FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
100
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 210

Bistriksg
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bistriksg » 20 apr 2024, 20:37

Ko bi rekao da je ovo ista sezona

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 20 apr 2024, 20:37

Bersaga je napisao/la:
20 apr 2024, 20:13
1921ljoze je napisao/la:
20 apr 2024, 19:59
Bersaga je napisao/la:
20 apr 2024, 19:53

Moj prijatelju, ja sam se toliko jučer iznervirao da mi je došlo da kažem "ma dabogda ispali". Vjerovao sam da ćemo se izvući pa čak i onda kad nisam imao valjan razlog da zapravo vjerujem. Prva situacija kad nas je vodio Ivković sa onom ekipom. Druga situacija još gora, kad nas je Mulalić preuzeo, ma ne znaš više gdje smo šuplji. Raspad sistema, koliko ono reče Edis da smo imali, 7,8 igrača na pripremama? Nema plata, nema se za priprema, nema igrača, porezna i licenca bile nemoguća misija. "Ajmoo biti pozitivni" :D

Slažem se to za investitora, a ovo za teorije zavjere, to su ti naše komšije koji se predstavljaju da su naši. Trojica su preofirna, ja ne znam kako ne mogu bar malo bolje da se kamufliraju.
Mislis li da treba vratiti Basica?
Bio je 4 boda od evrope kad je dobio nogu,6 7 kola do kraja mogli su se zbiti redovi i onda pojacati na zimu....jos kad znamo da je nakon Sirokog kuci 2 1 ,klub rekao da je Nermin rijesenje kluba na druge staze....
Imao je slabiji tim odlascima Santosa i Hodzica a doveli se losi igraci..da je imao ova pojacanja sto su sad ko zna...steta msm da smo potrosili dobrog trenera
Isto tako ubijeđen sam da mu dovedeni igrači nisu bili ni prvi a ni drugi na listi želja, ono je horor.
Dovoljno je reći da je ovo je sastav koji je završio prvu utakmicu protiv Neftčija:

Mulalić - Drina, Dubačkić, Kosorić, Ovčina, Galić, Mekić, Biber, Turanjanin, Gasal, Haračić

Još na klupi si imao Beću, Musića i dvojicu malaca iz juniora Pašića i Šemdina, a u prvom poluvremenu ti se još povrijede Jašarević i Amoah. Štilić, Cocalić i Rustemović nisu zbog povreda igrali nikako tu utakmicu.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 20 apr 2024, 21:13

braco je napisao/la:
20 apr 2024, 20:37
Bersaga je napisao/la:
20 apr 2024, 20:13
1921ljoze je napisao/la:
20 apr 2024, 19:59

Mislis li da treba vratiti Basica?
Bio je 4 boda od evrope kad je dobio nogu,6 7 kola do kraja mogli su se zbiti redovi i onda pojacati na zimu....jos kad znamo da je nakon Sirokog kuci 2 1 ,klub rekao da je Nermin rijesenje kluba na druge staze....
Imao je slabiji tim odlascima Santosa i Hodzica a doveli se losi igraci..da je imao ova pojacanja sto su sad ko zna...steta msm da smo potrosili dobrog trenera
Isto tako ubijeđen sam da mu dovedeni igrači nisu bili ni prvi a ni drugi na listi želja, ono je horor.
Dovoljno je reći da je ovo je sastav koji je završio prvu utakmicu protiv Neftčija:

Mulalić - Drina, Dubačkić, Kosorić, Ovčina, Galić, Mekić, Biber, Turanjanin, Gasal, Haračić

Još na klupi si imao Beću, Musića i dvojicu malaca iz juniora Pašića i Šemdina, a u prvom poluvremenu ti se još povrijede Jašarević i Amoah. Štilić, Cocalić i Rustemović nisu zbog povreda igrali nikako tu utakmicu.
I sa ovim sastavom odlično parirali, peh eurogol u 90'+. Pazi ovo: Drina nestao, Dubačkić druga liga Srbije, Kosorić penzija, Biber nestao, Turanjanin Laktaši, Gasal prva liga FBiH. Tu je bio još Allyson, da li se čovjek bavi fudbalom još? Ma horor je blaga riječ Braco.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 20 apr 2024, 21:21

Bersaga je napisao/la:
20 apr 2024, 19:53
upohaluhizugnimda je napisao/la:
20 apr 2024, 18:54
Bersaga je napisao/la:
20 apr 2024, 18:45
Krpić bi dobio nogu i kod svoje žene da joj radi ovo što radi kod nas = trudi se i bori ali ne zna zabiti.
:rol: :rol: :rol: :rol:

Ne znam na cemu temeljis optimizam, to da cemo se izvuc. Daj Boze, ali ja nisam ni blizu toliko optimistican da to samouvjereno kazem. Ovo za 2014 si bas ubo. Svaka njima cast i postovanje sto su se prihvatili ikako posla, ali eto gdje smo mi kao klub. Svi odmakli, mi jos u 2014, po svemu. Rukama i nogama kopati da se nadje investitor kako god i na koji god nacin, da se profesionalizujemo od vrha do dna, da ne bude vise sve na volontersko-jaranskoj-socijalistickoj osnovi dan ga jebbo ne moze se trpit vise.

