NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
Bez jake omladinske skole, nemas nista. Mi imamo solidne omladince, kad se uzme koliko se lose sa njima radilo. Bitno je da te solidne pretvorimo u dobre omladince, a onda u odlicne omladince. Dakle, bez da krenemo dovoditi omladince iz drugih kantona ili neke aman zaman talente, mi imamo prostora da unaprijedimo nase vlastite, one iz Zenice. Samo im moramo osigurati tehnicke uslove za razvoj (tereni) i strucnu podrsku (treneri). Kad to iscrpimo, onda cemo do tada valjda imati vise novca da dovodimo talente sa strane.
Dakle, nasa OS nije toliko losa, jer se oslanjamo na nju i dogurali smo do FL. Naravno, iluzorno je ocekivati svih 11 igraca iz nase OS, ali sto vise, to bolje. Sad samo trebamo unaprijediti ove tehnicke uslove i strucnu podrsku. Nakon toga, kupiti talente sirom kantona, a poslije i drzave. Uz pravilan rad, nasi vlastiti igraci nas mogu dovesti do PL, zato treba to prije poceti ulagati u struku kad vec ne mozemo jos u terene.
Dakle, nasa OS nije toliko losa, jer se oslanjamo na nju i dogurali smo do FL. Naravno, iluzorno je ocekivati svih 11 igraca iz nase OS, ali sto vise, to bolje. Sad samo trebamo unaprijediti ove tehnicke uslove i strucnu podrsku. Nakon toga, kupiti talente sirom kantona, a poslije i drzave. Uz pravilan rad, nasi vlastiti igraci nas mogu dovesti do PL, zato treba to prije poceti ulagati u struku kad vec ne mozemo jos u terene.
Celik!3,2,2.
Boga mi ako se još koju godinu otrgne ulazak u PL ili barem borba za PL onda od kluba nema nista,postati ćemo kako Travnik,Bosna,Budućnost isl.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Bolje da se ugasimo, jel tako?
Ako cemo siliti stvari i doci do gasenja, hajmo ga odmah ugasiti, da barem sebi ustedim ovo sto budala dajem na klub.
Celik!3,2,2.
Truhlo je napisao/la: Sezona 2022/23 - Druga liga FBIH Centar
1. NK ČELIK - NK MOŠEVAC: 955
2. NK ČELIK - NK BOSNA VISOKO: 2021
3. NK ČELIK - FK BORAC JELAH: 744
4. NK ČELIK - FK FAMOS HRASNICA: ?
5. NK ČELIK - FK RUDAR BREZA: 622
6. NK ČELIK - FK MOŠĆANICA: 613
7. NK ČELIK - NK KOLINA: 1149
8. NK ČELIK - NK AZOT: 596
9. NK ČELIK - NK ŽEPČE 1919 : 620
10. NK ČELIK - NK BATON : 730
11. NK ČELIK - NK USORA: 617
12. NK ČELIK - NK NATRON MAGLAJ: 1978
13. NK ČELIK - NK ILIJAS: 803
14. NK ČELIK - NK KRIVAJA: 840
15. NK ČELIK - FK UNIS VOGOSCA: 1237
UKUPNO ULAZNICA: 12288
PROSJEK: 966
Još 4 domaće utakmice, hajmo reći da će biti po 1000 ulaznica, doći ćemo do brojke od 16705 na 14 utakmica. U prosjeku otprilike 1200 ulaznica.Truhlo je napisao/la: Sezona 2023/24 - Prva liga FBIH
1. NK ČELIK - FK RADNIK HADŽIĆI: 2222
2. NK ČELIK - FK GORAŽDE: 1373
3. NK ČELIK - HNK TOMISLAV: 1039
4. NK ČELIK - NK TOŠK: 1340
5. NK ČELIK - FK SLOBODA: 1632
6. NK ČELIK - FK BUDUĆNOST: 516
7. NK ČELIK - NK ZVIJEZDA GRADAČAC: ?
8. NK ČELIK - NK STUPČANICA: 1677
9. NK ČELIK - FK MLADOST KAKANJ: 810
10. NK ČELIK - FK GORNJI RAHIĆ: 822
11. NK ČELIK - FK RUDAR KAKANJ: 1274
UKUPNO ULAZNICA: 12705
PROSJEK: 1270
250 ulaznica više u odnosu na drugu ligu centar, neka su sve zapad više, 1750 KM po utakmici više , u sezoni prihod veći za 26250 KM.
