeš i požnjeti. Nuklerani rat nije moguć jer se elite boje za svoju gujicu. Da nije tako, Bliski istok bi već bio izbrisan.
Ipak, samo se Boga bojimo, rahat smo, psihički spremni pa izvolite.

Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Treba Bidena upitat imal aliena u oblasti 51 kad vec frajer nije dobar sa glavom ni 1%

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.