Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
43
45%

Ukupno glasova: 96

ribery
Moderator
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la ribery » 03 jun 2009, 17:06

@geronimo, @amerosm, morao sam spojiti onu novu temu o bundesligi sa ovom. Nema potrebe za njom jer vec imamo ovu, na kojoj je dosta toga napisano i bila bi steta da je izbrisemo ili bacimo u arhivu. Zato cu samo promijeniti naslov teme, i kako koja sezona bude prolazila, mijenjati cemo i naslov. :)
Nadam se da je to ok.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: Bundesliga: sezona 2007/08; 2008/09; 2009/10...

Post Postao/la geronimo » 03 jun 2009, 20:03

Jeste ok, ja novu temu ne bih otvorio (znas da sam ja stidan po tom pitanju :D ) da nisu kolege iz spanske i engleske lige to isto uradili, vidila zaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu. :lol:
Pa sad "zaba" vidi da je samo njegova tema ugasena, a ostale nisu pa se buni. :roll: ;)
Vom Jäger zum Gejagten

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 03 jun 2009, 21:01

geronimo je napisao/la:Jeste ok, ja novu temu ne bih otvorio (znas da sam ja stidan po tom pitanju :D ) da nisu kolege iz spanske i engleske lige to isto uradili, vidila zaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu. :lol:
Pa sad "zaba" vidi da je samo njegova tema ugasena, a ostale nisu pa se buni. :roll: ;)
Ma bice i ostale polako. Sta ti ja rekoh o svom slobodnom vremenu. Da se "zaba" ne bi ljutila, sad cu ja pregledat i ostale teme. :lol: :)

harishp
Kontakt:

Re: Bundesliga 2009/10

Post Postao/la harishp » 04 jun 2009, 03:55

geronimo je napisao/la:I kakve sve to veze ima sa Bundesligom :roll: , jeste se brate zachatali. :shock:
Usput da citiram onu poznatu reklamu " ljudi, ljudi vrati'a se Shime " :D
Ocekuj'mo ga uskoro, jer nije u pitanju trajni ban. ;)
Sta bia sa Shimetom da se nije usra :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 04 jun 2009, 11:18

Sljedeća sezona po mom mišljenju neće biti zanimljiva kao ova prethodna. Bayern se maksimalno pojačava, Wolfsi će rasprodat sve živo, Werderu otišao najbolji igrač od kojeg je zavislia igra ovog kluba, Stutgart izgubio svog najboljeg strijelca i po meni i igrača, HSV izgubio Olića, Hertha nema tim za titulu.. Jedino ako neki klub ne podivlja pa da osvoji titulu kao i Wolfsburg.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 jun 2009, 12:45

el-fighter je napisao/la:Sljedeća sezona po mom mišljenju neće biti zanimljiva kao ova prethodna. Bayern se maksimalno pojačava, Wolfsi će rasprodat sve živo, Werderu otišao najbolji igrač od kojeg je zavislia igra ovog kluba, Stutgart izgubio svog najboljeg strijelca i po meni i igrača, HSV izgubio Olića, Hertha nema tim za titulu.. Jedino ako neki klub ne podivlja pa da osvoji titulu kao i Wolfsburg.
Bit ce zanimljiva, kad to nije bila? Ustvari bit ce interesantno ko ce se izboriti za mjesta od 2 do 5. :D
Nadam se da Bayern nece pobjeci drugom vise od nekih 12,13 bodova, pa borba za opstanak, pa Hoffa ponovo sa Ibisevicem, kako ce se vratiti, hoce li biti onaj stari i on i Hoffenheim kada su jesenas blistali.