I samo da ovim putem i na ovoj stranici jos jednom (nisam odavno) hraknem na debile koji su nam ovdje ponavljali kretenske teorije zavjere o kupljenoj utakmici koje su im podvalile nase maloumne, oboljele, imbecilne i paranoicne komsije. Usput cu i Hulahopku da hraknem isto tako, jer postoji.
Moj prijatelju, ja sam se toliko jučer iznervirao da mi je došlo da kažem "ma dabogda ispali". Vjerovao sam da ćemo se izvući pa čak i onda kad nisam imao valjan razlog da zapravo vjerujem. Prva situacija kad nas je vodio Ivković sa onom ekipom. Druga situacija još gora, kad nas je Mulalić preuzeo, ma ne znaš više gdje smo šuplji. Raspad sistema, koliko ono reče Edis da smo imali, 7,8 igrača na pripremama? Nema plata, nema se za priprema, nema igrača, porezna i licenca bile nemoguća misija. "Ajmoo biti pozitivni" :D

Slažem se to za investitora, a ovo za teorije zavjere, to su ti naše komšije koji se predstavljaju da su naši. Trojica su preofirna, ja ne znam kako ne mogu bar malo bolje da se kamufliraju.
Vjerovao sam i ja uvijek. I u najgorim momentima sam mislio da cemo se prije ugasiti nego ispasti iz ove kurceve lige. Kontas nekako na misice, na ime, na borbu, na navijace ces izgurati bar neku sredinu tabele uvijek, jer i jesmo kad pogledas unazad. Sa ekipama 10 puta gorim od ove, kad je klub bio u 10 puta gorim situacijama, nije se strahovalo za opstanak.

Ove sezone, zadnja svijetla tacka je Borac. Bilo je nekih momenata, ali u sustini nakon Borca je sve niz brdo krenulo i jos se nismo oporavili. Nadacu se i ja do zadnjeg momenta, ali ovoj ekipi vjerujem koliko vjerujem Hulahopki kad kaze da je normalan ili umno-poremecenom paranoicnom degenu iz komsiluka kad kaze dobar dan. U stvari, ne znam vise ni je li do ekipe i samih igraca, da 11 Messija stavis ja opet ne bih vjerovao, jer nam sve ide naopako.

Investitor i samo investitor, po uslovima po kojima on zeli. Ovo nase izvoljevanje u stilu haj s nama u tal, da i mi malo raspolazemo tvojim parama, na to niko nece pristati, koliko god fino i usminkano izgledala ona prezentacija. Prodati se, pa kako god, jer se vrtimo u krug kao ker sto trci za vlastitim repom. Ispadamo iz jbn lige i nadamo se da cemo nesto izmisliti da se izvadimo sest kola prije kraja. Ne ide vise.
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 20 apr 2024, 21:34

Bistriksg je napisao/la:

Najeca zal ce mi ostati Nermin Basic, nikad necu prezalit

Ekipa koja se trebala nadograditi sa 2,3 igraca on je ostao bez najboljih pojedinaca i jos mu se oslabila ekipa sa pojacanjima koja danas igraju u Surdulicii, Tesnju itd...

Nikad necemo znati zapravo koliko je mogao...
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 20 apr 2024, 21:38

Vise puta apsolvirana prica oko Basica. Imao je hajp i podrsku nakon izborene Europe i onda mu probu prodju Turanjanin, Biber, Alison, Rustemovic se potpise kao "provjeren" igrac i tako dalje. Jos pustis da odu Hajdarevic i Dzenis koji su za ove sto su dosli igracine.

