Post napisan prošlog četvrtka poslije prvog meča sa Romom. Nažalost, bilo je preočigledno šta će se desiti u revanšu.Raonffa je napisao/la: ↑11 apr 2024, 23:17Pet-šest mjeseci je prošlo od naše zadnje bitne "biti ili ne biti" utakmice (Dortmund kući), u međuvremenu si mahom igrao fino, vezao pobjede, i dođe taj meč protiv solidnog protivnika u četvrtfinalu nekog evropskog takmičenja i ti na terenu izgledaš kao poluamaterski tim. Nevjerovatno.
DDR se večeras ispišao po Pioliju, ne računajući Ligu prvaka i derbije protiv Intera ja se ne sjećam kad smo zadnji put bili ovako nemoćni u polju.
Sad da ne analiziram meč, nema vala potrebe jer su svi manje više bili užasni na čelu sa trenerom.
Što se revanša tiče, nisam optimističan jer ovo večeras nije bilo slučajno oni dali neku frljoku mi fulali pet šansi i eto završilo 0-1. Ovo je večeras bilo baš taktičko razvaljivanje i sreća nam je što i oni nisu pod svaku cijenu previše letili naprijed inače bi mi ovo sigurno izgubuli 2-3 razlike.
Morat ćemo odigrati baš baš kvalitetnu utakmicu (jednu od boljih ove sezone) ukoliko mislimo proći, a ova Roma je svakako opasna ekipa, odlično se brane, fino im ide ova tranzicija, naprimjer večeras iznošenje lopte pod presingom skoro pa perfektno... Mislim da nažalost ispadamo, ali eto vidjet ćemo za sedam dana.
Iz nekog razloga ovo me podsjeća na naš prošlogodišnji dvomeč sa Napolijem u LP, isto ovako smo mi njih izmaltretirali.
Što se Piolija tiče, pretpostavljam da je sebi prekjučer potpisao otkaz. Ovi naši imaju dovoljno vremena da nađu novog trenera, samo da ne bude neki talijanski mediokritet.