Evo,ne volim Bosnu(ne znači da je mrzim)..niko me ne može natjerati da volim nešto.Ne interesuje me reprezentacija BiH.(jedino ako igram kladionicu na njih).Eto.Jesi sad zadovoljan?scudetto je napisao/la:Znam ja vrlo dobro na sta ti mislis ali hajde reci da te boli qurac za nasu (tvoju) drzavu i reprezentaciju,a ne pravis se picka i tu neke smajlije stavljasjeremija je napisao/la:scudetto je napisao/la:A sta je to tebi toliko smijesno,hajde podjeli to s nama da i mi znamo
Pa onaj ko je normalan,ko ima mozak,ko zna da rasuđuje,da misli,ko ima intelekt.On zna i konta šta mi je smiješno.E sad tebi ako nije jasno..odmah si se stavio u onu drugu grupu ljudi.
Premijer Liga BiH 2010/11
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer Liga BiH 2010/11
Srbin sam i tim se ponosim...
PFC
PFC
-
- Kontakt:
Ne bi želio da se iko uvrijedi ili pogrešno shvati..,ali vi Bošnjaci morate jednom shvatiti da Srbi i Hrvati(a ne bosanski pravoslavci ili katolici,kako ih neki etiketiraju i diskriminišu na taj način)
ovu zemlju još uvjek ne vole(možda je neće nikad ni voljeti,a možda i hoće).Ovo ne govorim da bi nekoga isprovocirao već samo govorim realne činjenice i stojim čvrsto na zemlji,to jeste 100% sam realan,svidjelo se to nekome ili ne.Ko je iole pametan zna da je u ovoj zemlji sve isuviše komplikovano i da jaka centralna vlast ne može postojati ukoliko se očekuje kakva-takva harmonija..pa makar u fudbalu(o vlasti na da ne govorim
).To ovi iz UEFA-e ili nemogu ili neće da shvate.Moraju biti svjesni činjenice da će oni izbacivanjem BiH reprezentacije naštetiti samo Bošnjačkom narodu(95%)...dok će i Srbima i Hrvatima biti svejedno.Ovo je zemlja kompromisa,i to ga se moraju pridržavati sve 3 strane.Ovaj savez je do ovih ultimatuma radio normalno skoro 10 godina,liga se igrala,timovi su igrali u evropi,kao i reprezentacija..nije bilo idealno,ali radilo se.I sad odjednom to nekome smeta.Da skratim,ovi ultimatumi sigurno neće donijeti ništa dobro BiH fudbalu i pomak se neće vidjeti uprkos sankcijama(ako uslijede).Neka ne diraju ono što funkcioniše.[/quote]
...zasto mislis da ce se neko ( ocigledno mislis na pripadnike bosnjackog naroda ), uvrijediti time sto, kako ti kazes "srbi i hrvati ne vole ili da mozda nikad nece ni voljeti", zemlju u kojoj zive?? ( a, ja sam siguran da ne misle svi ovako ) ...moram reci da ja nisam uvrijedjen time, ja sam samo razocaran; jednu zemlju ne cine samo livade, pasnjaci, planine, rijeke, potoci ili polja,...zemlju ( drzavu ), cine ponajvise njeni ljudi, gradjani te iste zemlje; logikom stvari, ako ne volis zemlju u kojoj zivis ( a, i to je moguće u iznimnim slucajevima ), ne volis i ne cijenis ni samog sebe; za mene je to razocaravajuce...ja bih se dobro zamislio nad samim sobom...
...dragi moj jeremija, mene zalosti sto mislis da je ovo do sada bilo dobro ( cim smatras da treba da ovako ostane);
ovu zemlju još uvjek ne vole(možda je neće nikad ni voljeti,a možda i hoće).Ovo ne govorim da bi nekoga isprovocirao već samo govorim realne činjenice i stojim čvrsto na zemlji,to jeste 100% sam realan,svidjelo se to nekome ili ne.Ko je iole pametan zna da je u ovoj zemlji sve isuviše komplikovano i da jaka centralna vlast ne može postojati ukoliko se očekuje kakva-takva harmonija..pa makar u fudbalu(o vlasti na da ne govorim

...zasto mislis da ce se neko ( ocigledno mislis na pripadnike bosnjackog naroda ), uvrijediti time sto, kako ti kazes "srbi i hrvati ne vole ili da mozda nikad nece ni voljeti", zemlju u kojoj zive?? ( a, ja sam siguran da ne misle svi ovako ) ...moram reci da ja nisam uvrijedjen time, ja sam samo razocaran; jednu zemlju ne cine samo livade, pasnjaci, planine, rijeke, potoci ili polja,...zemlju ( drzavu ), cine ponajvise njeni ljudi, gradjani te iste zemlje; logikom stvari, ako ne volis zemlju u kojoj zivis ( a, i to je moguće u iznimnim slucajevima ), ne volis i ne cijenis ni samog sebe; za mene je to razocaravajuce...ja bih se dobro zamislio nad samim sobom...