Najradije bih se od muke vratio u drugu ligu centar, koliko je ovaj ulazak sa finansijske strane besmislica.
Ko spomene PL, samo ću ovo zaljepiti svaki put.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Boga mi Dario ako si alergičan kao što govoriš, još više si mi porastao u očima 

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
-
- Kontakt:
Prvo deblokiran racun, vracanje dugova i izgradnja trening centra za pocetak makar jednog terena, gdje nasi seniori mogu trenirat. To je osnova, moraju se mnoge stvari poslozit u kkubu da bi napao Premijer ligu
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Eto Truhlo, je li sad zvanicno da smo se zajebali ulaskom u visi rang? A ovdje ste me razapinjali 

Celik!3,2,2.
Jesmo što se tiče ulaznica i članstva, što se tiče ostalih prihoda, nismo na svim stavkama je ostvaren rast.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑15 apr 2024, 14:54Eto Truhlo, je li sad zvanicno da smo se zajebali ulaskom u visi rang? A ovdje ste me razapinjali![]()
Ne bi bilo grozno da se račun deblokirao do kraja prošle godine. Da je UO znao da će deblokada ovako sporo ići i napraviti ovolike probleme, sigurno ne bi ulazili u viši rang.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ja sam pisao na kraju prosle sezone da bi mi bilo draze da smo ostali jos jednu sezonu u drugoj ligi. Ne moze se napredovati bez zdravih osnova i sa sta bi bilo kad bi bilo. Evo gotovo godinu dana se kuburi sa odblokiranjem racuna. Meni se cini da ovdje na forumu i pored veoma cistog objasnjenja iz kluba mnogi ne shvataju koliko je ozbiljna situacija s finansijske strane i da je klub potpuno blokiran od UIO-a. Da ne daju ni trenutnim sponzorima da uplacuju sponzorstva na skolu nogometa, itd. A da usput sudovi i banke ne mrdaju klincom da (pazi sad ovo) urade (ne ubrzaju) svoj dio posla koji jednostavno ne rade najmanje od septembra (8 mjeseci). Ova drzava je mrtvi apsurdistan. Ne znam za slucaj u kojem je jedan kolektiv odlucio da ne ide u stecaj i tako izbjegne placanje dugovanja, otplati neophodne dugove dostavi dokaz o otplatama ili reprogramiranju i da ih onda sudski/bankovni sistem ebe slijedecih 8-10 mjeseci. Prosto nenadjebivo da Tito dodje i kaze drugacije. Tako da sta god momci naprave u ovim uslovima na terenu nema se ko sta ljutiti ili uslovljavati svoju podrsku rezultatima na terenu. Mi jednostavno opstajemo nadljudskim naporima ljudi u klubu i tacka.
Kao takvi mi nemamo sta traziti u vecem rangu i po meni je dobro sto smo halalili sezonu jos prije polu sezone. Vjerujem da smo smanjili troskove i s te strane spustili bar malo pritisak na klub. Alarm se upalio, klub treba kes i ako zelimo dobro klubu mi ga moramo promaci da izguramo ovu sezonu i napokon, nadam se docekamo deblokadu racuna.
Kao takvi mi nemamo sta traziti u vecem rangu i po meni je dobro sto smo halalili sezonu jos prije polu sezone. Vjerujem da smo smanjili troskove i s te strane spustili bar malo pritisak na klub. Alarm se upalio, klub treba kes i ako zelimo dobro klubu mi ga moramo promaci da izguramo ovu sezonu i napokon, nadam se docekamo deblokadu racuna.
