Isplati. Uvijek se isplati ulagati u sebe, učiti i izgrađivati se na taj način.
Kolko god bila otrcana fraza, znanje je jedina stvar koju ti niko nikad nigdje ne može oduzeti.. a Bgm i jedna od rijetkih stvari koju ozbiljni ljudi svugdje cijene. Kad kažem znanje, ne mislim isključivo na ono iz knjige, nego na kompletan mindset koji ćeš izgraditi za vrijeme studiranja ili nekog drugog oblika edukacije.
Inače, poznajem nekoliko ljudi koji su završili te faxove i danas ubiše pare na vrhunskim poslovima. Istina, na Zapadu, trebala je koja godina da se sve to prizna, nostrifikacija i kako već to hoda, ali nisu imali apsolutno nikakvih problema pri snalaženju. U Bosni također, poznajem brat bratu 30ak doktora raznih vrsta. Ama baš nijedan mi se nije žalio na svoju situaciju - i to nisu djeca doktora pa da su nešto naslijedili od roditelja. Skoro bez izuzetka normala raja iz te neke srednje klase (ništa stranke, veze i uvlačenja), koja je haman odmah nakon završenog faxa počela od njega profitirati.
Pošto sam skontao da si mlađi momak, bilo bi mi krivo da ti ne kažem: Ne daj da te iko izbaci iz takta generalizovanjem. Svako je individua za sebe, svako ima svoju nafaku.. bitno je baviti se onim što te interesuje, biti svjestan da niko ne postaje uspješan preko noći, i nikada ne odustajati štagod da se desi.
I btw, ova dva faxa uopšte nisu neki bauk. Mislim, ako nemaš problem sa konstantnim višesatnim učenjem i usvajanjem znanja, nećeš imati nikakvih problema da ih završiš. To tvrdim poučen svojim iskustvom.