...dragi moj jeremija, mene zalosti sto mislis da je ovo do sada bilo dobro ( cim smatras da treba da ovako ostane);
E hajmo sad svi sjesti pa plakati zato što nekakav Jeremija iz prijedora piše po sportskim forumima kako ne voli Bosnu
koga boli ki.ta šta voliš ili ne voliš, ne pišeš licni dnevnik...a lika

Dosta više bezveze price

Dosta više bezveze price

- Stole iz Bora
- Kontakt:
Aha. Znaci nismo vise na onom omjeru 95%-5% ...jeremija je napisao/la:Klubovi iz RS su skoro 10 godina igrali ligu koja nije davala progodnost u Evrokupove(Liga RS)...kasnije su stvorili zajedničku ligu i zajednučki savez(FSBIH),ali pod nekim uslovima.E sad neko hoće da mnjenja te uslove,i ja sam siguran da klubovi iz RS neće pristati na to.Svakako da bi meni ili nekom drugom Srbinu bilo krivo ako Borac ne bude igrao evropu,ali ako to Igranje iziskuje još neke ustupke i odricanje u korist FSBiH ,onda mi nije krivo.Ja opet ponavljam,meni i mojim sunarodnicima odgovara ovakav FSBiH nema potrebe da se mjenja.

Svasta ni meni ne odgovara u ovoj i ovakvoj BiH ali sta da se radi, tako je kako je. Koliko znam, kad su pravili zajednicki Savez i kad je ulazio FSRS u FSBiH dogovorili su se (obecali) da ce do 2002. godine imati jednog Predsjednika. Pa su onda pomjerili na 2006. i na kraju na 2010. godinu. Zasto su se tako dogovarali? Zasto su obecavali to ako im to nije bio krajnji cilj i ako im nije odgovaralo?
Ako je klubovima u RS odgovaralo da i dalje igraju ligu RS zasto su se ukljucili u zajednicku ligu? Zasto nisu rekli nama se j.be za ligu, reprezentaciju i Evropu, vi je igrajte a mi necemo, nama je dobro i ovako?
Zasto tebi odgovara ovakav FS a ne oddgovara ti sa jednim Predsjednikom i podpredsjednikom? Sam Predsjednik Saveza ne moze nista uraditi bez ostalih pa ko god on bio i kako god se zvao. Nista se ne moze usvojiti na ruku Predsjednika a bez Skupstine. Zar se ne moze takav sistem napraviti? Zar je bitno ko je Predsjednik ako ce se rotirati svake 4 godine? Bitno je samo da je on sposoban i da ce raditi za dobrobit fudbala a ime i prezime je totalno nebitno.
Nema veze, sta god mi pricali 29.03. ce oni koji se pitaju rjesiti sve. Kakav ce ishod biti to mi ne znamo. Pozdrav do konacne odluke ..
Zadnja izmjena: Stole iz Bora, dana/u 24 mar 2011, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Federalna struktura Rusije je složena i obuhvaća 83 federalnih subjekata s različitim razinama autonomije. Najveću autonomiju ima 21 autonomna republika (to su npr. Čečenija, Tatarstan ili najveća Saha (Jakutija)). Osim njih, postoji i 4 autonomnih okruga i 1 autonomna oblast. Većina ovih autonomnih jedinica osnovana je za vrijeme komunizma u skladu s tadašnjom politikom o nacionalnostima koja je svakoj većoj nacionalnosti davala pravo na domicilni teritorij.
Ostatak državnog teritorija podijeljen je na upravne jedinice koje imaju manje formalne autonomije. To su 46 oblasti, 9 krajeva i 2 federalna grada (Moskva i Sankt Peterburg).
