Premijer Liga BiH 2010/11

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kji klub će biti šampion 2010/2011

Željezničar
224
35%
Široki Brijeg
30
5%
Borac Banja Luka
112
17%
Zrinjski
20
3%
Sarajevo
129
20%
Velež
27
4%
Sloboda
25
4%
Zvijezda
18
3%
Čelik
51
8%
Slavija
9
1%

Ukupno glasova: 645

Esii TM87
Kontakt:

Re: Premijer Liga BiH 2010/11

Post Postao/la Esii TM87 » 24 mar 2011, 14:45

Dobro Dule ti si zivotna enciklopedija :mrgreen: ,i najveca provala na ovom forumu,ali pozitivna i meni si drag momak..Ali ako si se ti nisi pronasao u Čamcovom postu koji je 90 % u pravu,ne znam sta se koprcas bezze.

Znaci covjek moze pobjeci sa sela,ali selo iz covjeka nikad i na to je aludiro Čamac...i zar je bitno gdje je ko rodjen?

Jeli se i ti osjecas ugrozeno u ovoj dzavi, koju tvoj vodja rusi na sve moguce nacine?Zar se nebi mi BOSANCI TREBALI OSJECATI UGROZENO?
Zadnja izmjena: Esii TM87, dana/u 24 mar 2011, 18:10, ukupno mijenjano 2 puta.
1921-2011

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 24 mar 2011, 14:50

Mosor1 je napisao/la:Kaže Osim Željo,Sarajevo i Vehlez.Ta tri kluba duzna drzavi ohhhh para.Naravno da su u jugoslaviji bili gurani na ustrb drugih klubova.Pa na sto KK.Bosna dođe,Vehlez se raspao od kada nema para iz drzave.Čini mi se da bi ovi klubovi sto su zarili i palili po jugoslaviji i sada željeli da ih financira drzava.E ne moze,u KK.Bosni (primjer)govore zelimo pomoc drzave!!!KOme je jos drzava pomogla i drzavne firme,jel mozda Širokom???!!!!
Ne treba nama novi savez,treba nam bolja liga,gdje ime nece znaciti nista.Imas dugove,lagano u drugu ligu,ima tko ce igrati!!!I status se nece usvojiti jer ne jamci jednakopravnost.Posebno Hrvata ali i Srba.6,5,4 delegata a 11 treba za odluku.Pa Hrvati onda ne trebaju nikome i bez njih se sve moze donijeti a bez Bošnjaka nista.Nek stave 9 za odluku,vec bi bilo prihvatljivije!!!AL BOJE SE ;) ;) :D

slazem se,nema para od drzave ko prije,
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

VAM
Kontakt:

Post Postao/la VAM » 24 mar 2011, 14:51

a koliko vidim i slavljenici polako izlaze iz mišije rupe,šunjaju se polako,ispipavaju teren... :lol:
Republika Srpska le,Borac dolazi iz nje,za nju bori se i pobjeđuje,Borac Banjaluka le ale... Naš klub, naš grad,samo nama pripada,samo Borac u Evropi neka Srpskom odzvanja...

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 24 mar 2011, 15:24

E sad da se vratimo na fudbal , znaci nije problem meni jedan predsjednik dok god postoje mehanizmi osiguranja ravnopravnosti fudbala iz republike srpske u tom jedinstvenom savezu.

Za razliku od tebe npr, ja ne zelim da bude kao sto je bilo prije rata, ja ne zelim da rastu zeljo i sarajevo od para svih nas , a da borac bude provincijski klub koji pare dobija na kasicicu, zelim takodje ravnopravnu raspodjelu sredtava koje dodju iz uefe, zelim isto tako ravnopravnost u pogledu delegiranja sluzbenih lica na utakmicama premijer lige itd itd.

sasvim je logicvno sto se velika vecina navijaca zeljeznicara i sarajeva toliko okomila na sadasnji savez, jer ovakav kakav jeste, ne omogucava njihovim klubovima da budu ono sto su bili ranije, medjutim ja ti garantujem da su ta vremena iza nas i nikada se na taj nekadasnji nacin nece vratiti sta god da se desi.

