AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Raonffa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Raonffa » 20 apr 2024, 11:04

Raonffa je napisao/la:
11 apr 2024, 23:17
Pet-šest mjeseci je prošlo od naše zadnje bitne "biti ili ne biti" utakmice (Dortmund kući), u međuvremenu si mahom igrao fino, vezao pobjede, i dođe taj meč protiv solidnog protivnika u četvrtfinalu nekog evropskog takmičenja i ti na terenu izgledaš kao poluamaterski tim. Nevjerovatno.

DDR se večeras ispišao po Pioliju, ne računajući Ligu prvaka i derbije protiv Intera ja se ne sjećam kad smo zadnji put bili ovako nemoćni u polju.

Sad da ne analiziram meč, nema vala potrebe jer su svi manje više bili užasni na čelu sa trenerom.

Što se revanša tiče, nisam optimističan jer ovo večeras nije bilo slučajno oni dali neku frljoku mi fulali pet šansi i eto završilo 0-1. Ovo je večeras bilo baš taktičko razvaljivanje i sreća nam je što i oni nisu pod svaku cijenu previše letili naprijed inače bi mi ovo sigurno izgubuli 2-3 razlike.

Morat ćemo odigrati baš baš kvalitetnu utakmicu (jednu od boljih ove sezone) ukoliko mislimo proći, a ova Roma je svakako opasna ekipa, odlično se brane, fino im ide ova tranzicija, naprimjer večeras iznošenje lopte pod presingom skoro pa perfektno... Mislim da nažalost ispadamo, ali eto vidjet ćemo za sedam dana.

Iz nekog razloga ovo me podsjeća na naš prošlogodišnji dvomeč sa Napolijem u LP, isto ovako smo mi njih izmaltretirali.
Post napisan prošlog četvrtka poslije prvog meča sa Romom. Nažalost, bilo je preočigledno šta će se desiti u revanšu.

Što se Piolija tiče, pretpostavljam da je sebi prekjučer potpisao otkaz. Ovi naši imaju dovoljno vremena da nađu novog trenera, samo da ne bude neki talijanski mediokritet.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 20 apr 2024, 11:18

Ne vjerujem da ce dovesti Contea, previse je to para za njih, jos bi sigurno trazio pozamasne cifre za transfer rokove. Naci ce nekog 'mladjeg' i koji ne kosta puno. Kazu Ibrin favorit je Van Bommel, tamam im se uklapa u budzet :D

Sto se tice Contea, licno i ja ga ne bih, zbog neki drugi stvari, jeste da bi skoro pa sigurno garantovao uspjeh, ali njemu kuca sto dalje od Milana bila.

Eto Max ce od ljeta biti slobodan isto, pa eto prilike ovim nasim. Ionako se zaviruje u proslost trenerima i koliko je trofeja osvojio. Ako se ne varam Max ih ima par u svojoj riznici :urnebes:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 20 apr 2024, 12:25

Allegri je isprdio svoje, nešto kao Mourinho. Conte je dobar trener za instant uspjeh (godinu dvije), ali poslije toga je potop. Sarri malo bolji upgrade u odnosu na Piolia.
Fonseca nit' smrdi još manje miriše.
De Zerbi ako bude moguće, Klop bi bio san snova.
Mada onaj Hans Flick nije loša ideja
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 20 apr 2024, 14:32

Contea bi svi voljeli e sad on ako dodje znaci da idemo na 3-5-2, to je njegova formacija, znaci morali bi se zrtvivati ovi neki prema naprijed, Theo bi postao jos vise ofanzivan ali pravo pitanje je sta onda sa Rafom? Njega prodati i dovesti igrace Conteu za tu formaciju jer bi nam onda trebalo novih 5-6 igraca, haman dva nova stopera, desnog wing beka, dva napadaca i vjerovatno jos jednog veznog, mnogo je to za jedan rok.

Tako da vjerujem od Contea nema nista, ice se nekim trenerom koji igra slicnu formaciju i tjt

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 apr 2024, 15:34

Ja ne bih volio gledati Contea, no way. Alegria ni u snu.
Samo mladji trener i da pocnemo igrati moderniji fudbal.

Ovo je idealno vrijeme za otkaz i dovodjenje trenera, ali je problem sto vjerovatno nemaju jasan plan koga dovesti ili taj koga hoce jos uvijek nije slobodan. Jer vec sad bi novi trener trebao provjeriti, upoznati ekipu, vidjet sta ce ostaviti, a koga dovesti i lagano to uigravati.
Ovako ni od narednog ne ocekujem ekspresne promjene jer treba vremena.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 20 apr 2024, 15:40

ronaldo99 je napisao/la:
20 apr 2024, 14:32
Contea bi svi voljeli e sad on ako dodje znaci da idemo na 3-5-2, to je njegova formacija, znaci morali bi se zrtvivati ovi neki prema naprijed, Theo bi postao jos vise ofanzivan ali pravo pitanje je sta onda sa Rafom? Njega prodati i dovesti igrace Conteu za tu formaciju jer bi nam onda trebalo novih 5-6 igraca, haman dva nova stopera, desnog wing beka, dva napadaca i vjerovatno jos jednog veznog, mnogo je to za jedan rok.