Godine 2000. ustanovljena je nova razina upravne podjele - 7 saveznih okruga[1] od kojih svaki obuhvaća više federalnih subjekata. Vode ih izaslanici koje imenuje federalni predsjednik. 2010. broj saveznih okruga narastao je na 8.[2] To su:
Središnji savezni okrug
Južni savezni okrug
Sjeverozapadni savezni okrug
Dalekoistočni savezni okrug
Sibirski savezni okrug
Uralski savezni okrug
Privolški savezni okrug
Sjeverokavkaski savezni okrug
U ovoj državi žive sve svjetske rase, sve svjetske religije i dragi Bog zna koliko nacija i imaju jednog fudbalskog predsjednika.
Ostatak državnog teritorija podijeljen je na upravne jedinice koje imaju manje formalne autonomije. To su 46 oblasti, 9 krajeva i 2 federalna grada (Moskva i Sankt Peterburg).
Godine 2000. ustanovljena je nova razina upravne podjele - 7 saveznih okruga[1] od kojih svaki obuhvaća više federalnih subjekata. Vode ih izaslanici koje imenuje federalni predsjednik. 2010. broj saveznih okruga narastao je na 8.[2] To su:
Središnji savezni okrug
Južni savezni okrug
Sibirski savezni okrug
Uralski savezni okrug
Privolški savezni okrug
U ovoj državi žive sve svjetske rase, sve svjetske religije i dragi Bog zna koliko nacija i imaju jednog fudbalskog predsjednika.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
-
- Kontakt:
Izete,ti ne citas dobro sta covjek pise.izzo je napisao/la:E hajmo sad svi sjesti pa plakati zato što nekakav Jeremija iz prijedora piše po sportskim forumima kako ne voli Bosnu![]()
![]()
Dosta više bezveze price
Zeleni Zub, nije grub. Zeleni zub nema brata, Zeleni zub je kao stub,Zeleni zub jeste tata.
Zejnile, vratimo se temi.Grad je nas DS je napisao/la:Izete,ti ne citas dobro sta covjek pise.izzo je napisao/la:E hajmo sad svi sjesti pa plakati zato što nekakav Jeremija iz prijedora piše po sportskim forumima kako ne voli Bosnu![]()
![]()
Dosta više bezveze price
@avlami
@stole iz bara
ako ubjedjujete jeremiju onda ok,ali sto se mene tice i ja sam za Kopanjin prijedlog o jednom Predsjedniku i organizaciji Saveza prekopiranoj po uzoru na Savjet Ministara!
@stole iz bara
ako ubjedjujete jeremiju onda ok,ali sto se mene tice i ja sam za Kopanjin prijedlog o jednom Predsjedniku i organizaciji Saveza prekopiranoj po uzoru na Savjet Ministara!
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!
avlami ti kosvabo tralala, pkonaljas isti argument na vise tema 100 puta.avlami97 je napisao/la:Federalna struktura Rusije je složena i obuhvaća 83 federalnih subjekata s različitim razinama autonomije. Najveću autonomiju ima 21 autonomna republika (to su npr. Čečenija, Tatarstan ili najveća Saha (Jakutija)). Osim njih, postoji i 4 autonomnih okruga i 1 autonomna oblast. Većina ovih autonomnih jedinica osnovana je za vrijeme komunizma u skladu s tadašnjom politikom o nacionalnostima koja je svakoj većoj nacionalnosti davala pravo na domicilni teritorij.
Središnji savezni okrug
Južni savezni okrug
Sibirski savezni okrug
Uralski savezni okrug
Privolški savezni okrug
opk rusija ima jednog predsjednika fudbalskog saveza, ali isto tako ima i jednog predsjednika drzave, jednu vrlo jednostavnu vladu , jedan parlament, nema entitetsko glasanje, potrebnu entitesku entitesku vecinu u vecini itd itd.
Sto ce reci da je rusija jasno ustrojena drzava sa kristalno jasnom i potpuno jednostavnom centralnom strukturom vlasti, pa je logicno da nema problem koji ima bih u nicemu pa ni u fudbalu, oni imaju neke svoje druge probleme.
Tako da ti to nije nikakav argument.
Posto je ovo tema premijer liga, kako god se desi prvog aprila, premijer liga ce se i dalje igrati, a klubovi ce izaci u evropu , bas kao i reprezentacija koja ce nastaviti takmicenje u kvalifikacijama.
-
- Kontakt:
Wtf is Zejnil?