Sarajevo i Zeljeznicar ako ce biti veliki klubovi bice zato sto su to sami uspjeli od svog novca i novcalokalne zajednice koja ih smatra svojim sportskim predstavnicima a ne na racun nikog drugog vise.

Sto se mene tice, obozavam fudbal , ali kada bi bas morao da biram, biram radije da ne igram nikako ni ligu ni evropu nego da igram sve to a budem neravnopravan .

A zasto pisem ovo sto pisem, zato sto ljudi u sarajevu kada je fudnbal u pitanju najcesce jos ne mogu da se oslobode uspomena iz SR BiH, koji je htio to neko priznati ili ne, fovorizovao dva srajevska kluba u odnosu na ostale.

Uzmi npr Iviicu Osima u zadnjem intervjuu na 60 minuta, potpuno iskreno govori sta misli , tu istice vaznost da politicari u bih oslusnu sta se misli na grbavici, jer eto grbavica oslikava puls bih i da se npr za zelju moraju malo vise pobrinuti, ili kad govori o zajednickoj ligi, ko bi iz iz bih trebao da igra kaze sarjevo zeljo velez sigurno, i onda doda eto i Borac da bude multi kulti onako sa podsmjehom

Inace ljudi iz Sarajeva imaju osobinu da sarajevo smatraju centrom svijeta a kamoli svega u bih pa tako i fudbala.
to je pogresan pristup koji je odbojan svim drugima. Ja imam puno prijatelja u sarajevu kojima to i u lice kazem kad pocnu sa nekom nostalgicnom pricom o proslim vremenima ,i dam im argumente da ne govorim gluposti kad to kazem i objasnim da to nije dobro, da stvara odbojnost i automatski otpor prema svemu sto dolazi iz sarajeva, i ljudi to malo po malo shvate i prihvate da je tako, ali tesko se daju istrgnuti iz te, sada vec, iluzije. Jer iluzije su lijepe iz njiihove perspekitve.
Citat 1

...zna se sta su Sarajevo i Zeljo u jugoslovenskim okvirima,a ne samo u BIH...ovdje naravno i Velez treba spomenuti,kao tri najveca kluba u BiH. Poslije njih dolaze Sloboda,Borac,Celik...kao renomirani prvoligasi.

Zar na osnovu svega, tih 6 klubova ne bi uvijek trebalo biti u vrhu i borit se za titulu..imaju tradiciju,dolaze iz urbanih i vecih sredina,imaju publiku i sve ostalo...logicno bi bilo zar ne???

A ne neko Posusje,Siroki Brijeg,Leotar,Brotnjo ...pa oni zajedno ne mogu skupit 1000 gledalaca na svojim tekmama, a bili su prvaci iz ovoga ili onoga razloga,i prije svih navedenih klubova.(Oj Boze,cuj Brotnjo sampion prije Sarajeva :cry: )

I nezz o kakvom rastu sarajeva ili zelje govoris na racun svih "vas"...pa eto i sam Borac cu spomenuti....da je normalan savez i drzava...nikad se ne bi desilo da Brotnjo i slicni budu prvaci ispred Borca i ostalih...i to ce se nastaviti,dokle god je ovako..i zelite taj savez jel???

Pa upravo sarajevo,zeljo, velez,borac i ostali klubovi koji nesto znace su zakinuti ovakvim savezom...a vi govorite kako je ovo dobro jer bi u suprotnom na racun "vas" sarajevo i zeljo bili jaki...

zar nije logicno da najbolji klubovi i budu uvijek najbolji...i o kakvoj neravnopravnosti govorite...pa i sami se osteceni ovim savezom....covjece 2x ste ispadali iz ove smijesne lige....jel to ravnopravnost???

Citat 2

Pa molim te kakav je slucaj u Srbiji sa Zvezdom i Partizanom...u Hrvatskoj sa Dinamom i Hajdukom...zar ti klubovi nisu najveci i dan danas u svojim zemlajma,zar ti gradovi nisu centar fudbala i svega ostalog???

