Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

JayCatwright
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la JayCatwright » 19 apr 2024, 14:08

rio_Ferdy88 je napisao/la:
19 apr 2024, 14:06
JayCatwright je napisao/la:
19 apr 2024, 14:03
Odbio bi qrac moj pusti šuplju rio :mrgreen:

Jel i kao psiholog odbiješ da saslušaš kad ti dođe neki instagramčić ?
Kod mene dolaze jer ih sud natjera, u bolnici je dobrovoljno, ne mora tamo biti :mrgreen:

Svakako društvo od njih nema neke pretjerane koristi, ako ništa njima bi bila posebna tarifa :D
Ako neko plaća zdravstveno, a većina plaća, u državi gdje je ionako zdravstvena usluga za qrac, ne znam kako bi ga odbio :hmmmmm:

GefufnaII

Post Postao/la GefufnaII » 19 apr 2024, 14:15

ma pusti ria lozionicara, odbio bi klinac, jos bi mu tramadol propisao :mrgreen:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

alemsa
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la alemsa » 19 apr 2024, 14:17

Surreal je napisao/la:
19 apr 2024, 13:43
Ma ono nije popularno mišljenje, ali mogao je on i bolju glumačku karijeru napraviti. Po mom mišljenju najbolja uloga mu je u seriji "Na terapiji", apsolutna glumačka lekcija. U Crnom Gruji isto fenomenalan. Ali, opet bez nekih ozbiljnih nagrada, ozbiljnijih inostranih uloga.

Uvijek praćen skandalima, čovjek koji je napravio najbolje humanitarne akcije u regionu, u tren oka postane jedna od omraženijih figura u svojoj državi. Čitao sam mu knjigu, ali realno nije vrijedna čitanja.
Karaula

A ne znam jel najjaci glumac svoje generacije, meni je Srdjan Todorovic daleko jaci glumac od njeg, sad ne znam jel puno stariji od njeg ili su tu negdje

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 apr 2024, 14:23

19 apr 2024, 14:08
19 apr 2024, 14:03
Odbio bi qrac moj pusti šuplju rio :mrgreen:

Jel i kao psiholog odbiješ da saslušaš kad ti dođe neki instagramčić ?
Kod mene dolaze jer ih sud natjera, u bolnici je dobrovoljno, ne mora tamo biti :mrgreen:

Svakako društvo od njih nema neke pretjerane koristi, ako ništa njima bi bila posebna tarifa :D
Ako neko plaća zdravstveno, a većina plaća, u državi gdje je ionako zdravstvena usluga za qrac, ne znam kako bi ga odbio :hmmmmm:
Meh, lahko se to skine sa dnevnog reda, kad se hoće naravno. :)

A doktori kao doktori su još uvijek kvalitetni jer barem u toj branši nisu privatni fakulteti tako prisutni, sistem je već druga priča, al eto kao malo se normalizuje sad sa uključivanjem ovih privatnih poliklinika i bolnica u sistem i smanjenjem liste čekanja na taj način.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 19 apr 2024, 14:27

Surreal je napisao/la:
19 apr 2024, 14:02
Mogli je napisao/la:
19 apr 2024, 14:02
19 apr 2024, 13:56

Pa to sam pričao, više se cijene takvi debili nego doktori, zato bih odbio liječiti iste pa nek crknu ispred bolnice pred očima cijelog svijetaa zajedno sa onima koji ih prate i slušaju :salut:
Sramotno da jedan psiholog ovako pise.
šta je pogriješio?
Pogresno je sto mu je u glavi uopste dosla ideja da napise ovako nesto. Jos gore kad uzmes u obzir koja mu je profesija. A koji je razlog? Zavist i ljubomora.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 19 apr 2024, 14:27

19 apr 2024, 14:23

A doktori kao doktori su još uvijek kvalitetni jer barem u toj branši nisu privatni fakulteti tako prisutni, sistem je već druga priča, al eto kao malo se normalizuje sad sa uključivanjem ovih privatnih poliklinika i bolnica u sistem i smanjenjem liste čekanja na taj način.
Ma ko ima para liječi se privatno svakako, ko nema osuđen je da bude žrtva tog sistema.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 apr 2024, 14:39

