Jedina normalna I laka stvar za uraditi, tuzno je sto svi znamo da je to u domenu naucne fantastike.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Re: Re: Chat
Papa Johns je najbolji od te najslabije kategorije, pa Mods je iznad njih, pa Marco's iznad njih. Pa onda idu picerije - restorani.MortemHz je napisao/la: ↑20 apr 2024, 12:38Daleko najgora pica koju sam probao, bolja je ona u pekari na komad koja je blizu tebe. Doduše, ne znam za Ameriku.
Pizza Hut je ok, solidan.
Vidi evo iako te smatram klaunom foruma kao i 95% ostatka foruma lijepo cu ti odgovoriti.numanumaye22 je napisao/la: ↑20 apr 2024, 12:37Da, jer inace FBIH bila jako bogata prije 2 godine sa SDA koja je vladala jos od 1996avenija je napisao/la: ↑20 apr 2024, 12:13Moje misljenje : kada rezoluciju ne bi podržalo tj glasalo ZA 70% ili više zemalja da je to propao projekat sa slabom podrškom.
I nadam se da će se nakon usvajanja neko krenuti baviti ekonomijom u siromasnom entitetu FBIH. Ko zaustavi blok 7 u TE Tuzli pišam mu se usta.
Nikšiću smradu nesposobni **** ti Ramo, Vojin i bagra tvojih ministara mater komunističku.
Pišljiva CG isplaćuje u prosjeku 811 eura platu, ovi naši sirotinji digli minimalac sa 296 eura na 318 hahah grob te ****.![]()
Na to pisanje, uvrede i grobove, trebao si jos stavit Allahu Ekber cisto SDAovski da se ne kvari tradicija![]()
Dok je SDA bila prosjecna plata u entitetu FBIH je bila veća nego u SRB, zadnji zvanični podaci pokazuju da je SRB u 2024 godini za 100 eura prestigla FBIH iako je kasnila oko 90 eura prije 6-7 godina. Druga stvar SDA je **** stranka, lopovska, isto kao i trojka i SDP. Jedine dvije kazne u zivotu sam dobio zbog SDA. Za jednu sam kriv jer sam glumio revolucionara i rusio SDA, tj pisao im po zgradi uvredljive poruke a drugu mi slozise jer sam kao verbalno vrijedjao bivšeg rahmetli načelnika Smajlovića. Tu nisam kriv jer mu nista nisam ruzno rekao nego mu je bilo neugodno slusati pitanje nakon protesta pa mi policajac bezveze napisa kaznu kao uznemiravanje na javnom mjestu. Trolam vas za SDA jer se palite ko papci.
Druga stvar odakle ti da sam ja vjernik? Niti praktikujem vjeru i nisam licemjer da glumim vjernika, da idem po dzumama i slicno a ovamo od kako znam za sebe volim i popit i opsovat i odigrat kladionicu, blud i tako to. Znaci u praksi ja sa Islamom nemam nista, ako se kada okrenem vjeri to će biti onako kako je zapisano i necu glumiti vjernika kao danasnjih 90% nego cu živjeti vjeru onako kako je propisana bez potenciranja i fanatizma vjerskog u svoja 4 zida i dzamiji.
Treća stvar, jedino me interesuju pare, dobar život, dobra hrana ,dobri uslovi života, dobar fudbal, izleti, putovanja, planina i to je to. Isto tako interesuje me da narod kojem pripadam nije sirotinja i da ne zivim u takvom okruženju. Nešto nazalost najbolje sto nam se moglo desiti je pomozi.ba ona organizacija i svako ko je u mogućnosti treba da ih podrzi. Vjerujte dodje novac i hrana tačno tamo gdje treba.
Četvrta stvar, više mrzim komuniste od četnika i ustaša

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- numanumaye22
- Kontakt:
- numanumaye22
- Kontakt:
Vidis kako to SDAovci rade, ja nigdje nisam spomenuo da si vjernik a ti odmah odgovaras da nisi.avenija je napisao/la: ↑20 apr 2024, 13:12Vidi evo iako te smatram klaunom foruma kao i 95% ostatka foruma lijepo cu ti odgovoriti.numanumaye22 je napisao/la: ↑20 apr 2024, 12:37Da, jer inace FBIH bila jako bogata prije 2 godine sa SDA koja je vladala jos od 1996avenija je napisao/la: ↑20 apr 2024, 12:13Moje misljenje : kada rezoluciju ne bi podržalo tj glasalo ZA 70% ili više zemalja da je to propao projekat sa slabom podrškom.