Zeleni Zub, nije grub. Zeleni zub nema brata, Zeleni zub je kao stub,Zeleni zub jeste tata.
@jovanbl, ja pomislio da si i ti jedan od onih koji se zalaže da mu država bude uređena, kao i ostalih dvjestotinjak država svijeta - znači normalno -, kako država tako i nje fudbalski ustroj. Čini mi se da se prevarih. Voliš da si iznimka.
Kada govorimo o sportu, konkretno o fudbalu, onda se vladaj po svjetskim uzusima. Kada može cijeli SVIJET zašto ne bi mogli i mi. Rusiju sam stavio samo da vidiš ti, i tebi slični, da ti argumenti, tipa dva entiteta, jedan distrikt, tri naroda ne piju vode u fudbalskim normama.
Na kraju kreajeva sve je kristalno jasno. Mi (država Bosna i Hercegovina) želimo da budemo članice evropske i svjetske fudbalske asocijacije i ako to želimo moramo se vladati po njihovim normama. Ponavljam, kristalno jasno.
Pa kada uđeš u kafanu moraš se povinovati pravilima ponašanja, a ne u najviše fudbalske asocijacije.
Ne bih da dužim. Ovo što se kod nas zbiva, konkretno, u fudbalskom savezu je čista POLITIKA. I to politika onih ljudi, koji se preko svojih poslušnika ostvaruju ekstra profit, k'o fol za dobrobit naroda, a tom istom narodu daje se socijalna pomoć od 40 KM ili-ti penzija od 150 KM. Dok oni svoju korist broje u desetinama miliona maraka, zarađenih poštenim radom i trudom. Jest' al' u qurcu!
Kada govorimo o sportu, konkretno o fudbalu, onda se vladaj po svjetskim uzusima. Kada može cijeli SVIJET zašto ne bi mogli i mi. Rusiju sam stavio samo da vidiš ti, i tebi slični, da ti argumenti, tipa dva entiteta, jedan distrikt, tri naroda ne piju vode u fudbalskim normama.
Na kraju kreajeva sve je kristalno jasno. Mi (država Bosna i Hercegovina) želimo da budemo članice evropske i svjetske fudbalske asocijacije i ako to želimo moramo se vladati po njihovim normama. Ponavljam, kristalno jasno.
Pa kada uđeš u kafanu moraš se povinovati pravilima ponašanja, a ne u najviše fudbalske asocijacije.
Ne bih da dužim. Ovo što se kod nas zbiva, konkretno, u fudbalskom savezu je čista POLITIKA. I to politika onih ljudi, koji se preko svojih poslušnika ostvaruju ekstra profit, k'o fol za dobrobit naroda, a tom istom narodu daje se socijalna pomoć od 40 KM ili-ti penzija od 150 KM. Dok oni svoju korist broje u desetinama miliona maraka, zarađenih poštenim radom i trudom. Jest' al' u qurcu!
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
avlami, sta si ti pomislio a sta sad mislis o meni, to je opet samo tvoja stvar, ja sam odgovorio na tvoj vise puta ponavljani argument, i pokazao ti da je neprimjenljiv na nacin na koji ga ti prezentujes.avlami97 je napisao/la:@jovanbl, ja pomislio da si i ti jedan od onih koji se zalaže da mu država bude uređena, kao i ostalih dvjestotinjak država svijeta - znači normalno -, kako država tako i nje fudbalski ustroj. Čini mi se da se prevarih. Voliš da si iznimka.
Kad smo kod uredjenosti drzave, koji to covjek na svijetu ne voli ili ne zteli da mu drzava bude uredjena.
tih 200 drzava svijeta nisu sve uredjene jednako, postoje od kraljevina do konfederacija i unija.
razni su modeli drzavnog uredjenja, ne postoji samo jedan ispravni, sto se mene tice, i ovo je zadnji put da ulazim u politicke vode ( ali samo radi komparacije u vezi aktuelne sitruacijne u sportu) , meni je drzava uredjena kad se u njoj osjecam ravnopravan i kao gradjanin i kao pripadnik srpskog naroda, ne znam sta ti je tu nejasno.
Koncept koji ti zagovaras, ja ne vidim kao koncept koji meni takvom garantuje ravnopravnost ( vidi sta se desilo hrvatima koji nemaju svoj entitet a u manjini su , e vidis ja ne zelim da se srbima to isto dogodi).