19 apr 2024, 14:27

Ma ko ima para liječi se privatno svakako, ko nema osuđen je da bude žrtva tog sistema.
Sistem i jesu ljudi, većina njih je premalo plaćena za to koliko su se školovali i koliko rade (nekad i po 48sati bez prestanka) i koji nivo odgovornosti i stresa imaju u svakodnevnom poslu. I onda još kad im se natovare ljudi koji nemaju pojma o medicini i krenu soliti pamet jer im nisu tipa propisali šta oni misle da trebaju propisati logično da će ljudima prekipjeti :damn:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 19 apr 2024, 14:44

Finn je napisao/la:
19 apr 2024, 12:49
Surreal je napisao/la:
19 apr 2024, 12:39

Jesi mu vidio ribe dobre, na koju foru on smuva ono Boze
Na foru što je javna ličnost, i to poprilično poznata u srbiji. Da vidiš kakve ribe imaju anonimni reperčići koje slušaju jedino porodica i prijatelji, sutra bi batalio tu medicinu i počeo muziku snimati. :mrgreen:
Pa to sam pričao, više se cijene takvi debili nego doktori, zato bih odbio liječiti iste pa nek crknu ispred bolnice pred očima cijelog svijetaa zajedno sa onima koji ih prate i slušaju :salut:
A sto tebe to toliko pogađa? Logicno da ce se omladina ložiti na nekog repera, fudbalera, boksera i sl. prije nego na nekog doktora za kojeg samo porodica zna da je diplomirao.
Totalno neuporedive situacije.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 19 apr 2024, 14:44

19 apr 2024, 14:39

Sistem i jesu ljudi, većina njih je premalo plaćena za to koliko su se školovali i koliko rade (nekad i po 48sati bez prestanka) i koji nivo odgovornosti i stresa imaju u svakodnevnom poslu.
I sad radi toga treba puštati ljude da umiru ko kerovi :D

Ta mi je logika najgluplja ikad.
Nemoj se školovati za doktora ako ti to nije poziv nego isključivo način da bi živio bolje od drugih i imao status.
Svi koji krenu u to znaju kakve su plate i sistem kod nas i nije to opravdanje za neke stvari koje se dešavaju npr u mojoj općini i način na koji ljudi umiru jer je nekog mrsko radit.
Meni se zadnja 2 put kod doktora desilo da me pita pitanje "Šta misliš da bi mi sad trebali?"
Znači došao sam sa puknutim mišićem i mene čovjek pita šta bi on trebao sa tim :zviz:

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 19 apr 2024, 14:48

Sistem i jesu ljudi, većina njih je premalo plaćena za to koliko su se školovali i koliko rade (nekad i po 48sati bez prestanka) i koji nivo odgovornosti i stresa imaju u svakodnevnom poslu. I onda još kad im se natovare ljudi koji nemaju pojma o medicini i krenu soliti pamet jer im nisu tipa propisali šta oni misle da trebaju propisati logično da će ljudima prekipjeti :damn:
Pa imaju etiku valjda, ja u porodici imam dosta više negativnih iskustava nego pozitvnih, od toga da su bili neljubazno do toga da su nestručno davali svoje nalaze i mišljenja, ne kažem da ih nema i onih koje dobro rade svoj posao, ali da su neki sveci kakve ih ti predstavljaš, ni blizu toga.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 apr 2024, 14:49

19vendetta87 je napisao/la:
19 apr 2024, 14:44
Finn je napisao/la:
19 apr 2024, 12:49

Na foru što je javna ličnost, i to poprilično poznata u srbiji. Da vidiš kakve ribe imaju anonimni reperčići koje slušaju jedino porodica i prijatelji, sutra bi batalio tu medicinu i počeo muziku snimati. :mrgreen:
A sto tebe to toliko pogađa? Logicno da ce se omladina ložiti na nekog repera, fudbalera, boksera i sl. prije nego na nekog doktora za kojeg samo porodica zna da je diplomirao.
Totalno neuporedive situacije.
Ne pogađa me lično, nego uzimam kao klasičan primjer pogrešnog sistema vrijednosti u današnjem društvu, jer i sam imam dijete i kad vidim kakvi su im uzori danas bojim se za budućnost :)

Hajde sportaši kao uzori, ti ljudi nisu preko noći postali to što jesu, al kad vidim te influensere, starlete i zatvorenike kao uzore logično da se bojiš :D
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 19 apr 2024, 14:50

