Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

numanumaye22
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la numanumaye22 » 13 apr 2024, 15:07

FoSte95 je napisao/la:
13 apr 2024, 13:09
numanumaye22 je napisao/la:
13 apr 2024, 12:20
redbull93 je napisao/la:
13 apr 2024, 11:57

U pocetku sam pratio i stvarno sam mislio da ce doci do kraha rusije kada su se sve zapadne kompanije povukle. Sada se vidi da je to samo farsa bila, Rusija nije ekonomski ni blizu pala kako se ocekivalo. Pogotovo kada Njemacka odustala od njihovog gasa i kada su im sabotirali sjeverni tok (bacene milijarde), samo da ameri mogu svoj plin prodavati.

Sve u svemu, najveci gubitnici po meni, europa i to ponovo.

Rusi su uspjeli spasiti ekonomiju, ostvariti cak i neki rast, plus ostavirili su blizi kontakt sa kinom i drugim zemljama. Europa je zauzvrat dobila veliku inflaciju, skuplji plin, skuplje gorivo, milione izbjeglica koji su na teretu, troskove rata u ukrajini i sto je najvaznije raskol izmedju sebe. Dodajmo i to da desnica uzima sve vise maha u svim drzavama, a negdje su i preuzeli vlast.

Amerika samo na dobitku, poklopit ce ukrajinu da se nece oteti njihovim kandjama dok su zivi, dobili europu za plin, zavadili europu sa rusijom.
Napravljena je od pocetka greska Europe tu, gdje su ih ameri zavalili. Kakve sankcije, pa njihovo stanovnistvo svakako zivi lose, mladi kad dobiju vizu za Sloveniju, pjevaju pobjednicke pjesme. Za prosjecnog rusa, zivot je katastrofalan, plata je 300 eura, skoro ko u Beogradu, pogotovo van Moskve.

Putina sankcije naravno nisu poljuljale, to je bilo nerealno razmisljanje, ima covjek pomoc Kine, Irana. Rusija je milion puta jaca sila od Ukrajine, Europa se nije trebala mijesati jer je smijesno tvrditi da bi oni nakon Ukrajine isli u neke osvajacke pohode, sam Putin neki dan rece kao, jeste li vi normalni, da napadnemo Nato i Ameriku koja trosi 800 milijardi godisnje na vojsku a mi 80. Znaci ides na silu koja 10 puta godisnje ulaze u vojsku vise od tebe-samoubistvo.

Sukob Rusija-NATO otpocetka otpada zbog rasporedjenosti nuklearke i glupost je vjerovati u to. Na stranu sto se uvijek nisu slagale u misljenjima i politickim pitanjima, Rusija i Zapad, stoljecima su suradjivali i jedno drugom su pomagali-prodavali i to je oboma donosilo stabilnost i velike zarade.

Zavisnost prema Rusiji se NE MOZE preko noci ukinuti, ili vi fkt mislite da Njemacka i dalje ne placa rubljima i eurima gas?

Na kraju ce doci do zasicenja jer Europa ne moze zauvijek slati milijarde eura u Ukrajinu od svojih poreskih obveznika, dok se ukrajinsko stanovnistvo fino stacioniralo u Zapadnoj Europi, prvenstveno Njemackoj, uzivajuci sva prava i pri tome uglavnom ne radeci NISTA. To mora puknut na kraju.

Po meni Rusija ce zauzeti na kraju sta je htjela, pregovori ce biti odrzani i niko nikom, pravi porusenu drzavu nanovo a Europa ce se vratiit na ruski gas i opet suradjivati. To bi bilo najbolje za Europu.

Druga stvar i ona najvaznija, Rusija je NAJVECA zemlja na svijetu, mozes staviti cjelokupnu Europu u nju i opet ce biti prostora, takva drzava je NEMOGUCE da propadne, nikad se to nece u zivotu desiti jer zauzima jednostavno previse kontinenta. Pa pogledajte granice covjece, skoro od Balkana do Kine su im granice. Rusija je stara drzava, carska uvijek postojana kroz historiju i misliti da ce nestati s lica zemlje je totalno nerealno, dijete od 13 godina to ne bi pomislilo.