E sad da se vratimo na fudbal , znaci nije problem meni jedan predsjednik dok god postoje mehanizmi osiguranja ravnopravnosti fudbala iz republike srpske u tom jedinstvenom savezu.
Za razliku od tebe npr, ja ne zelim da bude kao sto je bilo prije rata, ja ne zelim da rastu zeljo i sarajevo od para svih nas , a da borac bude provincijski klub koji pare dobija na kasicicu, zelim takodje ravnopravnu raspodjelu sredtava koje dodju iz uefe, zelim isto tako ravnopravnost u pogledu delegiranja sluzbenih lica na utakmicama premijer lige itd itd.
sasvim je logicvno sto se velika vecina navijaca zeljeznicara i sarajeva toliko okomila na sadasnji savez, jer ovakav kakav jeste, ne omogucava njihovim klubovima da budu ono sto su bili ranije, medjutim ja ti garantujem da su ta vremena iza nas i nikada se na taj nekadasnji nacin nece vratiti sta god da se desi.
Sarajevo i Zeljeznicar ako ce biti veliki klubovi bice zato sto su to sami uspjeli od svog novca i novcalokalne zajednice koja ih smatra svojim sportskim predstavnicima a ne na racun nikog drugog vise.
Sto se mene tice, obozavam fudbal , ali kada bi bas morao da biram, biram radije da ne igram nikako ni ligu ni evropu nego da igram sve to a budem neravnopravan .
Uefa i fifa, mogu da postavljaju uslove kakve god hoce, i ljudi ovdje mogu da ih prihvate ili ne, i ja mislim da ce ipak rjesenje biti pronadjeno u interesu svih, ali ako uefa i fifa budu insistirale na savezu u kojem fudbal rs nema obezbjedjene mehanizme zastite ravnopravnosti u zajednickom savezu, ja im samo sto se me ne tice kazem mrs i stisnem zube muski podnesem suspenziju , jer za mene je gubljenje ravnopravnosti puno gore nego suspenzija od strane uefe i fife.
jer sta znaci jedna godina borca u evropi, kada sa neravnopravnim statusom u savezu, moj borac vise nikad nece biti u prilici da izadje u evropu, dzaba mi otvorena vrata, kroz koja mi nikad nece biti dozvoljeno da prodjem
E moja legendo da Rusija ima ovu našu seljadiju sa Romanije, Grmeča, Kozare, Majevice, Ozrena, škutorije i ostalih zabiti (kao što je nas ovdje zapalo) razj.eb.ali bi oni i Rusiju, a ne Bosnu i njen fudbalski savez. Nas je zapala mraka kakve rijetko gdje ima. Nažalost, sami smo krivi sad nam valja nosat'.avlami97 je napisao/la:Federalna struktura Rusije je složena i obuhvaća 83 federalnih subjekata s različitim razinama autonomije. Najveću autonomiju ima 21 autonomna republika (to su npr. Čečenija, Tatarstan ili najveća Saha (Jakutija)). Osim njih, postoji i 4 autonomnih okruga i 1 autonomna oblast. Većina ovih autonomnih jedinica osnovana je za vrijeme komunizma u skladu s tadašnjom politikom o nacionalnostima koja je svakoj većoj nacionalnosti davala pravo na domicilni teritorij.
Središnji savezni okrug
Južni savezni okrug
Sibirski savezni okrug
Uralski savezni okrug
Privolški savezni okrug
Mene zanima slijedeće. Šta konta UEFA nakon suspenzije? Hoće li formirati neki novi Savez i kako to misle učiniti. Po meni najjednostavnije rješenje bi bilo formiranje udruženja klubova (koji priznaju ovu državu i koji žele da igraju) koji bi vodili takmičenje i na temelju tog udruženja formirati novi Savez koji bi koliko je to god moguće činili sportski radnici i normalni ljudi, a ne papadija i kompleksaši. Neka ima 10 normalnih klubova (a ima), dosta.