Neko ce reci nije se on pitao, ja kazem bas zbog toga, nije smio tako nesto da dopusti jer je ubio prvo nas pa sebe, a da je rekao necu ovo dopustiti i da mu ovi to nisu dali raja bi ih rastrgala. Imao je dobre karte i sjebo ih. Samo realno.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 20 apr 2024, 22:15

Samo me zanima do kad ce u Zelji godinama igrati i dovodit se propali teti i prosjeci kao ovaj Crnogorac Radinovic, ovi crnci poput Bismarka

Ono vidjelo fudbalera nije
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 20 apr 2024, 22:38

upohaluhizugnimda je napisao/la:
20 apr 2024, 21:21
U stvari, ne znam vise ni je li do ekipe i samih igraca, da 11 Messija stavis ja opet ne bih vjerovao, jer nam sve ide naopako.
Psiha.

Taktike, formacije i slično jesu bitne ali nekad je to mentalno stanje igrača puno bitnije nego same stvari taktičke prirode. Ako se neki igrač ne osjeća dobro zbog nekog razlog tipa nepovjerenje trenera, loše taktički zamisli trenera, loša atmosfera u svlačionici, finansijski problemi u klubu, općenito toksičan ambijent u i oko kluba, loše samopouzdanje i slični primjeri onda naravno da neće biti na nivou.

Imamo primjer Mehmeda Ćosića. Momak kod nas uopšte nije ličio na profesionalnog fudbalera, lik dodavao lopte u aut iz čista mira. Vjerovatno je na njega utjecao niz faktora tipa što su ga kod nas šaltali na 5 pozicija, pa općenito negativna atmosfera koja se stvorila, poraz za porazom i slični faktori i lik izgledao kao izgubljen slučaj.

Odlaskom u Radnički kod Dudića, Ćosić ponovo liči na onog Ćosića iz Veleža jer dolazi u tim gdje trener vjeruje u njega, koji ga zna koristiti i uz to ima pozitivno iskustvo sa tim trenerom od ranije. Pored toga, došao je u tim koji je počeo stvarati i prije njega dobre rezultate što znači da je došao u neki zdrav ambijent i naravno da će se odmah osjećati i on komfornije i samim tim pružati dobre partije. Evo već 2-3 puta je Ćosić već bio u timu kola tamo.

Kod nas kad je došao pisao sam recimo o nekim stvarima koje su mi se sviđale kod Ćosića u Veležu za koje sam se nadao da će i kod nas pokazat, evo dio tog posta:
braco je napisao/la:
08 avg 2023, 20:35
Kamaga11 je napisao/la:
08 avg 2023, 11:35
Kakav je ovaj Cosic da li nam moze pomoci sta @braco tebi vjerujem najvise
Osobina kod Ćosića koju jako cijenim je to što ima vrhunski osjećaj kad da se ubaci iz drugog plana da zabije gol ili asistira i mislim da će to pokazati i u našem dresu. Zbog te njegove kretnje bez lopte i napadanja prostora (to radi nebitno igrao beka ili veznog), Ćosić se često nudi kao dodatna ofanzivna opcija u zadnjoj trećini, što je svakako pohvalna karakteristika u današnjem fudbalu.
Neki dan kad je Radnički pobjedio protiv Novog Pazara u polufinalu kupa, nakon utakmice je Mozzart-sport u svojoj analizi napisao isto ovo što sam i ja u svojim očekivanjima od Ćosića:
Brzonogi Bevis i Viždi su vrebali visoko na protivničkoj polovini, mladići Aleksić, Gluščević i Vidosavljević bez respekta preuzimali igru u svoje ruke, fanatstičmo se iz drugog plana ubacivao Mehmed Ćosić, a odrbanom aurtoritativno komendoavo iskusni Slobodan Ismović.

Novi Pazar je bio u nokdaunu, a novi udarac je usledio par minuta kasnije. Opet se Mehmed Ćosić ubacio iz drugog plana, pogodio Islamovića u ruku i iznudio penal koji je Vidosavljević pretvorio u 2:0.
Kod nas naravno nije mogao to pokazati jer je sve otišlo u qrac i naravno da će se samo utopit u sivilo.

upohaluhizugnimda
Kontakt:

Post Postao/la upohaluhizugnimda » 20 apr 2024, 22:44

Odlicna analiza Braco, kao i obicno. Samo da dodam: Cosic je odlican primjer za ove sto zale za Basicem. Basic je tog momka unistio saltajuci ga s pozicije na poziciju. Igrao nam je sve, ali bukvalno sve, osim stopera, golmana i spica. Basic je sam sebi spakovao otkaz, koliko god da je bio zavaljen s igracima, on je sam najveci krivac sto je bivsi.
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 20 apr 2024, 22:47

Organizacijski smo već dugo cirkus, a ako vrate Amara, to je već za povraćanje.

Zna li neko šta o Dininoj statistici, jeli on radio gdje samostalno?