Ovo ce zavrsit odmah ako Trump pobijedi gdje ce mu prva odluka biti, sutradan vjerovatno nakon izbora da ne salje vise pare u Ukrajinu a posto ih Europa u stopu prati u svemu, onda ce i ovome i Ukrajina ce ostati bez novca. A bez novca NEMA rata.Rusija ce zadrzat sta je osvojila, Europa ponovo nastaviti suradnju s njima i to je to. Ukrajinci ce dobiti slicno nesto kao i mi, protektoratic pod Rusijom i Zapadom.
Ne mlati gluposti. Prvi bi mi nayebali sa takvim ishodom
Kako bi nayebo prosjecni bosnjo, haj mi objasni mozgu eto? Kome smo to mi bitni i sta bi se to desilo? Okupirala bi nas Rusija jel? Svi evo jedva cekaju da nas okupiraju, taj Balkan. :rol: :tokralju:

Ima Bejha vecih problema od napada Rusije na Ukrajinu, jos od 96 godine.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 13 apr 2024, 15:21

MortemHz je napisao/la:
13 apr 2024, 11:45
Izraelski doseljenici upali u palestinsko selo na Zapadnoj obali pa ubili jednu i ranili 25 osoba

Grupe za ljudska prava su saopćile da su desetine izraelskih doseljenika upale u palestinsko selo na okupiranoj Zapadnoj obali, pucajući i paleći automobile i kuće, prenosi Sky News.

Jedan Palestinac je ubijen, a 25 ranjeno, saopćilo je palestinsko ministarstva zdravlja na Zapadnoj obali.

Doseljenici su ušli u selo al-Mughayyir u potrazi za nestalim 14-godišnjim izraelskim dječakom, navodi izraelska grupa za ljudska prava Yesh Din.

Grupa je objavila video zapise na kojima se vidi kako dim izbija iz zapaljenih automobila dok odjekuju pucnji. Doseljenici su pucali i zapalili brojne kuće i automobile u selu, dok su stanovnici odgovorili bacanjem kamenja.

Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca saopćilo je da je osam povrijeđenih pogođeno mecima.

Izraelska vojska saopćila je da još uvijek traga za Benjaminom Achimeirom, koji je nestao u petak rano ujutro iz Malachi Hashaloma, ispostave u blizini grada Ramallaha.

Tenzije su se rasplamsale na Zapadnoj obali otkako je počeo rat u Gazi.

Izraelci su na ovom teritoriju ubili više od 460 Palestinaca od 7. oktobra, saopćilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.
Isto cetnici, ali baš isto. Ovdje nema Hamasa, šta li je sad izgovor američkim botovima na forumu :urnebes:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 13 apr 2024, 21:43

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 13 apr 2024, 21:43

13 apr 2024, 15:07
FoSte95 je napisao/la:
13 apr 2024, 13:09
13 apr 2024, 12:20

Napravljena je od pocetka greska Europe tu, gdje su ih ameri zavalili. Kakve sankcije, pa njihovo stanovnistvo svakako zivi lose, mladi kad dobiju vizu za Sloveniju, pjevaju pobjednicke pjesme. Za prosjecnog rusa, zivot je katastrofalan, plata je 300 eura, skoro ko u Beogradu, pogotovo van Moskve.

Putina sankcije naravno nisu poljuljale, to je bilo nerealno razmisljanje, ima covjek pomoc Kine, Irana. Rusija je milion puta jaca sila od Ukrajine, Europa se nije trebala mijesati jer je smijesno tvrditi da bi oni nakon Ukrajine isli u neke osvajacke pohode, sam Putin neki dan rece kao, jeste li vi normalni, da napadnemo Nato i Ameriku koja trosi 800 milijardi godisnje na vojsku a mi 80. Znaci ides na silu koja 10 puta godisnje ulaze u vojsku vise od tebe-samoubistvo.

Sukob Rusija-NATO otpocetka otpada zbog rasporedjenosti nuklearke i glupost je vjerovati u to. Na stranu sto se uvijek nisu slagale u misljenjima i politickim pitanjima, Rusija i Zapad, stoljecima su suradjivali i jedno drugom su pomagali-prodavali i to je oboma donosilo stabilnost i velike zarade.

Zavisnost prema Rusiji se NE MOZE preko noci ukinuti, ili vi fkt mislite da Njemacka i dalje ne placa rubljima i eurima gas?

Na kraju ce doci do zasicenja jer Europa ne moze zauvijek slati milijarde eura u Ukrajinu od svojih poreskih obveznika, dok se ukrajinsko stanovnistvo fino stacioniralo u Zapadnoj Europi, prvenstveno Njemackoj, uzivajuci sva prava i pri tome uglavnom ne radeci NISTA. To mora puknut na kraju.

Po meni Rusija ce zauzeti na kraju sta je htjela, pregovori ce biti odrzani i niko nikom, pravi porusenu drzavu nanovo a Europa ce se vratiit na ruski gas i opet suradjivati. To bi bilo najbolje za Europu.

Druga stvar i ona najvaznija, Rusija je NAJVECA zemlja na svijetu, mozes staviti cjelokupnu Europu u nju i opet ce biti prostora, takva drzava je NEMOGUCE da propadne, nikad se to nece u zivotu desiti jer zauzima jednostavno previse kontinenta. Pa pogledajte granice covjece, skoro od Balkana do Kine su im granice. Rusija je stara drzava, carska uvijek postojana kroz historiju i misliti da ce nestati s lica zemlje je totalno nerealno, dijete od 13 godina to ne bi pomislilo.