Ovi što neće, u šumu nek sami igraju pa kad ako ikad budu spremni za civilizaciju 21. vijeka, bujrum.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Ne pričaj gluposti. Nisi si ni rodio kad su Željo, Borac, Sarajevo i ostali igrali i ti sad pričaš kako je BL ili TZ (ne bitno) crno ispod nokata davala za Želju i Sarajevo. Ako imaš ikakvih pravih banjalučkih korijena raspitaj se malo kako su tada stvari hodale. Ne pričaj glupu paušalnu priču. Eto Borac bio drugoligaš jer nije mog'o od Želje i Sarajeva doći do izražaja. Ima li ko stariji među vama, neću više s djecom da gubim vrijeme.jovanbl je napisao/la:avlami, sta si ti pomislio a sta sad mislis o meni, to je opet samo tvoja stvar, ja sam odgovorio na tvoj vise puta ponavljani argument, i pokazao ti da je neprimjenljiv na nacin na koji ga ti prezentujes.avlami97 je napisao/la:@jovanbl, ja pomislio da si i ti jedan od onih koji se zalaže da mu država bude uređena, kao i ostalih dvjestotinjak država svijeta - znači normalno -, kako država tako i nje fudbalski ustroj. Čini mi se da se prevarih. Voliš da si iznimka.
Kad smo kod uredjenosti drzave, koji to covjek na svijetu ne voli ili ne zteli da mu drzava bude uredjena.
tih 200 drzava svijeta nisu sve uredjene jednako, postoje od kraljevina do konfederacija i unija.
razni su modeli drzavnog uredjenja, ne postoji samo jedan ispravni, sto se mene tice, i ovo je zadnji put da ulazim u politicke vode ( ali samo radi komparacije u vezi aktuelne sitruacijne u sportu) , meni je drzava uredjena kad se u njoj osjecam ravnopravan i kao gradjanin i kao pripadnik srpskog naroda, ne znam sta ti je tu nejasno.
Koncept koji ti zagovaras, ja ne vidim kao koncept koji meni takvom garantuje ravnopravnost ( vidi sta se desilo hrvatima koji nemaju svoj entitet a u manjini su , e vidis ja ne zelim da se srbima to isto dogodi).
E sad da se vratimo na fudbal , znaci nije problem meni jedan predsjednik dok god postoje mehanizmi osiguranja ravnopravnosti fudbala iz republike srpske u tom jedinstvenom savezu.
Za razliku od tebe npr, ja ne zelim da bude kao sto je bilo prije rata, ja ne zelim da rastu zeljo i sarajevo od para svih nas , a da borac bude provincijski klub koji pare dobija na kasicicu, zelim takodje ravnopravnu raspodjelu sredtava koje dodju iz uefe, zelim isto tako ravnopravnost u pogledu delegiranja sluzbenih lica na utakmicama premijer lige itd itd.
sasvim je logicvno sto se velika vecina navijaca zeljeznicara i sarajeva toliko okomila na sadasnji savez, jer ovakav kakav jeste, ne omogucava njihovim klubovima da budu ono sto su bili ranije, medjutim ja ti garantujem da su ta vremena iza nas i nikada se na taj nekadasnji nacin nece vratiti sta god da se desi.
Sarajevo i Zeljeznicar ako ce biti veliki klubovi bice zato sto su to sami uspjeli od svog novca i novcalokalne zajednice koja ih smatra svojim sportskim predstavnicima a ne na racun nikog drugog vise.
Sto se mene tice, obozavam fudbal , ali kada bi bas morao da biram, biram radije da ne igram nikako ni ligu ni evropu nego da igram sve to a budem neravnopravan .
Uefa i fifa, mogu da postavljaju uslove kakve god hoce, i ljudi ovdje mogu da ih prihvate ili ne, i ja mislim da ce ipak rjesenje biti pronadjeno u interesu svih, ali ako uefa i fifa budu insistirale na savezu u kojem fudbal rs nema obezbjedjene mehanizme zastite ravnopravnosti u zajednickom savezu, ja im samo sto se me ne tice kazem mrs i stisnem zube muski podnesem suspenziju , jer za mene je gubljenje ravnopravnosti puno gore nego suspenzija od strane uefe i fife.