Tako da vjerujem od Contea nema nista, ice se nekim trenerom koji igra slicnu formaciju i tjt
Ma kakav Conte ljudi dragi u ligi bi bili ok i konkurentni za titulu , ali LP tesko da bi i grupu prosli. Treba neko kome je trenerska karijera u usponu tipa Ancelotti i Capello birvaktile

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 20 apr 2024, 15:43

Mislim da je Zizu slobodan...eto nam prilike da se iskazu sa ambicijama, moze i Klop tu je to negdje....

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 20 apr 2024, 16:41

Ma ajde ko god da dodje ne moze biti gori. Potrebno je samo malo znanja da se razbude ove klasne Milanove uspavane zvijezde. Jedva vala cekam da zaigramo tika taku i da napadnemo skudeto, LP i kup 🤣
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

enzo777
Kontakt:

Post Postao/la enzo777 » 20 apr 2024, 18:30

Klopp bi bio pravi. Ni De Zerbi ni Conte, već Kloppo, tip koji ce onim balerinama ocitat bukvicu, koji ce ih otjerat na trening sa U23 momcadi, autoritet.
Mislim da je i on završio sa Liverpoolom, neda mu se više jer ionako ide na kraju sezone. Ako želimo facu na klupi i nekog ko ti neće divest 5 igrača vec svake sezone po jednog tačnog, e onda je to Kloppo.

Znaaaam, nemamo para za Kloppa.

Ali kako gledamo budućnost finansija? Ovaj ce ti dovest prave igrače, napravit od njih igrače, uvest mlade u ekipu, i svake godine ti dat 2-3 igrača na prodaju.
Ostali ce dovest svog smeća kojeg se na kraju nećeš moći riješit jer ga niko ne želi a tebi stoji na trošku. Čitaj kao primjer Matri od "panchine di merda" Alegretta
Zadnja izmjena: enzo777, dana/u 21 apr 2024, 07:44, ukupno mijenjano 2 puta.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 21 apr 2024, 09:10

U sezoni kada smo uzeli titulu , igrali smo visoko presing. Bilo je jtad problema sa povredama, neke pozicije su skripale ali taj visoki presing i odlicna tranzicija je sve kompenzirala.
Bilo je i tada neki eksperimenatma sa pozicijama igraca ali je tada u tom sistemu manje vise sve urodilo plodom.

Nakon tooga mi niti jednu utakmicu nismo odigrali tako da smo visoko postavljeni i da ubijamo protivnika prwsingom.
Meni djeluje da je covjek bezobrazno tvrdoglav i taj skudeo mi je napravio stetu jer ocigledno da ga samaraju svi treneri
Zasto je Pioli spustio sve linije to samo on zna. Na sve to poceo je lutati sa "idejama", vrhunac je Musa protiv Rome.
Zironja igra i kad treba i ne treba. Mogso je vise implementirati Okafora, jer je novi u ligi, brzi od Zironje, te moze mjenjati pozicoju sa Rafom. Mnoge odbrane ne bi znale kako da se postave.
Ovako kad igra Ziru, lako je nas procitati, oslaza Leao kad hoce i vagon centarsuteva na Zironju.

Pored svega toga, Milanu je najveci teret Calabrija. Ne mozes ga se tek tako rijesiti, a lik ima 7-8'dobti tekmi u jednoj deceniji.

Jos cu samo nesto veano za Gabbiju, Negovo vracanje sa posudbe je najbolji transfer u ovoj tskmicarskoj godini. Njegovim povrstkom se odbrana utegla.

enzo777
Kontakt:

Post Postao/la enzo777 » 21 apr 2024, 10:52

Ja se idalje pitam: zašto Camarda nikad nije mogao dobit šansu? Zašto se on nije uigravao od novembra/decembra? Zašto se nije pokušalo da se vidi kako se dečko uklapa sa ekipom? Zašto mora Thiago da otkrije Zirkezea, a mi ne možemo da otkrivamo Camardu. Zašto Sassuolo probije Pinamotnija a Inter mu neda šansu? Kod merde razumijem, imaš Lautaro/Lukako i sad Lautaro/Thuram, ali kod nas Giroud/Jovic tu je Camarda mogao sigurno više da zaigra. Al nas stručnjak to ne zna, on zna samo sa uigranim i formiranim igračima, takvi trenera ima i u Radničkom

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 21 apr 2024, 11:27

Momak je prezelen jos. Primavera kapak !