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 20 apr 2024, 22:53

RatoborniMrmot je napisao/la:
20 apr 2024, 21:38
Vise puta apsolvirana prica oko Basica. Imao je hajp i podrsku nakon izborene Europe i onda mu probu prodju Turanjanin, Biber, Alison, Rustemovic se potpise kao "provjeren" igrac i tako dalje. Jos pustis da odu Hajdarevic i Dzenis koji su za ove sto su dosli igracine.

Neko ce reci nije se on pitao, ja kazem bas zbog toga, nije smio tako nesto da dopusti jer je ubio prvo nas pa sebe, a da je rekao necu ovo dopustiti i da mu ovi to nisu dali raja bi ih rastrgala. Imao je dobre karte i sjebo ih. Samo realno.
Iskreno, cini mi se da malo koji trener se kod nas pita za te stvari. Jedan dovede petoricu, iduci dodje i otjera trojicu, a dovede novih pet i tako u krug. Nazalost

BosanskaLiga
Kontakt:

Post Postao/la BosanskaLiga » 20 apr 2024, 23:05

Upravni odbor na čelu sa tadašnjim predsjednikom rekao da se ne računa na Dženisa i da mora napustiti klub i ako je Bašić rekao da mu treba. Provjereno

Paromlinac

Post Postao/la Paromlinac » 20 apr 2024, 23:31

Sarun je napisao/la:
20 apr 2024, 22:47
Organizacijski smo već dugo cirkus, a ako vrate Amara, to je već za povraćanje.

Zna li neko šta o Dininoj statistici, jeli on radio gdje samostalno?
U sezoni 2013/14 vodio je samostalno Zelju na 22 utakmice, od toga jedna je bila kup, ostvario je skor 13 7 2 .
U sezoni 2017/18 vodio je samostalno Olimpik na 5 utakmica, ostvario je skor 2 2 1.
Sve u svemu, nije lose :mrgreen:

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 20 apr 2024, 23:43

Samostalno, kao trener, Dino ima superkup sa Željom. Pehar je podigao 2000. godine, nakon domaće pobjede nad Brotnjom, 3:1.

Računajući periode kad je bio pomoćnik Amaru Osimu, slobodno mogu reći da je i Dino jedan od naših najtrofejnijih trenera.

U ratu, jedan je od onih koji su osigurali opstanak kluba u tom teškom periodu zajedno sa Sprečom, Bukalom, Čengićem, Jelićem, Bračuljom, legendom Jukom, Bracom i Mišom Smajlovićem.

Dino je na Željinoj klupi sjedio na ukupno 65 utakmica. Ima omjer od 38 pobjeda, 16 remija i 11 izgubljenih utakmica.

Pored Želje, bio je trener na Piroti, u Čeliku, jednom pa drugi put, kratko je bio na klupi Olimpika, radio je još u Muharraqu, u Bahreinu.

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 20 apr 2024, 23:45

Dino je za sve ove trener koji su bili Anceleoti i da ne radi nigdje. Kakve smo sve ublehase dovodili od Krcmarevica Petrovića Arapa ovog uhljupa Akrapovica koji nisu svi zajedno imali 10 pobjeda da ih sastavis.

Suludo je više pričati o trenerima da ne znam kakve igrace imaš ne možeš biti gori od Igmana Goska Posusja i ostalih ekipa. U ekipi imaš sasvim solidnih igraca.

Al taktike 3 5 2, igra bez sredine i slično nam je uzela brat bratu 9 bodova.

Pa priča da će kažnjavati igrace pa se ništa ne desi od toga. Pa sljedecu o igračima sve najbolje. Teški ublehas.

Još na to doveli oni zeničku seljacinu Sabica. Glavatog pitara kondicionog. Omladinski pogon uništili. Trebamo citsti ovdje debila pabla i družinu njihove bolesne komentare. Uništen klub u svim segmentima.

I na to sve rumenog papka koji je počeo da nam pitare dovodi u klub. Nećemo se oporaviti zadugo.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 21 apr 2024, 00:03

BosanskaLiga je napisao/la:
20 apr 2024, 23:05

Upravni odbor na čelu sa tadašnjim predsjednikom rekao da se ne računa na Dženisa i da mora napustiti klub i ako je Bašić rekao da mu treba. Provjereno
Pa to je opet do njega, kazes fino necu, treba mi, u suprotnom odlazim, pogotovo necu Alisona kao zamjenu za Santosa, Bibera, Turanjanina i Rustemovica kao zamjene za Hodzu. Morao je biti svjestan da nakon plasmana u Europu nizovi poraza ce biti docekani na noz i da ce trener biti prvi zamijenjen.

