NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Ševkija je dao za nas zadnji gol u PL 

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Moja zelja za krilo. Imacemo prilku da se sljedeci vikend neposredno upoznamo sa kvalitetima ovog momka.
Srce, čast i ponos!
Plus sociosi svake godine tradicionalno pokupe par komada iz Simm Bau

Ovo nije čajnoslu:
- Smajić
- Isaković
- McGregor
- Mehić Amer
- Piljug
Prvo je Smajić došao na zimu dok smo u kantonu bili. Onda Isaković na ljeto 2021. Onda McGregor na ljeto 2022. Onda ova dva promašaja na ljeto 2023.
Ljeto 2024: Ševkija i Vazda Simm Bau - 》Nk Čelik Zenica

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Resic moze samo ako kosu nece farbati 

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
-
- Kontakt:
Ako Famos uđe, Talhu i Hamzića možemo otpisat, to je sigurno
Valjda se nešto i igrač pita u vezi posudbe. Vidjet ćemo ima još 2 mjeseca do kraja sezone. Nije mi neka briga za vezni red, sa ili bez Tabakovića i Hamzića. Pravi ispit će biti pronaći 2 beka startera umjesto Sivca i Arnautovića i dva krila startera umjesto Karalića i Durmiša. Zenička baklava je super za sad, ali pročitat će nas, moramo imati i opciju za formaciju sa krilima.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
- Kontakt:
Talha i Hamzic ce sigurno prije igrati za Čelik nego Famos, upravu si trebaju nam novi bocni i krila. Resic prva zelja, ovaj Handzic iz Rudara nije los, vidjet cemo sta ce biti na ljetoTruhlo je napisao/la: ↑14 apr 2024, 21:48Valjda se nešto i igrač pita u vezi posudbe. Vidjet ćemo ima još 2 mjeseca do kraja sezone. Nije mi neka briga za vezni red, sa ili bez Tabakovića i Hamzića. Pravi ispit će biti pronaći 2 beka startera umjesto Sivca i Arnautovića i dva krila startera umjesto Karalića i Durmiša. Zenička baklava je super za sad, ali pročitat će nas, moramo imati i opciju za formaciju sa krilima.
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Bit će yebeno pravo. Prošlo ljeto su nam trebala dva krila i vezni, pa smo fulili žestoko. Sad smo iskusniji godinu dana, nekako sigurica bi bilo samo provjerene igrače za ove lige.dinodino2019 je napisao/la: ↑14 apr 2024, 22:31Talha i Hamzic ce sigurno prije igrati za Čelik nego Famos, upravu si trebaju nam novi bocni i krila. Resic prva zelja, ovaj Handzic iz Rudara nije los, vidjet cemo sta ce biti na ljetoTruhlo je napisao/la: ↑14 apr 2024, 21:48Valjda se nešto i igrač pita u vezi posudbe. Vidjet ćemo ima još 2 mjeseca do kraja sezone. Nije mi neka briga za vezni red, sa ili bez Tabakovića i Hamzića. Pravi ispit će biti pronaći 2 beka startera umjesto Sivca i Arnautovića i dva krila startera umjesto Karalića i Durmiša. Zenička baklava je super za sad, ali pročitat će nas, moramo imati i opciju za formaciju sa krilima.
Ne pucati ni neka aman zaman PL imena, pa učinak za qurac. Tipa Hrelja, doduše nije PL ime, jeste za ove lige, ali samo ime i poenta je ista.
Ševkija ima statistiku, kapiten mlade ekipe u najboljim godinama. Možda bi mogao i u nekoj PL ekipi završiti. Vazda isto fine godine 26, tako nekako pokušati.
Handžića sam upratio protiv Slobode, ubio ih po lijevoj strani. Protiv nas meljao loptu i bio udvojen i dobro zatvoren.
Bekove će biti baš teško iskopati, jedino ako je Bureković poželio rodni kraj i matični klub, tu bi bili mirni 5 godina

Ima i po Hrvatskoj provjerenih prvoligaških igrača. Neko je nedavno spominjao našeg bivšeg juniora, Halanda prve lige Selmira Mahmutovića i Jovana Motiku. Sadik Škrijelj isto tako, krilo nekad ga Zrinjski uzeo ko Mašića, sad igra u 3. ligi Hrvatske.
Edit: Vedran Vrhovac, 4. Austrijska Liga