Po toj logici mi truhlo ne treba onda razmišljati za ulazak u Pl narednih 10 godina jer posjeta će biti ista i u pl da uđešTruhlo je napisao/la: ↑15 apr 2024, 14:39Truhlo je napisao/la: Sezona 2022/23 - Druga liga FBIH Centar
1. NK ČELIK - NK MOŠEVAC: 955
2. NK ČELIK - NK BOSNA VISOKO: 2021
3. NK ČELIK - FK BORAC JELAH: 744
4. NK ČELIK - FK FAMOS HRASNICA: ?
5. NK ČELIK - FK RUDAR BREZA: 622
6. NK ČELIK - FK MOŠĆANICA: 613
7. NK ČELIK - NK KOLINA: 1149
8. NK ČELIK - NK AZOT: 596
9. NK ČELIK - NK ŽEPČE 1919 : 620
10. NK ČELIK - NK BATON : 730
11. NK ČELIK - NK USORA: 617
12. NK ČELIK - NK NATRON MAGLAJ: 1978
13. NK ČELIK - NK ILIJAS: 803
14. NK ČELIK - NK KRIVAJA: 840
15. NK ČELIK - FK UNIS VOGOSCA: 1237
UKUPNO ULAZNICA: 12288
PROSJEK: 966Još 4 domaće utakmice, hajmo reći da će biti po 1000 ulaznica, doći ćemo do brojke od 16705 na 14 utakmica. U prosjeku otprilike 1200 ulaznica.Truhlo je napisao/la: Sezona 2023/24 - Prva liga FBIH
1. NK ČELIK - FK RADNIK HADŽIĆI: 2222
2. NK ČELIK - FK GORAŽDE: 1373
3. NK ČELIK - HNK TOMISLAV: 1039
4. NK ČELIK - NK TOŠK: 1340
5. NK ČELIK - FK SLOBODA: 1632
6. NK ČELIK - FK BUDUĆNOST: 516
7. NK ČELIK - NK ZVIJEZDA GRADAČAC: ?
8. NK ČELIK - NK STUPČANICA: 1677
9. NK ČELIK - FK MLADOST KAKANJ: 810
10. NK ČELIK - FK GORNJI RAHIĆ: 822
11. NK ČELIK - FK RUDAR KAKANJ: 1274
UKUPNO ULAZNICA: 12705
PROSJEK: 1270
250 ulaznica više u odnosu na drugu ligu centar, neka su sve zapad više, 1750 KM po utakmici više , u sezoni prihod veći za 26250 KM.
Najradije bih se od muke vratio u drugu ligu centar, koliko je ovaj ulazak sa finansijske strane besmislica.
Ko spomene PL, samo ću ovo zaljepiti svaki put.
Na posjetu u pl ne treba se previše oslanjamo u smislu prihoda u toj stavci
U pl treba sponzore,fondove itd... 3x povećat i na to se oslanjati
Prodaju igrača ìtd....
U pl ce ti samo biti posjecenije utakmice sa željom Sarajevom,velezom,mozda borac ili Zrinjski i tjt
Ehh na tim utakmicama bi uduplao cijenu ulaza kad imamo dosta derby navijača
-
- Kontakt:
Ja razumijem da ti je Aliju uzeo mjesto (samo ne znam je li ti sin, brat, drug jer uglavnom njega hvalis u svakom postu), ali decko sigurno tim piskaranjem dijete neces poniziti kod objektivnih navijaca niti ces Alija uzdici.nicaze95 je napisao/la: ↑15 apr 2024, 09:42kakav talha ljudi hhaha momak prakticno bez ucinka ne znam jel ima 2 asistencije u sezoni igra iza napadaca.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑15 apr 2024, 08:04Dakle sve baciti niz rijeku zbog "laganog" ulaska u PL?