Zasto bi Sarajevo bilo izuzetak...??? Najveci grad i najveci klubovi su iz sarajeva,ma koliko to neko ne zelio prizanti...ne zelimo favoriziranje ali ne zelimo ni opstrukcije koje su ocigledne...da je normalna liga, svake godine bi se ta 2 kluba za titulu borila,ako nista zbog historijskog naslijeđa i kao jedina 2 kluba u BIH koja nesto znace i sada..ma koliko, neko, ni to ne zelio priznati....al svjesni ste da samo sarajevo i zeljo ovdje nesto znace...u ovoj jadnoj ligi...

S druge strane...klubovi kao Vojvodina,Radnicki,OFK,Rijeka,Osijek...su u sjeni,vise nego li i Borac i svi ostali u BiH...pa se ne govori o nekoj neravnopravnosti...a svi navedeni su veci klubovi od Borca..

I na kraju...vidjecemo sta ces sljedece sezone ili narednih sezona govorit,kada se borac bude za opstanak borio....i saa si svjestan da to tako kod nas ide..jedne godine prvi..druge ispadas...jedne godine imas pun stadion...druge prazan...

a jedina dva kluba,koja i pored svega opstaju i imaju uviijek svoje navijace su sarajevo i zeljo...dva najveca BiH kluba...

Jbg,neke se stvari ne mogu kupiti novcem...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 24 mar 2011, 15:33

sarajlija89 je napisao/la:
E sad da se vratimo na fudbal , znaci nije problem meni jedan predsjednik dok god postoje mehanizmi osiguranja ravnopravnosti fudbala iz republike srpske u tom jedinstvenom savezu.

Za razliku od tebe npr, ja ne zelim da bude kao sto je bilo prije rata, ja ne zelim da rastu zeljo i sarajevo od para svih nas , a da borac bude provincijski klub koji pare dobija na kasicicu, zelim takodje ravnopravnu raspodjelu sredtava koje dodju iz uefe, zelim isto tako ravnopravnost u pogledu delegiranja sluzbenih lica na utakmicama premijer lige itd itd.

sasvim je logicvno sto se velika vecina navijaca zeljeznicara i sarajeva toliko okomila na sadasnji savez, jer ovakav kakav jeste, ne omogucava njihovim klubovima da budu ono sto su bili ranije, medjutim ja ti garantujem da su ta vremena iza nas i nikada se na taj nekadasnji nacin nece vratiti sta god da se desi.

Sarajevo i Zeljeznicar ako ce biti veliki klubovi bice zato sto su to sami uspjeli od svog novca i novcalokalne zajednice koja ih smatra svojim sportskim predstavnicima a ne na racun nikog drugog vise.

Sto se mene tice, obozavam fudbal , ali kada bi bas morao da biram, biram radije da ne igram nikako ni ligu ni evropu nego da igram sve to a budem neravnopravan .

A zasto pisem ovo sto pisem, zato sto ljudi u sarajevu kada je fudnbal u pitanju najcesce jos ne mogu da se oslobode uspomena iz SR BiH, koji je htio to neko priznati ili ne, fovorizovao dva srajevska kluba u odnosu na ostale.

Uzmi npr Iviicu Osima u zadnjem intervjuu na 60 minuta, potpuno iskreno govori sta misli , tu istice vaznost da politicari u bih oslusnu sta se misli na grbavici, jer eto grbavica oslikava puls bih i da se npr za zelju moraju malo vise pobrinuti, ili kad govori o zajednickoj ligi, ko bi iz iz bih trebao da igra kaze sarjevo zeljo velez sigurno, i onda doda eto i Borac da bude multi kulti onako sa podsmjehom

Inace ljudi iz Sarajeva imaju osobinu da sarajevo smatraju centrom svijeta a kamoli svega u bih pa tako i fudbala.
to je pogresan pristup koji je odbojan svim drugima. Ja imam puno prijatelja u sarajevu kojima to i u lice kazem kad pocnu sa nekom nostalgicnom pricom o proslim vremenima ,i dam im argumente da ne govorim gluposti kad to kazem i objasnim da to nije dobro, da stvara odbojnost i automatski otpor prema svemu sto dolazi iz sarajeva, i ljudi to malo po malo shvate i prihvate da je tako, ali tesko se daju istrgnuti iz te, sada vec, iluzije. Jer iluzije su lijepe iz njiihove perspekitve.
Citat 1

...zna se sta su Sarajevo i Zeljo u jugoslovenskim okvirima,a ne samo u BIH...ovdje naravno i Velez treba spomenuti,kao tri najveca kluba u BiH. Poslije njih dolaze Sloboda,Borac,Celik...kao renomirani prvoligasi.

