Devedesetka je napisao/la: ↑16 apr 2024, 23:32
Ma brate budeš ti pregazen na bilo kojem poslu drug razmišljao da ode za Njemacku, a ima 2 milje platu.
Posao mu da se javlja na telefon i ako šta zatreba radnicima da im pomogne da utovare mislim smiješno.
Pa ovdje ako imaš platu oko 1500km tražiš neki hobi posao ili dnevnicu jaku i možeš izvuć pristojan život.
Evo npr ja i brat imamo 4 istovara kamiona mjesečno gdje nam je dnevnica 4x100km a efektivnog posla 3h.
Radio sam dugo vikende u klubova,dnevnice u šumama prije posla itd.
Zvao me majstor koji mi je zidao kuću jer mu fali jedan radnik za temelj kuće a pošto sam sa njima sebi radio i taj poso posluge mi nije problem otiću sa njim 5 radnih dana 13km satnica

Nedavno sam čuo čovjeka kako govori o boksu za kerove i kako se raspitivao za cijene koje su mi zvučale full nerealne

zbrojim kući sve i ispadne da mogu biti osjetno jeftiniji a imati jak profit,ponudio se,napravili ja i otac za dan i zaradiš ali i stekneš iskustvo.
Mislim da je generalni problem što svako sam sebe precjenjuje u tome koliko teško bi trebao raditi da bi uživao i onda ljudi napuste neke jednostavne a dobro plaćene poslove i idu po "bolji život" gdje te često realnost pogodi i vrati na isto ili gore.