Jesmo li bar nesto naucili iz ove sezone? Evo usli smo u FBiH, iako nismo spremni za to, pa nam je sad opet doveden opstanak u pitanje. Za PL moramo imati spremnu ekipu, ali i dovoljno novca da sve finansiramo bez ugrozavanja kluba. Sjetimo se situacije kada je BHTelecom trebao uplatiti pare, pa su iz nekog razloga prenijeli iz jedne godine u drugu. To je sasvim normalno. Mi moramo biti spremni na takve situacije. Moramo biti spremni da platimo igracima sve, iako mozda nismo sve dobili od sponzora.
Mi trebamo pametno sklapati ekipu. Vidjeti kakva je mogucnost da Talha ostane na ugovor u Celiku, jer mislim da momak jos nije ni blizu spreman za PL. Evo recimo Ali je u formi pa i takav Ali nije ni blizu PL, a Talha jos u ligi nije odigrao kako Ali igra zadnjih par utakmica (govorim o kontinuitetu). Moramo i skupljati odredjene zalihe. Ne mozemo uvijek ici na nulu jer tako mozemo dovesti u pitanje reprogram.
Prica trudi se ne pije vode
Ne kontate rodbino i prijatelji da samo steti djeci tim pisanjem ovdje. Ali je digao formu i trenutno je jedan od najboljih igraca u ekipi, ali isto tako proslu polusezonu je bio mozda ubjedljivo najgori.
Imamo li kakve lobije svoje da poguraju, pritisnu nekako sudove i banke u vezi računa. Da treba Zrinjskom Veležu Želji za dva dana bi to premijer Niksic sredio ili u RS Borcu itd.
Ja mislim da se ljudima u klubu zivot zgadio zbog nemoci deblokade i svih onih razloga nabrojanih u saopštenju. Kada smo mi obicni simpatizeri ovoliko isfrustirani mogu mislit kako je onima koji su licno svaki dan skidali blokade.
Jebote mi smo trenutno taoci sistema i aparata institucija države.
Ja mislim da se ljudima u klubu zivot zgadio zbog nemoci deblokade i svih onih razloga nabrojanih u saopštenju. Kada smo mi obicni simpatizeri ovoliko isfrustirani mogu mislit kako je onima koji su licno svaki dan skidali blokade.
Jebote mi smo trenutno taoci sistema i aparata institucija države.
Zadnja izmjena: avenija, dana/u 15 apr 2024, 15:28, ukupno mijenjano 1 put.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
@almir ovo ti je poklopac za sve koji tvrde da treba napasti viši rang bez pokrića, kako će biti više ulaznica, fan shop, bla bla. Ovakav bi ti odnos bio između PL i prve lige, 300 ulaznica razlike.
Ma ja svi trebaju dati keš da se gospodi obezbijedi PL, da mogu gledati derbije, samo te gospode nema na stadionu kad treba da se stvore uslovi za tu yebenu PL.
Da je prosjek 2000+ niko ne bi A rekao, tada bi UIO mogla čunu blokirati jer bi je sa razlikom u prihodu ulaznica davno isplatio i kovao bi zdrave planove za napad na PL.
Grad duplo više novca upumpa u klub za razliku od ulaznica.
Sponzori tri puta više novca donesu nego ulaznice.
Yebem ti mentalitet neka neko drugi donese, samo da ja ne mrdnem guzicom
Ma ja svi trebaju dati keš da se gospodi obezbijedi PL, da mogu gledati derbije, samo te gospode nema na stadionu kad treba da se stvore uslovi za tu yebenu PL.
Da je prosjek 2000+ niko ne bi A rekao, tada bi UIO mogla čunu blokirati jer bi je sa razlikom u prihodu ulaznica davno isplatio i kovao bi zdrave planove za napad na PL.