Ne znam odkud ti to da ce Wolfsburg rasprodavati :shock: , ponavljam, imaju para k'o blata i sigurno nece dopustiti da u novoj sezoni udju oslabljeni, naprotiv. Pominje se Patrik Viera, koji moze napustiti Inter bez obestecenja iako ima ugovor do 2010.
Stuttgart ce znati unovciti onih 30 mio dobijenih za Gomeza, Demba Ba je vec na putu ka Mercedes-gradu.
Pred HSV-om su velike dileme nakon odlaska Jola, sada su i pojedini igraci (Trochowski, Jansen) nesto nazadovoljni i spominje se njihov odlazak.
A za Herthu :D se mogu samo nasmijati, evo skoro im je i trener priznao da su imali ogromnu srecu i da je njihovo realno mjesto po kvaliteti negdje oko 10-og mjesta, kako im je situacija u klubu frustrirajuca, zesca bezparica moraju prodavati najbolje...ne bi me zacudilo da Favre predje u Hamburg.
Vom Jäger zum Gejagten

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 05 jun 2009, 10:12

Skibe novi trener frankfurta,Labbadia novi trner HSV-a :shock: ,Daum preuzima Fener i godisnje ce zarađivati 3,5 miliona :roll: ...
Rummenige potvrdio da ce jos jedan od Lerbyevih sticenika(V.d.Vaart,Sneijder ili Heitinga)pojacati Bayern :!:
Bobbadilla(grasshopers)za 4 miliona u gladbachu,Hoffenheim ne dopusta Ba da pređe u Stuttgart,Dzeko interesantan Lyonu,Arsenalu,Milanu,Interu i Man city-u ;)
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 jun 2009, 12:10

...i nakon svih trenerskih promjena unutar Bundeslige, jedan nas stari poznanik se pita zasto jos uvijek nema mjesta za njega...Lothar Mattheus :mrgreen:
Kako ces se tek nadati nekoj funkciji u Bayernu, kad ga nece bilo koji Bundesligas.
Ulijev bruder pred otkazom u Herthi, i vrijeme mu je bilo nakon 13 godina, bez Bogzna kakvog uspjeha.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 jun 2009, 00:34

Eh ovako evo malo mene da pisem o Bundesligi i prognozama za narednu sezonu.

VFL Wolfsburg - kod njih jos zavisi kako ce se igraci uklopiti u koncept Veh-a, i sve zavisi hoce li biti prodaje kljucnih igraca (Dzeko, Misimovic). Ipak je tesko ocekivati da ponove uspjeh iz prosle sezone i mislim da je njihova realna pozicija izmedju treceg i petog mjesta.

FC Bayern - ovdje nema mnogo price, Bayern je vec sada prvak za sezonu 09/10 i to sa prednoscu izmedju sedam i deset bodova.

VFB Stuttgart - ovdje sve ovisi ko ce naslijediti Maria Gomeza (ako to bude Valdez, kako pisu Njemacki mediji) pise im se crno. Poerd toga ne vjerujem da mogu kompenzovati Gomez-a jednim igracem i tu vidim u njih problem jer nece imati igraca koji ce rijesiti utakmicu, ako se ima na umu da je proslu sezonu sam Gomez rijesio sam deset utakmica. Ipak mislim da ce se Stuttgart naredne sezone boriti za EuroLeague-u.

Hertha BSC - njihov trener je sam izjavio, nakon onih odlazaka da bi za njega uspjeh bio da se bore izmedju osme i deste pozicije. Vidi se da je covijek realn i tu ocekujem Herthu sljedece sezone gdje joj je realno mjesto ako se faktor zvani srece ne uzima u obzir.

Hamburg - novi trener HSV-a je Bruno Labbadia, sada vec bivsi trener Leverkusena. Sto se tice filizofije on je odlican trener koji forsira mlade igrace i igra napadacki fudbal. Ako HSV dovede zeljene igrace koje on trazi, mislim realno da ce se boriti za pozicije kao Wolfsburg.

Dortmund - eh u njih je pitanje mogu li zadrzati igrace koji su bili glavni ove sezone. Istina ako ih zadrze imat ce odlicnu ekipu, ali koja se nece moci pojacati, sto iz ekonomskih razloga, i zbog toga sto je klub ostao bez Europe. Mislim da ce se BVB boriti i sljedece sezone za EuroLeague kao sto je to bio i slucaj ove godine.