I nadam se da će se nakon usvajanja neko krenuti baviti ekonomijom u siromasnom entitetu FBIH. Ko zaustavi blok 7 u TE Tuzli pišam mu se usta.
Nikšiću smradu nesposobni **** ti Ramo, Vojin i bagra tvojih ministara mater komunističku.
Pišljiva CG isplaćuje u prosjeku 811 eura platu, ovi naši sirotinji digli minimalac sa 296 eura na 318 hahah grob te ****.![]()
Na to pisanje, uvrede i grobove, trebao si jos stavit Allahu Ekber cisto SDAovski da se ne kvari tradicija![]()
Dok je SDA bila prosjecna plata u entitetu FBIH je bila veća nego u SRB, zadnji zvanični podaci pokazuju da je SRB u 2024 godini za 100 eura prestigla FBIH iako je kasnila oko 90 eura prije 6-7 godina. Druga stvar SDA je **** stranka, lopovska, isto kao i trojka i SDP. Jedine dvije kazne u zivotu sam dobio zbog SDA. Za jednu sam kriv jer sam glumio revolucionara i rusio SDA, tj pisao im po zgradi uvredljive poruke a drugu mi slozise jer sam kao verbalno vrijedjao bivšeg rahmetli načelnika Smajlovića. Tu nisam kriv jer mu nista nisam ruzno rekao nego mu je bilo neugodno slusati pitanje nakon protesta pa mi policajac bezveze napisa kaznu kao uznemiravanje na javnom mjestu. Trolam vas za SDA jer se palite ko papci.
Druga stvar odakle ti da sam ja vjernik? Niti praktikujem vjeru i nisam licemjer da glumim vjernika, da idem po dzumama i slicno a ovamo od kako znam za sebe volim i popit i opsovat i odigrat kladionicu, blud i tako to. Znaci u praksi ja sa Islamom nemam nista, ako se kada okrenem vjeri to će biti onako kako je zapisano i necu glumiti vjernika kao danasnjih 90% nego cu živjeti vjeru onako kako je propisana bez potenciranja i fanatizma vjerskog u svoja 4 zida i dzamiji.
Treća stvar, jedino me interesuju pare, dobar život, dobra hrana ,dobri uslovi života, dobar fudbal, izleti, putovanja, planina i to je to. Isto tako interesuje me da narod kojem pripadam nije sirotinja i da ne zivim u takvom okruženju. Nešto nazalost najbolje sto nam se moglo desiti je pomozi.ba ona organizacija i svako ko je u mogućnosti treba da ih podrzi. Vjerujte dodje novac i hrana tačno tamo gdje treba.
Četvrta stvar, više mrzim komuniste od četnika i ustaša![]()

Elem, x puta ispricana stvar, ne bi o tom.
Ali evo, taj pomozi. ba je za pohvalu ali on je jednostavno odraz stanja lose drzave gdje ti je potrebna jedna takva organizacija. U zapadnim zemljama nemas skupljanja novca za operacije jer zdravstveno pokriva sve oko najgorih bolesti, od operacije pa ostalog, sve ti je dzaba. Zbog toga nemas skupljanja novca jer nije potrebno.
Da ti objasnim kako kod nas to funkcionise...neko oboli, drzava nema ni strucnosti ni resursa da ga operise, dize ruke od njega i onda ti odes toj organizaciji i oni te salju u Tursku 90 % i to kosta zato sto u toj drzavi nisi zdravstveno osiguran i to je onda normalno da toliko kosta. Ta osoba nema para i njegovi skupljaju. Da si turcin koji zivi u Turskoj- bilo bi ti besplatno jer si osiguran.
E sad, zasto salju u Tursku najcesce a ne u Ameriku i zapadnu Europu? Jednostavno...zato sto je jeftinije za neosigurano lice. Lijeciti se u Americi, Njemackoj, Britaniji kao neosigurana osoba tesko da moze priustiti i neki politicar jer su cifre totalno nedostizne za obicnog covjeka. Imas ljude koji su nepokretni, za takve ljude samo transport helikopterom do Turske/druge zemlje kosta bogatstvo jer ta osoba ne moze normalno da putuje avionom kao svi. Zamisli sad te troskove u zapadnoj Europi.
Sa europskom zdravstvenom karticom- na prostoru citave Europe se lijecis dzaba, tj pokriva ti osiguranje. Sa nasom mozes guz.icu obrisat, cesto i u Bejha.