Yebem ti mentalitet neka neko drugi donese, samo da ja ne mrdnem guzicom

dajte ba sjasite vise kakva rodbina kakav brat sestraa pa pogledaj jednog pogledaj drugog.strucnjak9 je napisao/la: ↑15 apr 2024, 15:23Ja razumijem da ti je Aliju uzeo mjesto (samo ne znam je li ti sin, brat, drug jer uglavnom njega hvalis u svakom postu), ali decko sigurno tim piskaranjem dijete neces poniziti kod objektivnih navijaca niti ces Alija uzdici.nicaze95 je napisao/la: ↑15 apr 2024, 09:42kakav talha ljudi hhaha momak prakticno bez ucinka ne znam jel ima 2 asistencije u sezoni igra iza napadaca.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑15 apr 2024, 08:04Dakle sve baciti niz rijeku zbog "laganog" ulaska u PL?
Jesmo li bar nesto naucili iz ove sezone? Evo usli smo u FBiH, iako nismo spremni za to, pa nam je sad opet doveden opstanak u pitanje. Za PL moramo imati spremnu ekipu, ali i dovoljno novca da sve finansiramo bez ugrozavanja kluba. Sjetimo se situacije kada je BHTelecom trebao uplatiti pare, pa su iz nekog razloga prenijeli iz jedne godine u drugu. To je sasvim normalno. Mi moramo biti spremni na takve situacije. Moramo biti spremni da platimo igracima sve, iako mozda nismo sve dobili od sponzora.
Mi trebamo pametno sklapati ekipu. Vidjeti kakva je mogucnost da Talha ostane na ugovor u Celiku, jer mislim da momak jos nije ni blizu spreman za PL. Evo recimo Ali je u formi pa i takav Ali nije ni blizu PL, a Talha jos u ligi nije odigrao kako Ali igra zadnjih par utakmica (govorim o kontinuitetu). Moramo i skupljati odredjene zalihe. Ne mozemo uvijek ici na nulu jer tako mozemo dovesti u pitanje reprogram.
Prica trudi se ne pije vode
Ne kontate rodbino i prijatelji da samo steti djeci tim pisanjem ovdje. Ali je digao formu i trenutno je jedan od najboljih igraca u ekipi, ali isto tako proslu polusezonu je bio mozda ubjedljivo najgori.
ETO ti hvalis Talhu, daj mi nesto za sta se mogu uhvatit kad ga gledam osim da se on ko trudi
Covjece momak ima 20 godina spor, sporo igra solidnu tehniku. 1 GOL JE DAO il 2 nebitno ne znam ima li asistenciu ali eto trudi se. Igra poluamatersku ligu sa 20 godina bez statistike jeedino mjerilo je da se trudi. Sad kad falis jednog odma si familija ma daj prijatelju i da jest i da nije familija pogledaj malo objektivno. Pogledaj malo bolje, igraju jedan i drugi niko nikom mjesto nije uzeo samo se pitam na osnovu cega Talha igra svaku tekmu momak totalno bez ucinka, osim sto ima ugovor sa sarajevom pa jednostavno mora ti igrat jer ga placaju da igra ne da na klupi sjedi
To sto ti mislis da je meni neko familija pa et prelisatj mi postove i vidi jesam li nekog hvalio. Ja jednostavno kritukujem po meni slabog igraca to sto ga ti lizes ne znam na osnovu cega je nesto drugu.Davud je van forme klupa , karalic, durmis van forme klupa, talha van forme trudi se. HMM mozda ti je familija.
ALI IMA BRUKU MANJE MINUTA A BRUKU BOLJU STATISTIKU ZAR TI TO NE BODE OCI BAR MALO.
-
- Kontakt:
Sramota za Zenicu. I kaze hoćemo PL, hoćemo karinu !Truhlo je napisao/la: ↑15 apr 2024, 15:25@almir ovo ti je poklopac za sve koji tvrde da treba napasti viši rang bez pokrića, kako će biti više ulaznica, fan shop, bla bla. Ovakav bi ti odnos bio između PL i prve lige, 300 ulaznica razlike.
Yebem ti mentalitet neka neko drugi donese, samo da ja ne mrdnem guzicom![]()
Da je srece navijaci bi letili na stadion, bili bi glavni izvor prihoda za klub s 4-5 hiljada gledalaca svaku utakmicu.