Teško ćemo više koga iz simbau dovest, kad daju više para od nas.
Pratiti malo i drugu ligu, kako stupčanica izvuče onog napadača iz Batona.
Naravno, za sve će trebati dublji džep. Iako smo mi Čelik, igrači uvijek od nas traže više
Pratiti malo i drugu ligu, kako stupčanica izvuče onog napadača iz Batona.
Naravno, za sve će trebati dublji džep. Iako smo mi Čelik, igrači uvijek od nas traže više
Davno je @convicts upratio Bajrića

Ne trebamo skaute placati, imamo forumase 
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Situacija se namjestila tako da će iduce sezone biti nikad lakse uci u PLBIH a sezonu i sezone nakon toga nikad teže u historiji jer iz PLBIH iduce sezone ispadaju ekipe ispod 8 mjesta, pa je moguće da ti dodju u ovu ligu Široki, Posusje, Sloboda, Tuzla City i nikad neces uci.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Dakle sve baciti niz rijeku zbog "laganog" ulaska u PL?
Jesmo li bar nesto naucili iz ove sezone? Evo usli smo u FBiH, iako nismo spremni za to, pa nam je sad opet doveden opstanak u pitanje. Za PL moramo imati spremnu ekipu, ali i dovoljno novca da sve finansiramo bez ugrozavanja kluba. Sjetimo se situacije kada je BHTelecom trebao uplatiti pare, pa su iz nekog razloga prenijeli iz jedne godine u drugu. To je sasvim normalno. Mi moramo biti spremni na takve situacije. Moramo biti spremni da platimo igracima sve, iako mozda nismo sve dobili od sponzora.
Mi trebamo pametno sklapati ekipu. Vidjeti kakva je mogucnost da Talha ostane na ugovor u Celiku, jer mislim da momak jos nije ni blizu spreman za PL. Evo recimo Ali je u formi pa i takav Ali nije ni blizu PL, a Talha jos u ligi nije odigrao kako Ali igra zadnjih par utakmica (govorim o kontinuitetu). Moramo i skupljati odredjene zalihe. Ne mozemo uvijek ici na nulu jer tako mozemo dovesti u pitanje reprogram.
Jesmo li bar nesto naucili iz ove sezone? Evo usli smo u FBiH, iako nismo spremni za to, pa nam je sad opet doveden opstanak u pitanje. Za PL moramo imati spremnu ekipu, ali i dovoljno novca da sve finansiramo bez ugrozavanja kluba. Sjetimo se situacije kada je BHTelecom trebao uplatiti pare, pa su iz nekog razloga prenijeli iz jedne godine u drugu. To je sasvim normalno. Mi moramo biti spremni na takve situacije. Moramo biti spremni da platimo igracima sve, iako mozda nismo sve dobili od sponzora.
Mi trebamo pametno sklapati ekipu. Vidjeti kakva je mogucnost da Talha ostane na ugovor u Celiku, jer mislim da momak jos nije ni blizu spreman za PL. Evo recimo Ali je u formi pa i takav Ali nije ni blizu PL, a Talha jos u ligi nije odigrao kako Ali igra zadnjih par utakmica (govorim o kontinuitetu). Moramo i skupljati odredjene zalihe. Ne mozemo uvijek ici na nulu jer tako mozemo dovesti u pitanje reprogram.
Celik!3,2,2.
Mislim da bi većinu navijača zadovoljila ta neka borba za vrh, tj. da smo konkurentni naredne sezone za prve tri pozicije, a ne da ti prvi bježi 15 bodova nakon 10 kola.
Kažem klub je godinu dana iskusniji, Dario je izjavio na presu da je 5 godina u ovoj ligi, da manje više zna sve kako ide i trebao bi znati procjeniti kvalitet igrača za vrha ove lige. Ako on ne zna, yebi ga onda, gasi mješalicu, motaj kablove.
Ekipe poput Goražda, Banovića su bile gore na kraju polusezone u 7, 8 bodova, tome trebamo težiti naredne sezone. Uz to roster im ništa nije skuplji bio u odnosu na naš. Sad su podigli ručnu u drugoj polusezoni, a mi nemamo luksuz na to zbog prihoda i moramo biti relevantni.
Ulazak u PL nije još realan, bar iz ove današnje perspektive. I kad se deblokira račun i dalje ostaju određena kratkoročna dugovanja da se isplate.
Vrh tabele da, kako bi privukli rezultatdžije i potencijalno pojačali prihode. Ulazak u PL ako se baš otvori i čuda se dese ove godine, pa klub pokupi dovoljno novca da riješi sve probleme, a šanse za to su vrlo male.
Kažem klub je godinu dana iskusniji, Dario je izjavio na presu da je 5 godina u ovoj ligi, da manje više zna sve kako ide i trebao bi znati procjeniti kvalitet igrača za vrha ove lige. Ako on ne zna, yebi ga onda, gasi mješalicu, motaj kablove.
Ekipe poput Goražda, Banovića su bile gore na kraju polusezone u 7, 8 bodova, tome trebamo težiti naredne sezone. Uz to roster im ništa nije skuplji bio u odnosu na naš. Sad su podigli ručnu u drugoj polusezoni, a mi nemamo luksuz na to zbog prihoda i moramo biti relevantni.
Ulazak u PL nije još realan, bar iz ove današnje perspektive. I kad se deblokira račun i dalje ostaju određena kratkoročna dugovanja da se isplate.
Vrh tabele da, kako bi privukli rezultatdžije i potencijalno pojačali prihode. Ulazak u PL ako se baš otvori i čuda se dese ove godine, pa klub pokupi dovoljno novca da riješi sve probleme, a šanse za to su vrlo male.
Ko je 17. iz Rudara? Zna lopte. Ne bih volio da forum kroji tim i transfer politiku ali sigurno da se ima šta pročitati i da samo najbolje želimo. 