Politika stednje nakon plasmana u Europu nam je **** mater pored ostalog. Sve je meni to jasno, zato sam i napisao ovo na kraju. Prihvatio je lose karte i da mu ekipu kroje levati, rezultate i dalje gledamo. ****.ga.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 21 apr 2024, 01:04

21 apr 2024, 00:03

Pa to je opet do njega, kazes fino necu, treba mi, u suprotnom odlazim, pogotovo necu Alisona kao zamjenu za Santosa, Bibera, Turanjanina i Rustemovica kao zamjene za Hodzu. Morao je biti svjestan da nakon plasmana u Europu nizovi poraza ce biti docekani na noz i da ce trener biti prvi zamijenjen.

Politika stednje nakon plasmana u Europu nam je **** mater pored ostalog. Sve je meni to jasno, zato sam i napisao ovo na kraju. Prihvatio je lose karte i da mu ekipu kroje levati, rezultate i dalje gledamo. ****.ga.
da je Basic ostao ne bi bili u ovoj situaciji milion %, bili bi u najgorem slucaju negdje u rangu Širokog sad i ne bi strahovali za opstanak ko sad..

covjek je bio tu 6 mjeseci, prosao jedan prelazni rok uz tu stednju koju ste spomenuli, otisla dva najbolja igraca, u pravu si za neke stvari da je sebi pucao u nogu nekim potezima ali smo i nesretno gubili bodove.. međutim da se nisu okrenuli arapima i pustili ga da dovede preko zime par pojacanja ko i Bruni sto su dali, uvjeren sam da bi puno bolje stajali

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 21 apr 2024, 01:36

QUARTERBACK je napisao/la:
21 apr 2024, 01:04
21 apr 2024, 00:03

da je Basic ostao ne bi bili u ovoj situaciji milion %, bili bi u najgorem slucaju negdje u rangu Širokog sad i ne bi strahovali za opstanak ko sad..

covjek je bio tu 6 mjeseci, prosao jedan prelazni rok uz tu stednju koju ste spomenuli, otisla dva najbolja igraca, u pravu si za neke stvari da je sebi pucao u nogu nekim potezima ali smo i nesretno gubili bodove.. međutim da se nisu okrenuli arapima i pustili ga da dovede preko zime par pojacanja ko i Bruni sto su dali, uvjeren sam da bi puno bolje stajali
Basic je na zadnjih 8 utakmica imao omjer 2 0 6, raznijeli nas pitari na derbiju, ispali od Slobode u kupu, dobio nas GOSK na Grbavici jer smo po onakvom terenu, na onakvom kijametu izasli visoko, fol napali, a stoperi nam Aco i Coca pa ga fasovali iz kontre, odbrana nam je generalno katastrofa bila malo koji trener bi to prezivio kod nas, realno. On se izgubio kao sto se vecina na kraju izgubi. Ono sto je zanimljivo da svi nasi treneri u zadnje vrijeme imaju neki ozbiljan fetis na spore stopere koji ne ucestvuju u igri. Sto sporiji to bolji varijanta.

Mislim slazem se sa tvrdnjom da je, al da sam ja nekad ostao sa jednom vilom i da se nisam pravio pametan sada bih imao zenu vilu, il bih bio razveden i sutnut il bih je odrobijao :urnebes: ill da je Krpic zabio nekoliko mrtvih zicera, da Haracic nije onako smotan, da nam Kamenar i Skorup nisi zabili eurogolove mozda bi se borili za Europu umjesto za opstanak, sbb kbb, ****.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 21 apr 2024, 07:35

GIBRA je napisao/la:
20 apr 2024, 21:34
Bistriksg je napisao/la:

Najeca zal ce mi ostati Nermin Basic, nikad necu prezalit

Ekipa koja se trebala nadograditi sa 2,3 igraca on je ostao bez najboljih pojedinaca i jos mu se oslabila ekipa sa pojacanjima koja danas igraju u Surdulicii, Tesnju itd...

Nikad necemo znati zapravo koliko je mogao...
Najpismeniji trener koji je vodio Zelju u zadnjih 10 godina.
Dok ga rumena spodoba sa igracima nije pocela bušit imao sve.
Jedina zamjerka sto nije otjerao Rumenigea i njegovog havera Mekica.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 21 apr 2024, 08:37

Ja ne znam šta se čeka sa rumenim i zašto mi njega trpimo, pogotovo ako su istine ove price da je minirao Bašića i ostale stvari. Onda i ne zaslužujemo bolje

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987, Levin i 43 gosta.