U nas je takav nažalost mentalitet u graduTruhlo je napisao/la: ↑15 apr 2024, 15:25@almir ovo ti je poklopac za sve koji tvrde da treba napasti viši rang bez pokrića, kako će biti više ulaznica, fan shop, bla bla. Ovakav bi ti odnos bio između PL i prve lige, 300 ulaznica razlike.
To se ne moze promijeniti vjeruj
Kako objasniti meni koji sam bio na utakmicama protiv Radika u kupu gdje je bilo 7-8 hiljada navijača ili protiv Budućnosti u jesen kada je prodato hiljadu i nesto ulaznica
Tako će ti u pl biti isto protiv Zelje i Sarajeva pun stadion ured protiv Slobode,Veleza,Zrinjskog 3-4 hiljade ako budu dobri rezultati ili protiv goska npr.kao u subotu kao protiv Rudara hiljada I nesto
Samo zato i kažem i kad odlučimo se na ulazak u pl ne treba navijače previše brojati po prihodima
Pa evo prošlu citavu sedmicu je klub molio kumio da se kupe karte jer klubu treba živ keš zbog računa i kako je prošlo evo zarađeno 10 hiljada od toga 6 milja ti treba za organizaciju utakmice
Koliko je dijaspora kupila donatorskih 400 i nesto sve rečeno...
Zato kažem ako kad uđemo u pl na derby utakmicama bi duplu kartu stavio pa kad ste takvi eto vam sad
Hebo mater kakvi ljudi zive u Zenici pa karte ne mogu kupiti.laudrop je napisao/la: ↑15 apr 2024, 12:17Dakle, klub je od prethodne utakmice zaradio 10.593,00 KM od ulaznica uključujući i donatorske kupone.
Kada od ove cifre oduzmete troškove organizacije (sudije, delegata, posmatrača, zaštitarsku agenciju, redare, razglas, spiker, displej i ostali troškovi) dođemo do jako male cifre nakon što je klub izašao javno s informacijom da je operativan novac neophodan da bi se sezona privela kraju bez ostavljanja dugovanja.
Očekivao sam više, na izgled mi je zapad izgledao puniji...
A na kladaru je taj dan otislo stotine hiljada.
Koja smo mi stoka.
Treba praviti protest pred sudom. Doce 200 dusa al krenuti lagano sa pritiskom
Ovo 100%. Sljedeće sezone kup kad se bude igrao, zapad 15KM, Istok 10KM, na jug se svakako više ne može bez članske.almir2018 je napisao/la: ↑15 apr 2024, 16:07U nas je takav nažalost mentalitet u graduTruhlo je napisao/la: ↑15 apr 2024, 15:25@almir ovo ti je poklopac za sve koji tvrde da treba napasti viši rang bez pokrića, kako će biti više ulaznica, fan shop, bla bla. Ovakav bi ti odnos bio između PL i prve lige, 300 ulaznica razlike.
To se ne moze promijeniti vjeruj
Kako objasniti meni koji sam bio na utakmicama protiv Radika u kupu gdje je bilo 7-8 hiljada navijača ili protiv Budućnosti u jesen kada je prodato hiljadu i nesto ulaznica
Tako će ti u pl biti isto protiv Zelje i Sarajeva pun stadion ured protiv Slobode,Veleza,Zrinjskog 3-4 hiljade ako budu dobri rezultati ili protiv goska npr.kao u subotu kao protiv Rudara hiljada I nesto
Samo zato i kažem i kad odlučimo se na ulazak u pl ne treba navijače previše brojati po prihodima
Pa evo prošlu citavu sedmicu je klub molio kumio da se kupe karte jer klubu treba živ keš zbog računa i kako je prošlo evo zarađeno 10 hiljada od toga 6 milja ti treba za organizaciju utakmice
Koliko je dijaspora kupila donatorskih 400 i nesto sve rečeno...
Zato kažem ako kad uđemo u pl na derby utakmicama bi duplu kartu stavio pa kad ste takvi eto vam sad
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.