Leverkusen - doveo je Jupp Heynckesa za novog trenera, ali kod njih postoji jedan problem zbog cega je i Labbadia napustio Leverkusen. Taj problem se naziva uprava koja daje igracima sve sto zele. Cist primjer koji je naveo Labbadia jeste taj da su se igraci kolektivno bunili kod Voellera (sportski direktor kluba) da je Labbadia povecao trening na 2 sata, a prije je trajao sat i pol. Tada je Voeller otisao kod Labbadie i naredio mu da vrati trening kao sto je bilo po starom, i tu se vidi gdje lezi problem, oni da Mourniha dovedu opet ne bih uspjeo. Kao sto najvijaci Leverkusena u njhovom forumu kazu riba smrdi od glave pa nadalje. Mislim da ce Leverkusena zadesiti ista sudbina kao i ove sezone.

Bremen - pare su tu, ali nema najboljeg igraca. Ako Marin bude dostojan nasljednik Diegaeto Bremena opet u vrhu kao sto je to bilo prije dvije sezone. Mislim njihova realna pozicija je 2-3, pod uslovom koji sam naveo.

Hoffenheim - odavno su oni procitana knjiga. Mislim da ih je nosila euforija, ali sljedece sezone kad bi izasli na Europsku scenu bio bih uspjeh mada to ne vjerujem, jer su vec poecele varnice tipa da Ba zeli napustit klub i ne bira sredstva itd.

Schalke - imaju odlicnog trenera, ali ekipu u koju moze samo uloziti pet miliona eura. U Schalke-u su odlucili dati mladim igracima sansu i ovu predstojecu sezonu smatraju prelaznom u stvaranju ekipe za sezonu 10/11. Od njih se ocekuje plasman izmedju osmog i desetog mjesta.

Moja porgonoza je znaci sljedeca

1. Bayern
2. Werder
3. Wolfsburg
4. Stuttgart
5. Hamburg
6. Dortmund
7. Leverkusen
8. Schalke
9. Hoffenheim
10. Hertha

Neki ce se sloziti neki ne, ali ovo je moje misljenje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bubooty
Kontakt:

Post Postao/la bubooty » 06 jun 2009, 06:08

nigdje nurnberga,...jarane zaletio si se,nurnberg bi trebao ulozit oko 10-12 miliona max dovesti 2-3 igraca i oni su beton,...ono sto schalke radi ove nurnberg je prosle vec uradio...a za bayer ovako...ako zadrze ekipu,plus gekas,derdiok , de wit,i schwaab,tu su oko eurolige...odakle vam samo da ce bayern biti toliko dobar...nemislim da ce bit dominantni uopste...a werder,pa nije ni moenchengladbach retardiran nece marina dat tek tako ..werder na toj poziciji vec imaju hunta i ozila,nece krilo mjenjat 10tku...oni rade ove sezone isto kao i schalke,igraci kao schindler,oerhl(2gi strijelac 3rd lige) bi trebali biti korijen tima za 2 sezone...

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 06 jun 2009, 06:42

geronimo je napisao/la:
el-fighter je napisao/la:Sljedeća sezona po mom mišljenju neće biti zanimljiva kao ova prethodna. Bayern se maksimalno pojačava, Wolfsi će rasprodat sve živo, Werderu otišao najbolji igrač od kojeg je zavislia igra ovog kluba, Stutgart izgubio svog najboljeg strijelca i po meni i igrača, HSV izgubio Olića, Hertha nema tim za titulu.. Jedino ako neki klub ne podivlja pa da osvoji titulu kao i Wolfsburg.
Bit ce zanimljiva, kad to nije bila? Ustvari bit ce interesantno ko ce se izboriti za mjesta od 2 do 5. :D
Nadam se da Bayern nece pobjeci drugom vise od nekih 12,13 bodova, pa borba za opstanak, pa Hoffa ponovo sa Ibisevicem, kako ce se vratiti, hoce li biti onaj stari i on i Hoffenheim kada su jesenas blistali.