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Truhlo je napisao/la: ↑06 apr 2024, 23:55Kakvo hajcanje, termin od 17h po žegi i laganini. Ko god očekuje laganu utakmicu kao danas protiv Rahića je lud i nije gledao Rudar na proljeće. Jaki su haos naprijed Džafić, Kobilica 10ka, Handžić lijevo krilo (ovog dečka sam u teku upisao za ljetni transfer rok, a desno krilo Ševkija). Ima tu još jakih igrača, Žerić im je dobar, nazad Duraković i Musić. Hrelja im još nije zaigrao zbog povrede, ne bih se iznenadio da debituje na Bilinom u dresu Rudara
![]()
Inače jako dobra prilika da ulovimo 5. mjesto, jer Banovići gostuju kod Gradine.

Čak mislim da je on i realna opcija, ne bi trebao biti skup, a mislim da ima i nekog PL iskustva, zato je i dobar

-
- Kontakt:
Truhlo, samo ti nemoj o potencijalnim igračima. Nemoj nam prizivati nove Hrelje, Mašiće itd ..
kakav talha ljudi hhaha momak prakticno bez ucinka ne znam jel ima 2 asistencije u sezoni igra iza napadaca.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑15 apr 2024, 08:04Dakle sve baciti niz rijeku zbog "laganog" ulaska u PL?
Prica trudi se ne pije vode
Zadnja izmjena: nicaze95, dana/u 15 apr 2024, 09:42, ukupno mijenjano 1 put.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Takticki bih ja ostao na istoj ovoj formaciji. Zamislite sad ovu ekipu, ali uz kvalitetnog spica (uz Masica), dva vezna i dva beka nova.
Idealni prijelazni rok: dva krila (ipak treba imati raznovrsnost), vezni, dva beka i spic. Eventualno neko krilo/spic.
Idealni prijelazni rok: dva krila (ipak treba imati raznovrsnost), vezni, dva beka i spic. Eventualno neko krilo/spic.
Celik!3,2,2.
MašićeRubikovaKocka je napisao/la: ↑15 apr 2024, 09:35Truhlo, samo ti nemoj o potencijalnim igračima. Nemoj nam prizivati nove Hrelje, Mašiće itd ..

Pa kralju da Mašić nije došao, imali bi bodova ko mušijina prčija.
Hrelju nisam prizivao, dočekan je na nož, samo Mašića i Piljuga

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.