Zar na osnovu svega, tih 6 klubova ne bi uvijek trebalo biti u vrhu i borit se za titulu..imaju tradiciju,dolaze iz urbanih i vecih sredina,imaju publiku i sve ostalo...logicno bi bilo zar ne???

A ne neko Posusje,Siroki Brijeg,Leotar,Brotnjo ...pa oni zajedno ne mogu skupit 1000 gledalaca na svojim tekmama, a bili su prvaci iz ovoga ili onoga razloga,i prije svih navedenih klubova.(Oj Boze,cuj Brotnjo sampion prije Sarajeva :cry: )

I nezz o kakvom rastu sarajeva ili zelje govoris na racun svih "vas"...pa eto i sam Borac cu spomenuti....da je normalan savez i drzava...nikad se ne bi desilo da Brotnjo i slicni budu prvaci ispred Borca i ostalih...i to ce se nastaviti,dokle god je ovako..i zelite taj savez jel???

Pa upravo sarajevo,zeljo, velez,borac i ostali klubovi koji nesto znace su zakinuti ovakvim savezom...a vi govorite kako je ovo dobro jer bi u suprotnom na racun "vas" sarajevo i zeljo bili jaki...

zar nije logicno da najbolji klubovi i budu uvijek najbolji...i o kakvoj neravnopravnosti govorite...pa i sami se osteceni ovim savezom....covjece 2x ste ispadali iz ove smijesne lige....jel to ravnopravnost???

Citat 2

Pa molim te kakav je slucaj u Srbiji sa Zvezdom i Partizanom...u Hrvatskoj sa Dinamom i Hajdukom...zar ti klubovi nisu najveci i dan danas u svojim zemlajma,zar ti gradovi nisu centar fudbala i svega ostalog???

Zasto bi Sarajevo bilo izuzetak...??? Najveci grad i najveci klubovi su iz sarajeva,ma koliko to neko ne zelio prizanti...ne zelimo favoriziranje ali ne zelimo ni opstrukcije koje su ocigledne...da je normalna liga, svake godine bi se ta 2 kluba za titulu borila,ako nista zbog historijskog naslijeđa i kao jedina 2 kluba u BIH koja nesto znace i sada..ma koliko, neko, ni to ne zelio priznati....al svjesni ste da samo sarajevo i zeljo ovdje nesto znace...u ovoj jadnoj ligi...

S druge strane...klubovi kao Vojvodina,Radnicki,OFK,Rijeka,Osijek...su u sjeni,vise nego li i Borac i svi ostali u BiH...pa se ne govori o nekoj neravnopravnosti...a svi navedeni su veci klubovi od Borca..

I na kraju...vidjecemo sta ces sljedece sezone ili narednih sezona govorit,kada se borac bude za opstanak borio....i saa si svjestan da to tako kod nas ide..jedne godine prvi..druge ispadas...jedne godine imas pun stadion...druge prazan...

a jedina dva kluba,koja i pored svega opstaju i imaju uviijek svoje navijace su sarajevo i zeljo...dva najveca BiH kluba...

Jbg,neke se stvari ne mogu kupiti novcem...
evo ovo sto si napisao upravo potvrdjuje sve argumente koje sam ja napisao, u ovom stavu je veliki ne samo sportski nego i politicki problem.