Rosicky je napisao/la:

Meni se zadnja 2 put kod doktora desilo da me pita pitanje "Šta misliš da bi mi sad trebali?"
Znači došao sam sa puknutim mišićem i mene čovjek pita šta bi on trebao sa tim :zviz:
Ja pokidao ligamente zgloba prije par godina doktor mi na snimku ništa nije vidio, rekao mi da stavim hladne obloge i da mirujem, da bi nakon 5 dana i velikih bolova otišao kod privatnika koji nije mogao vjerovati da mi je to rekao.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 apr 2024, 14:54

Rosicky je napisao/la:

Sistem i jesu ljudi, većina njih je premalo plaćena za to koliko su se školovali i koliko rade (nekad i po 48sati bez prestanka) i koji nivo odgovornosti i stresa imaju u svakodnevnom poslu.

Nemoj se školovati za doktora ako ti to nije poziv nego isključivo način da bi živio bolje od drugih i imao status.
Svi koji krenu u to znaju kakve su plate i sistem kod nas i nije to opravdanje za neke stvari koje se dešavaju npr u mojoj općini i način na koji ljudi umiru jer je nekog mrsko radit.
To te sigurno doktor opće prakse, i to neki početnik, logično da tražiš specijalistu, oni i jesu tu da te proslijede dalje

Vjerujem da se većina ne školuje radi toga, jer sama dužina i težina studija će odbiti 99 posto ljudi koji su i pomislili na to, a onda i iskustva onih koji su završili i zaposlili se :D
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 19 apr 2024, 14:56

Pa i jesu malo placeni kad uzmes u obzir godine koje su trebale samo proci da postanes to sto si postao. Odricanje, strebanje pa onda na kraju rad koji znamo kakav je u Bosni i koliko sati rade ljudi sedmicno.

Zato je pitanje, koliko se uopste isplati to vise, mislim da je negdje pogotovo od 2010-2015 bilo IN studirati, svi studirali i ko treba i ne treba, nisi bio faca ako nisi na fax otisao, pa si onda imao slucajeve da su studenti upisivali nesto sto ne zele, nego eto cisto samo da bi studirali.

Zato sad sve manje studenata imas i opcenito ljudi u skolama, ja kad sam bio u srednjoj bilo 5 ili 6 razreda na jednoj godini, sad nema jedan razred sve skupa. Zato sto isto ko sto je bilo IN studirati tih godina, sad je IN ispaliti se pa ide i ko treba i ne treba.

Kad pogledam danas, u 2024 definitivno je studiranje u Bejha gubljenje vremena, zivaca i novca, jednostavno premalo naplatis to odricanje na kraju i zbog toga se definitivno ne isplati. Fakultet kao sto su medicina i slicni su i dalje dobri ali totalno preskupi u poredjenju sa fakultetima u Europi koji su svjetski priznati, u Becu je semestar manje novca nego u Sarajevu cini mi se.

A da ne govorim za privatne fakultete kao sto su Ganicev ili IUS gdje godina kosta i po 8-10k za recimo dizajn i moda odsjek gdje ti za te pare mozes komotno da ga studiras u Milanu- gdje je i sjediste za to.

Mladom covjeku danas od 19 godina prije studiranja u Bejha bi savjetovao da dva puta promisli prije nego donese odluku, na papir stavis sve i vidis pluseve i minuse.

Znam lika koji je kao doktor mladi (tek zavrsio) imao jako puno problema i sikaniranja jer nije bio u stranci. Radio 2 godine bez stalnog ugovora na kraju i kad je proslo to ponudili mu da mu dadnu otkaz i onda ga prime opet na jednogodisnji ugovor (samo da ne bi dobio stalni ugovor). Molio ljude, htio pod svaku cijenu ostati u Bejha, medjutim izdesavalo se to sto se izdesavalo, dobio otkaz i na njegovo mjesto dosao stranacki uhljeb, a zena imala kredit i nisu imali druge opcije.