Ne znam odkud ti to da ce Wolfsburg rasprodavati :shock: , ponavljam, imaju para k'o blata i sigurno nece dopustiti da u novoj sezoni udju oslabljeni, naprotiv. Pominje se Patrik Viera, koji moze napustiti Inter bez obestecenja iako ima ugovor do 2010.
Stuttgart ce znati unovciti onih 30 mio dobijenih za Gomeza, Demba Ba je vec na putu ka Mercedes-gradu.
Pred HSV-om su velike dileme nakon odlaska Jola, sada su i pojedini igraci (Trochowski, Jansen) nesto nazadovoljni i spominje se njihov odlazak.
A za Herthu :D se mogu samo nasmijati, evo skoro im je i trener priznao da su imali ogromnu srecu i da je njihovo realno mjesto po kvaliteti negdje oko 10-og mjesta, kako im je situacija u klubu frustrirajuca, zesca bezparica moraju prodavati najbolje...ne bi me zacudilo da Favre predje u Hamburg.
da i meni nije jasno kako ce se rasprodati Wolfsi kad ce Grafite sigurno ostati znamo da je i Miske nagovarao Dzeku da ostane tako da je i on sigurno tu sljedece sezone,Josue takodje koji je vec potpisao novi ugovor a i svi ostali osim Dzeke ce gotovo pa sigurno ostati,a ko zna ako mu se ispune uvjeti koje Dzeko zeli mozda i on na kraju krajeva ostane u Wolfsima :mrgreen:
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 06 jun 2009, 10:10

Opa, Jup Hejnkes novi trener Bajera a HSV za 1,3 miliona otkupio Labadiju :)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 06 jun 2009, 11:09

amerosm je napisao/la: Leverkusen - doveo je Jupp Heynckesa za novog trenera, ali kod njih postoji jedan problem zbog cega je i Labbadia napustio Leverkusen. Taj problem se naziva uprava koja daje igracima sve sto zele. Cist primjer koji je naveo Labbadia jeste taj da su se igraci kolektivno bunili kod Voellera (sportski direktor kluba) da je Labbadia povecao trening na 2 sata, a prije je trajao sat i pol. Tada je Voeller otisao kod Labbadie i naredio mu da vrati trening kao sto je bilo po starom, i tu se vidi gdje lezi problem, oni da Mourniha dovedu opet ne bih uspjeo. Kao sto najvijaci Leverkusena u njhovom forumu kazu riba smrdi od glave pa nadalje. Mislim da ce Leverkusena zadesiti ista sudbina kao i ove sezone.
Ovo je prvi malo iskusniji trener poslije Daum-a,Skibbe i Labbadia nisu ispunili ocekivanja(ovaj drugi malo vise od prvog),super potez Voellera,Barnetta zeli u A.Villu,a ostali ce ostati skoro sigurno imaju Schneidera(DA,ziv je)koji ce biti fit do pocetka prvenstva pa i ne moraju previse ulagati u tim 8-)
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

bayern_7
Kontakt:

Post Postao/la bayern_7 » 06 jun 2009, 21:24

ZNAJTE SVI NA FORUMU DA RIBERY MOZDA NECE OTICI A DOCI CE SNEIDER I RAFAEL IZ REALA A STO SE TICE PRANJICA TO JE BILO IZNENEDJUJUCI TRANSFER KOSTA MALO 7 MIL EURA TONI CE NAJVJEROVATNIJE OTICI ZATO STO CE BITI 4 NAPADACA