Dok se ljudi u sarajevu ne otrgnu od ovakvog nacina razmisljanja, nema napretka

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 24 mar 2011, 15:40

Neka ste nam vi pokazali šta je napredak. Urbicid i genocid u svakom gradu do kojeg se moglo.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 24 mar 2011, 15:42

Jesam sta pogresno napisao..evo bilo ko nek me demantuje...cak sam naveo primjere iz susjednih drzava a i spomenuo da ste i sami osteceni ovim savezom i obajsnio zasto...

pa eto..igrajte sa laktasima i Boksitom u Milicima..ccc...tu cete sigurno bit najbolji...pred 200 gledalaca

Jbt...vama je to u interesu izgleda.Ko jbe sarajevo i zelju...koji imaju vise navijaca ,nego svi ostali zajedno...koji imaju tradiciju i sve ostalo...

To uopce nije vazno :roll:

al nije o tome rijec...govorim da nikome ne odgovara ovaj savez,osim ovim provincijskim klubovima....a vi opet po svom....bez ikakve osnove i argumenata koji nesto znace...eto navedite mi sta su interesi Borca i sta ce dobiti ako nas suspenduju...ako vec zastupate tu tezu...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

jeremija

Post Postao/la jeremija » 24 mar 2011, 15:44

Tako je Jovane. ;)
Srbin sam i tim se ponosim...

PFC

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 24 mar 2011, 15:45

odgovor na citat 2 :o :o :o STRAŠNO

MORATE ljudi prestati ovako razmisljati jer BIH nije ni Srbija ni Hrvatska....
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 24 mar 2011, 15:48

Jednostavno,nemamo iste interese i to je to...dalja rasprava je uzaludna...

Jbg...mozda nekad bude bolje
BIH nije ni Srbija ni Hrvatska....
Hvala Bogu...

lesinarDV
Kontakt:

Post Postao/la lesinarDV » 24 mar 2011, 15:58

" ' $ $.
? су :

1. вјероватно ? тај % у " $ & & ? зај..ат, " ' ? $ " &.
2. & " на ? $, " ' $ у овој " " " то ? ? ' % " ? ? вјероватно & " $ ? $,' " ' " $ то тзв. " не " $,' " знају & је ? & ",а " ' не ' $ $ је ? " " $ " " $ $ $ ? на ? ? " ? у $ с " ? ".
3. " ? & 2. ? је " $ " се " & ову & " ? " " $ " " " је ' " сфера спорта.
4. $ & је - ? су " права угрожена," " ? " $ " на ? $ у $,јер " то ? ? на тзв. % " не $ " '.
5. % " горе ? & " & са стране % ',$ & & & је " ? " " УЕФА не познаје ? " у ",а % " степен ? " ?,' % $ & потез не $ ?.
6. наравно $ " $ " " " ? $ се $ $ ? " " не ' " Европу,? с $ стране, & " & $ - " ? па " & & $ $ $ $ $ је " % " " ' ствар," & " ? % је " % " $ " ? $ $ " " ?,а не $ се " о & ",јер $ " се % ? ' се $ ".
7. & " % $ се $ & " ?,' $ је $ $ ? " (потпуно " је ? се $ о & " ",$,?) ' $ ( наравно ово је " ') $ " су " ' " " $ " & $,$ се о тзв. " је $ ",а ето % је % горе $ $ ' је $ & је геј $ ? појава,& " ", & & ".
8. & је - $ $ " & " & " " ". % не $ $ се $ ? " ове $ " " & ",попут Рога " $ ? " % ' % за $ $.А УЕФА & је све ' не ? % на основу " ? " " пређу " / / по ' % " " $ се % " ",% је најгоре успјева " јер то су ? снаге " страна ове / $ $.
9. За &, & % - & не $ $ " савез с $ $ $ " / $ тренутног,јер & " на све ? ",' $ је овај " са $ " јер $ Устав " не " " права,& се - & ' " на / ' ",$ је Устав оно % % " % ' $ " не ' $ $ " " ?. Савезу " & ?,савезу су & $ " ",? $ $ у УЕФА $ је ' " $ ? Савез " $ за - $ по ? " у $ '," је " " $ створе нове $ (& " за / постоје).
10. " & " % $ $ не ? то је $ се " на ",тј. $ се " " са $ $,а $ за све % не / у ' су $ управо $ " ФСРС,то је " " %,јер ' $ $ " ФСРС ' ? " " ? " $ " " " претјерано ? $ " " $ " ? % ' у " ? " " оно $ се не " & ",то је & на сву - ? " $ " је $ је заузет став.
На & ? " $ " $ у УЕФА схвате $ је ово / &,Хрвата,%,а не & ($ то & " " & " право $ се $ & ?,? ? је $ се ? ? & на " $ & &,то је "),те $ се " за ?,?,",%," " $.....
& ' ГАЗЕ & ' &, ? & " ?!