ACMilan100
Kontakt:

Post Postao/la ACMilan100 » 21 apr 2024, 12:12

Momku produziti ugovor i poslati ga i Serie B na posudbu pa neka krene da pokaziva tu jeli moze ili ne. Za Milan je previse mlad

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 apr 2024, 12:49

Pa igrao je nešto sitno, ali se samo pokazalo da je još prezelen za Seriu A. Ništa neuobičajeno za klinca od 15-16 godina, ali trebalo bi da postepeno dobija više šansi naredne sezone.

Doduše, onda vidiš jednog Yamala koji je stariji nekih pola godine od njega i shvatiš koliko je drastična razlika između dva velika talenta. :zzz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 21 apr 2024, 13:21

Joj previše mlad jbt pa Rooney je sa 16 godina igrao EPL... Ako nema minuta kako će se dokazati? Trebalo je da mu mentor bude Giroud, a Camarda da dobija minute u svakoj utakmici gdje je rezultat riješen. Ovako će biti jedan u nizu talenata koji će se izgubiti ili će bljesak imati u Sasuolu, Atalanti i sl. Pa će doći u Juve/Inter i nositi igru kao Locateli, El Sharavi....
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 21 apr 2024, 13:26

To sto sad Yamal rastura nije nikakva naznaka. Bilo je igraca koji su bljesnuli vrlo rano i ispuhali, ili jednostavno ne napredovali ni malo nakon toga. Pa neki cak i regresovali tipa Alen Halilovic. Bilo je i velikih talenata ko ovaj mali iz Uniteda sto je u omladinskim pogonima trpao i vise nego Camarda (Charlie McNeill) a sad ne moze sa 20 dobiti minute u trecoj engleskoj. Ne znas sta ce biti i kada, ali cinjenica je da je momak poslije Gigia najveci potencijal kluba u ove 2 decenije. Misljenja sam da ce i u najgorem slucaju postati prosjecan calcio igrac. Ima visinu i generalno dobre gene, pametnu kretnju, i pas mu vec sad moze proci.

Sto se tice trenera, ne svidja mi se ni malo ovo sto prolazi kroz medije ovih dana (Galtier, Fonseca i ostala buranija). Ako vec ne zeli baciti bar 6-8m na trenera onda bolje vec sad gurnuti Abatea na klupu prve ekipe. Uspjelo je BLu sa Alonsom, postoji neka sansa i da i mi ostvarimo tako nesto. Pa makar to bilo 10%. Sa imenima kojim se povezuje svejedno ne vidim ni tracak potencijalnog napretka. Cuntea ne bih je ce sigurno rastaviti ekipu da moze igrati svoju, a onda otici za sezonu dvije. Juve, Inter, pa cak Roma, Lazio imaju kadar za njega. Napoli i Milan ne. Inter nece mijenjati trenera, Roma ce vrv ponuditi DDRu duzi ugovor, Lazio isto skoro doveo novog. Znaci samo juve je dobra opcija za njega. Mada i oni vec njuskaju oko Motte. Vise mi ima smisla sto se povezuje sa plavcima, unitedom i bajernom nego povratak na apeninsko
Unico amore sei!
❤️🖤

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 21 apr 2024, 14:14

To to Abate, Donadoni, Broki, Sedorf, Inzagi moze i Seva to je ono sto Milanu treba....da forsiraju mlade igrace da se prodaju, da se vrti kes zeleni u plusu, trofeji su nebitni sta ce nam to....

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 21 apr 2024, 14:15

Šta je nama ovaj Sassuolo radio a Lecce se poigrava sa njima.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 21 apr 2024, 15:25

Lik hladno izjavi da je podcijenio Romu hahaha
Il Club più titolato al mondo!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 21 apr 2024, 15:55

Kao sto rope rece, vidis Yamala i ogromnu razliku. Ovaj nas je jos mlad i zelen i nije za prve ekipe nikako. Gledao sam ga par put i u primaveri, ima talenta to stoji ali treba jos pure jeste 🙂 cak sad protiv Porta kad su igrali bolje mi je izgledao onaj Danac sto je usao nego Camarda. Ali ne treba zuriti, biti ce vrmena i za njeh. Nek nastavi da radi i sansa ce da dodje.
Razumijem i navijace, cim je u pitanju neki malo bolji talenat jedva se ceka da udje u prvi tim, ne moze uvijek tako jbg. Dobio je sansu da debituje i ispise historiju nek bude za sad zadovoljan tim....

Sto se tice trenera, kao sto rekoh previse novih imena svaki dan. Mada kad vidis neka od njih onda se covjek bas da zabrine....

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: enzo777 i 3 gosta.