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 06 jun 2009, 21:27

bayern_7 je napisao/la:ZNAJTE SVI NA FORUMU DA RIBERY MOZDA NECE OTICI A DOCI CE SNEIDER I RAFAEL IZ REALA A STO SE TICE PRANJICA TO JE BILO IZNENEDJUJUCI TRANSFER KOSTA MALO 7 MIL EURA TONI CE NAJVJEROVATNIJE OTICI ZATO STO CE BITI 4 NAPADACA
Hvala Ulli na info,nego reci ti meni kad to bosanski nauci garant radi foruma naucio,svaka cast,a ko je sve zainteresovan za bilala ono iz "prve ruke" nam reci,liebe gruesse nach Munchen,und nochmal danke Ulli,danke fuer alles :D
Svakakvih pacijenata 8-)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 jun 2009, 21:42

bistrikboy je napisao/la:
bayern_7 je napisao/la:ZNAJTE SVI NA FORUMU DA RIBERY MOZDA NECE OTICI A DOCI CE SNEIDER I RAFAEL IZ REALA A STO SE TICE PRANJICA TO JE BILO IZNENEDJUJUCI TRANSFER KOSTA MALO 7 MIL EURA TONI CE NAJVJEROVATNIJE OTICI ZATO STO CE BITI 4 NAPADACA
Hvala Ulli na info,nego reci ti meni kad to bosanski nauci garant radi foruma naucio,svaka cast,a ko je sve zainteresovan za bilala ono iz "prve ruke" nam reci,liebe gruesse nach Munchen,und nochmal danke Ulli,danke fuer alles :D
Svakakvih pacijenata 8-)
:lol: :lol: :lol:
Idi bistrik, djavo te odjeo...oplakah. :D
Hajd sad se preseli kod one dvojice dole, hajd ziv bio...ev' ja cekam. Hahahahah.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 jun 2009, 22:52

Bistrik stvarno si extra. Eto mozemo na ovoj temi pozdraviti i Ulija, koji ce nam uvijek davati informacije iz prve ruke. Nego Geronimo drug sta kazes na onaj moj prijedlog da malo vise posvetimo paznje i da pisemo o "cvajti".

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 06 jun 2009, 23:37

Uli henes jedan je od nas :P
Nek' si vala stavio taj avatar da se zna ciji si :D
Posto si ti ubjedljivo najupuceniji u njemacki fudbal,nadam se da ces upravo ti malo vise pisati o cvajti,a prije sezone nam i donijeti analizu i ocekivanja pred sezonu 8-)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 jun 2009, 01:18

amerosm je napisao/la: Nego Geronimo drug sta kazes na onaj moj prijedlog da malo vise posvetimo paznje i da pisemo o "cvajti".
Moze jarane, samo moram ti priznati da cu cvajtu malo manje pratiti u narednoj sezoni, posto je FCN upao u drustvo najboljih. :)
Inace ce cvajta biti malo slabija nego predhodnih godina, lagano su se nekadasnji velikani "uvukli" u Bundesligu, tu prvenstveno mislim na Keln, Gladbach i Nurnberg, pa evo sad osvjezenja poput Meinza i Freiburga.
Od velikih imena je ostao jos Keiserslautern i 1860 Munchen, donekle Duisburg, Hansa i Aachen.
Od ovih sto su ispali ove sezone, Arminija i Cottbus ne vjerujem da ce se za dugo vratiti nazad u elitu, pogotovo Bielefeld koji je i lani bio spreman za nizi rang, nekoliko puta gubio smjesnim rezultatima od 7:0 ili 6:1.

Sto rece bistrik, pred pocetak sezone ocekujem tvoje analize, gdje cemo se i mi prikljuciti. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 jun 2009, 22:45

@ Geronimo bice analiza sedam dana prije pocetka Bundeslige. Kada klubovi rijese svoju igracku krizaljku da imam bolji uvid u sva desavanja. Danas mi je u jednom momentu bilo dosadno i reko da izvucem parove za 1 kolo naredne sezone i ispalo je sljedece

Wolfsburg - Bayern - ovdje sam uzeo u obzir da Wolfsburg kao prvak ima cast otvoriti sezonu i mora igrati kod kuce

Ostali parovi su

Dortmund - Stuttgart
Bochum - Gladbach
Mainz - Hamburg
Bremen - Schalke
Hannover - Frankfurt
Nuernberg - Koeln
Leverkusen - Freiburg
Hertha - Hoffenheim

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.