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 24 mar 2011, 16:03

daj smanjite velicinu tih postova,ko ce to citat? :D
sazmite u 2-3 recenice sustinu,jer ovo vec lici na spam,ipak su ovde vecinom facebook generacije :D ..omg

U jednoj knjizi sto sam citao,pisac ovako zapocinje pismo prijatelju..."Nemam vremena da ti pisem kratko,zato izvini na ovom opsirnom pismu...!

ne mora bas biti "nzm,msm,tnx,wtf,jbg,wtp"...ali ko ce ove romane na zadnjih par strana citat?
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 24 mar 2011, 16:18

Ova prica oko saveza je presmiješna ,deplasirana i kompromitovana nacionalnim šemama.
Što se mene licno tice, neka igraju sve sami Srbi u reprezentaciji (ako su najbolji igraci i ako imaju najveci kvalitet) i neka selektor bude Srbin kao i predsjednik Saveza, sekretar, delegat itd itd (ali kvalitetom i strucnošću, a ne nekakvih nacionalnim kljucevima i stranackim linijama)...i naravno, osnovno da ginu za dres BiH i da vole svoju domovinu...u meni ce uvijek imati najveceg navijaca i totalnu podršku u svemu.

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 24 mar 2011, 17:04

Možda ću malo odstupit od teme,ali jednostavno našem mentalitetu je nemoguće ugodit.
Mnogi poistovjećuju savez sa vladom države. Mislim da je nekorektno. Jednostavno najsretniji bi bio kad bi predsjednik bio Barbarez.Ali svjestan sam da to u ovom momentu nije najrealnije.
Nadam se samo da neće ipak doći do suspenzije.
Volio bih kada se na ovakvim i sličnim temama ljudi ne bi svadjali i djelili (svjestan sam ja da je bilo dosta tragedija)ali najlakše bit velik ako napadaš onog kome ne pripadaš,ma o kome se radilo.
I za kraj evo jedne pjesmice,koju bi mislim svi prihvatili,možda je teška riječ da nam to bude himna,ali bolje i ovu pjesmu pjevat nego slušat himnu koja nema dušu.

Ponosan na tebe moja domovino,
ponosan na tebe Bosno i Hercegovino,
na tvoja brda i tvoje ravnice,
na tvoju ljepotu,na tvoje razlike.
Ponosan na najbolje ljude,na narode tvoje,
ponosan što sam rodjen,što u tebi živim,
što na planeti nigdje te nema,što sam dijete tvoje.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 24 mar 2011, 17:53

Mosor1 je napisao/la:Kaže Osim Željo,Sarajevo i Vehlez.Ta tri kluba duzna drzavi ohhhh para.Naravno da su u jugoslaviji bili gurani na ustrb drugih klubova.Pa na sto KK.Bosna dođe,Vehlez se raspao od kada nema para iz drzave.Čini mi se da bi ovi klubovi sto su zarili i palili po jugoslaviji i sada željeli da ih financira drzava.E ne moze,u KK.Bosni (primjer)govore zelimo pomoc drzave!!!KOme je jos drzava pomogla i drzavne firme,jel mozda Širokom???!!!!
Ne treba nama novi savez,treba nam bolja liga,gdje ime nece znaciti nista.Imas dugove,lagano u drugu ligu,ima tko ce igrati!!!I status se nece usvojiti jer ne jamci jednakopravnost.Posebno Hrvata ali i Srba.6,5,4 delegata a 11 treba za odluku.Pa Hrvati onda ne trebaju nikome i bez njih se sve moze donijeti a bez Bošnjaka nista.Nek stave 9 za odluku,vec bi bilo prihvatljivije!!!AL BOJE SE ;) ;) :D
Što se jednostavno ne bi kanio Veleža ? Bola, ne mori više s tim svojim teorijama.
Who dares, wins !