jer sta znaci jedna godina borca u evropi, kada sa neravnopravnim statusom u savezu, moj borac vise nikad nece biti u prilici da izadje u evropu, dzaba mi otvorena vrata, kroz koja mi nikad nece biti dozvoljeno da prodjem
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Hvala ti na posredno upucenom komplimentu, lijepo je sto me smatras mladimčamac je napisao/la:Ne pričaj gluposti. Nisi si ni rodio kad su Željo, Borac, Sarajevo i ostali igrali i ti sad pričaš kako je BL ili TZ (ne bitno) crno ispod nokata davala za Želju i Sarajevo. Ako imaš ikakvih pravih banjalučkih korijena raspitaj se malo kako su tada stvari hodale. Ne pričaj glupu paušalnu priču. Eto Borac bio drugoligaš jer nije mog'o od Želje i Sarajeva doći do izražaja. Ima li ko stariji među vama, neću više s djecom da gubim vrijeme.jovanbl je napisao/la:avlami, sta si ti pomislio a sta sad mislis o meni, to je opet samo tvoja stvar, ja sam odgovorio na tvoj vise puta ponavljani argument, i pokazao ti da je neprimjenljiv na nacin na koji ga ti prezentujes.avlami97 je napisao/la:@jovanbl, ja pomislio da si i ti jedan od onih koji se zalaže da mu država bude uređena, kao i ostalih dvjestotinjak država svijeta - znači normalno -, kako država tako i nje fudbalski ustroj. Čini mi se da se prevarih. Voliš da si iznimka.

NAravno 1926 godine kada je borac osnovan pa onda jos narednih 50 ak godina nisam bio medju prisutnima na planeti zemlji.
Medjutim, moram da priznam da si me potpuno razoruzao tim nadobudnim stavovom i nadasve argumentovanim postom

- Stole iz Bora
- Kontakt:
@jovanbl
Odakle uopste prica o neravnopravnosti Borca u odnosu na Želju ili Sarajevo (kad si ih vec spomenuo)? Ili uopste neravnopravnost klubova iz RS u odnosu na tzv. "bosnjacke"?
Gdje si procitao da su navijaci Zelje i Sarajeva nezadovoljni ljudima u Savezu "jer ih ne forsiraju" kao "prije rata" u odnosu na druge klubove u BiH? Koliko ja znam, navijaci gore spomenutih klubova traze SAMO od Kantona Sarajevo da ih gura a nikako od FBiH ili BAS NIKAKO od FSBiH i ljudi koji sjede u njemu! Pa nije niko budala da misli da ce cijela BiH ili FBiH ili FSBiH stati SAMO iza dva sarajevska kluba! Ako smo kivni na nekoga to je Vlada Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo jer NE ULAZU dovoljno u sportske kolektive unutar Kantona i Grada. Ostali nemaju nikakve veze sa nama.
O nekoj "neravnopravnosti" dovoljno govore i osvajaci titula:
2009/2010 FK Željezničar
2008/2009 HŠK Zrinjski
2007/2008. FK Modrica
2006/2007. Fk Sarajevo
2005/2006. NK Široki Brijeg
2004/2005. HŠK Zrinjski Mostar
2003/2004. NK Široki Brijeg
2002/2003. FK Leotar
Od 8 titula zajednicke PL BiH samo dvije ili jedna cetvrtina je otisla u ruke ta dva kluba. Isto toliko i u ruke dva kluba iz RS.
Cesto puta se ovde naglasava kako "Borac nema svoje ljude u Savezu". A ko iz Zelje ili Sarajeva sjedi u istom tom Savezu?
Odakle uopste prica o neravnopravnosti Borca u odnosu na Želju ili Sarajevo (kad si ih vec spomenuo)? Ili uopste neravnopravnost klubova iz RS u odnosu na tzv. "bosnjacke"?
Gdje si procitao da su navijaci Zelje i Sarajeva nezadovoljni ljudima u Savezu "jer ih ne forsiraju" kao "prije rata" u odnosu na druge klubove u BiH? Koliko ja znam, navijaci gore spomenutih klubova traze SAMO od Kantona Sarajevo da ih gura a nikako od FBiH ili BAS NIKAKO od FSBiH i ljudi koji sjede u njemu! Pa nije niko budala da misli da ce cijela BiH ili FBiH ili FSBiH stati SAMO iza dva sarajevska kluba! Ako smo kivni na nekoga to je Vlada Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo jer NE ULAZU dovoljno u sportske kolektive unutar Kantona i Grada. Ostali nemaju nikakve veze sa nama.
2009/2010 FK Željezničar
2008/2009 HŠK Zrinjski
2007/2008. FK Modrica
2006/2007. Fk Sarajevo
2002/2003. FK Leotar
Od 8 titula zajednicke PL BiH samo dvije ili jedna cetvrtina je otisla u ruke ta dva kluba. Isto toliko i u ruke dva kluba iz RS.