Ovo ce zavrsit odmah ako Trump pobijedi gdje ce mu prva odluka biti, sutradan vjerovatno nakon izbora da ne salje vise pare u Ukrajinu a posto ih Europa u stopu prati u svemu, onda ce i ovome i Ukrajina ce ostati bez novca. A bez novca NEMA rata.Rusija ce zadrzat sta je osvojila, Europa ponovo nastaviti suradnju s njima i to je to. Ukrajinci ce dobiti slicno nesto kao i mi, protektoratic pod Rusijom i Zapadom.
Ne mlati gluposti. Prvi bi mi nayebali sa takvim ishodom
Kako bi nayebo prosjecni bosnjo, haj mi objasni mozgu eto? Kome smo to mi bitni i sta bi se to desilo? Okupirala bi nas Rusija jel? Svi evo jedva cekaju da nas okupiraju, taj Balkan. :rol: :tokralju:

Ima Bejha vecih problema od napada Rusije na Ukrajinu, jos od 96 godine.
Neće Rusija okupirati, ima ko hoće ne boj se. A ti što misliš da se to neće desiti i ako ( ne daj Bože ) Rusija poklopi Ukrajinu imaćeš kada mišljenje promijeniti ali će tada biti kasno

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 13 apr 2024, 21:46

Počelo.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 13 apr 2024, 21:52

Arvid je napisao/la:
13 apr 2024, 21:46

Počelo.
Koliko god naštete nakazama to je već spas za čovječanstvo.
Hajmo Iran, nadam se da nije šuplja…
Zadnja izmjena: Pensioner26, dana/u 13 apr 2024, 21:52, ukupno mijenjano 1 put.

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 13 apr 2024, 21:52

Iranian suicide drones entered Israeli airspace, a pattern similar to Russia's actions before launching ballistic missiles in Ukraine.

WW3 here we go

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 13 apr 2024, 21:53

Nisu, tek su iznad Iraka.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 13 apr 2024, 21:55

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 13 apr 2024, 21:56

Ali ovi kmečavci koji odmah pominju svjetski rat i koji bi radije gledali 35 hiljada ubijenih žena i djece nego da neko okrzne genocidnu državu Izrael su posebna sorta. :crazy:

Amin da centar Tel Aviva zaspu dronovima pa taman ujutro počeo svjetski rat.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 13 apr 2024, 21:58

Neće ovo nikakvu realnu štetu napraviti, ali je poruka jasna.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 13 apr 2024, 22:01

Ma neće biti štete, ali srednjak Irana Amerikancima, respect :bow:

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 13 apr 2024, 22:03

Zanimljivo će biti vidjeti gdje su ih usmjerili, tj. šta su mete.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 13 apr 2024, 22:05

Dok ne "stignu" dronovi, moguće da će Hezbollah rokati nečim manjim.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 13 apr 2024, 22:06

Treba se paziti da i nama sta ne padne
Ne trebamo se prsiti i javno govoriti nasa politcka misljenja
Guranje prsta u oko silama poput Amerike moze nas samo kostati
Bez obzira sto smo u pravu, ne trebamo vristati jer nista ne mozemo promjeniti sto su oni naumili
Samo sebe mozemo ukopati
Da su pametni iz vlasti da uloze u namjensku indrustriju i masovno oruzje pravimo
Mnogi bi dobili posao i gdp bi rastao
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 13 apr 2024, 22:08, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 13 apr 2024, 22:07

NoDi80 je napisao/la:
13 apr 2024, 22:06
Da su pametni iz vlasti da uloze u namjensku indrustriju i masovno oruzje pravimo
Žejko Mitrović će nas dronovima napasti.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 13 apr 2024, 22:09

Iraqi security officials confirm that Iranian drones are passing through southern Iraq
Israeli military spokesman confirms dozens of Iranian drones are heading towards Israel

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 apr 2024, 22:10

BREAKING: Fox News reports that the US CENTCOM Commander has departed Israel
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 13 apr 2024, 22:11

:tralala:
Judd je napisao/la:
13 apr 2024, 22:07
NoDi80 je napisao/la:
13 apr 2024, 22:06
Žejko Mitrović će nas dronovima napasti.
Opasna je situacija rat se sve vise siri
Kako je krenulo sutra moze poceti direktni sukob zapadnog i istocnog bloka
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 13 apr 2024, 22:11

MortemHz je napisao/la:
13 apr 2024, 22:10
BREAKING: Fox News reports that the US CENTCOM Commander has departed Israel
Pametno
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 6 gostiju.