Covjek upukne film, sa zenom preko grane, trenutno radi u Charitéu u Berlinu, msm da je cetvrta bolnica na svijetu. To je primjer kako mi gubimo skolovane ljude koje i zele da ostanu.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 19 apr 2024, 14:57

19 apr 2024, 14:54
Rosicky je napisao/la:

To te sigurno doktor opće prakse, i to neki početnik, logično da tražiš specijalistu, oni i jesu tu da te proslijede dalje

Vjerujem da se većina ne školuje radi toga, jer sama dužina i težina studija će odbiti 99 posto ljudi koji su i pomislili na to, a onda i iskustva onih koji su završili i zaposlili se :D
Govorim o specijalisti :D
Večer kad mi se to desilo sam dobio sve u hitnoj da izdržim do sutra kako bi došao specijalisti +je s njim bio i kirurg koji je poslije gledao da li je potrebo vezanje natrag za kost itd.
Zaključak je bio da mirujem i primim koju inekciju protiv bolova,gelovi i led eto :D
Zadnja izmjena: Rosicky, dana/u 19 apr 2024, 14:58, ukupno mijenjano 1 put.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 19 apr 2024, 14:58

CAGarfia je napisao/la:
scholsey je napisao/la:
19 apr 2024, 12:38
E čuj Sergej Trifunović završava vutru na pakete.. i još pao, levat. :urnebes: :urnebes:
Kad je korona bila, on je live na instagramu pucao i svirao fakat dobre stvari, ali ono od ponoći do sabaha. Samo spusti telefon kad je red da zapali, ispuši i nastavi svirati. :urnebes:
Ma vala kad vidim kako amaterski završava i pada, stičem dojam da je ta njegova ljubav prenaglašena.. možda hoće da se dodvori toj nekoj šatro cool raji ili šta znam iz kojeg razloga.

Jedino što sa sigurnošću znam je da travari kakvim se on predstavlja ovako ne padaju. Davno je prošlo vrijeme kad se išlo po mraku u park da završiš ket.. jbt, danas ti ljudi regularno kući donesu ko Glovo, on se snalazi ko tinejdžer u 2010oj. E moj levatu.. :facepalm: :urnebes:
The saddest thing in life is wasted talent.

GefufnaII

Post Postao/la GefufnaII » 19 apr 2024, 14:58

ma krenula mu zena tersat kako joj je tesko i stresno i da je bolje da se prijavila na zvedze granda nego da radi u medicini, pa mu to malo poremetilo svjetonazore i udarilo na psihu, a i ne spava dobro zbog bebaca, ne misli on to stvarno tako :mrgreen:

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 apr 2024, 15:09

GefufnaII je napisao/la:
19 apr 2024, 14:58
ma krenula mu zena tersat kako joj je tesko i stresno i da je bolje da se prijavila na zvedze granda nego da radi u medicini, pa mu to malo poremetilo svjetonazore i udarilo na psihu, a i ne spava dobro zbog bebaca, ne misli on to stvarno tako :mrgreen:
Žena je na porodiljnom svakako, a beba spava ko veliki :mrgreen:

Nako malo rantam, predlagao sam ženi svakako da uči njemački al neće još, kaže draža joj pedijatrija na bosanskom :rol:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 19 apr 2024, 15:57

Rigoletto je napisao/la:
19 apr 2024, 10:05
samoposmatram je napisao/la:
17 apr 2024, 22:42
Hrvati sve vise i vise propadaju. Zemlja turisticke furke i praonica kesa. Mozda 10 posto plaza nisu zagadjene fekalijama. Svaka pobjeda bilo koje politicke opcije je poraz hrvatu. Zato sretno kurve do nestanka.
Najveći broj dozvola za boravak i rad do 31. prosinca 2023. godine izdan je državljanima slijedećih
država:
 Bosne i Hercegovine – 38.236
 Srbije – 24.028
 Nepala – 23.493
 Indije – 15.627
 Sjeverna Makedonija – 13.412
 Filipini - 10.999
 Kosovo - 9.922
 Bangladeš – 8.749
 Turska – 5.067
 Albanija – 4.244

:urnebes:
Smijes se, a upravo potvrdjujes moju tezu.
Hrvati odlaze, bosanci i ekipa dolaze. Do godine ce im trebati duplo vise.

:urnebes:

GefufnaII

Post Postao/la GefufnaII » 19 apr 2024, 16:07

u tih 38k nema ni 2k bosanaca, sve su to hercegovci

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.