Cesto puta se ovde naglasava kako "Borac nema svoje ljude u Savezu". A ko iz Zelje ili Sarajeva sjedi u istom tom Savezu?
AMAR OSIM
Predlažem da se ovom Čamcu dodijeli počasna titula najurbanijeg lika na forumu,pa da se čovjek konačno malo nakon toga opusti!
Prosto mi ga žao koliko je jadnik isfrustriran,pa u svakom postu pominje šumu,kamen,škutoriju,seljačine,čobane!
Evo,ja ću prvi početi i priznajem ti ,Čamac da si ti baš ono prava gradska raja i daleko najurbaniji forumaš iz jedinog GRADA u Bih ,i da su sve ostalo selendre,i da smo,spram tebe,tako urbanog,svi seljoberi,ali ipak,nakon ovog mog priznanja,hajde i ti popusti maloi napiši,za promjenu,ponekad nešto i o fudbalu!
E moji moderatori,kakvog vi člana ne upozoravate ni jednom a hoćete da budete neki forum.....
Prosto mi ga žao koliko je jadnik isfrustriran,pa u svakom postu pominje šumu,kamen,škutoriju,seljačine,čobane!
Evo,ja ću prvi početi i priznajem ti ,Čamac da si ti baš ono prava gradska raja i daleko najurbaniji forumaš iz jedinog GRADA u Bih ,i da su sve ostalo selendre,i da smo,spram tebe,tako urbanog,svi seljoberi,ali ipak,nakon ovog mog priznanja,hajde i ti popusti maloi napiši,za promjenu,ponekad nešto i o fudbalu!
E moji moderatori,kakvog vi člana ne upozoravate ni jednom a hoćete da budete neki forum.....
Dule u elementu

I sve imaju savez ustrojen po pravilima uefe i fifejovanbl je napisao/la:Kad smo kod uredjenosti drzave, koji to covjek na svijetu ne voli ili ne zteli da mu drzava bude uredjena.

1921-2011
Stole da se razumijemo, ja ne govorim o neravnopravnosti borca u odnosu na zeljeznicar i sarajevo od uspostavljanja ove nove zajednicke lige odnosno saveza.Stole iz Bora je napisao/la:@jovanbl
2009/2010 FK Željezničar
2008/2009 HŠK Zrinjski
2007/2008. FK Modrica
2006/2007. Fk Sarajevo
2002/2003. FK Leotar
A zasto pisem ovo sto pisem, zato sto ljudi u sarajevu kada je fudnbal u pitanju najcesce jos ne mogu da se oslobode uspomena iz SR BiH, koji je htio to neko priznati ili ne, fovorizovao dva srajevska kluba u odnosu na ostale.
Uzmi npr Iviicu Osima u zadnjem intervjuu na 60 minuta, potpuno iskreno govori sta misli , tu istice vaznost da politicari u bih oslusnu sta se misli na grbavici, jer eto grbavica oslikava puls bih i da se npr za zelju moraju malo vise pobrinuti, ili kad govori o zajednickoj ligi, ko bi iz iz bih trebao da igra kaze sarjevo zeljo velez sigurno, i onda doda eto i Borac da bude multi kulti onako sa podsmjehom
Inace ljudi iz Sarajeva imaju osobinu da sarajevo smatraju centrom svijeta a kamoli svega u bih pa tako i fudbala.
to je pogresan pristup koji je odbojan svim drugima. Ja imam puno prijatelja u sarajevu kojima to i u lice kazem kad pocnu sa nekom nostalgicnom pricom o proslim vremenima ,i dam im argumente da ne govorim gluposti kad to kazem i objasnim da to nije dobro, da stvara odbojnost i automatski otpor prema svemu sto dolazi iz sarajeva, i ljudi to malo po malo shvate i prihvate da je tako, ali tesko se daju istrgnuti iz te, sada vec, iluzije. Jer iluzije su lijepe iz njiihove perspekitve.
Ma nije to Dule u elementu,već imam i ja malo životnog iskustva!Dule u elementu
Dovoljno,da bih se smio po debelu paru opkladiti da je ovaj Stole rođen u Sarajevu,na asfaltu,a da je ovaj čamac šljegao u Sarajevo od nekud pa je još uvijek impresioniran neboderima,semaforom i asfaltom!
Ne znam kako drugačije objasniti svaki njegov isfrustrirani post!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.