...
Imaš solidnih upisa koliko god djelovao naporan i dosadan.
Reci nam ( potvrdi) jesi li Leo Leroy ili kako već što je po vazda srrao po dijaspori za vrijeme Covida i pritom se ofirno hvalio o zaradama?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
...
Pa ja sam vec dosta puta odgovorio na to. Vise ne odgovaram jer svakom novom forumasu priljepe etiketu starog, cemu onda pravdanje? Gubljenje vremena iskreno, na kraju krajeva forum je- nista vazno.
Dobro on zna da nije bilo ni 5k, nego dolazi da provocira
Ja dok sam studirao za BA, imao sam internship. 3 semestra, jedan radis jedan ides na faks.
Koga briga koliko je ljudi uopste kad je svakako organizovano iz Srbije gdje je doslo 100 autobusa? Nego probajte zamislit zvanicnika zemlje da ovako javno organizuje miting sa ovim izjavama zapaljivim protiv drzave koja mu daje platu i u kojoj zivi? Koliko bi trebalo da bude uhapsen takav covjek u bilo kojoj drugoj zemlji? U roku od odmah bi bio maknut, to znamo svi. Ali ne i ovdje.BosniaBoston je napisao/la: ↑18 apr 2024, 22:58Dobro on zna da nije bilo ni 5k, nego dolazi da provocira
Pa vise da je kod njih sve pomalo, jer vi nakon osnovne odaberte smijer srednje (tako je bilo u BiH, sad ne znam), dok je njima nakon srednje.
Ovdje staziras 6mj il godinu u hajr.
Ne samo to, ti mozes ganjati matematiku i zavisi koliko si dobar mozes vec uzimati calculus 3. Bio je sa mnom neki djecko, mozda 16 godina na faksu. Ide u high school a vamo sa nama na faksu dodatno uci calculus 2 i 3.H8Z7 je napisao/la: ↑18 apr 2024, 22:46alemsa je napisao/la: ↑18 apr 2024, 22:2919vendetta87 je napisao/la: ↑18 apr 2024, 22:09
I kakve to veze ima sa opstim znanjem pojedinaca? Ljudi u Americi blage veze o geografiji nemaju, oni za Pariz i Dubai misle da su drzave.
Sto je najjace, omladina lupa takve gluposti, a ne neki neobrazovani matorci
I Hrvati glupi na osnovu ovog? Ameri opcenito ne znaju geografiju jer ih ne interesuje i jer je drugaciji sistem obrazovanja. Iz mog iskustva u BiH je obrazovanje cisto pamcenje, znaci bubanje gradiva, zapamtit, ustati da odgovaras itd. Dok je u Usa vise critical thinking and deeper understanding, a manje da zapamtis cijelo poglavlje Aleksandra Velikog. Zato su im quizovi skoro svaki dan, a nikad ne ustajes da odgovaras.
A i realno o geografiji i oni mogu reci koliko ljudi van Usa znaju naci Montanu ili Wyoming, Rhode Island na mapi, zna naci Ameriku kao i Amer Rusiju/Kinu. No, otom potom.
Kod nas je sve pomalo, u SADu ono što odabereš u High sc to i učiš. Ako griješim ispravi me.
Čist primjer našeg obrazovanje gdje je u jezičkoj gimnaziji samo jedan jezik više nego u općoj/matematičkoj.
Jest on, evo ti jos jedan dokaz, pic.ka ne smije ni priznati.
Vecinom ko ide na skolovanje vise skoro da radi nego sto ide u skolu na zapadu. I naravno sve placeno, svaki sat. Cak je volontiranje placeno i pozeljno, od 6 mjeseci pa do godinu i p'o maksimalno, dosta nasih cak ode na BFD volonterske vize, 500-600 eura dobijas mjesecno, dobijes vizu za 3 dana pa se onda kasnije prebacuju na druge vize.
U Americi sto se tice inzinjera imas opcije. Mozes al ne moras. Faks se placa, njima je svejedno. Plati pa radi sto god hoces.numanumaye22 je napisao/la: ↑18 apr 2024, 23:30Vecinom ko ide na skolovanje vise skoro da radi nego sto ide u skolu na zapadu. I naravno sve placeno, svaki sat. Cak je volontiranje placeno i pozeljno, od 6 mjeseci pa do godinu i p'o maksimalno, dosta nasih cak ode na BFD volonterske vize, 500-600 eura dobijas mjesecno, dobijes vizu za 3 dana pa se onda kasnije prebacuju na druge vize.
Sta je poenta? Ucis vec dijete poslu, struci, zanatu, kod mene u IT firmi su trojica bili na praksi od 19 godina nedavno, sve placeno, zamisli CV tim ljudima za 10 godina, a nece imat ni 30 godina. Koliko ce projekata imati iza sebe? Ta djeca su odmah u prednosti i finansijski u odnosu na nasu djecu jer sa 19 sa 500-600 eura (kroz praksu, volontiranje, skolu) u dzepu imaju vise nego nasi ljudi dole koje rade regularne poslove na puno vrijeme.
Mozes na community college, odrsdis dvije godine (associates), sa dobrim ocjenama pa transfer na univerzitet. Ne mos s losim ocjenama direktno na univerzitet poslije srednje. No, dosta raje i sa GPA preko 3 ode na community college 2 godine jer je bruku jeftinije pa odradi transfer
Odnosilo se na srednju. Isto je i dalje kod nas, međutim meni nikako nema logike da automehaničari i općenito trogodišnje škole kod nas imaju historiju a na praksi metu, i slažu neke stvari.alemsa je napisao/la: ↑18 apr 2024, 23:22Pa vise da je kod njih sve pomalo, jer vi nakon osnovne odaberte smijer srednje (tako je bilo u BiH, sad ne znam), dok je njima nakon srednje.
A i sto se geografije tice utice i nacin odrastanja takodjer, taj atlas sam imao pa se htio da zapamtim svaku drzavu i glavni grad, a i gleda se fudbal, igraci sirom svijeta u ligi oetice, plus svijetsko prvenstvo (znss svaku drzavu koja ucestvuje itd ), dok su njemu sve Americki sportovi sa 90% Americkih igraca.
Pa sve zavisi koji faks. Moras aplicirati da te prime
Pa moras imati jak GPA i tad. Ja sam isao prvo na community college, meni se cini da mi je gpa bio 3.75 tu. Onda aplicirao na iowa state i tu su me primili.alemsa je napisao/la: ↑18 apr 2024, 23:40Mozes na community college, odrsdis dvije godine (associates), sa dobrim ocjenama pa transfer na univerzitet. Ne mos s losim ocjenama direktno na univerzitet poslije srednje. No, dosta raje i sa GPA preko 3 ode na community college 2 godine jer je bruku jeftinije pa odradi transfer
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 2 gosta.