To je sve zalosno jer su kod nas ljudi osigurani, placaju, rade i onda moras sam snositi troskove lijecenja u inostranstvu. Ako drzava nema vec strucnosti i resursa i za te teske bolesti ne mogu obaviti operacije kod nas- trebala bi za osigurana lica, svoje gradjane snositi troskove lijecenja u inostranstvu- to bi bilo normalno. Ali to nikad nece biti slucaj. To je recimo radila Jugoslavija u dosta slucajeva- iako sam imam animozitet prema toj zemlji i ne smatram je u icemu posebnom.
Eto, nadam se sad da ti je malo jasnije.
Interesantno kako ova dvojica ne kontaju da su ustvari na istim talasnim dužinama.
Da vam pomognem u zbližavanju, evidentno da je obojici keš (ili Geld, da i Leo razumije) na vrhu liste životnih prioriteta. Možda da krenete od toga.
Da vam pomognem u zbližavanju, evidentno da je obojici keš (ili Geld, da i Leo razumije) na vrhu liste životnih prioriteta. Možda da krenete od toga.
The saddest thing in life is wasted talent.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Što je najjače Laka stvarno ima top podcast.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
U Europi ne postoji, ali Švabija ne može opelit vrijednosti i količini trgovinske razmjene sa Amerima, kao što to rade Meksiko, Kina i Kanada, bilo po pitanju uvoza ili izvoza.
Glede uvoza prošle godine, Kina im je bila važnija od cijele EU.
U javnosti se pljuju, a iza kulisa trguju.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Zavisi šta je u pitanju, vojno je Ujedinjeno Kraljevstvo dok su za trgovinu neki drugi, primarno ove veće države kao Kina što si i sam napisao.Asteriks je napisao/la: ↑20 apr 2024, 15:21U Europi ne postoji, ali Švabija ne može opelit vrijednosti i količini trgovinske razmjene sa Amerima, kao što to rade Meksiko, Kina i Kanada, bilo po pitanju uvoza ili izvoza.
Glede uvoza prošle godine, Kina im je bila važnija od cijele EU.
U javnosti se pljuju, a iza kulisa trguju.
Naravno vojno i glede investicija msm da je upravo pomenuta Britanija i vjv negdje iza Japan. Njemačka im je važnija kao trgovinski partner od Britanije, gledajući vrijednost ukupnog obima razmjene, uvoz/izvoz.
A što se trgovinske razmjene tiče (ukupne vrijednosti) Kina je u samom vrhu. Kanada zbog svojih energenata i blizine itd.
A što se trgovinske razmjene tiče (ukupne vrijednosti) Kina je u samom vrhu. Kanada zbog svojih energenata i blizine itd.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- numanumaye22
- Kontakt:
Ma ameri su i izgradili Njemacku poslije rata, al pod kojom cijenomAsteriks je napisao/la: ↑20 apr 2024, 15:32Naravno vojno i glede investicija msm da je upravo pomenuta Britanija i vjv negdje iza Japan. Njemačka im je važnija kao trgovinski partner od Britanije, gledajući vrijednost ukupnog obima razmjene, uvoz/izvoz.
Jesi jeo little ceasars? Ja mislim da mi je ta najgora pa onda dominos. Al jbg ukusi su razlicitialemsa je napisao/la: ↑20 apr 2024, 13:12Papa Johns je najbolji od te najslabije kategorije, pa Mods je iznad njih, pa Marco's iznad njih. Pa onda idu picerije - restorani.
@mortem ja mislim da je u Europi bolja pizza hut ili je meni tako ostalo u sjecanju. Jeo sam davno kad sam zivio u njemackoj.
Gledaj ove rio, pravo dobar ipa. Ovo je jedna OG pivara za hazy ipas. Nisam dugo pio, popio jednu, jutros ustao boli me glavario_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 apr 2024, 17:39I meni vala taj pileci nije to to, od ovih sto sam probao Zeks al durum obavezno i u Vitezu kod Isoje, to bi Marsal morao znati, vjerujem da je probao

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
U pravu si, dosta solidna pizza.. barem ovo što sam ja probao do sad. Domino's je samo masno smeće koju zovu pizza. Kažem ti da je bukvalno bolja ona na komad za 1,5 KM iz pekare kod nassoko je napisao/la: ↑20 apr 2024, 16:32Jesi jeo little ceasars? Ja mislim da mi je ta najgora pa onda dominos. Al jbg ukusi su razliciti
@mortem ja mislim da je u Europi bolja pizza hut ili je meni tako ostalo u sjecanju. Jeo sam davno kad sam zivio u njemackoj.

Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave i 6 gostiju.