U petak, 25. ožujka, Dinamo će na Grbavici utakmicom protiv domaćina uveličati proslavu 90. rođendana Željezničara, a dan prije puta medijima su svoja očekivanja iznijeli Ivan Tomečak i Ivan Kelava.
Dinamo u petak na Grbavici u Sarajevu igra prijateljsku utakmicu protiv Željezničara, a jedan od junaka pobjede protiv Hajduka, Ivan Tomečak, očekuje dobru atmosferu: - Veseli nas što smo pozvani i čast nam je igrati utakmicu povodom rođendana Željezničara. Posebno smo sretni jer nas očekuje prava nogometna atmosfera. –
Slično razmišlja i vratar Ivan Kelava: - Nisam još nikada bio u Sarajevu i drago mi je što igramo ovu utakmicu jer čujem da postoji veliko zanimanje navijača pa će biti prava atmosfera. –
Što se tiče programa puta, Dinamo u petak u 14:10 leti za Sarajevo, a utakmica se igra u 19 sati.
Inače, Željezničar je u svojoj 90-godišnjoj povijesti osvojio pet naslova prvaka(jedan bivše države i četiri u Bosni i Hercegovini) te po tri Kupa i Superkupa. Željezničar je aktivni prvak susjedne Bosne i Hercegovine.
U petak, 25. ožujka, Dinamo će na Grbavici utakmicom protiv domaćina uveličati proslavu 90. rođendana Željezničara, a dan prije puta medijima su svoja očekivanja iznijeli Ivan Tomečak i Ivan Kelava.
Dinamo u petak na Grbavici u Sarajevu igra prijateljsku utakmicu protiv Željezničara, a jedan od junaka pobjede protiv Hajduka, Ivan Tomečak, očekuje dobru atmosferu: - Veseli nas što smo pozvani i čast nam je igrati utakmicu povodom rođendana Željezničara. Posebno smo sretni jer nas očekuje prava nogometna atmosfera. –
Slično razmišlja i vratar Ivan Kelava: - Nisam još nikada bio u Sarajevu i drago mi je što igramo ovu utakmicu jer čujem da postoji veliko zanimanje navijača pa će biti prava atmosfera. –
Što se tiče programa puta, Dinamo u petak u 14:10 leti za Sarajevo, a utakmica se igra u 19 sati.
Inače, Željezničar je u svojoj 90-godišnjoj povijesti osvojio pet naslova prvaka(jedan bivše države i četiri u Bosni i Hercegovini) te po tri Kupa i Superkupa. Željezničar je aktivni prvak susjedne Bosne i Hercegovine.
1921 je napisao/la:skrate im pola plate i opet imaju 10 puta vecu platu od prosjecne. velika kazna
Pa ne bih se bas slozio. Prosjecna plata u BIH je koliko? 500-600KM, znaci nasi fudbaleri zaradzuju po 10-12.000KM heh daj Boze samo nista od ove ljubavi..
prosjecna je 807 KM, a 10 puta 500-600 je 5.000 - 6.000
Ovo je izgledaPITOMI pitar!!! Sala druze!!! Najrealniji od svih!! Respekt
nije ahah nisam tuzan al zar zeljo nema 6 titula prvaka racunajuci onu iz 1945 ...jer kada sam ja nedavno napisao da ima 5 titula napali su me a sada niko da reaguje!!!
Ima li neko da proda bilo koji od ova 2 krajnja ? sutra prije tekme ispred stadiona ?
Ubite se sta vam po piku stoji...:/ Bruka za navijacku skupinu. U udruzenje i kupi...ops pa vi i nemate udruzenja...jbg razumjem vas PIK majka
ubij se ti pitarcicu ljubomorni ima vasih na autopijaci pa niko nista ne govori zato tisuu..znam da si ljubomoran zbg nas vi nikad necete dostici nas nivo
U mom srcu ne postoji ništa drugo
> Željezničar 1921 <
u pravu si, greska je... nije 5, nego 6...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
Ima li neko da proda bilo koji od ova 2 krajnja ? sutra prije tekme ispred stadiona ?
Ubite se sta vam po piku stoji...:/ Bruka za navijacku skupinu. U udruzenje i kupi...ops pa vi i nemate udruzenja...jbg razumjem vas PIK majka
ubij se ti pitarcicu ljubomorni ima vasih na autopijaci pa niko nista ne govori zato tisuu..znam da si ljubomoran zbg nas vi nikad necete dostici nas nivo
OOOJ BOZE DRAGI POMAGAJ OVOM COVJEKU Cuj nasih bar salova ima na AUTOPIJACI ,ahahhahahaha pa to je i za vas previse.. Pocinjem da sumnjam u tvoje sposobnosti raspoznavanja bar sala i onog pijacarskog sto ima na carsiji ili kako ti reci autopijaci!!!
Vaha objasni tim svojim da je ovo prijateljska tekma,da ovo nije Hajduk i da mi slavimo 90 kuka pa budi fer i nemoj zapinjat jer ako ovi tvoji zapnu 70% od onog sto znaju kuku nama,zato budi fer i onako kad bude 3-0 stani malo na balun ipak nam je rodzendan.Pozdrav od Alpasinca i nikad ti necu zaboravit onaj het trik u finalu kupa nekadasnje Yugoslavije.
Večeras treba oderati Dinamo, jer se na Grbavici ne trebamo bojati, posebno ne Zagrepčana. Mnogo puta sam gledao kako ih deremo u Dolini, pa zašto to ne bi bilo i ovaj put. Sretno plavi, a mnogo manje sretno modri.
Biće tijesno i nadam se pobjedi.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Prelijep dan, sunce, toplo, osjeti se pozitivna atmosfera pred utakmicu, dakle svi uvjeti su ispunjeni da veceras mi Manijaci napunimo Dolinu ćupova i da pokažemo komšijama u regionu kako se voli i navija za svoj klub. Zato veceras svi u Dolinu ćupova da našim prisustvom i navijanjem uveličamo Željin 90 rođendan. Samo još nešto apelovo bih na sve navijače da ne nasjedaju na provokacije od gostujučih navijača, zna se da pravi BBB nece organizovano doci na utakmicu, ali zato hoce ovi njihovi pobratimi iz Hercegovien i oklice Sarajeva.
Od kad sam se rodio Želju sam zavolio, plava mi je boja mila Božija je volja bila.