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 24 mar 2011, 18:07

Sarajlija, cijenim te kao moderatora i sve to stoji, ali vrijedi li se toliko uzdizati iznad svih i sve veći na svoj, tačnije vaš mlin. Nisu Sarajlije neki božanski narod, šta bi se mi Tuzlaci tek trebali hvaliti sa tolikim legendamama i individualnim uspjesima...
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 24 mar 2011, 18:15

ovi,oni ili neki treci, pa svi bi pojeli **** samo da je njihove vjeroispovjesti, ovdje niko ne kaze hajmo ih zaustaviti da nas kradu, nego svi govore neka nas kradu nasi, izvinite ali koji su to u savezi nasi ili vasi?? zar mislite da je onim srbima stalo do vas obicnih gradjana ili hrvatima ili ''nasima'' mi njima nismo nasi, oni nama jesu, pa vi vidite gdje grijesite.. Oni su jedni drugima nasi, jer religija, nacionalnost te ne hrani, ne kupuje ti automobile(osim ako nisi reis, ili neki drugi vjerski lopov) njima je dobro, vole oni jedni druge ne brinite se vi zato, a zasto i da se mrze, kada jedni drugima pomazu da opstanu ovoliko godina, pa vi razmislite sta je vase a sta nase, neki izgleda prije vole gledati tudje u ligi prvaka,ili europa ligi nego svoje, e to mi nikako nije jasno..
Celik!3,2,2.

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 24 mar 2011, 18:17

Fudbal (a ne samo on) u BiH je počeo propadati onoga dana kada su u Savez i ligu pušteni, prema njihovim pravilima, politički politroni i mrzitelji svega državotvornog. Novi Savez treba biti formiran na normalnom Statut kojem je najbitniji sport fudbal, a istom se trebaju priključiti samo oni koji istinski žele napredak sporta u ovoj državi. Isto važi i za klubove, koji klubovi žele normalno da učestvuju, buyrum, a ovi koji ne žele neka igraju između sebe. Dosta je više kočničara.

REANIMATOR
Kontakt:

Post Postao/la REANIMATOR » 24 mar 2011, 18:47

I uefa se pravi pametna,znaju kakava je ovdje situacija,da oni to hoće da pomire narode :roll: !
Ja se nimalo ne sikiram oko suspenzije,neće niko letjeti niti reprezentacija,niti klubovi,ako dođe ta suspenzija 1 aprila,izmjastorisaće nešto uefa i svima dobro,ajd šta sad tolku halubuku dižete,već 20 dana jaučete kako će izbaciti nas uefa na ulicu sve :lol: !
Opustite se,kakve suspenzije,kakvi bakrači!
? &,& ",& & ?!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 24 mar 2011, 18:48

AulleTa je napisao/la:Sarajlija, cijenim te kao moderatora i sve to stoji, ali vrijedi li se toliko uzdizati iznad svih i sve veći na svoj, tačnije vaš mlin. Nisu Sarajlije neki božanski narod, šta bi se mi Tuzlaci tek trebali hvaliti sa tolikim legendamama i individualnim uspjesima...

A ma ne..nezz zasto to tako shvatate i iz kontexta vadite....nije tu rijec o Sarajevu kao gradu,niti bilo cemu slicnom...

pokusao sam objasniti kroz primjere Sarajeva i Zelje,dva najveca BIH kluba...pritom spomenuvsi i Slobodu,Velez i sve druge...pa kazem zar nije normalno da ti klubovi sa tradicijom,sa navijackom bazom...uvijek budu u vrhu,gdje im je i mjesto...zar ikome odgovara ovaj i ovakav savez...koji funkcionise na principima i pravilima koja svi znamo....

ovo sto je @elSaik napisao...eto o tom govorim...hocu samo da nam sport vrate...ali ocigledno,to mnogima nije u interesu...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.